AaB vil slutte godt af

20. maj 2018 kl. 16:46 af Brian Andersen

Brøndby I.F. vinder enten guld eller sølv, mens AaB er sikre på en slutplacering som nummer fem.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Allerførst vil jeg anerkende Brøndby for en flot sæson, der har givet en pokaltitel og minimum en andenplads, og 80 point i 35 kampe er et imponerende antal.

- For vores vedkommende glæder vi os til at spille i en udsolgt kulisse, hvor vi vil gøre vores bedste for at slutte sæsonen godt af, og vi har en ambition om at blive Mesterskabsspillets fjerdebedste hold, hvilket bliver en realitet, hvis vi i morgen får flere point end FC Nordsjælland gør i deres kamp mod FC København, påpeger Morten Wieghorst, der efter søndagens træningspas har udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 14 Pavol Safranko, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 25 Frederik Børsting, 28 Yann Rolim samt U/19 Ligaspillerne Anders Bærtelsen og Jeppe Pedersen.

Oliver Abildgaard, Magnus Christensen, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen, Wessam Abou Ali, Robert Kakeeto og Marco Ramkilde er alle ukampdygtige for AaB.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Brøndby I.F. og AaB…

20. maj 2018 kl. 10:01 af Brian Andersen

- at mandagens duel er Alka Superligakamp nummer 87 mellem Brøndby I.F. og AaB. Statistikken siger 26 sejre til AaB, 26 uafgjorte og 34 nederlag samt en målscore på 114-123 set med AaB’s øjne.

- at Brøndby I.F. mod AaB er det mest spillede opgør i Alka Superligaen, idet de to klubber er de eneste klubber, der har spillet samtlige sæsoner siden Alka Superligaens etablering i 1991. Dog har Brøndby I.F. spillet to Alka Superligakampe flere end AaB, da Brøndby I.F. i sidste sæson endte i mesterskabsspillet, hvorimod AaB endte i gruppespillet.

- at AaB ikke har besejret Brøndby I.F. i de fem seneste Alka Superligakampe, der er endt med tre nederlag og to uafgjorte. Hvis det heller ikke bliver til tre point mod Brøndby I.F. i morgen, vil det være første gang siden oktober 2002-august 2005, at AaB ikke besejrer Brøndby I.F. i seks Alka Superligakampe i træk.

- at AaB imidlertid har gode erfaringer med Brøndby I.F. på Brøndby Stadion, idet de seneste ti Alka Superliga-udekampe mod Brøndby I.F. kun har givet to nederlag, senest i oktober 2016. De otte resterende kampe er endt med tre sejre og fem uafgjorte, heriblandt det seneste opgør i september 2017, der endte uden scoringer.

- at AaB’s seneste sejr på Brøndby Stadion forekom 29. november 2015, hvor Thomas Enevoldsen og Lukas Spalvis sørgede for 2-0 gevinsten.

- at AaB har tabt de fire seneste Alka Superliga-udekampe og dermed ikke har fået point på udebane i Mesterskabsspillet. Hvis det bliver til nederlag mod Brøndby I.F., vil det være første gang siden september-november 2016, at AaB taber fem Alka Superliga-udekampe i træk.

- at AaB har fået point i 90,6 procent af opgørene mod Brøndby I.F. i Alka Superligaen, når AaB har scoret kampens første mål. De 32 kampe med nordjysk scoring først er endt med 22 sejre, syv uafgjorte og blot tre nederlag.

- at i hver af de tre tidligere indbyrdes Alka Superligaopgør mellem Brøndby I.F. og AaB er en forsvarsspiller blevet udvist. Senest var det AaB’s Jores Okore, der måtte i bad før holdkammeraterne, hvorimod Hjörtur Hermannsson og Paulus Arajuuri tidligere på sæsonen måtte forlade grønsværen før tid for Brøndby I.F.

- at AaB ikke har fået tre point i en Alka Superliga-udekamp afviklet på en mandag siden oktober 2015. De efterfølgende syv mandagsudekampe er endt med tre uafgjorte og fire nederlag.

- at med mandagens opgør indbyrdes opgør vil tilskuertallet til Alka Superligaopgør mellem AaB og Brøndby I.F. passere 1 mio. tilskuere. Det svarer til et gennemsnit på over 11.600 tilskuere.

- at AaB indtager førstepladsen over flest clean sheets i indeværende sæson, idet det er lykkedes at holde nullet i 13 ud af de 35 AlkaSuperligakampe. Det har AaB ikke præsteret bedre siden 2009/2010, hvor det blev til 14 clean sheets i 33 kampe.

- at fra den nuværende AaB-trup har Rasmus Würtz (4 mål), Jores Okore (1), Kasper Kusk (1), Patrick Kristensen (1) og Kasper Risgård (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Brøndby I.F.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Superligaspillere til åbning af AaB esport

19. maj 2018 kl. 17:35 af Rasmus Estrup

AaB TV var med, da Alka Superligaspillerne Jannik Pohl og Marco Ramkilde besøgte AaB esport. AaB esport, der ligger under moderklubben AaB af 1885, havde i dag store åbningsdag, hvor de nye lokaler på Hornevej blev indviet. 

Aalborgs borgmester Thomas Kaster-Larsen klippede snoren, og efterfølgende tog Marco Ramkilde og Jannik Pohl kampen op mod et par esportsudøvere. 

I dette indslag kan du høre fra begge AaB-angribere, borgmester Thomas Kastrup Larsen, formand for AaB af 1885 Claus Fallingborg og formand for AaB esport Dan Nimand Garrdbo. 

Se også, hvordan det gik for Jannik Pohl og Marco Ramkilde i deres FIFA-spil. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af AaB-FC Nordsjælland

19. maj 2018 kl. 08:00 af Rasmus Estrup

I denne video kan du se et sammendrag af sæsonens sidste hjemmekamp, der blev spillet 18. maj 2018 mod FC Nordsjælland.

Trods et par gode AaB-muligheder - blandt andet en chance til Yann Rolim i 89. minut endte opgøret uden mål, 0-0. Dermed holdt AaB for 13. Alka Superligakamp i denne sæson clean sheet. 

Sæsonens sidste kamp i Alka Superligaens Mesterskabsspil spilles på mandag på udebane mod guldkandidaterne Brøndby I.F. kl. 18.00 på Brøndby Stadion. 

Tags på denne nyhed