Målrig triumf over Esbjerg fB

11. august 2019 kl. 15:54 af Rasmus Estrup

Med to scoringer af Lucas Andersen, en scoring af Frederik Børsting og en scoring af Mikkel Kaufmann - alle i første halvleg - vandt AaB søndag 4-0 over Esbjerg fB.

Efter en meget flot og velfortjent hyldest til Poul Erik Andreasen blev opgøret indledt med mere fysisk end chanceskabende spil i de første par minutter.

AaB var først til at etablere spillet, men Esbjerg fB fik efter otte minutter bolden i nettet bag Jacob Rinne. Men Yuri Yakovenko blev dømt for offside i situationen.

Efter det annullerede mål fortsatte gæsterne med at presse. 11 minutter inde i kampen fik Jacob Lungi Sørensen en fin mulighed for afslutning efter en cutback-aflevering, men Kasper Pedersen kom i vejen for forsøget.

Herfra havde AaB optræk til muligheder, og efter 17 minutter vandt Mikkel Kaufmann bolden på kanten, trak ind i feltet og tilkæmpede sig et straffespark.

Straffesparket tog Lucas Andersen sig af, og AaB-anføreren svigtede ikke, men sendte bolden hårdt ind i modsatte side af Jeppe Højbjerg, og så var AaB i front med 1-0.

Oliver Klitten, der var i startopstillingen for første gang, fandt midt i første halvleg Kasper Kusk i en god skudposition på kanten af feltet. Kasper Kusks afslutning gik desværre langt over mål.

Kort efter fik Esbjerg fB en stor mulighed. Et fladt indlæg fra gæsternes højreside fandt vej til Pyry Soira midt for mål, men Esbjerg-spilleren sparkede over.

Efter en halv time lykkedes AaB med et højt pres, da Frederik Børsting med et stort arbejdsiver erobrede bolden fra gæsternes defensiv og skaffede sig selv en friløber, som han sikkert sparkede ind ved fjerneste stolpe til 2-0.

AaB-fansene havde knap fået armene ned, før de kom op igen. For to minutter senere lagde Oliver Klitten bolden på tværs til Mikkel Kaufmann, som midt for mål sparkede læderet i nettet til 3-0.

En håndfuld minutter senere forsøgte Jacob Lungi Sørensen sig med en afslutning langt udefra, som gik forbi.

Fem minutter før pausen fik AaB en ny god mulighed, da Kasper Kusk sendte et hårdt indlæg ind mod Mikkel Kaufmann, som dog rettede bolden over Esbjerg-målet.

Lige inden pausen blev det så 4-0 til AaB. Endnu engang fik Frederik Børsting med et enormt arbejdsraseri vundet bolden efter to tacklinger på egen banehalvdel, og med en kløgtig pasning gav han Lucas Andersen en friløber mod Jeppe Højbjerg. AaB-anføreren tog sig god tid, inden han udplacerede Esbjerg-keeperen og skabte stor jubel blandt de 4380 fremmødte fans.

Et minut inde i anden halvleg kom Frederik Børsting til en god mulighed i Esbjerg-feltet, men Jeppe Højbjerg greb målscorerens ellers fine afslutning. Få minutter senere var også Mikkel Kaufmann tæt på efter et cutback fra Patrick Kristensen, men spidsangriberens afslutning blev afværget.

Anden halvleg var kun fem minutter gammel før næste store AaB-mulighed bød sig. Kasper Kusk blev spillet fri til afslutning mod Jeppe Højbjerg, men denne gang vandt keeperen duellen.

Efter cirka en times spil appellerede AaB i to omgange for straffe. I første omgang ved Mikkel Kaufmann, som tilsyneladende blev nedlagt af Jeppe Højbjerg, men Mikkel Kaufmann blev i stedet givet en advarsel for film. Dernæst var det Kasper Kusk, der faldt til jorden i feltet, men også her forblev dommer Peter Kjærsgaards fløjte tavs.

Efter 63 minutter blev Oliver Abildgaard sendt på banen, og med sin første boldberøring i opgøret kunne han have scoret på en dødbold mod bagerste område, men midtbanespillerens afslutning gik forbi mål.

10 minutter senere sendte Lucas Andersen Mikkel Kaufmann afsted i en friløber, og selvom Mikkel Kaufmann anstrengte sig for at hive de sidste kræfter ud af kroppen i situationen, lykkedes det ham ikke at få afsluttet.

Med et kvarter igen kom Esbjerg fB til en ekvilibristisk afslutning, da Rudolph Austin i forlængelse af et hjørnespark forsøgte sig med ryggen til mål, men forsøget endte på tribunen. Samme adresse havde også en afslutning fra Mark Brink efter 82 minutter.

Mod slutningen kørte AaB sikkert sejren på 4-0 i land.

Dermed tog AaB anden hjemmesejr i træk, og Hele Nordjyllands Hold ligger nu på 5. pladsen i 3F Superligaen med syv point efter de første fem spillerunder.

AaB's næste kamp i 3F Superligaen spilles søndag 18. august kl. 18.00 på udebane mod Brøndby I.F.

Matchfacts - 3F Superligaen, 5. spillerunde

AaB-Esbjerg fB 4-0 (4-0)
19. min 1-0 Lucas Andersen, 31. min 2-0 Frederik Børsting, 33. min 3-0 Mikkel Kaufmann, 45. min 4-0 Lucas Andersen
Advarsler AaB: Mikkel Kaufmann (58)
Advarsler Esbjerg fB: Daniel Anyembe (16), Yuri Yakovenko (64), Pyry Soiri (68), Jacob lungi Sørensen (86)
4.380 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen, Frederik Børsting (63: Oliver Abildgaard), Patrick Olsen, Lucas Andersen, Kasper Kusk, Mikkel Kaufmann (74: Wessam Abou Ali), Oliver Klitten (80: Magnus Christensen).

Esbjerg fB (4-3-3): Jeppe Højbjerg, Daniel Anyembe, Rodolph Austin, Markus Halsti, Jesper Lauridsen, Jacob Lungi Sørensen, Lasha Parunashvili, Joni Kauko, Mathias Kristensen (46: Mark Brink), Yuri Yakovenko, Pyry Soiri (74: Nicklas Rørkjær).

Dommer: Peter Kjærsgaard

Poul Erik Andreasen hyldes inden kampstart

11. august 2019 kl. 12:28 af Rasmus Estrup

Efter 25 års ansættelse i AaB stoppede den tidligere mestertræner og udviklingschef Poul Erik Andreasen 1. august i klubben.

Afskeden blev markeret ved en reception 1. august, og i dag bliver han så hyldet på Aalborg Portland Park.

Det sker lige inden opgørets første fløjt, hvor Poul Erik Andreasen bliver overrakt blomster.

Så kom til dagens 3F Superligakamp mod Esbjerg fB og vær med til at hylde Poul Erik Andreasen.

Kampen begynder kl. 14.00 og du kan købe billetter til billethusene på Aalborg Portland Park fra kl. 13.00 eller via billet.aabsport.dk allerede nu.

AaB TV: Tilbageblik på AaB-Esbjerg fB

11. august 2019 kl. 09:34 af Rasmus Estrup

I dag kl. 14.00 tager AaB imod Esbjerg fB på Aalborg Portland Park i femte runde af 3F Superligasæsonen.

Inden opgøret kan du i dette tilbageblik se en håndfuld af AaB's tidligere hjemmebanemål mod netop Esbjerg fB.

Gense blandt andet Oliver Abildgaards debutscoring fra 2015.

Du kan købe billetter til dagens kamp i billethusene på Aalborg Portland Park fra kl. 13.00 eller online her.

Magnus Christensen klarmeldt

10. august 2019 kl. 12:57 af Brian Andersen

AaB skal forsøge at forblive ubesejret på Aalborg Portland Park i indeværende sæson – naturligvis gerne med en sejr og tre point, og til den opgave indgår der blandt de 19 udtagne navne 14 egenudviklede spillere fra AaB Talent og 14 af AaB’s partnerklubber.

Inklusive to fødselarer på kampdagen i form af Jores Okore (27) og Andreas Hansen (24) har cheftræner Jacob Friis efter lørdagens træningspas udtaget følgende spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 27 Søren Tengstedt, 29 Mikkel Kaufmann, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

Tom van Weert, Lukas Klitten og Rasmus Thellufsen er ukampdygtige.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, som efter efterårets første to hjemmekampe allerede er sikret en donation på 20.480 kr. Køb i forsalg billet til kampen her.

Der er kampstart på Aalborg Portland Park kl. 14.00, og umiddelbart inden kickoff vil AaB’s nu forhenværende udviklingschef, tidligere mestertræner og spiller Poul Erik Andreasen blive hyldet for sine 25 år som ansat i klubben.