Skuffende nederlag efter ringe præstation

13. december 2019 kl. 20:54 af Rasmus Estrup

Årets sidste kamp endte med et nederlag til AaB, der havde besøg af FC Nordsjælland, der vandt 3-1. Gæsterne kom tidligt foran ved Mathias Rasmussen, inden et selvmål af Patrick Kristensen gav udeholdet en føring på 2-0. I anden halvleg reducerede Kristoffer Pallesen, inden Mikkel Rygaard lukkede kampen i tillægstiden.

AaB fik ellers allerede i første minut opgørets første mulighed, da Lucas Andersen afsluttede en omstilling efter samspil med Iver Fossum. Desværre blev anførerens forsøg blokeret.

Under to minutter senere kunne gæsterne fra FC Nordsjælland bringe sig foran 1-0. Et elegant vip fra Mohammed Kudus udstillede AaB-forsvaret og gav Mathias Rasmussen en fri skud mulighed, som blev udnyttet over for en fremadstormende Jacob Rinne.

Efter ti minutter fik FC Nordsjælland endnu en god mulighed. Et fladt indlæg blev slået ind omkring nærmeste stolpe i det lille felt til Mohammed Kudus, der afsluttede første gang, men Jores Okore fik flot blokeret sparket, inden det kunne true Jacob Rinnes mål.

Fem minutter senere var de sortblusede gæster igen på færde, og igen var Jores Okore redningsmand. Denne gang fik et hjørnespark lov til at danse rundt en halv meter fra AaB-målet, før midtstopperen for snuden af gæsterne fik sparket bolden op på tribunen.

Der var ikke meget, der fungerede for AaB i første halvleg, men midt i halvlegen fik AaB sat et godt angreb sammen over højre kanten, og cutback-afleveringen fra baglinjen i højre side endte for fødderne af Patrick Kristensen, der dog afsluttede forbi mål.

I kampens 28. minut blev gæsternes føring fordoblet. Et AaB-boldtab førte kort efter til en friløber til Mohammed Kudus. Den svenske keeper vandt dog duellen med en stærk redning, men returen fra Jacob Rinne sad lige i maven på Patrick Kristensen, der ikke nåede at reagere, og dermed sendte han uheldigt bolden i eget mål.

Resten af halvlegen formåede AaB ikke at skabe noget, der gav output trods et par tilløb til chancer mod slutningen, mens et frisparksforsøg lige på Jacob Rinne fra distancen var bedste mulighed til FC Nordsjælland.

Fra anden halvlegs start ændrede AaB formation til 3-4-3 og sendte Tom van Weert og Kasper Pedersen i aktion i stedet for 100-kamps jubilar Magnus Christensen og Patrick Kristensen.

15 minutter senere fik AaB halvlegens første mulighed, da Kristoffer Pallesens indlæg fandt vej til Mikkel Kaufmanns pande, men herfra gik læderet lige i favnen på målmand Nicolai Larsen.

Tre minutter efter var det Jacob Rinnes tur til at stå i vejen, da svenskeren med en stærk redning kom i vejen for Mohammed Kudus afslutning fra nært hold.

I opgørets 74. minut lykkedes det AaB at reducere til 1-2. Netop indskiftede Kasper Kusk slog et hårdt indlæg ind i feltet, som Nicolai Larsen forsøgte at bokse ud. Læderet havnede dog hos Kristoffer Pallesen i udkanten af feltet, og højrebacken sparkede sin første AaB-scoring i nettet.

Otte minutter før tid afsluttede Abdul Mumin over AaB-målet fra en god position.

Senere i samme minut blev en afslutning fra Iver Fossum headet væk et par meter foran mål.

AaB satsede mod slutningen for at udligne, og det gav en stor mulighed til Mohammed Kudus i modsatte ende, men et formidabelt tilbageløb af en velspillende Jores Okore, tvang angriberen til en svag afslutning.

I tillægstiden sparkede Mikkel Rygaard et frispark direkte i mål til slutresultatet 3-1.

Nederlaget betyder, at AaB fortsat indtager femtepladsen i 3F Superligaen med 28 point inden weekendens øvrige kampe.

AaB's næste kamp i 3F Superligaen spilles på udebane mod Silkeborg I.F. mellem 14. og 17. februar. Det endelige kamptidspunkt fatslægges i løbet af næste uge.

Matchfacts - 3F Superligaen, 20. spillerunde

AaB-FC Nordsjælland 1-3 (0-2)
3. min 0-1 Mathias Rasmussen, 28. min 0-2 Patrick Kristensen (selvmål), 74. min 1-2 Kristoffer Pallesen, 90. min 1-3 Mikkel Rygaard
Advarsler AaB: Jores Okore (31), Jacob Rinne (90), kasper Kusk (90)
Advarsler FC Nordsjælland: Ulrik Yttergård Jenssen (6), Ibrahim Sadiq (54), Nicolai Larsen (90)
3.791 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Rasmus Thelander, Patrick Kristensen (46: Kasper Pedersen), Iver Fossum, Magnus Christensen (46: Tom van Weert), Oliver Abildgaard, Frederik Børsting (72: Kas, Mikkel Kaufmann, Lucas Andersen.

FC Nordsjælland (3-4-3): Nicolai Larsen, Abdul Mumin, Ulrik Yttergård Jenssen, Clinton Antwi, Mads Døhr Tychosen, Mikkel Rygaard, Magnus Kofod Andersen, Mathias Rasmussen, Mikkel Damsgaard (73: Isaac Atanga), Ibrahim Sadiq (62: Jacob Steen Christensen), Mohammed Kudus.

Dommer: Jakob Kehlet

AaB TV: Tilbageblik på AaB-FC Nordsjælland

13. december 2019 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

I dette tilbageblik på AaB-FC Nordsjælland kan du inden aftenens opgør se en række af AaB's tidligere hjemmebanescoringer mod dagens modstander.

Se blandt andet mål af Lasse Nielsen, Joakim Mæhle og Kasper Pedersen.

Magnus Christensen foran jubilæum

12. december 2019 kl. 15:50 af Rasmus Estrup

Inden kampen indtager AaB femtepladsen i 3F Superligaen med 28 point, mens FC Nordsjælland ligger på ottendepladsen med 25 point. Dermed har resultatet af opgøret stor indflydelse på, hvem der kan gå på vinterpause med en plads i top-6.

Til årets sidste kamp har cheftræner Jacob Friis udtaget følgende 19 spillere, hvoraf 13 har spillet ungdomsfodbold i AaB Talent:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 29 Mikkel Kaufmann, 32 Kasper Pedersen samt U/19-ligaspillerne Malthe Højholt og Jeppe Pedersen.

Jakob Ahlmann og Patrick Olsen er i karantæne, mens ingen i AaB-truppen er ukampdygtige.

AaB’s sidste kamp i 2019 fløjtes i gang kl. 19.00, og dørene til Aalborg Portland Park åbner kl. 18.00. Du kan købe billetter til opgøret mod FC Nordsjællland i billethusene fra kl. 18.00 eller allerede nu på www.billet.aabsport.dk

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland. Efterårets første ni hjemmekampe har allerede sikret Barnets Blå Hus i Vesthimmerland en donation på 104.614 kr.