U/19 og U/17 blev testet i Göteborg

18. februar 2019 kl. 11:14 af Rasmus Estrup

Hen over weekenden har AaB's U/19- og U/17-hold været på træningslejr i indendørsarenaen Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Begge hold spillede to kampe, og det endte med i alt to sejre og to nederlag. 

U/19: 3-2 over Sarpsborg 08 og 2-4 mod Fredrikstad FK

Fredag aften spillede U/19-ligaholdet mod Sarpsborg 08, og efter en kaotisk indledning kunne AaB bringe sig foran 1-0 efter 20 minutter, da Anders Bærtelsen eksekverede et straffespark begået mod Mikkel Kaufmann. 

To minutter senere headede Søren Tengstedt AaB foran med 2-0 efter flot oplæg af Jeppe Pedersen. 

Lige inden pausen reducerede Sarpsborg 08 til 2-1, og først efter 75 minutter kom AaB igen på tavlen. Anders Bærtelesen tog en stærk dribletur frem i banen, og med en solid afslutning sendte han AaB på 3-1, inden Sarpsborg 08 reducerede til 3-2 kort før tid.  

Søndag skulle AaB følge op på sejren mod Fredrikstad FK, men trods en god nordjysk start endte det med et nederlag. 

AaB kom ellers fortjent foran efter 12 minutter, da Jeppe Pedersen kanonerede læderet i nettet langs den ene opstander. Kort efter fordoblede Søren Tengstedt AaB’s føring, da han vippede bolden over en fremadstormende målmand. 

Selvom AaB sad på spillet, blev det ikke udnyttet yderligere, og i stedet fik Fredrikstad FK tilkendt et straffespark. Dette reddede Marcus Bundgaard Sørensen dog flot, men Fredrikstad FK fik reduceret til 2-1 kort før pausen. 

Efter pausen kom Fredrikstad FK bedst ud, og nordmændene fik med tre scoringer vendt fuldstændig rundt på kampen. 

Bagud 4-2 fik AaB tilspillet sig flere gode muligheder, men skarpheden udeblev, og dermed tabte holdet 4-2. 

U/17: 6-0 over Sandareds I.F. og 0-1 mod Fredrikstad FK

AaB’s U/17-ligahold startede weekendens træningslejr med en storsejr over Sandareds I.F.’s U/19-hold. 

AaB spillede hurtigt mod de mere fysisk stærke svenskere, og med to scoringer af Casper Gedsted Hansen og en scoring af Simon Vestergaard kunne nordjyderne gå til pausen foran 3-0. 

Efter pausen fortsatte AaB’s dominans, og med to mål af Benedikt Axelsson og en kasse af Christian Wagner sikrede AaB sig en storsejr på 6-0. 

Søndag var modstanden væsentligt mere jævnbyrdig, da AaB tabte 1-0 til Fredrikstad FK. 

Første halvleg var meget lige, mens de fysisk stærke nordmænd efter pausen fik lagt et pres på AaB-spillerne. Presset resulterede også i et sejrsmål til Fredrikstad FK midt i anden halvleg. 

Tags på denne nyhed

Okore, Abildgaard og Kakeeto tilbage i AaB-truppen

17. februar 2019 kl. 14:26 af Brian Andersen

Blandt de 19 udtagne navne indgår der 12 egenudviklede spillere fra AaB Talent og 11 af AaB’s partnerklubber.  

Cheftræner Jacob Friis og den øvrige del af trænerteamet har udtaget følgende spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

Lucas Andersen har karantæne, mens Mathias Ross er tilbage på træningsbanen, men som den eneste i Superligatruppen endnu ikke er kampdygtig.

Der er kampstart kl. 19.00 på MCH Arena i Herning.

Tags på denne nyhed

Vidste du om FC Midtjylland og AaB…

16. februar 2019 kl. 08:47 af Brian Andersen

- at det forestående opgør er Superligakamp nummer 56 mellem FC Midtjylland og AaB. Statistikken siger 22 sejre til AaB, otte uafgjorte og 25 nederlag samt en målscore på 71-81 set med AaB’s øjne.

- at AaB i juli 2018 vandt indeværende sæsons første Superligaopgør mod FC Midtjylland, hvilket var den første sejr over FC Midtjylland siden juli 2014. Men det er mere end fire et halvt år siden, at AaB har besejret FC Midtjylland i to Superligakampe i træk.

- at ovennævnte møde 20. juli 2018 sluttede 2-1 til AaB efter scoringer af Rasmus Thellufsen og Jannik Pohl.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Rasmus Thellufsen (1 mål) også Kasper Kusk (3 mål), Kasper Risgård (2), Wessam Abou Ali (1), Filip Lesniak (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod FC Midtjylland.

- at ud af de 55 tidligere Superligakampe mod FC Midtjylland har AaB scoret først i 23 tilfælde, hvilket har resulteret i 17 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 31 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, fire uafgjorte og 22 nederlag.

- at AaB ikke har holdt modstanderen fra at score i de seneste 11 Superligakampe i træk. Hvis det ikke lykkes at holde nullet mod FC Midtjylland, vil det være første gang siden juli-november 2008, at AaB spiller 12 Superligakampe i træk uden clean sheet.

- at AaB er ubesejret i de seneste ni udekampe i Superligaen, hvor det er blevet til fire sejre og fem uafgjorte. Hvis AaB formår at få point med fra Herning, vil de ti udekampe i træk i Superligaen med point være AaB’s bedste serie på udebane siden august 2006-maj 2007, hvor 12 udekampe endte med syv sejre og fem uafgjorte.

- at hvis AaB formår at besejre FC Midtjylland i Herning, vil det være tredje sejr i træk på udebane i Superligaen. Det har AaB ikke præsteret i mere end et år svarende til perioden siden november-december 2017, hvor det blev til udesejre mod Hobro I.K., FC Helsingør og Lyngby Boldklub.

- at de 23 tidligere Superligakampe i Herning mellem FC Midtjylland og AaB gennemsnitligt har budt på 3,13 mål pr. kamp. Som oftest med FC Midtjylland som den mest scorende klub, hvilket har været tilfældet i AaB’s tre seneste besøg i Herning med tre nederlag på samlet 1-9.

- at AaB er uden nederlag i de fire seneste Superliga-udekampe afviklet på en mandag, hvoraf de tre dog er endt uafgjort. Mod FC Midtjylland har Superligakampe afviklet på en mandag i Herning betydet point for AaB i tre ud af fire tilfælde, heriblandt i de to seneste besøg i april 2013 (sejr på 3-2) og februar 2016 (uafgjort 1-1).

- at FC Midtjylland og AaB ikke har for vane at spille uafgjort ret ofte, idet det kun har været kampens udfald i knap 15 procent af kampene. Særligt i Herning har det været ”tab eller vind” med blot uafgjort i to af de 23 afviklede kampe, der i øvrigt alle 23 har budt på scoringer.

- at mandag aftens dommer Jakob Kehlet har dømt en enkelt Superligakamp tidligere mellem FC Midtjylland og AaB. Dengang, i marts 2017, endte kampen i Aalborg 1-1 på en udligning af Paul Onuachu kort før tid, efter at AaB havde bragt sig i spidsen ved Frederik Børsting.

- at AaB blot en gang tidligere har været i aktion i Superligaen på datoen 18. februar, hvilket skete i 2018, hvor Jores Okore sørgede for 1-1 på Aalborg Portland Park mod Brøndby I.F.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Mød Søren Sko - ny AaB-ambassadør

15. februar 2019 kl. 14:44 af Rasmus Estrup

Sangeren Søren Sko er udnævnt til AaB-ambassadør. Søren Sko er vokset op i Vejgaard, og spillede som barn venstreback i AaB's partnerklub Vejgaard Boldspilklub, med en drøm om endda at skulle spille for AaB.

I begyndelsen af 1970'erne blev han desuden kattekonge i AaB ved fastelavn. 

Hør mere om, hvordan sangeren med de tre danske Grammy-priser har holdt fast i forholdet til Hele Nordjyllands Hold igennem årene i dette indslag af AaB TV. 

Tags på denne nyhed

Hør Jacob Friis i podcasten Mediano

15. februar 2019 kl. 10:42 af Rasmus Estrup

Onsdag eftermiddag var podcasten Mediano på besøg i Børge Bach Huset på Hornevej, hvor de lavede et timelangt interview med cheftræner Jacob Friis. 

Podcasten, der har titlen Det taktiske værksted, går sammen med Jacob Friis i dybden med AaB's taktik. 

Tags på denne nyhed