Reserveholdskamp mod Vendsyssel F.F. kl. 11.30 på Hornevej

5. november 2018 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

AaB og Vendsyssel F.F. mødes igen i dag i Reserveholdsturneringen. Kampen, der oprindeligt skulle være spillet på Vendsyssel F.F.'s baner, er flyttet til AaB's anlæg på Hornevej, hvor der er kampstart kl. 11.30.

AaB indtager inden opgøret førstepladsen i puljen med fire sejre i fire kampe.

Assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen har valgt følgende startopstilling:

Michael Lansing
Patrick Kristensen, Anders Bærtelsen (U/19 Liga), Jakob Blåbjerg, Frederik Børsting
Philipp Ochs, Kasper Risgård, Oliver Abildgaard, Bardhec Bytyqi
Mikkel Kaufmann (U/19 Liga), Oliver Klitten (U/19 Liga)

Bænken består af U/19-ligaspillerne Marcus Bundgaard Sørensen, Thomas Albert Christiansen, Gabriel Adriano Alves Christensen, Nicolai Bech Laursen, Malthe Højholt, Jeppe Pedersen, Lukas Klitten og Mikkel Konnerup.

Det er som altid gratis at overvære kampen for alle interesserede.

Premiere på eSuperligaen i aften

5. november 2018 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

I dag spilles første runde i eSuperligaen, hvor AaB møder Vendsyssel F.F. kl. 20.45. En kamp der kan ses på Dplay.

AaB's eSuperligahold består af kaptajn Daniel "Shoppen" Mogensen, Asger Aagaard og Anders "Hansi" Hansen, mens trænerteamet for eSuperligaholdet omfatter Rikke V. Sørensen, Thomas Nygaard og Anette Pedersen, der alle er medlem af AaB Support Club København.

eSuperligaen kan følges på Canal 9 og Dplay, og spilles på mandage og tirsdage frem mod jul. Allerede i morgen spiller AaB således sin anden kamp i eSuperligaen mod AGF kl. 17.15.

Hele AaB's kampprogram kan ses i grafikken til højre. Når alle hold har mødt hinanden en gang, kvalificerer de otte bedste mandskaber sig til slutspillet, der spilles 17. december. Her spilles kvartfinaler, semifinaler og Grand Final.

AaB TV: Sammendrag af FC Nordsjælland-AaB

5. november 2018 kl. 07:15 af Rasmus Estrup

I videoen ovenfor kan du se et fyldigt sammendrag af den chancerige søndagskamp mod FC Nordsjælland. Et opgør der endte 1-1 på Right to Dream Park efter et selvmål af Andreas Skovgaard i 23. minut og en udligning af Godsway Donyoh i 84. minut.

Foruden scoringerne kan du i sammendraget også se alle opgørets øvrige chancer. Se blandt andet Kasper Kusks nærgående forsøg efter lækre detaljer fra Lucas Andersen og Filip Lesniak samt det ekvilibristiske saksespark af Tom van Weert. Derudover er der også et par gode redninger fra AaB-målmand Jacob Rinne.

Søndagens uafgjorte resultat i Farum betyder, at AaB indtager en femteplads i Superligaen efter 15 kampe. Næste Superligaopgave for Hele Nordjyllands Hold venter på søndag, hvor nordjyderne hjemme på Aalborg Portland Park tager imod FC København. Køb billetter til det opgør her.

Ærgerlig remis mod FC Nordsjælland

4. november 2018 kl. 16:35 af Rasmus Estrup

AaB måtte trods en lang føring på udebane mod FC Nordsjælland nøjes med 1-1 efter en hæsblæsende afslutning på kampen. De nordjyske gæster kom foran på et selvmål midt i første halvleg, og i 84. minut udlignede FC Nordsjællands Godsway Donyoh.

I slutminutterne pressede begge hold på for sejren, inden FC Nordsjælland fik Andreas Skovgaard udvist. Desværre nåede AaB ikke at udnytte overtallet, og derfor sluttede duellen 1-1.

Opgøret startede meget chancerigt, og hjemmeholdet fik allerede efter halvlandet minut sendt opgørets første afslutning ind på Jacob Rinne, da Mikkel Damsgaard afsluttede fladt et par meter uden for feltet, men den svenske AaB-målmand havde fuld kontrol over skuddet.

AaB's første forsøg kom i kampens tredje minut, da Filip Lesniak helflugtede læderet forbi mål efter et hjørnespark.

Tre minutter senere var FC Nordsjælland igen farlige. Mikkel Rygaard sparkede et frispark tæt på AaB-feltet over muren, og bolden snittede toppen af overliggeren.

I opgørets tiende minut kom AaB frem til opgørets hidtil bedste mulighed. Efter lækre vendinger af først Lucas Andersen og siden Filip Lesniak blev Kasper Kusk spillet til afslutning i feltet. Kantspilleren trykkede af med venstrebenet, men i målet diskede Nicolai Larsen op med en flot fodparade. Riposten røg ud til Rasmus Würtz, som afsluttede forbi mål.

Kort efter fik onsdagens pokalmatchvinder, Tom van Weert, også afsluttet. Efter et godt drev med bolden fra egen banehalvdel frem til kanten af hjemmeholdets felt sparkede angriberen lige på Nicolai Larsen.

Efter lidt over et kvarters spil, hvori AaB var mest på bolden, fik FC Nordsjælland en mulighed på et hjørnespark. Dette blev sendt bagerst i feltet, hvor Godsway Donyoh stod fri, men angriberen fik ikke ordentligt træf på bolden, som efter en afretning endte hos Jacob Rinne.

Midt i første halvleg kunne AaB så bringe sig foran 1-0. Lucas Andersen slog et hjørnespark ind tæt under mål, og næsten på egen mållinje rettede Andreas Skovgaard bolden i eget mål.

Med lidt over ti minutter til pausen forsøgte FC Nordsjælland at svare igen. Godsway Donyoh blev spillet i dybden i AaB-feltet, men Jacob Rinne kom hurtigt ud af sit mål, fik dækket afslutningsvinklen godt af og reddet skuddet.

Mod afslutningen af en god første halvleg set med AaB-briller var det grønklædte udehold tæt på at fordoble sin føring på en god omstillingsmulighed. Tom van Weert drev stærkt bolden frem og spillede Lucas Andersen fri. Den hjemvendte angriber kunne ikke komme til afslutning. I stedet fik Tom van Weert igen fat i bolden og afsluttet, men lige før stregen blev bolden blokeret.

I første halvlegs tillægstid fik Kasper Kusk en chance foræret af Nicolai Larsen, der sendte en fejlaflevering i fødderne på AaB-spilleren. Efter et par træk forsøgte Kasper Kusk sig med en flad afslutning mod fjerneste hjørne, men keeperen gjorde skaden god igen med en redning.

FC Nordsjælland kom aggressivt ud til anden halvleg, men AaB klarede sig sikkert gennem hjemmeholdets indledende pres, og små ti minutter inde i anden halvleg kom AaB frem til halvlegens første mulighed. Et fladt indlæg fra højre blev slået ind midt i feltet, hvor Filip Lesniak sparkede på mål, men Ulrik Yttergård Jenssen fik kastet sig ned i afslutningen.

Kort efter var AaB farlige efter endnu et fladt indlæg fra højresiden. Kristoffer Pallesen fandt Lucas Andersen som med hælen dirigerede bolden mod bagerste stolpe. Her nåede Tom van Weert ikke frem til bolden, der trillede et par meter forbi stolpen.

Herefter lod AaB i højere grad FC Nordsjælland have bolden, men hjemmeholdet kom i en lang periode ikke frem til muligheder. 20 minutter før tid forsøgte Godsway Donyoh sig med en afslutning fra distancen, men afslutningen sad lige på Jacob Rinne.

Få minutter senere måtte Jacob Rinne dog ud i fuld figur, da han skulle afværge en god afslutning mod det ene målhjørne fra Andreas Skov Olsen.

Med lidt over et kvarters spil tilbage forsøgte Tom van Weert sig med et ekvilibristisk og kompetent saksespark, der desværre for hollænderen gik få centimeter over overliggeren.

I 84. minut fik FC Nordsjælland så udlignet til 1-1. Godsway Donyoh tog et kantfrispark i AaB's venstreside og bolden fortsatte hele vejen over i fjerneste flade målhjørne uden at blive rørt.

Dette satte en hæsblæsende afslutningsfase i gang, og selvom AaB mod slutningen skiftede Philipp Ochs ind i stedet for Filip Lesniak for at jagte sejren, var det hjemmeholdet, der var tættest på endnu en scoring. Andreas Skov Olsen fik fra en spids vinkel i AaB-feltet sparket i sidenettet.

Dernæst headede Kasper Risgård forbi på et indlæg fra Lucas Andersen i tillægstiden.

Kort efter var målscorer Godsway Donyoh tæt på at score et fremragende mål næsten fra hjørneflaget. Bolden blev pisket ind mod AaB-målet men Jacob Rinne fik handskerne på og viftet bolden til hjørne.

Tre minutter inde i tillægstiden tilfaldt en ny AaB-mulighed til Frederik Børsting, men backen sparkede over mål.

I de døende sekunder fik Andreas Skovgaard sit andet gule kort og blev dermed udvist, men AaB nåede ikke at udnytte overtalssituationen, inden kampen blev fløjtet af.

Pointdelingen betyder, at Hele Nordjyllands Hold i skrivende stund på Superligaens femteplads med 20 point.

AaB's næste Superligakamp spilles søndag 11. november på Aalborg Portland Park kl. 16.00 mod FC København. Du kan købe billetter til kampen her.

Matchfacts - Superligaen, 15. spillerunde

FC Nordsjælland-AaB 1-1 (0-1)
23. min 0-1 Andreas Skovgaard (selvmål), 84. min 1-1 Godsway Donyoh.
Advarsler FC Nordsjælland: Ulrik Yttergård Jenssen (14), Mikkel Rygaard (20), Andreas Skovgaard (47), Victor Nelsson (68)
Advarsler AaB: Filip Lesniak (61), Lucas Andersen (68), Frederik Børsting (68), Rasmus Thellufsen (82)
Udvisning FC Nordsjællland: Andreas Skovgaard (90)
2.634 tilskuere på Right to Dream Park

FC Nordsjælland (4-3-3): Nicolai Larsen, Karlo Bartolec, Victor Nelsson, Andreas Skovgaard, Ulrik Yttergård Jenssen, Mikkel Rygaard (71: Mohammed Kudus), Jacob Steen Christensen (46: Mathias Rasmussen), Mikkel Damsgaard, Andreas Skov Olsen, Godsway Donyoh, Jonathan Amon (46: Magnus Kofod Andersen).

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann (46: Frederik Børsting), Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Filip Lesniak (85: Philipp Ochs), Rasmus Thellufsen, Tom van Weert (74: Kasper Risgård), Lucas Andersen.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt.