Tre kandidater til afstemning om Hele Nordjyllands Håndsrækning

4. februar 2019 kl. 12:57 af Martin Stigaard Skammelsen

AaB’s pris Hele Nordjyllands Håndsrækning har siden 2015 været doneret ubeskåret af AaB til gode formål i Region Nordjylland, og siden 2017 har Spar Nord Fonden valgt at støtte op om initiativet, så parterne sammen donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til alle Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park.

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen og centerleder hos Ønskeland (den seneste modtager af HNH, red.) Anne Madsen Tabor har sammen vurderet de indkomne ansøgninger og indstillet følgende tre kandidater til at modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2019:

Foreningen BHOV - forældre til børn med særlige behov i Aalborg kommune
BHOV er en forening for forældre til børn med særlige behov. Medlemmerne er ofte pressede og stressede forældre, som hver dag kæmper for deres børns trivsel. Det er forældre, der ofte er isoleret derhjemme med deres børn, fordi børnene ikke kan overskue så meget og som ofte føler sig meget ensomme

Med Hele Nordjyllands Håndsrækning vil BHOV kunne skabe endnu mere fællesskab for forældrene og dermed også deres børn. Ligeledes vil man kunne tilbyde mere bisidderhjælp, som mange forældre har brug for i mødet med systemet, ligesom man har en drøm om, at hver nordjysk kommune har deres egen BHOV forening.

Natteravnene Brønderslev
Natteravnene er med til at skabe øget social værdi gennem omsorg og forebyggende indsats. De er desuden medvirkende til øget livsglæde, trivsel og integration for børn og unge i det offentlige rum - med fokus på børn og unge i en udsat position.

Indsatsen udføres af ganske almindelige frivillige voksne, helt uafhængig af baggrund, som vælger at tage et medansvar for udviklingen i deres lokalområde. Indsatsen er enkel og består grundlæggende af gåture på tre til fire timer i det offentlige rum sammen med to andre ansvarlige voksne.

Natteravnene får ikke støtte fra anden side, og har bl.a. udgifter til tøj og diverse materialer, der uddeles, når man går blandt de unge om aftenen/natten. Samtidig er foreningen ved at finde lokaler til et fast mødested i Brønderslev.

Skyggebørn
Skyggebørn arbejder med sorg. Foreningens primære fokus er børn, som bliver overset og glemt, når der er kriser og sorg i familien på grund af alvorlig sygdom og dødsfald. Foreningen har ikke kriterier for, hvem der er berettiget til at få hjælp, men har skabt et åbent og gratis tilbud, der ikke sorterer børn fra, men åbner døren for dem, der har brug for hjælpen.

Foreningen hjælper langt over 200 børn, primært fra Nordjylland, med udgangspunkt fra deres lokaler midt i Aalborg. Man har oplevet en meget stor stigning i behovet for hjælp, og er på 18 måneder vokset fra 3 til 13 sorggrupper - og flere er på vej.

Med Hele Nordjyllands Håndsrækning agter man at opstarte flere sorggrupper, ligesom formidling til den brede befolkning er højt prioriteret.

Afstemning
Afstemningen er nu i gang, og man kan afgive sin stemme på en af de tre kandidater via linket herunder.

Afstemningen slutter på fredag den 8. februar kl. 23.59, og modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2019 offentliggøres lørdag den 9. februar.

Den efterfølgende dag, søndag den 10. februar, spiller AaB sin første hjemmekamp i det nye år, når Randers FC kommer på besøg på Aalborg Portland Park.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning

AaB Support Club – velgørenhedstrøje 2018 – 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Ønskeland – efterår 2018 – 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Tags på denne nyhed

Børnebilletter for kun 10 kr. mod Randers F.C.

4. februar 2019 kl. 12:24 af Simon Vangsgaard Jensen

AaB arrangerer Børnedag til opgøret mod Randers FC, hvor børn får adgang til både sidde- og ståpladser for kun 10 kr. 

Aktiviteter i Stadionhal 2 og lancering af AaB Support Club Junior

Der vil søndag være mulighed for at lade sig underholde i Stadionhal 2 inden opgøret. Allerede fra kl. 10.30 starter de første kampe i dagens FIFA 19-turning, hvor der kl. 12.00 er træningskamp mellem AaB eSuperliga og Randers FC eSuperliga. Læs mere om esport-aktiviteterne her.

Kl. 12.00 er også tidspunktet, hvor AaB Support Club lancerer ny Juniorklub. I forbindelse med lanceringen inviterer AaB Support Club til flagværksted for alle børn, hvor der mulighed for at sætte sit eget præg på et AaB-flag. 

Theodor vil sammen med et par spillere også være til stede i løbet af arrangementet, hvor der vil blive skrevet autografer og være mulighed for selfies. 

Nærmere praktiske oplysninger samt endeligt program følger på et senere tidspunkt.

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-Vejle Boldklub 5-3

3. februar 2019 kl. 08:41 af Rasmus Estrup

I sammendraget ovenfor kan du se alle otte scoringer og alle øvrige chancer i AaB's testsejr på 5-3 over Vejle Boldklub. 

Selvom Vejle kom foran både 1-0 og 2-1, kunne AaB gå til pause foran 3-2 efter tre hjørnesparksmål. Første scoring stod Tom van Weert for, mens Jakob Blåbjerg og Kasper Pedersen også sendte bolden i nettet før pausen. 

Efter pausen udbyggede AaB sin føring til først 4-2 ved Tom van Weert og 5-2 ved Lucas Andersen, inden Vejle Boldklub reducerede til 5-3 kort før tid. 

Foruden alle målene kan du i videoen ovenfor også se reaktioner fra cheftræner Jacob Friis og den firedobbelte assistmager Kasper Kusk. 

Tags på denne nyhed

AaB vandt målrig generalprøve

2. februar 2019 kl. 16:55 af Brian Andersen

Tom van Weert scorede igen to gange for AaB, der også havde Jakob Blåbjerg, Kasper Pedersen og Lucas Andersen som målscorere.

Som cifrene antyder, blev der tale om en særdeles livlig affære, hvor AaB skabte mange chancer, men også i den første halve time var for åbne bagtil.

AaB åbnede glimrende, men det var alligevel gæsterne, der i det sjette minut bragte sig i front, da man let spillede sig igennem, så Gustaf Nilsson kunne udplacerede sin landsmand Jacob Rinne i AaB-målet.

Efter 11 minutter sendte Philipp Ochs et frisparksforsøg på overliggeren, og fire minutter senere fik Kasper Kusk en stor mulighed, men Vejle-målmand Pavol Bajza reddede med en fodparade.

Øjeblikket efter kom udligningen, da en afslutning fra anfører Rasmus Würtz tæt under mål blev afrettet i nettet af Tom van Weert.

Efterfølgende reddede Jacob Rinne et skudforsøg fra Gustaf Nilsson, før en stor forsvarsfejl om misforståelse mellem Jacob Rinne og Jakob Blåbjerg gav let spil til Arbnor Mucolli, der kunne score i et tomt mål til 2-1.

Blot to minutter senere var holdene imidlertid igen på omgangshøjde, da Jakob Blåbjerg headede Kasper Kusks hjørnesparksbold i netmaskerne.

Jacob Rinne måtte igen være vågen over for Gustaf Nilsson, men ellers pressede AaB på med forsøg fra Lucas Andersen og Kasper Kusk og en stor chance til Tom van Weert, og 3-2 træfferen kom i halvlegens sidste minut, da det denne gang var Kasper Pedersen, der headede hjørnesparket fra Kasper Kusk over stregen.

Fra anden halvlegs indledning var AaB’s dominans udtalt, og både Kasper Kusk og Tom van Weert truede udeholdet, inden Tom van Weert efter knap en times spil kunne udnytte nydeligt opspil fra Kasper Kusk og Magnus Christensen.

Og fire minutter senere blev det også 5-2, da Lucas Andersen satte Vejle-forsvaret med en smart vending, før bolden fladt blev sendt sikkert i mål.

Selvom AaB herefter skiftede hele holdet, så fortsatte man med at være i teten, og der var tilløb fra Oliver Abildgaard til at øge føringen.

I stedet fik vejlenserne fire minutter før tid plads ved den forreste stolpe til at reducere til slutfacit 5-3 ved Adam Jakobsen.

Om otte dage er det alvor i Superligaen mod Randers FC, og du kan i forsalg købe billet til opgøret på Aalborg Portland Park her.

Matchfacts – testkamp
AaB-Vejle Boldklub  5-3 (3-2)
6. min 0-1 Gustaf Nilsson, 16. min 1-1 Tom van Weert, 23. min 1-2 Arbnor Mucolli, 25. min 2-2 Jakob Blåbjerg, 45. min 3-2 Kasper Pedersen, 59. min 4-2 Tom van Weert, 63. min 5-2 Lucas Andersen, 86. min 5-3 Adam Jakobsen.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne (46: Michael Lansing), Kristoffer Pallesen (64: Lukas Klitten), Kasper Pedersen (64: Jores Okore), Jakob Blåbjerg (64: Filip Lesniak), Philipp Ochs (64: Jakob Ahlmann), Kasper Kusk (64: Kasper Risgård), Rasmus Würtz (64: Robert Kakeeto), Magnus Christensen (64: Oliver Abildgaard), Rasmus Thellufsen (64: Frederik Børsting), Lucas Andersen (64: Wessam Abou Ali), Tom van Weert (64: Mikkel Kaufmann).

Tags på denne nyhed

AaB foran sidste test på Hornevej i morgen

1. februar 2019 kl. 13:50 af Rasmus Estrup

AaB er retur fra træningslejren i Belek, der bød på en sejr og en uafgjort for førsteholdet samt to sejre for reserveholdet. I morgen spiller Hele Nordjyllands Hold så vinterens sidste testkamp inden Superligaens forårspremiere på Aalborg Portland Park mod Randers FC 10. februar. 

I morgen kl. 14.00 gæster Vejle Boldklub AaB på kunstgræsbanen på Hornevej, og det er gratis for alle at overvære kampen. 

Cheftræner Jacob Friis har udtaget følgende 22 spillere til kampen: 

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen samt U/19-ligaspillerne Mikkel Kaufmann og Lukas Klitten. 

Patrick Kristensen og Mathias Ross er ukampdygtige, mens Marco Ramkilde i morgen formiddag spiller testkamp for AaB's U/19-ligahold mod Vejgaard Boldspilklubs 2. divisionshold. 

Tags på denne nyhed