Tre point i eSuperligaen efter to runder

7. november 2018 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Så er eSuperligaen skudt i gang, og AaB er fra start kommet på pointtavlen. Mandag aften vandt AaB nemlig et tæt lokalopgør mod Vendsyssel F.F. Tirsdag aften skulle AaB så forsøge at følge op på sejren, men det endte med et nederlag mod AGF. Dermed har AaB tre point efter de to første runder i eSuperligaen, hvilket rækker til en foreløbig ottendeplads.

eSuperligapremieren mod Vendsyssel F.F. endte efter en sejr og et nederlag med en samlet AaB-sejr på 5-4. I opgørets første kamp vandt AaB-kaptajn Daniel "Shoppen" Mogensen 3-1 på hjemmebane over Hedegaard9, selvom Vendsyssel F.F. kom foran 1-0 tidligt i opgøret.

Med sejren var uafgjort i næste opgør nok til at sikre en samlet sejr, men Anders "Hansi" Hansen kom hurtigt bagud 1-0. AaB-spilleren fik dog udlignet til pausestillingen 1-1, men i det andet minut af anden halvleg bragte Vendsyssel F.F.'s Keller sit hold foran 2-1.

Dermed var der lagt op til en spændende afgørelse. Anders "Hansi" Hansens udligning til 2-2 lukkede dog reelt den samlede kamp, da det tvang Vendsyssel til at skulle score yderligere tre gange på grund af reglen om udebanemål. Vendsyssel F.F. scorede kun en gang i tillægstiden til slutresultatet 3-2. Et slutresultat, der betyder, at AaB vandt det samlede opgør 5-4.

I eSuperligaens anden runde ventede et opgør mod AGF, der også gik ind til opgøret med en sejr i bagagen fra første runde.

AGF var på forhånd udnævnt som favorit, men den første duel mellem AaB og AGF endte 2-2. Anders "Hansi" Hansen fik på hjemmebane vendt 0-1 til 2-1, men et kvarter før tid udlignede AGF's Niklas til slutresultatet 2-2.

Dermed levede håbet om en overraskende AaB-sejr fortsat inden Daniel "Shoppen" Mogensens udekamp mod FifaÜstun. AaB-spilleren fulgte godt med i første halvleg og gik til pausen ved stillingen 2-2. Efter pausen trak AGF dog fra, og østjyderne vandt opgøret 5-2. Dermed tog AGF en samlet sejr på 7-4.

AaB's eSuperligahold spiller igen på mandag og tirsdag i næste uge. Mandag kl. 19.30 gælder det et opgør mod FC København, og tirsdag kl. 18.15 spiller AaB mod Vejle Boldklub.

Se sammendrag af kampene herunder.

Seks AaB’ere udtaget til U/18- og U/19-landsholdet

6. november 2018 kl. 14:20 af Brian Andersen

I U/18-sammenhæng er Thomas Christiansen, Jeppe Pedersen og Mikkel Kaufmann udtaget til to testkampe mod Ukraine, og begge opgør afvikles i spanske Huelva – henholdsvis 16. og 19. november.

På U/19-landsholdet er Anders Bærtelsen og tvillingerne Lukas Klitten og Oliver Klitten udvalgt til to møder med Schweiz. Også er Huelva rammen om den første kamp 16. november, hvorimod dysten tre dage senere er henlagt til Vila Real de Santo Antonio i Portugal.

Børsting i karantæne mod FCK

6. november 2018 kl. 10:14 af Brian Andersen

Til gengæld er Oliver Abildgaard igen til disposition for cheftræner Morten Wieghorst efter overstået karantæne.

Køb i forsalg billet til mødet mod FC København her.

Abildgaard atter udtaget til U/21-landsholdet

5. november 2018 kl. 14:30 af Rasmus Estrup

Midtbanespiller Oliver Abildgaard er blevet udtaget til Niels Frederiksens U/21-landsholdstrup, der står foran to venskabskampe i november.

14. november spiller Danmark på udebane mod Spanien, og 20. november gælder det et opgør mod England i Esbjerg.

Oliver Abildgaard har hidtil optrådt fem gange på U/21-landsholdet med et mål til følge. I alt har midtbanespilleren spillet seks ungdomslandskampe for Danmark.

Reserveholdet led efterårets første nederlag

5. november 2018 kl. 14:01 af Rasmus Estrup

Det blev til efterårets første pointtab i Reserveholdsturneringen, da AaB i dag tabte 2-1 til Vendsyssel F.F. trods en pauseføring på 1-0.

Efter en indledning med afslutninger i begge ender overtog AaB i løbet af første halvleg kontrol over opgøret. Efter flere optræk til muligheder fra blandt andet Frederik Børsting og Mikkel Kaufmann fik Oliver Klitten efter 24 minutter den første rigtig store chance i kampen. Mikkel Kaufmann udviste stor fysik og fik sendt bolden videre til Oliver Klitten. Sidstnævnte afdriblede sin nærmeste modstander og skaffede dermed sig selv en friløber over en hel banehalvdel, men desværre reddede målmand Michael Tørnes afslutningen fra Oliver Klitten.

Efter en halv times spil scorede Oliver Abildgaard AaB's føringsmål til 1-0. Et kantfrispark blev slået ind omkring det lille felt, hvor Oliver Abildgaard steg til vejrs og fik pandebrasken på læderet. Bolden blev dernæst afrettet af en Vendsyssel-spiller og fortsatte over stregen.

Fem minutter senere var Frederik Børsting nærgående efter oplæg fra Kasper Risgård, men ind gik bolden ikke.

Kort inden pausefløjtet var Vendsyssel F.F. centimeter fra en udligning, da Ninos Gouriye ramte stolpen på en nedfaldsbold.

Efter pausen kom Vendsyssel F.F. bedre med i kampen, og ti minutter efter pausen måtte Michael Lanisng levere en flot fodparade for at afværge en afslutning fra Myroslav Slavov.

Den tårnhøje angriber skulle dog kun vente indtil 60. minut på at blive målscorer. Vendsyssel F.F. fik tilkendt et straffespark, som blev dømt mod Anders Bærtelsen, og straffesparket eksekverede Myroslav Slavov sikkert.

I løbet af anden halvleg fik AaB foretaget alle sine fem udskiftninger, så da Jakob Blåbjerg efter 81 minutter forlod banen med en skade, måtte AaB spille med en mand i undertal.

Det gav straks gæsterne et overtag, og efter 85 minutter scorede Marcus Solberg til 2-1, da han efter flere blokerede Vendsyssel-afslutninger fik sendt bolden forbi Michael Lansing.

I slutminutterne blev Mikkel Kaufman flot spillet igennem til afslutning af Nicolai Bech Laursen, men inde i målet levende Michael Tørnes en god redning.

I stedet blev kampen afsluttet med et overliggerskud fra Vendsyssel F.F., der vandt kampen 2-1.

- Opgøret startede lidt blandet, men vi satte os mere og mere på spillet i løbet af første halvleg, hvor vi egentlig skal score yderligere og lukke kampen. Anden halvleg bliver en rodet affære, hvor de får et tvivlsomt straffespark, og da vi bliver en mand i undertal, får vi svært ved at stå imod, siger assistenttræner Thomas Augustinussen, der sammen med udviklingschef Poul Erik Andreasen stod i spidsen for dagens reservehold, der stillede op i følgende opstilling:

Michael Lansing
Patrick Kristensen, Anders Bærtelsen (U/19 Liga), Jakob Blåbjerg, Frederik Børsting
Philipp Ochs, Kasper Risgård, Oliver Abildgaard, Bardhec Bytyqi
Mikkel Kaufmann (U/19 Liga), Oliver Klitten (U/19 Liga)

I pausen erstattede U/19-ligaspiller Malthe Højholt Oliver Abildgaard, og ti minutter senere kom U/19-ligaspiller Jeppe Pedersen ind i stedet for Kasper Risgård. Midtvejs i anden halvleg blev U/19-ligaspillerne Lukas Klitten og Nicolai Bech Laursen sendt på banen i stedet for Frederik Børsting og Oliver Klitten. Endelig blev Anders Bærtelsen med et kvarter igen erstattet af U/19-ligaspiller Thomas Albert Christiansen.

Dagens nederlag var det første pointtab i Reserveholdsturneringen i dette efterår, hvor AaB står med 12 point efter fem kampe, hvilket rækker til en førsteplads inden sidste reserveholdskamp, der spilles 3. december ude mod FC Midtjylland.