Vidste du om AaB og SønderjyskE...

20. februar 2019 kl. 14:25 af Rasmus Estrup

- at det er Superligakamp nummer 36 mellem AaB og SønderjyskE. Statistikken siger 14 sejre til AaB, ni uafgjorte og 12 nederlag samt en målscore på 48-45 set med AaB’s øjne.

- at hvis AaB vinder, vil det være AaB’s tredje sejr i træk over SønderjyskE, men den første på Aalborg Portland Park siden oktober 2015. Tre sejre i træk mod SønderjyskE er forekommet en gang tidligere for AaB, idet de tre sidste kampe i 2015 (april-november) alle endte med tre point til AaB.

- at AaB og SønderjyskE aldrig har spillet en Superligakamp i Aalborg uden scoringer. Kampene er ofte målrige, idet fire af 16 kampe er endt med fem scoringer, heriblandt det seneste på Aalborg Portland Park (1-4) i juli 2017; de øvrige kampe er endt med fire mål (1), tre mål (4), to mål (4) og ét mål (3).

- at Kasper Kusk med sit frisparksmål blev matchvinder, da AaB og SønderjyskE mødte hinanden denne sæsons premierekamp.

- at foruden Kasper Kusk (3 mål) har Kasper Risgård (3), Jores Okore (1), Frederik Børsting (1), Rasmus Würtz (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere scoret i en Superligakamp mod SønderjyskE.

- At AaB og SønderjyskE ikke har haft en pointdeling på Aalborg Portland Park siden april 2010.

- at de seneste syv Superligakampe mellem AaB og SønderjyskE er endt uden sejr til hjemmeholdet. Til gengæld har udeholdet vundet seks af de seneste syv indbyrdes kampe, mens det sidste opgør er endt uafgjort.

- at AaB har scoret først i 18 af de 35 tidligere Superligakampe mod SønderjyskE, hvilket har resulteret i 13 sejre, to uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har SønderjyskE scoret kampens første mål i 15 tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, fem uafgjorte og ni nederlag.

- at der er dømt 10 straffespark i Superligakampe mellem AaB og SønderjyskE. Alene i de fem seneste indbyrdes Superligaopgør er der dømt fem straffespark, hvoraf de tre har været til AaB med to scoringer som udfald.

- at AaB en gang tidligere har været i aktion i Superligaen på datoen 22. februar. Det var i 2015, hvor det på Aalborg Portland Park blev til en sejr på 1-0 over Brøndby I.F.

- at AaB ikke har formået at holdt buret rent i de seneste 12 Superligakampe. Hvis det ikke lykkes at holde nullet mod SønderjyskE, vil de 13 kampe i træk med scoring imod være en tangering af Superliga-klubrekorden fra juni-september 1991.

- at Jores Okore kan spille sin officielle kamp nr. 50 for AaB fordelt med 46 i Superligaen og tre i pokalturneringen.

- at AaB’s seneste Superligahjemmekamp spillet på en fredag fandt sted i juli 2018, hvor AaB vandt 2-1 over FC Midtjylland efter scoringer af Jannik Pohl og Rasmus Thellufsen.

- at netop Rasmus Thellufsen er den eneste AaB-spiller, der risikerer karantæne i kampen mod Hobro I.K. i tilfælde af et gult kort fredag aften.

- at fredagens dommer er Sandi Putros, der ikke tidligere har dømt en Superligakamp mellem AaB og SønderjyskE.  

- at AaB’s Superligatrup består af 23 spillere, hvor af 15 har spillet ungdomsfodbold i klubben.

- at du kan købe billetter til fredagskampen her, eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 18.00.

 (Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB-SønderjyskE kampinformation

19. februar 2019 kl. 15:12 af Rasmus Estrup

Kampinfo

Spillerunde: 23
Spilledato: Fredag 22. februar 2019
Kick-off: Kl. 19.00
Dørene åbner kl. 18.00
Dommer: Sandi Putros

Billetter

Køb dine billetter online her på aabsport.dk eller på kampdagen på Aalborg Portland Park i billethusene, som åbner kl. 18.00.

BEMÆRK: Køber du ståplads-billet til Spar Nord Tribunen på Aalborg Portland Park, så benyt venligst den højre luge i billethuset på hjørnet af Spar Nord og Weber Tribunerne. Denne luge er udelukkende forbeholdt ståpladser.

Har du mistet din billet/sæsonkort, problemer med at printe en billet eller øvrige billetrelaterede problemer, kan du på kampdagen henvende dig i informationen ved Aalborg Portland Parks syd-vestlige hjørne og få hjælp fra en time før kampstart.

Tilhængere fra SønderjyskE

Læs praktiske informationer for gæstende fans på Aalborg Portland Park via dette link

Scan din billet fra mobilen

Husk at du kan scanne dine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra.   

Opvarmning før kampen

Fra kl. 17.00 kan du varme op til kampen ved AaB-tyren foran Weber Tribunen sammen med andre AaB-fans. Her vil der være kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen, live musik og Faxe Kondi fancan.

Øl i fanzonen før kampen koster kun 35 kr., og desuden sælges der 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for kun 50 kr. Du kan naturligvis også nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store Weber Grill. 

To halstørklæder eller huer for 150 kr. 

Igen på fredag er der mulighed for at klæde sig varmt på med et ekstra AaB-halstørklæde eller en AaB-hue. I AaB Fanshop og AaB Souvenirbod kan man nemlig købe to halstørklæder/huer til 150 kr.

Både AaB Fanshop og AaB Souvenirbod åbner to timer før kampstart. 

Burgerbar på Weber Tribunen og sandwiches i boderne

Der bliver fortsat solgt "byg-selv" burgere i den østlige ende af Weber Tribunen, mens der i boderne på Aalborg Portland Park sælges frisklavet sandwich fra Nadias Sandwich.

Facebook

Tilmeld dig kampens officielle begivenhed på Facebook via dette link.

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for fredagens kamp er #AaBSJE – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Mad, drikkevarer og Oddset

Boderne på Aalborg Portland Park åbner samtidig med, at du kan komme ind på tribunerne, nemlig en time før kampstart. I alle boder på Aalborg Portland Park kan der anvendes Dankort.

Uden for Weber Tribunen kan du fra to timer før kampstart benytte vores mobile salgsbod, hvor du også kan betale med Dankort. Her vil der også være live musik før kampen, så du kan varme op til det vigtige opgør sammen med andre AaB-fans.

I Oddsets bod i det nordvestlige hjørne af Spar Nord Tribunen kan du endvidere spille på dagens kamp. Boden åbner også en time før kampstart.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Sct. Joseph. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Weber Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00 eller på kampdagen i billethusene på Aalborg Portland Park.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Tags på denne nyhed

Christoffer Ravn atter på U/16-landsholdet

19. februar 2019 kl. 12:36 af Rasmus Estrup

AaB Talents Christoffer Ravn er med i flyet, når det danske U/16-landshold i starten af marts rejser til Malta for at spille UEFA Development turnering. 

Under turneringen spiller Danmark tre kampe. 4. marts er modstanderen Skotland, to dage senere venter et opgør mod Malta og Danmark afslutter turneringen med en kamp mod Albanien 8. marts. 

Christoffer Ravn har inden denne turnering spillet seks U/16-landskampe. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af FC Midtjylland-AaB

19. februar 2019 kl. 11:41 af Rasmus Estrup

Mandag aften tabte AaB 2-1 på udebane til FC Midtjylland i 22. spillerunde af Superligaen. 

FC Midtjylland havde overtaget i kampen gennem hele første halvleg, og trods en velspillende Jacob Rinne kunne Paul Onuachu bringe hjemmeholdet i front efter 44 minutter. 

Fem minutter efter pausen blev FC Midtjyllands føring fordoblet, da Evander scorede til 2-0. 

Indskiftede Tom van Weert reducerede til 2-1, da han tilkæmpede sig en ripost fra en afslutning af Patrick Kristensen efter 56 minutter.

Målet var startskuddet til flere pæne AaB-muligheder, men udligningen udeblev, og dermed endte det med et nederlag på 2-1.

I videoen ovenfor kan du se et fyldigt sammendrag af kampen.  

Tags på denne nyhed