Nederlag i U/19 Ligaen og U/17 Ligaen

26. august 2019 kl. 09:19 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: OB-AaB 4-0

AaB led sæsonens første pointtab i U/19 Ligaen, da det i tredje kamp endte med et 4-0-nederlag på udebane mod OB. 

Kampen blev på grund af lange køer på motorvejen udskudt med halvanden time, men AaB-spillerne var knap nok nået ud af bussen, før de var bagud 1-0 efter en omstilling.

Cirka midt i første halvleg kom hjemmeholdet også fortjent foran 2-0 på et direkte frispark.

Efter pausen fortsatte OB med sit høje pres under den varme sensommersol og 77 minutter inde i kampen blev det 3-0 til OB, da AaB-defensiven ikke fik afværget en lang bold. 

I kampens sidste minut slog hjemmeholdet det sidste søm i kisten med scoringen til slutresultatet 4-0. 

- De var bedre end os. Kigger man på boldbesiddelse og antal afslutninger, var det egentlig meget tæt, men OB var bare skarpere og spillede med større intensitet end os, og de vandt kampen yderst velfortjent, siger U/19-ligatræner David Olsen. 

AaB har efter tre kampe seks point, hvilket rækker til en foreløbig tredjeplads, inden hjemmekampen på lørdag kl. 13.00 mod FC Midtjylland. 

U/17 Ligaen: OB-AaB 3-2

Også i U/17 Ligaen blev det til et nordjysk nederlag, da AaB lørdag spillede sæsonens første kamp i Odense. 

AaB kom ellers først på scoringstavlen med en hovedstødsscoring af Noah Holmstrøm til 1-0 efter 13 minutter. Få minutter senere kom der balance i stillingen, da hjemmeholdet udnyttede dårlig opdækning ved et hjørnespark til at udligne til 1-1. 

Med cirka ti minutter til pausen kom AaB igen i front. Oliver Henriksen slog et indlæg ind i panden på Jakob Gaardsøe som med endnu et hovedstødsmål gjorde det til 2-1. 

Lige inden pausen udlignede OB dog igen. Denne gang til 2-2 efter et indlæg. Den stilling holdt indtil 89. minut, hvor OB efter endnu er indlæg udnyttede for passivt forsvarsspil til at score sejrsmålet til 3-2 efter lidt klumpspil. 

- Generelt spillede vi ikke en særlig god kamp. Vi lykkedes ikke med at skabe det spil, vi gerne vil på bolden. Til gengæld kan drengene blive rost for at de kæmpede godt. Det var desværre bare ikke nok til at tage point mod et afklaret OB-hold, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby. 

På lørdag kl. 15.15 spiller AaB sæsonens anden kamp i U/17 Ligaen, når FC Midtjylland gæster Hornevej. 

Tags på denne nyhed

Thelander og van Weert udtaget til AaB-trup

25. august 2019 kl. 13:46 af Brian Andersen

Rasmus Thelander er retur efter fire år i udlandet, mens Tom van Weert er klar igen efter sin hovedskade.

Efter søndagens træningspas har cheftræner Jacob Friis udtaget følgende 19 spillere inklusive 12 egenudviklede folk fra AaB Talent og 11 af AaB’s partnerklubber:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 29 Mikkel Kaufmann og 32 Kasper Pedersen.

Lukas Klitten, Rasmus Thellufsen og Søren Tengstedt er ukampdygtige.

Der er kampstart på Casa Arena Horsens kl. 19.00.

Tags på denne nyhed

Genoplev mesterskabet fra 1999 i biografen

25. august 2019 kl. 09:41 af Rasmus Estrup

På onsdag varmes der op til den forestående markering af 20-års jubilæet for mesterskabstriumfen i 1999, en markering der sker i forbindelse med hjemmekampen mod FC København søndag den 1. september.

Hos Nordisk Film Biograf i City Syd vises således hele guldkampen fra 1999 mellem AaB og Lyngby Boldklub. Udover selve kampen vil klublegende Torben Boye, sportsdirektør Allan Gaarde og administrerende direktør Thomas Bælum, der alle spillede en rolle i guldkampen, fortælle historier om dagen, fejringen og hele guldsæsonen.

Programmet for dagen er som følger:

Kl. 19.00 Check-in. Her veksles din billet til en egentlig biografbillet.

Kl. 19.15 Dørene til biografsalen åbner.

Kl. 19.30 Aftenens arrangement begynder - og bolden ruller.

Billetter koster 99 kr. Med i prisen er foruden biografbilletten også en AaB-popcorn og en øl/sodavand. Popcorn og drikkevarer udleveres i bodområdet inden arrangementets start.

Billetterne sælges nu til alle interesserede, i det fristen for sæsonkortholdere til eksklusivt at kunne købe billetterne er udløbet.

Bemærk at din billet skal udskrives og medbringes til arrangementet.

Vidste du om AC Horsens og AaB…

24. august 2019 kl. 21:20 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 30 mellem AC Horsens og AaB. Statistikken siger ti sejre til AaB, 14 uafgjorte og fem nederlag samt en målscore på 41-29 i AaB’s favør.

- at AaB mandag aften spiller sin 3F Superligakamp nummer 950, hvilket har givet en sejr i godt 40 procent af kampene (381 stk.), 268 uafgjorte samt lidt flere nederlag (300 stk.). AaB bliver den anden klub til at passere denne milepæl, da Brøndby I.F. passerede 950 3F Superligakampe tidligere i denne sæson.

- at AaB er uden sejr i de tre seneste 3F Superligakampe mod AC Horsens, der er endt med én uafgjort og to nederlag, heriblandt det seneste opgør i december 2018. Det er imidlertid aldrig lykkedes AC Horsens at besejre AaB i to 3F Superligakampe i træk.

- at uafgjort er det hyppigst forekommende resultat mellem AC Horsens og AaB, idet knap halvdelen af de 29 tidligere 3F Superligakampe er endt med pointdeling. Men uafgjort har indtil videre ikke været et hyppigt resultat i indeværende sæson for hverken AC Horsens (0) eller AaB (1).

- at AaB ikke har vundet i 3F Superligaen på udebane over AC Horsens siden august 2012, hvilket tillige er AaB’s eneste sejr i Horsens siden marts 2009. Men chancerne har næppe været bedre, idet AC Horsens ikke har vundet i deres ni seneste 3F Superliga-hjemmekampe (0V-2U-7T), hvilket er en tangering af deres 3F Superliga-klubrekord.

- at ud af de 29 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe har AaB scoret først i 16 tilfælde, hvilket har resulteret i ni sejre, fem uafgjorte og to nederlag. Omvendt har AC Horsens scoret kampens første mål i syv tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, tre uafgjorte og tre nederlag.

- at fra den nuværende AaB-trup har Kasper Kusk (4 mål), Tom van Weert (1), Jakob Blåbjerg (1), Kasper Pedersen (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod AC Horsens.

- at AaB har tabt sine fire seneste 3F Superliga-udekampe, heraf tre i indeværende sæson. Hvis det bliver til nederlag mod AC Horsens, vil det være første gang siden september-november 2016, at AaB ikke får point i fem udekampe i træk i 3F Superligaen.

- at AaB ikke har tabt en DM-kamp på datoen 26. august siden 1973, hvor det i Aalborg blev til et nederlag på 1-0 til B 1903. Efterfølgende har AaB på denne dato vundet fire kampe og spillet tre uafgjorte, hvilket har været tilfældet i de to seneste opgør i 2013 (mod FC Midtjylland) og 2017 (mod AGF).

- at Benjamin Willaume-Jantzen mandag aften dømmer sin fjerde 3F Superligakamp med deltagelse af AaB. Hidtil har AaB fået point i de tre tidligere kampe med Benjamin Willaume-Jantzen som dommer, idet det er blevet til én sejr og to uafgjorte.

- at AaB spiller sin 60. 3F Superliga-udekamp på en mandag. Resultatmæssigt har det været meget ligeligt fordelt mellem sejr, uafgjort og nederlag, men netop mod AC Horsens er begge tidligere mandags-udekampe endt 0-0 (august 2018 og november 2010).

- at to spillere kan med spilletid mod AC Horsens passere kampjubilæer. Kasper Pedersen kan spille sin officielle kamp nummer 150 for AaB siden debuten i marts 2013, og Lucas Andersen kan spille sin officielle kamp nummer 75 for AaB siden debuten i marts 2011.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

U/17 Ligaen begynder i morgen mod OB

23. august 2019 kl. 13:14 af Rasmus Estrup

I morgen drager AaB’s U/19-ligahold og U/17-ligahold begge til Odense. Mens U/19-ligaholdet er to kampe inde i sæsonen, er det for U/17-ligaholdet sæsonens første opgave i U/17 Ligaen, der venter forude. 

- Jeg forventer, at det bliver en god fodboldkamp. OB har et spændende hold, der følger en bestemt struktur, og jeg glæder mig til at se, hvordan vi tager imod den udfordring, der venter, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby, der også stod i spidsen for holdet i foråret. 

Som altid, når et U/17-ligahold begynder en ny sæson, er der en række nye, unge spillere, der skal prøve kræfter med et højere niveau. 

- Spillerne, der er rykket op fra U/15 til U/17, skal nu for første gang til at spille mod modstandere, der er en årgang ældre. Det ligger der altid nogle udfordringer i. Derudover skal de spillere, der var førsteårs i sidste sæson, fortsætte deres udvikling og forhåbentlig blive endnu bedre til at bære et fodboldhold, siger Nikolaj Hørby, der op til denne sæson har fokuseret på at øge spillernes forståelse for fællesskabet.

- Vi har i høj grad italesat vores fællesskabsværdier, fordi det er vigtigt, at vi kollektivt præsterer som hold. Det kan godt være, at man som enkeltspiller føler, at man selv har spillet en god kamp, men vi skal blive bedre og bedre til at præstere som et samlet fodboldhold, siger Nikolaj Hørby. 

 

Tags på denne nyhed