Tre kandidater fundet til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2018

15. juli 2018 kl. 11:00 af Brian Andersen

Hele Nordjyllands Håndsrækning doneres ubeskåret af AaB til gode formål i Region Nordjylland, og siden 2017 har Spar Nord Fonden valgt at støtte op om initiativet, så parterne sammen donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til alle Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park.

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen og teamleder hos Foreningen Grønlandske Børn (den seneste modtager af HNH, red.) Jeppe Bülow Sørensen har i fællesskab vurderet de indkomne ansøgninger og fundet frem til følgende tre kandidater til at modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2018:

Hjerteven; foreningen Hjerteven støtter enlige mødre og sårbare familier, der ikke har råd til almindelige fornødenheder.
En donation fra Hele Nordjyllands Håndsrækning skal bruges til at holde et julearrangement i Aalborg, hvor sårbare familier kan komme og få en gave og noget julemad. Eventuelle overskydende midler vil herudover blive brugt til køb af en trailer, så Hjerteven fremover kan bringe ud til de, der ikke kan afhente hjælpen selv.

Café Parasollen; Café Parasollen er et socialt spise- og værested for socialt udsatte mennesker i Aalborg. Hos Café Parasollen kommer der dagligt i omegnen af 150 mennesker – langt de fleste for at få et måltid varmt mad for 20 kr.
Andre kommer måske for at få et bad eller noget rent tøj, hvilket også er muligt på Café Parasollen.
På Café Parasollen bliver der lagt vægt på at være et omsorgssted for alle de mennesker der kommer til døren – et behov der er blevet markant større de seneste år.
En donation fra Hele Nordjyllands Håndsrækning vil blive brugt som en hjælp til fortsat at kunne udføre disse omsorgsopgaver.

Ønskeland; Ønskeland i Brovst er en nonprofit-organisation, der er etableret for at give sårbare børn, unge og deres familier en håndsrækning i form af et ophold eller et længerevarende forløb.
Ønskeland styrker børn og unge med udgangspunkt i værdierne: bevægelse, sund kost, mental styrketræning og natur. For at kunne hjælpe flest muligt til et aktivt og sundt liv opretter Ønskeland lejre, hvorfra der arbejdes ud fra værdierne.
En donation fra Hele Nordjyllands Håndsrækning vil blive brugt til udvikling og afholdelse af førnævnte lejre for børn, unge og deres familier.

Afstemning:
Fra dette øjeblik er det vanen tro op til brugerne på aabsport.dk at vælge den endelige modtager, og du kan allerede nu stemme på din kandidat.

Afstemningen slutter på onsdag den 18. juli kl. 23.59, og modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2018 offentliggøres torsdag den 19. juli.

Dagen efter – fredag den 20. juli kl. 19.00 – spiller AaB sin første hjemmekamp i sæsonen, når FC Midtjylland kommer på besøg på Aalborg Portland Park. 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Facit for velgørenhedstrøjen 2018 opgøres ved årets udgang, og her går donationen denne gang til AaB Support Club.

Se videoen da de to spillere Jores Okore og Bardhec Bytyqi på AaB’s vegne og sammen med Spar Nord Fonden 26. juni overrakte den seneste donation til Foreningen Grønlandske Børn.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af SønderjyskE-AaB

14. juli 2018 kl. 10:05 af Rasmus Estrup

Fredag aften indledte AaB Superligasæsonen med en udesejr over SønderjyskE på Sydbank Park. I en kamp der bølgede med chancer i begge ender, scorede Kasper Kusk sejrsmålet efter 78 minutter. 

Kantspilleren tog sig af et frispark, som han sendte direkte i netmaskerne, og dermed sikrede han sæsonens første sejr til Hele Nordjyllands Hold. 

Set et fyldigt sammendrag fra sæsonpremieren i ovenstående video fra AaB TV. 

AaB's næste kamp spilles på fredag, hvor de danske mestre, FC Midtjylland, gæster Aalborg Portland Park i sæsonens første hjemmekamp. Køb billetter til kampen her. 

Tags på denne nyhed

Kusk matchvinder i sæsonpremieren

13. juli 2018 kl. 22:05 af Rasmus Estrup

Sæsonens første kamp gav også sæsonens første sejr, da AaB fredag aften gæstede og besejrede SønderjyskE på Sydbank Park. Kasper Kusk blev matchvinder med en frisparksscoring til slutresultatet 1-0. 

AaB, der i sæsonpremieren var iklædt den nye, grønne udebanedragt, befandt sig mest i forsvarsposition i de første fem minutter, hvor SønderjyskE var toneangivende uden at være farlige. 

Kort efter kom AaB længere frem på banen, og det gav straks en omstilling til SønderjyskE. Christian "Greko" Jakobsen drev bolden frem langs venstresiden, og på et nærgående indlæg var Mart Lieder tæt på at kunne prikke bolden mod Jacob Rinnes mål, men den nyindkøbte SønderjyskE-angriber fik ikke træf på bolden. 

Efter 12 minutters spil truede AaB for første gang hjemmeholdet. I forlængelse af et hjørnespark sendte Kasper Kusk et fladt indlæg ind omkring det lille felt, men hverken Jores Okore eller Jannik Pohl nåede frem til tværbolden, der i stedet fortsatte til et målspark. 

Små tyve minutter inde i premieren fik SønderjyskE træf på overliggeren. Christian "Greko" Jakobsen fik knæet på et indlæg mod bagerste område. Via grønsværen hoppede kuglen nogle meter op i luften, inden den prellede af på den øverste del af overliggeren. 

To minutter senere satte hjemmeholdet en ny omstilling i gang. Denne gang endte det med en afslutning fra Mads Hvilsom, som Jacob Rinne uden problemer kunne redde. 

AaB overtog som halvlegen skred frem overtaget i kampen, og lige før uret rundede den første halve time fik Hele Nordjyllands Hold sæsonens hidtil bedste mulighed. Et veletableret AaB-angreb førte til et indlæg fra Jakob Ahlmann til Jannik Pohl, men den hurtige angribers hovedstødsafslutning gik få centimeter forbi bagerste stolpe.  

SønderjyskE satte kort efter gang i endnu en omstilling, hvor Mart Lieder vandt løbeduellen og kom frem til en god mulighed, men den hollandske angriber sendte bolden fladt forbi fjerneste stolpe. 

Ti minutter før pausen stod AaB bag endnu et godt opspil, som gav en indlægsmulighed til en velspillende Jakob Ahlmann. Venstrebacken kom med en tunnel ind i SønderjyskE-feltet, og smed bolden ind i panden på Pavol Safranko, men den slovakiske angribers hovedstød gik over hjemmeholdets mål. 

Fem minutter før pausen var AaB igen nærgående efter et indlæg. Denne gang slog Kristoffer Pallesen læderet ind mod forreste stolpe, hvor Pavol Safranko var tæt på at dirigere bolden mod mål, men hårdt presset måtte slovakken nøjes med at tilkæmpe sig et hjørnespark. 

Op til pausen fortsatte AaB med at have overtaget, og to gange var det tæt på at give pote, men de to hovedstød ved forreste stang af Jores Okore og Pavol Safranko gik begge forbi. Så de to hold måtte gå til pause uden scoringer. 

Anden halvleg startede med den ene omstillingsmulighed efter den anden. 

Første chance tilfaldt SønderjyskE, hvor Mads Hvilsom headede bolden i hænderne på Jacob Rinne. Den svenske målmand sendte straks Kasper Kusk til baglinjen i modsatte ende, og inde ved forreste stolpe måtte Pavol Safranko atter se sit forsøg blokeret. 

Spillet galoperede straks ned mod AaB's felt igen, hvor Stefan Gartenmann fra en svær distance og vinkel sparkede hårdt på mål og tvang Jacob Rinne til at bokse bolden væk. 

Fire minutter efter pausen var det så Kasper Kusks tur til at skyde på kassen fra distancen, men kantspillerens forsøg blev reddet af Sebastian Mielitz. 

De næste små ti minutter kom der mere ro på spillet, men herfra satte SønderjyskE flere chancer sammen.

Først vandt Mart Lieder endnu en løbeduel mod Jores Okore og kom til afslutning i AaB-feltet, men afslutningen gik langt forbi mål. 

En time inde i opgøret måtte Jacob Rinne diske op med en stærk redning. Et indlæg fra Stefan Gartenmann gav Mads Hvilsom en god hovedstødschance, men det kompetente hovedstød, fik AaB-keeperen vippet over overliggeren. 

Umiddelbart efter fik Christian "Greko" Jakobsen en god skudmulighed et par meter fra feltet, men SønderjyskE-spilleren sparkede tæt over AaB-målet. 

Med tyve minutter tilbage fik Pavol Safranko pludselig en god skudmulighed i SønderjyskE's felt, men angriberens forsøg gik langt over mål. 

Med et lille kvarter igen kunne Kasper Kusk så bringe Hele Nordjyllands Hold i front. Den venstrebenede højrekant tog sig af et frispark en håndfuld meter uden for feltet, og Gug-drengen sendte læderet ind ved fjerneste stolpe til 1-0. 

Efter 82 minutter fik indskiftede Wessam Abou Ali muligheden for at udbygge føringen, men SønderjyskE-keeperen fik med en fodparade holdt bolden ude af eget net. 

Mod slutningen var SønderjyskE tæt på en udligning, da Christian "Greko" Jakobsen kom op til et hjørnespark, men inde på stregen fik jakob Rinne foden på. 

Lige da uret rundede 90 minutter fik Jannik Pohl og Wessam Abou Ali en fin omstillingsmulighed, men førstnævntes afslutning fra en spids vinkel gik langt over. 

AaB holdt stand til sidst og tog sæsonens første sejr med 1-0 på udebane mod SønderjyskE.

Næste opgave for Hele Nordjyllands Hold venter på fredag, hvor FC Midtjylland gæster Aalborg Portland Park i sæsonens første hjemmekamp. Køb billetter til det opgør her.

Matchfacts - Superligaen, 1. runde

SønderjyskE-AaB 0-1 (0-0)
79. min 0-1 Kasper Kusk
Advarsler SønderjyskE: Mads Hvilsom (36), Eggert Jonsson (36)
Advarsler AaB: Jores Okore (10), Kasper Kusk (36)
5.122 tilskuere på Sydbank Park

SønderjyskE (4-4-2): Sebastian Mielitz, Stefan Gartenmann, Marc Pedersen, Kees Luijckx, Nicholas Marfelt, Johan Absalonsen (58: Søren Frederiksen), Marcel Rømer, Eggert Jonsson (84: Anders Egholm), Christian Jakobsen, Mads Hvilsom, Mart Lieder.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Magnus Christensen, Rasmus Würtz (84: Oliver Abildgaard), Kasper Risgård (70: Rasmus Thellufsen), Pavol Safranko (74: Wessam Abou Ali), Jannik Pohl.

Dommer: Jens Grabski Maae

Tags på denne nyhed

AaB TV: Photoshoot af ny udebanetrøje

13. juli 2018 kl. 10:15 af Rasmus Estrup

I Superligapremieren mod SønderjyskE i aften kl. 20.15 bærer AaB-spillerne den nye, grønne udebanedragt for første gang. 

I denne lille video fra AaB TV kan du komme med bag kulisserne, da Jannik Pohl, Rasmus Würtz og Kasper Kusk blev fotograferet iført den nye udebanedragt. 

Tags på denne nyhed