Kom i rødt og hvidt i morgen

20. juli 2019 kl. 20:18 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 14.00 danner Aalborg Portland Park ramme om sæsonens første hjemmekamp i 3F Superligaen, og i den forbindelse opfordres alle AaB-fans til at iklæde sig rødt og hvidt, så Aalborg Portland Park prydes i de flotte farver. 

Nede på grønsværen er AaB-spillerne iklædt den nye rød-hvide hjemmebanedragt, som er mere rød end de seneste år. De nye strømper er nemlig røde, ligesom det var tilfældet for AaB's førstehold fra 1906 til 1984. Dermed bar klubben også røde strømper ved pokaltriumferne i 1966 og 1970. 

Den nye hjemmebanetrøje kan i morgen fra kl. 12.00 købes i AaB Fanshop og AaB Souvenirbod ved Aalborg Portland Park. Online kan trøjen købes her. 

Husk i øvrigt, at børnebilletter til hjemmebanepremieren kun koster 10 kr. Så tag børnene med, iklæd jer rød-hvide farver og kom på Aalborg Portland Park i morgen til sæsonens første hjemmekamp mod SønderjyskE. 

Tags på denne nyhed

Truppen til sæsonens første hjemmekamp

20. juli 2019 kl. 12:15 af Rasmus Estrup

AaB skal i morgen kl. 14.00 på Aalborg Portland Park forsøge at sætte point på tavlen, når SønderjyskE kommer på besøg i sæsonens første hjemmekamp. 

Søndagens gæster kommer ind til kampen med en sejr på 2-1 over Randers FC i bagagen, mens AaB tabte sæsonpremieren i sidste weekend på udebane mod Lyngby Boldklub.

Cheftræner Jacob Friis har sammen med den øvrige trænerstab udtaget følgende 18 spillere til søndagskampen:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Søren Tengstedt, 29 Mikkel Kaufmann og 32 Kasper Pedersen.  

AaB's skadesliste tæller Jakob Ahlmann, Magnus Christensen, Oliver Abildgaard og Lukas Klitten.

Børnebilletter til kampen i morgen koster kun 10 kr., og for hver tilskuer på Aalborg Portland Park til AaB’s 3F Superligakampe i dette efterår donerer AaB og Spar Nord Fonden 2 kr. til et velgørende formål i Nordjylland gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret går til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Kasper Pedersen i ny aftale med AaB

20. juli 2019 kl. 10:22 af Rasmus Estrup

AaB og Kasper Pedersen har indgået en aftale, der strækker sig frem til sommeren 2021. Dermed er forsvarsspilleren tilbage i AaB, hvor han havde kontraktudløb denne sommer. 

I dette indslag fra AaB TV kan du komme med bag kulissen, da aftalen blev underskrevet. Du kan ligeledes høre fra forsvarsspilleren om, hvad der har fået ham til at fortsætte i AaB trods interesse fra udlandet, samt hvordan det bliver at få et gensyn med AaB's fans, som han tog afsked med ved forårets sidste hjemmekamp.  

Hør også sportsdirektør Allan Gaardes syn på, hvad Kasper Pedersen kan bidrage med til AaB-mandskabet. 

Kasper Pedersen har mulighed for at få comeback i AaB-trøjen allerede i morgen, hvor SønderjyskE gæster Aalborg Portland Park. Køb billetter til den kamp her. 

Tags på denne nyhed

AaB og Kasper Pedersen indgår aftale

20. juli 2019 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

26-årige Kasper Pedersen havde kontraktudløb med AaB ved udgangen af juni og ønskede ikke at forlænge med klubben for i stedet at prøve sig af i udlandet.

Men nu fortsætter forsvarsspilleren, der har spillet 144 kampe for AaB og scoret 13 mål, altså i den rød-hvide trøje.

- Vi har i flere omgange gjort det klart for Kasper, at vi gerne ville have ham med videre, men vi havde forståelse for, at han gerne ville forsøge sig i udlandet. Da det så ikke lykkedes, er vi superglade for, at vi endelig har fået en toårig aftale med ham, for det har hele tiden været vores førsteprioritet at forlænge med ham, siger sportsdirektør Allan Gaarde.

- Kasper er en rigtig god midtstopper, som gennem sine mange kampe i AaB har opbygget en masse rutine, udviklet sin fysiske styrke og vist skarphed på offensive dødbolde. 

- Derudover bidrager han også i høj grad til fællesskabet. Både uden for banen og på banen, hvor han gerne bidrager til at udvikle hele holdet. Ikke mindst de unge spillere, der er kommet op i truppen, og det er meget væsentligt for vores klub, udtaler Allan Gaarde. 

Kasper Pedersen, der begyndte til fodbold i partnerklubben Aabybro I.F., skiftede som 12-årig til AaB fra en anden partnerklub, Jetsmark I.F.

- Det er superdejligt at få styr på den situation, jeg nu engang har været i, og jeg er rigtig glad for, at det er AaB, jeg ender med at fortsætte i. AaB er mit hjem. Det er en klub med store ambitioner, som jeg vil være med til at indfri ved at vinde kampe og spille os op i toppen af tabellen, siger Kasper Pedersen, der valgte AaB frem for de udenlandske og danske muligheder, der bød sig.

- Der har været en masse interesse fra flere steder i Europa, som ikke er blevet konkret, og blandt det, der var konkret, var der intet, der kunne trumfe AaB på det sportslige plan. Samtidig har AaB vist positiv interesse for mig, og Jacob Friis har givet udtryk for, at han tror på mig. Det har selvfølgelig også haft stor indflydelse på min beslutning, siger Kasper Pedersen, der allerede i morgen får mulighed for at tørne ud for AaB og få gensyn med fansene, når SønderjyskE gæster Aalborg Portland Park.

- Det bliver selvfølgelig specielt, når jeg for nylig har taget afsked med fansene. Jeg havde jo troet, at der ville gå længere tid, før jeg var tilbage. Men jeg glæder mig meget til at hilse på dem igen. Det er altid en fornøjelse at spille på hjemmebane og mærke opbakningen fra tribunerne, siger Kasper Pedersen, der har holdt sig i form ved at træne med Superligatruppen på Hornevej siden sommerens første træningspas.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og SønderjyskE...

19. juli 2019 kl. 13:58 af Rasmus Estrup

- AaB og SønderjyskE har mødt hinanden 36 gange. 15 kampe har AaB vundet, ni kampe er endt uafgjort og 12 gange er det blevet til et nederlag. Målscoreren siger 51-45 i AaB’s favør. 

- AaB har vundet de tre seneste 3F Superligakampe mod SønderjyskE med samlet 5-0. Hvis det bliver til den fjerde sejr i træk, vil det være første gang, at AaB besejrer SønderjyskE i fire 3F Superligakampe i træk, hvorimod de tre clean sheets i træk allerede er rekord mod SønderjyskE.

- en 3F Superligakamp mellem AaB og SønderjyskE i Aalborg er aldrig endt uden scoringer. Ofte scores der mange mål, idet fire af 17 tidligere kampe er endt med fem scoringer. De øvrige kampe er endt med fire mål (1), tre mål (5), to mål (4) og ét mål (3). 

- AaB og SønderjyskE ikke har spillet uafgjort i Aalborg siden april 2010. Siden har de mødt hinanden 11 gange på Aalborg Portland Park, og AaB har blot vundet fire af disse. 

- SønderjyskE’s seneste besøg på Aalborg Portland Park var i februar i år, hvor AaB takket være scoringer af Tom van Weert, Lucas Andersen og Kasper Pedersen sejrede med 3-0. 

- AaB har tabt de tre seneste 3F Superligakampe; de to mod AGF i sidste sæson samt sæsonåbningen mod Lyngby Boldklub. Det er imidlertid mere end 16 år siden, i april-maj 2003, at AaB sidst tabte fire 3F Superligakampe i træk.

- Magnus Christensen med spilletid på søndag kan spille sin 3F Superligakamp nr. 75. Han debuterede i juli 2016 og har på trods af sine knap 22 år spillet gennemsnitligt 25 3F Superligakampe de tre seneste sæsoner.

- Rasmus Thellufsen kan spille sin officielle kamp nr. 75 for AaB siden hans debut i august 2016. Samlet er det blevet til knap 4.200 spilleminutter i den rød-hvid stribede trøje, hvori det er lykkedes Rasmus Thellufsen at score 11 mål.

- AaB kun én gang tidligere har spillet en 3F Superligakamp på datoen 21. juli. Det var i 2013, hvor AaB vandt 2-1 over FC København. Med i opgøret var blandt andre Jakob Ahlmann, Kasper Kusk og Patrick Kristensen fra den nuværende trup.

- netop Kasper Kusk (3 mål) og Patrick Kristensen (1) sammen med Lucas Andersen (1), Tom van Weert (1), Jores Okore (1) og Frederik Børsting (1) tidligere har scoret et 3F Superligamål mod søndagens modstander.

- det bliver femte Superligakamp mellem AaB og SønderjyskE, der skal styres af Jakob Kehlet. Han har i de fire tidligere kampe ikke haft brug for hverken at dømme straffespark eller udvise en spiller.

- ud af Jakob Kehlets fire tidligere opgør mellem AaB og SønderjyskE er to af kampene endt med sejr til AaB, et opgør er endt uafgjort og SønderjyskE har sejret en gang. 

- de to klubbers første 3F Superligamøde var i juli 2000, hvor AaB vandt 2-1 på udebane over Haderslev FK. Sportsdirektør Allan Gaarde scorede begge mål for nordjyderne, mens SønderjyskE’s nuværende sportschef, Hans Jørgen Haysen, scorede Haderslevs mål.

- at AaB-spillerne på søndag løber på banen iført den nye hjemmebanedragt med røde strømper. De røde strømper er historiske for Hele Nordjyllands Hold, da holdet spillede i dem frem til 1984. Den nye hjemmebanetrøje kan i øvrigt købes online her eller i AaB Fanshop på søndag fra kl. 12.00. 

- AaB og Spar Nord Fonden donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt, nordjysk formål gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland. 

- børnebilletter til søndagskampen koster kun 10 kr. Du kan købe billetter til opgøret her. 

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed