Tilbageblik: FC Midtjylland-AaB

4. august 2019 kl. 09:09 af Rasmus Estrup

I aften kl. 18.00 spiller AaB mod FC Midtjylland på MCH Arena. Inden opgøret kan du i videoen ovenfor se en række af AaB's tidligere udebanemål mod aftenens modstander. 

Se blandt det de seks AaB-mål fra 3-2-sejrene i 2013 og 2014 samt Tom van Weerts fuldtræffer i forårets møde på MCH Arena. 

Det er muligt at købe billet til kampen via dette link. 

Tags på denne nyhed

Abildgaard tilbage i AaB-truppen

3. august 2019 kl. 13:27 af Brian Andersen

AaB skal forsøge at følge op på to pointgivende kampe i træk, og blandt de 19 udtagne navne indgår der 13 egenudviklede spillere fra AaB Talent og 13 af AaB’s partnerklubber.

Cheftræner Jacob Friis har efter lørdagens træningspas udtaget følgende spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 26 Robert Kakeeto, 29 Mikkel Kaufmann, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

Skadeslisten omfatter Lukas Klitten, Magnus Christensen og Frederik Børsting.

Der er kampstart på MCH Arena i Herning kl. 18.00.

Tags på denne nyhed

AaB indleder Baltic Sea Cup i morgen

3. august 2019 kl. 09:55 af Rasmus Estrup

I sidste sæson vandt AaB’s U/19-ligahold første udgave af den internationale Baltic Sea Cup, da nordjyderne besejrede OB, polske Pogon Stettin, tyske Hertha Berlin og tyske Union Berlin på vej til triumfen. 

Med en andenplads i den danske U/19 Liga i sidste sæson, kvalificerede AaB sig igen til Baltic Sea Cup, og første kamp i turneringen spilles i morgen kl. 14.00 på AaB’s anlæg på Hornevej, hvor svenske Halmstads BK kommer på besøg. 

- En tunering som denne giver os mulighed for at måle os mod andre tophold i Nordeuropa. Vi skal bruge kampene på at udvikle holdet og spillerne, så vi kan præstere et mere modent udtryk og gøre spillerne klar til at spille Superligafodbold næste år, siger U/19-ligatræner David Olsen.

- I den forbindelse er det meget brugbart, at vi kan være med i en turnering som denne, da spillerne skal måle sig mod nogle rigtig dygtige fodboldhold, der er stærke både taktisk og teknisk og spiller med en høj intensitet, siger David Olsen. 

Baltic Sea Cup er en international U/21-turnering. I denne sæsons udgave deltager AaB, FC Nordsjælland, Brøndby I.F., Hertha Berlin, Union Berlin, Pogon Stettin og Halmstads BK. 

Foruden kampen mod Halmstads BK i morgen skal AaB møde Hertha Berlin, Union Berlin og FC Nordsjælland. Alle kampe spilles i løbet af efteråret. 

- Sidste år kunne vi mærke, at spillerne var ekstra sultne og tændte i turneringen, og selvom vi spillede med et rent U/19-hold i en U/21-turnering, vandt vi, fordi vi toppræsterede i flere af kampene sidste år. Siden er mange af de bærende spillere fra sidste år rykket op i Superligatruppen, så det bliver lærerigt for vores nye hold at skulle stå på tæer i alle kampene, siger David Olsen. 

Det er gratis for alle interesserede at overvære kampen i morgen på opvisningsbanen på Hornevej. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om FC Midtjylland og AaB…

2. august 2019 kl. 13:42 af Brian Andersen

- at det forestående opgør er 3F Superligakamp nummer 57 mellem FC Midtjylland og AaB. Statistikken siger 22 sejre til AaB, otte uafgjorte og 26 nederlag samt en målscore på 72-83 set med AaB’s øjne.

- at AaB efter sejren mod Silkeborg I.F. mandag aften kan tage sin anden sejr i træk i 3F Superligaen ved at besejre FC Midtjylland. Det vil i givet være første gang i præcis et år, at AaB tager tre point i to 3F Superligakampe i træk.

- at AaB ikke har vundet en 3F Superligakamp mod FC Midtjylland på MCH Arena siden april 2014, idet de efterfølgende seks kampe er endt med én uafgjort og fem nederlag. Historisk har AaB haft det svært på Ikast Stadion/MCH Arena, hvor det kun er blevet til seks sejre i 24 forsøg.

- at de 24 tidligere 3F Superligakampe i Ikast/Herning mellem FC Midtjylland og AaB gennemsnitligt har budt på 3,13 mål pr. kamp.

- at FC Midtjylland og AaB ikke har for vane at spille uafgjort ret ofte, idet det kun været kampens udfald i godt 14 pct. af kampene. Særligt i Herning har det været ”tab eller vind” med blot uafgjort i to af de 24 afviklede kampe, der i øvrigt alle 24 har budt på scoringer.

- at ud af de 56 tidligere 3F Superligakampe mod FC Midtjylland har AaB scoret først i 23 tilfælde, hvilket har resulteret i 17 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 32 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, fire uafgjorte og 23 nederlag.

- at AaB tabte sin seneste 3F Superligakamp afviklet i august måned, da det sidste år blev til et nederlag på 1-0 til Esbjerg fB. Men det er til gengæld også AaB’s eneste nederlag i 3F Superligaen i august måned siden 2015, hvor det efterfølgende er blevet til fem sejre og syv uafgjorte.

- at med søndag aftens dommer Morten Krogh som dommer har AaB endnu sin første sejr til gode i 3F Superligaen, idet de tre tidligere tilfælde er endt med én uafgjort og to nederlag.

- at fra den nuværende AaB-trup har Kasper Kusk (3 mål), Tom van Weert (1), Rasmus Thellufsen (1), Wessam Abou Ali (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod FC Midtjylland.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Afskedsreception for Poul Erik Andreasen

2. august 2019 kl. 11:33 af Rasmus Estrup

Torsdag eftermiddag var der i Unicon Lounge på Aalborg Portland Park afskedsreception for Poul Erik Andreasen, der stoppede efter 25 års ansættelse i AaB. 

Et par hundrede gæster var mødt op til receptionen for at ære AaB's nu tidligere udviklingschef, og adskillige talere trådte op på talerstolen og fangede mikrofonen. 

AaB TV fulgte med fra start til slut, og du kan se indslag fra gårsdagens reception i videoen øverst. 

Til kampen mod Esbjerg fB 11. august tages der officiel afsked med Poul Erik Andreasen på grønsværen. 

Tags på denne nyhed