AaB TV: Sammendrag af AGF-AaB

19. marts 2018 kl. 07:39 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

AaB i Top 6 efter uafgjort i Aarhus

18. marts 2018 kl. 18:52 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Hold er i blandt Top 6 i Alka Superligaen efter grundspillets sidste kamp. Dermed er AaB med i Mesterskabsspillet efter landskampspausen. 

Det står fast, efter at AaB søndag selv gjorde arbejdet færdigt ved at spille 0-0 mod AGF og dermed hente det ene point, der var påkrævet. 

Morten Wieghorst stillede med samme startopstilling som mod Randers FC i sidste uge. Men hvor det sidste søndag var AaB, der hurtigt bragte sig foran, var det i dag AGF, der fik kampens første gode mulighed. Ved et hjørnespark efter kun 40 sekunder dumpede bolden ud til Jesper Juelsgård bagerst i feltet, men AGF-forsvaren sparkede forbi. 

Fem minutter inde i opgøret faldt AaB's første afslutning, men det var en ufarlig en af slagsen fra Yann Rolim, der fra distancen sparkede langt forbi.  

AGF havde indledningsvis flere afslutninger fra kanten af feltet, som alle blev blokeret af AaB-defensiven, mens AaB i den modsatte ende havde et nærgående, fladt indlæg fra Kasper Kusk, som fik lov til at køre hele vejen gennem det lille felt til et målspark. 

AGF dominerede i første halvleg, mens AaB omvendt havde svært ved at komme frem til afslutninger, når Hele Nordjyllands Hold nærmede sig det aarhusianske felt. Første gang målmand Aleksandar Jovanovic var lidt truet var på et nærgående hjørnespark fra Yann Rolim, som AGF-keeperen fik bokset væk efter 25 minutters spil. 

AaB fik på dette tidspunkt bedre fat om kampen, og efter lidt over en halv time blev Kasper Kusk spillet til en god skudmulighed på kanten af feltet, men kantspilleren kanonerede læderet over mål. 

Hjemmeholdet overtog straks efter igen spilovertaget, og inden for få minutter var hjemmeholdet atter farlige i to omgange. Først fik Martin Pusic en god mulighed, da en afslutning fra Jens Stage blev afrettet i retning af Martin Pusic, som var helt fri i feltets ene side, men sparkede lige på Jacob Rinne. 

Dernæst var det Dino Mikanovic, der testede AaB's svenske målmand med et skud, som igen blev afrettet og tvang AaB-målmanden til at give hjørne. 

Med fem minutter til pausen blev endnu en AGF-afslutning afrettet. Denne gang fra Mustapha Bundu, hvis afslutning gik ud til et hjørne. 

Minuttet senere var AGF igen farlige. Denne gang ved Jens Stage, der vendte rundt i AaB-feltet og sparkede bolden tæt forbi nærmeste målhjørne.

Inden pausefløjtet nåede AGF at trykke af mod AaB-målet to gange yderligere. Først på et frispark som Jacob Rinne sikkert greb, og endelig på et forsøg i AaB-feltet som blev sparket langt over. 

Umiddelbart efter pausen viste AaB igen sin farlighed omkring hjørnespark. Kasper Kusk sendte kuglen indover til Jores Okore, som dog ikke fik ordentlig træf på den. 

AGF fik kort efter tilspillet sig en fin mulighed, da Casper Højer Nielsen sendte et indlæg indover, men indlægget var en my for høj for AGF-angrebet. 

Små ti minutter efter pausen fik AaB så en ny mulighed i modsatte ende, men Yann Rolims indlæg til en helt fri Kasper Kusk blev en anelse for langt til at Kusk kunne komme til afslutning. 

Efter godt en time lagde Edison Flores en fin bold i dybden til Jannik Pohl, som kom foran sin direkte modstander, men inden angriberen kunne få afsluttet, snuppede AGF-målmanden bolden.

I store dele af anden halvleg forløb spillet uden de helt store chancer i hverken den ene eller anden ende. 10 minutter før tid havde indskiftede Magnus Kaastrup dog en afslutning fra en god position, men AGF-spilleren sparkede langt over. 

I tillægstiden fik hjemmeholdet halvlegens største chance, men Martin Pusics afslutning blev flot reddet af Jacob Rinne. Dermed endte opgøret, som det startede, 0-0.

Med det resultat ender AaB på femtepladsen i Alka Superligaens grundspil, og Hele Nordjyllands Hold er dermed med i Mesterskabsspillet.

Kampprogrammet for AaB's resternede kampe i Alka Superligaen i denne sæson offentliggøres tirsdag eftermiddag. 

Matchfacts - Alka Superligaen, 26. spillerunde

AGF-AaB 0-0 (0-0)
Advarsler AGF: Dino Mikanovic (28)
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (42), Jakob Ahlmann (89)
8.397 tilskuere på Ceres Park

AGF (4-4-2): Aleksandar Jovanovic, Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen, Jens Stage (90: Martin Spelmann), Daniel A. Pedersen, Mustafa Amini, Mustapha Bundu (71: Magnus Kaastrup), Tobias Sana (80: André Riel), Martin Pusic.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Patrick Kristensen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (66: Frederik Børsting), Rasmus Würtz, Magnus Christensen, Edison Flores (80: Oliver Abildgaard), Yann Rolim (84: Pavol Safranko), Jannik Pohl.

Point i den jyske klassiker vil sikre AaB plads i Top 6

17. marts 2018 kl. 15:16 af Brian Andersen

Morgendagens modstander fra AGF har – med bare ét nederlag i de seneste otte kampe – ligesom AaB vist stabilitet henover en længere periode om end kun to af aarhusianernes respektive opgør er resulteret i sejre.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Efter en pointmæssig skidt indledning på sæsonen har spillerne kæmpet hårdt for at bringe os i en position, hvor vi selv kan afgøre tingene i forhold til vores målsætning, og nu har vi udelukkende fokus på at præstere, så vi fuldfører opgaven.

- AGF har dog klart forbedret sig i foråret, hvor de har været svære at score imod, hvilket har bragt dem vigtige point. De spiller mere kontrolleret og er godt organiserede og fysisk stærke, men vi har en god tro på os selv – også på udebane – og vi meget opsatte på at sikre klubben og vores supportere det nødvendige resultat i morgen, siger Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 20 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

AaB-fans kan med plads i udebaneafsnittet (indgang D5 og D6) købe billet for kun 50 kr. (voksen) og 25 kr. (barn under 18 år).

Tags på denne nyhed

Vidste du om AGF og AaB…

16. marts 2018 kl. 14:25 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 78 mellem AaB og AGF. Statistikken siger 35 sejre til AaB, 18 uafgjorte og 24 nederlag samt en målscore på 123-109 i AaB’s favør.

- at AaB med blot et point mod AGF kvalificerer sig til Mesterskabsslutspillet med deltagelse af Grundspillets seks bedste klubber. Nederlag kan også være nok for AaB, såfremt Hobro I.K. ikke tager tre point ude mod Brøndby I.F., eller at AC Horsens ikke vinder hos Lyngby Boldklub.

- at AaB har fået point i ni ud af de seneste 11 Alka Superligakampe mod AGF, der er endt med seks sejre, tre uafgjorte og to nederlag. På Ceres Park er de seneste seks Alka Superligakampe mellem AGF og AaB endt med tre sejre til hver klub.

- at AaB i den seneste indbyrdes duel i Aarhus 24. april 2017 tabte 4-0, mens AaB’s seneste sejr på Ceres Park forekom 19. februar 2017, hvor AaB sejrede 2-1 efter scoringer af Jakub Sylvestr og Jannik Pohl.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Jannik Pohl (1 mål) også Kasper Kusk (2 mål), Rasmus Thellufsen (1), Edison Flores (1), Kasper Pedersen (1) og Kasper Risgård (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod AGF.

- at ud af de 77 tidligere Alka Superligakampe mod AGF har AaB scoret først i 32 tilfælde, hvilket har resulteret i 26 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har AGF scoret kampens første mål i 40 tilfælde, hvilket dog har givet AaB ni sejre, ti uafgjorte og 21 nederlag.

- at de 77 tidligere Alka Superligakampe mellem AGF og AaB har budt på i alt 13 udvisninger. Den seneste faldt dog i maj 2008, hvilket vil sige, at der ikke har været en udvisning i de seneste 23 Alka Superligakampe mellem AaB og AGF.

- at AaB har vundet fire ud af sine fem seneste Alka Superliga-udekampe, hvoraf de tre af kampene har været med clean sheets (alle tre kampe endte 1-0). Samtidig har AaB scoret i de seneste syv Alka Superliga-udekampe, hvilket AaB ikke har præsteret bedre siden november 2013-maj 2014.

- at AaB er ubesejret i klubbens fire tidligere Alka Superligakampe afviklet på datoen 18. marts, hvor det er blevet til to sejre og to uafgjorte. Seneste opgør på denne dato var i 2016, hvor det blev til 2-2 mod… AGF. Her bidrog en fuldtræffer af Lukas Spalvis og et selvmål fra Jens Jönsson for AaB i opgøret i Aalborg.

- at AaB-cheftræner Morten Wieghorst har vundet den enlige Alka Superligakamp, hvor han tidligere har stået over for sin kollega hos AGF, David Nielsen. Generelt har Wieghorst en god statistik mod AGF, 6V-3U-4T, selvom de to seneste opgør ikke har givet sejr.

- at AaB’s fem seneste Alka Superligakampe mod AGF afviklet på en søndag i Aarhus er endt med point til AaB (3V-2U-0T). Seneste søndagsopgør var i februar 2017, hvor Jannik Pohl sikrede sejren på 2-1 i kampens sidste minut efter en dramatisk affære med ni advarsler.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed