AaB TV: AaB-Brøndby I.F. 1-3

8. oktober 2018 kl. 07:14 af Rasmus Estrup

Se sammendrag af kampen søndag aften, hvor AaB hjemme på Aalborg Portland Park tabte 3-1 til Brøndby I.F..

Trods fine muligheder til blandt andre Lucas Andersen og Rasmus Thellufsen i første halvleg, var gæsterne foran med 1-0 ved pausen på en scoring af Superliga-topscorer Kamil Wilczek, der headede Brøndby I.F. foran i de døende sekunder af første halvleg.

Anden halvleg var knap gået i gang, før Hany Mukhtar udbyggede føringen til 2-0 fra straffesparksfeltets bue.

Godt halvvejs inde i anden halvleg gjorde indskiftede Lasse Vigen Christensen det til 3-0 til gæsterne, da han efter et langt drev med bolden sparkede læderet ind ved nærmeste stolpe.

Kasper Risgård fik reduceret til 1-3 på et straffespark begået mod Tom van Weert, og trods et længere AaB-pres i slutminutterne sluttede opgøret med et nederlag på 3-1.

Trods nederlaget ligger AaB stadig på tredjepladsen i Superligaen.

Brøndby I.F. besejrede bolsjestriberne

7. oktober 2018 kl. 19:56 af Rasmus Estrup

AaB ligger fortsat på tredjepladsen i Superligaen, selvom Hele Nordjyllands Hold søndag aften måtte se sig besejret, da Brøndby I.F. besøgte Aalborg Portland Park og tog en sejr på 3-1 med hjem til Vestegnen. Kamil Wilczek, Hany Mukhtar og Lasse Vigen Christensen bragte gæsterne foran 3-0, inden Kasper Risgård reducerede på et straffespark.

Fra første fløjt var der masser af stemning på lægterne på et velbesøgt Aalborg Portland Park, hvor 8.629 tilskuere satte en foreløbig sæsonrekord.

Spillet på banen var rodet i indledningen, men efter syv minutter fik Hele Nordjyllands Hold en god mulighed. Med en frisparksdetalje fangede AaB et uopmærksomt Brøndby-forsvar, men en helt fri Kasper Pedersen nåede akkurat ikke frem til indlægsbolden fra Kasper Kusk.

Umiddelbart efter fik gæsterne afsluttet i den modsatte ende, da Jores Okore ikke fik ekspederet bolden væk i tide, men afslutningen fra Nikolai Laursen blev blokeret af Kasper Pedersen.

11 minutter inde i aftenens duel fik Lucas Andersen en friløber. Philipp Ochs spillede bolden flot frem til AaB-angriberen. Marvin Schwäbe fik halvklaret afslutningen, og Lucas Andersen var over returen, men han blev tacklet i skudøjeblikket og formåede derfor ikke at sparke bolden over stregen.

Kampen fortsatte med at bølge frem og tilbage, og gæsterne kom til afslutninger fra både Hany Mukhtar og Nikolai Laursen, inden Frederik Børsting efter 15 minutter også fik testet Brøndby-målmanden, der dog sikkert holdt fast i backens afslutning fra distancen.

Gæsterne havde i det næste kvarters tid større boldbesiddelse end det rød/hvidklædte hjemmehold, og lige omkring den første halve time fik Brøndby I.F. afsluttet tre gange.

Først testede Hany Mukhtar Jacob Rinne fra distancen, dernæst sparkede Dominik Kaiser tæt forbi den ene stolpe fra kanten af feltet, og endelig var Jacob Rinne igen på plads, da Hjörtur Hermannsson forsøgte sig med et hovedstød efter et kantfrispark.

Cirka ti minutter før pausefløjtet fik Hele Nordjyllands Hold sin tredje store chance i opgøret. Efter samspil af Lucas Andersen og Philipp Ochs sendte tyskeren et indlæg ind i panden til en fri Rasmus Thellufsen omkring straffesparkspletten, men kantspilleren headede lige på Marvin Schwäbe.

De næste par minutter havde AaB flere gange gode optræk til muligheder efter godt sammenspil, men hver gang manglede den sidste kvalitet i den afgørende aflevering.

I stedet var Brøndby I.F. farlige et par minutter før pausen, da Anthony Jung sendte et indlæg ind til Dominik Kaiser, der tæmmede bolden midt i AaB-feltet, men tyskeren fik ikke lagt bolden ordentlig an til afslutning, så Jacob Rinne reddede bolden inde på stregen.

Lige før pausefløjtet bragte gæsterne sig så i front med 1-0. Johan Larsson slog et indlæg ind mod bagerste stolpe, hvor Kamil Wilczek steg til vejrs og headede bolden ind ved nærmeste stolpe fra nært hold.

Lige efter pausen fordoblede Brøndby I.F. sin føring til 2-0, da Hany Mukhtar fra straffesparksfeltets bue sparkede bolden resolut ind i netmaskerne til venstre for en sagesløs Jacob Rinne.

Fem minutter efter gæsternes anden scoring fik Rasmus Thellufsen en afslutningsmulighed på kanten af feltet. Sæby-drengen tog et træk ind i feltet og forsøgte sig, men afslutningen blev blokeret.

Små ti minutter efter pausen fik Oliver Abildgaard en god hovedstødsmulighed efter et indlæg fra Lucas Andersen, men midtbanespilleren headede bolden lige i armene på Brøndby-keeperen.

AaB sendte Tom van Weert på banen og forsøgte at presse gæsterne langt tilbage i håb om at komme tilbage i kampen. Blandt andet havde Jakob Ahlmann og Kasper Risgård nogle nærgående indlæg, men de var uden gevinst.

I stedet kunne gæsterne efter 66 minutter bringe sig for 3-0. Lasse Vigen Christensen førte bolden frem i højresiden og hele vejen ind i AaB-feltet, hvorfra han sparkede bolden fladt ind ved nærmeste stolpe.

Med et kvarter igen fandt Kasper Risgård indskiftede Tom van Weert med en dybdebold. Tom van Weert havde svært ved at få den med sig i løb, men vendte rundt og fik afsluttet. Afslutningen blev dog blokeret.

Men minuttet senere var Tom van Geert igen på spil. Denne gang blev angriberen nedlagt af Brøndby-keeperen i udkanten af feltet, og dommer Jakob Kehlet tøvede ikke med at pege på pletten og give et nordjysk straffespark. Dette tog Kasper Risgård sig sikkert af, da han sendte bolden ind i modsatte side af Marvin Schwäbe til 1-3.

Reduceringen gav AaB-spillerne ny energi, og efter et par gode driblinger forsøgte Lucas Andersen sig med en venstrebensafslutning, men skuddet gik forbi fjerneste stang.

Efter 83 minutter tog Oliver Abildgaard sigte fra distancen, men midtbanespillerens forsøg på at liste den op i målhjørnet endte lige over mål.

Et minut senere ramte Tom van Weert inden for rammen på et hovedstød efter indlæg fra Frederik Børsting, men forsøget sad lige på Brøndby I.F.'s målmand.

Trods stort AaB-pres i slutminutterne, lykkedes det ikke at få bolden i mål igen. Derfor endte det med et nederlag på 3-1.

Trods nederlaget ligger AaB stadig på tredjepladsen i Superligaen med samme pointantal som Esbjerg fB og et point ned til både Brøndby I.F. og AGF.

AaB's næste Superligakamp spilles på udebane mod netop AGF søndag 21. oktober kl. 18.00.

Matchfacts - Superligaen, 12. spillerunde

AaB-Brøndby I.F. 1-3 (0-1)
45. min 0-1 Kamil Wilczek, 47. min 0-2 Hany Mukhtar, 67. min 0-3 Lasse Vigen Christensen, 77. min 1-3 Kasper Risgård (str.)