U/19-målskytter i reserveholdsejr over AGF

8. april 2019 kl. 16:19 af Rasmus Estrup

AaB besejrede AGF med 2-1, da de to hold mødtes på Hornevej mandag eftermiddag. Mikkel Kaufmann og Søren Tengstedt bragte AaB foran 2-0 ved pausen, inden gæsterne reducerede til 2-1 efter 59 minutter. 

Det bolsjestribede hjemmehold lagde bedst ud, og efter blot fire minutter spillede Rasmus Thellufsen Mikkel Kaufmann igennem i højre side af feltet. Søndagens Superligamålscorer sparkede sikkert AaB foran med en solid afslutning mod fjerneste stang. 

Blot otte minutter senere fordoblede Søren Tengstedt AaB's føring, da angriberen trak ind mod midten og fra kanten af feltet sparkede læderet i mål langs den ene stolpe. 

Midt i første halvleg var Mathias Ross tæt på at score efter et hjørnespark, da han fra en spids vinkel afsluttede højt i målet, men en velspillende Oscar Whalley kom i vejen. 

AGF var i første halvleg kun farlige i omstillinger, men udeholdets omstillingsmuligheder blev hver gang stoppet af AaB-forsvaret og Michael Lansing.

Små ti minutter efter pausen måtte Mathias Ross agere redningsmand med en stærk glidende tackling, og i samme minut drev Rasmus Thellufsen gæk med AGF-forsvaret med en flot dribletur, der desværre endte med et stolpeskud. Rasmus Thellufsen fik et minut senere bolden over stregen, men målet blev annulleret for offside.

I stedet kunne AGF's indskiftede Murcus Ginnerup reducere til 2-1 efter 59 minutter, hvor AaB-forsvaret var spillet tyndt.

AaB ændrede herefter formation og i de følgende minutter fulgte to gode muligheder til indskiftede Nicolai Bech Laursen, men begge gange hev Oscar Whalley to flotte redninger frem. 

Mod slutningen af opgøret pressede AGF på for en udligning, men AaB stod imod og snuppede en sejr på 2-1. 

- Vi spillede absolut en fin første halvleg, men faldt i kadence efter pausen. Efter deres reducering stillede vi om og gik fra 4-4-2 til 3-4-3, og det gavnede os i de næste 10 minutter, inden AGF mod slutningen fik skabt spænding. Men vi fik kriget sejren hjem til sidst, siger assistenttræner Allan K. Jepsen, der sammen med assistenttræner Lasse Stensgaard og udviklingschef Poul Erik Andreasen havde valgt følgende startopstilling: 

Michael Lansing
Patrick Kristensen, Mathias Ross, Jakob Blåbjerg, Filip Lesniak
Kasper Risgård, Rasmus Würtz, Robert Kakeeto, Rasmus Thellufsen
Mikkel Kaufmann (U/19 Liga), Søren Tengstedt (U/19 Liga)

I pausen blev Patrick Kristensen, Mikkel Kaufmann og Søren Tengstedt planmæssigt skiftet ud og ind kom i stedet U/19-ligaspillerne Lukas Klitten, Oliver Klitten og Nicolai Bech Laursen. 

Med sejren ligger AaB på andenpladsen i Reserveholdsturneringen med seks point efter tre kampe. Næste reserveholdskamp spilles 29. april på udebane mod Lyngby Boldklub. 

Tags på denne nyhed

Se Viasats indslag med Würtz og Risgård

8. april 2019 kl. 13:02 af Rasmus Estrup

Inden kickoff på søndagens kamp mod Hobro I.K. havde Viasats reporter, Stine Jensen, sat Rasmus Wurtz og Kasper Risgård stævne til en snak om mindeværdige øjeblikke fra AaB-tiden. 

De vender blandt andet Kasper Risgårds interview i Slagelse i 2014, Champions League-opgøret på Old Trafford i 2008 og pokalfinalen i 2014. 

Se hele interviewet her.

Tags på denne nyhed

AaB-firkløver udtaget til U/18-landsholdet

8. april 2019 kl. 11:21 af Rasmus Estrup

Danmarks U/18-landshold deltager senere i april i Porto International Tournament i Portugal, hvor modstanderne er Mexico, Frankrig og Portugal. 

Til landholdstruppen er fire AaB-talenter udtaget: Mathias Ross, Mikkel Kaufmann, Jeppe Pedersen og Thomas Albert Christiansen. 

Danmark indleder turneringen 17. april mod Mexico, inden mødet med Frankrig 19. april. 21. april afsluttes turneringen mod værtsnationen. 

Selvom de fire AaB-talenter altså er unge nok til at spille med U/18-landsholdet, har alle fire tidligere optrådt på U/19-landsholdet, men der er mulighed for, at Mathias Ross kan få debut på U/18-landsholdet, hvor de tre andre tidligere har optrådt. 

I forvejen er Lukas Klitten og Oliver Klitten udtaget til U/19-landsholdet, der står foran en venskabskamp mod Tyskland. 

Reserveholdet møder AGF kl. 14.00

8. april 2019 kl. 09:44 af Rasmus Estrup

AaB's reservehold spiller i dag tredje kamp i forårets reserveholdsturnering, når AGF kl. 14.00 gæster Hornevej. 

Begge hold har inden kampen tre point efter to kampe. 

Assistenttræner Allan K. Jepsen har sammen med udviklingschef Poul Erik Andreasen og assistenttræner Lasse Stensgaard valgt følgende startopstilling til dagens kamp: 

Michael Lansing
Patrick Kristensen, Mathias Ross, Jakob Blåbjerg, Filip Lesniak
Kasper Risgård, Rasmus Würtz, Robert Kakeeto, Rasmus Thellufsen
Mikkel Kaufmann (U/19 Liga), Søren Tengstedt (U/19 Liga)

På bænken sidder U/19-ligaspillerne Thomas Albert Christiansen, Lukas Klitten, Oliver Klitten, Malthe Højholt, Nicolai Bech Laursen og Marcus Bundgaard. 

Det er gratis for alle interesserede at overvære kampen, der spilles på AaB's anlæg på Hornevej. 

Tags på denne nyhed

Udesejr over Brøndby I.F. i U/19 Ligaen

8. april 2019 kl. 09:29 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Brøndby I.F.-AaB 2-3

AaB spillede lørdag eftermiddag på udebane mod Brøndby I.F., og efter en tempofyldt indledning, hvor AaB dominerede fuldstændigt og havde flere store chancer, kom hjemmeholdet pludselig foran 1-0 på en fejl i den nordjyske defensiv efter en halv times spil.

AaB måtte derfor lettere lamslået gå til pause bagud 1-0. Fra anden halvlegs start blev AaB ved med at skabe muligheder, og det gav endelig pote, da Søren Tengsted sparkede et indlæg ind til Oliver Klitten, der stod for scoringen til 1-1. 

Herefter fulgte endnu en periode med mange AaB-muligheder, men med en halv time igen scorede Brøndby I.F. til 2-1 på et imponerende spark.  

Nordjyderne svarede straks tilbage med et 2-2-mål af Søren Tegnstedt, og seks minutter før tid sendte en hårdt presset Brøndby-spiller bolden i eget net til en AaB-føring på 3-2. 

Selvom Brøndby I.F. forsøgte at presse på til sidst, holdt AaB skansen og tog alle tre point med hjem. 

- Især i første halvleg dominerer vi Brøndby I.F. totalt og burde have været foran ved pausen. Efter pausen er vi også mest på bolden og skaber mest, men kommer igen bagud. Spillerne skal have stor ros for, at vi formår at slå igen og vinde en kamp, hvor vi trods massivt spilovertag kommer bagud hele to gange, siger U/19-ligatræner David Olsen. 

AaB ligger på andenpladsen i U/19 Ligaen med tre point op til FC Midtjylland på førstepladsen. De to tophold mødes på lørdag kl. 13.00 på AaB's anlæg på Hornevej. 

U/17 Ligaen: Brøndby I.F.-AaB 1-1

Efter U/19-ligasejren skulle AaB’s U/17-ligahold forsøge at følge op, og det startede godt for nordjyderne. Efter 12 minutter slap Casper Gedsted igennem på kanten og slog et præcist indlæg ind til Oliver Børsting, der med et veltimet løb bragte AaB foran 1-0. 

I en kamp, hvor det polerede fodboldspil var svært at få øje på på grund af mange fysiske dueller og Brøndbys høje pres, kunne Brøndby I.F. med med et kvarter igen udligne til 1-1 på et hovedstød. 

Herefter havde Brøndby I.F. endnu en mulighed for at score, men AaB-målmand Nicolai Christensen hev en stor redning ud af ærmet. 

I de døende minutter var AaB tæt på at stjæle sejren med en stor hovedstødschance, som desværre blev brændt, og derfor sluttede opgøret uafgjort. 

- Vi spillede en fin kamp ud fra de svære betingelser, Brøndby I.F. gav os med deres voldsomme pres. Ikke mindst er jeg glad for, at spillerne gav sig selv maksimalt i duellerne og kæmpede det ene point hjem, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby.  

AaB indtager 10. pladsen i U/17 Ligaen og spiller først igen torsdag 18. april på udebane mod Esbjerg fB. 

Danmarksserien: AaB-Vatanspor 3-2

AaB tog et vigtigt skridt væk fra nedrykningstregen i weekendens hjemmekamp mod Vatanspor. Gæsterne havde ellers flere gode muligheder i de første ti minutter, men misbrugte dem. 

Dernæst misbrugte AaB også en række store tilbud, inden Johan Ejsing efter 23 minutter afsluttede en stærk AaB-omstilling med målet til 1-0. 

En halv time inde i opgøret kunne Vatanspor udligne til 1-1 på et straffespark, hvorefter AaB igen leverede nogle gode minutter, der fem minutter før pausen mundede ud i scoringen til 2-1. Ebrima Ceesay blev spillet igennem, trak ned mod keeperen og fuldendte chancen ved at sende bolden mellem benene på målmanden. 

En time inde i kampen blev det 3-1 til AaB, da Ebrima Ceesay efter dårligt forsvarsspil kunne afdrible målmanden og score i et tomt mål. 

Med en scoring fem minutter før tid fik Vatanspor skabt spænding til sidst, men AaB holdt stand og vandt kampen 3-2. En sejr, der betyder, at AaB hopper op på sjettepladsen i Danmarksserien. 

- Det var en vigtig sejr, og det er godt for spillernes selvtillid, at vi igen kunne snuppe tre point. Men selvom vi kan glæde os over at være rykket over nedrykningsstregen, har vi også en lidt ærgerlig fornemmelse, fordi vi brændte så mange chancer, siger Danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup.  

Tags på denne nyhed