Sejre sender AaB på ottendeplads i eSuperligaen

4. april 2019 kl. 07:40 af Rasmus Estrup

AaB-Lyngby Boldklub 6-2

Tirsdag aften vandt AaB over Lyngby Boldklub i en kamp, der blev vist på Canal 9. Første due endte ellers 2-2 mellem Daniel "Shoppen" Mogensen og Kaalby. 

"Shoppen", der var på udebane, kom tidligt i front, inden Kaalby udlignede lige inden en halv times spil. Med knap 20 minutter tilbage kom Lyngby foran 2-1, men fem minutter senere udlignede "Shoppen" til 2-2. 

Det resultat skulle Jacob Kragelund forsvare mod Aldin, og AaB-kaptajnen bragte de bolsjestribede i front i første halvleg, inden han med hele tre scoringer fra 64. minut til 77. minut sikrede sig en 4-0-sejr, der gav en samlet AaB-sejr på 6-2. 

AaB-AGF 5-3

Onsdagskampen i eSuperligaen blev ligeledes til en AaB-sejr. En sejr, der blev grundlagt efter første kamp, som Daniel "Shoppen" Mogensen vandt over PrimeTurbo. 

PrimeTurbo kom ellers foran 1-0 med ti minutter til pausen, men i slutningen af første halvleg udlignede Shoppen til 1-1 på et langt lob. 

Med tre AaB-scoringer fordelt over hele anden halvleg vandt "Shoppen" det første opgør 4-1. 

Jacob Kragelund skulle derfor forsvare føringen hjem, og første efter en time scorede Timer til en AGF-føring på 1-0. Kragelund svarede straks tilbage med en udligning, inden AGF kort før tid pyntede på resultatet med en sejr på 2-1, hvilket gav en samlet AaB-sejr på 5-3. 

Der resterer tre runder af eSuperligaens grundspil, hvorefter de otte bedste mandskaber går videre til eSuperliga Finals i KB Hallen 17. april. 

Lige nu ligger AaB på ottendepladsen med 18 point og en bedre målscorer end Hobro I.K. på niendepladsen.

AaB møder i næste uge netop Hobro I.K. på tirsdag, inden der onsdag venter opgør mod de forsvarende mestre fra Brøndby I.F. og FC København, der ligger på andenpladsen i denne sæson. 

Tags på denne nyhed

Truppen til semifinale i Sydbank Pokalen

3. april 2019 kl. 15:35 af Rasmus Estrup

I morgen aften spiller AaB semifinale i Sydbank Pokalen på udebane mod Brøndby I.F., og AaB-truppen til semifinaleopgøret består af 19 spillere, hvoraf 12 har fortid i AaB Talent. 

Cheftræner Jacob Friis og den øvrige trænerstab har udtaget følgende 19 spillere til kampen:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto og 32 Kasper Pedersen. 

På skadeslisten er Marco Ramkilde, mens Wessam Abou Ali er sygdomsramt. 

Sydbank Pokalens semifinale spilles i morgen kl. 19.30 på Brøndby Stadion. 

Tags på denne nyhed

Brødrene Klitten udtaget til U/19-landskamp

3. april 2019 kl. 13:56 af Rasmus Estrup

16. april spiller Danmarks U/19-landshold en venskabskamp på udebane mod Tyskland. Med i den danske trup på 16 spillere er tvillingerne Lukas Klitten og Oliver Klitten. 

Inden kampen i Tyskland har Lukas Klitten 28 ungdomslandskampe bag sig. 18 af disse har været for U/19-landsholdet. Oliver Klitten er noteret for 14 ungdomslandskampe, der alle har været for U/19-landsholdet. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vinder af månedens mål i marts

3. april 2019 kl. 13:05 af Rasmus Estrup

AaB's fans har stemt og besluttet, at månedens mål i marts blev scoret 1. marts på Aalborg Portland Park mod Hobro I.K., da Lucas Andersen med et kraftfuldt og præcist spark sendte læderet op i fjerneste målhjørne. 

Scoringen fik 44 procent af fansenes stemmer og vandt foran Lucas Andersens mål til 3-1 mod AGF 17. marts og Lucas Andersens udligning til 3-3 mod Brøndby I.F. 10. marts. På en fjerdeplads kom Kasper Kusks hjørnesparksscoring mod Brøndby I.F.

AaB takker alle fans, der deltog i afstemningen og dermed også lodtrækningen om Tom van Weerts signerede og kampbrugte Håndsrækningstrøje. Vinderen af trøjen blev Kasper, som kontaktes direkte på mail af AaB. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Brøndby I.F. og AaB…

2. april 2019 kl. 13:34 af Rasmus Estrup

- at AaB ved 13 tidligere lejligheder har mødt Brøndby I.F. i Sydbank Pokalen. Hidtil er det blevet til to sejre, fire uafgjorte samt syv nederlag.

- at AaB er uden nederlag i de seneste fire pokalkampe mod Brøndby I.F. 

- at de 13 tidligere pokalkampe mellem AaB og Brøndby I.F. svarer til, at de to klubber har mødt hinanden i 20 procent af udgaverne af den danske pokalturnering. Det er endda på trods af, at det er knap 10 år siden, at de to klubber sidst mødtes i Sydbank Pokalen.

- at både Patrick Kristensen og Kasper Risgård var med i AaB’s startopstilling i de seneste to semifinaleopgør mod Brøndby I.F. i april 2009.

- at Kasper Risgårds første mål i AaB-trøjen blev scoret i en pokalkamp mod netop Brøndby I.F. 8. maj 2003, og han er den eneste nuværende AaB-spiller, der har scoret et pokalmål for AaB mod Brøndby I.F.

- at ingen af de 13 indbyrdes pokalkampe har ført til hverken forlænget spilletid eller straffesparkskonkurrence.

- at de seneste seks pokalmøder mellem AaB og Brøndby I.F. alle har været semifinaler i Sydbank Pokalen ligesom torsdagens kamp.

- at AaB og Brøndby I.F. derudover har spillet yderligere to semifinaler mod hinanden, mens de resterende pokalkampe har været fire kvartfinaler og et opgør i fjerde runde.

- at AaB med en sejr over Brøndby I.F. kan spille sig i finalen i Sydbank Pokalen for 12. gang og for første gang siden 2013/14.

- at Brøndby I.F. er forsvarende pokalmestre og har været i pokalfinalen de seneste to år.

- at siden seneste pokalkamp mod Brøndby I.F. i april 2009 har AaB spillet 14 Superligakampe på udebane mod Brøndby I.F. Statistikken er på AaB’s side med fire sejre, syv uafgjorte og kun tre nederlag.

- at der blot er blevet scoret et enkelt mål mod AaB i indeværende sæson af pokalturneringen, hvor det er blevet til tre sejre på sammenlagt 9-1. De ni scoringer er krediteret Tom van Weert (3), Kasper Risgård (2), Wessam Abou Ali (2), Magnus Christensen samt et selvmål.

- at Brøndby I.F.’s vej til semifinalen har budt på udesejre over Hillerød (4-1), Marienlyst (4-1) og Vendsyssel F.F. (2-0).

- at der til AaB’s første pokalmøde med Brøndby I.F. i 1989 var 1.471 tilskuere til kampen i Brøndby, mens det seneste pokalmøde i 2009 blev overværet af 12.068 tilskuere på Aalborg Portland Park.  

- at AaB tre gange tidligere har vundet pokaltitlen. Det skete i 1966, 1970 og 2014.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed