Pohl-scoring sikrer sejr over FC Midtjylland

20. juli 2018 kl. 20:54 af Rasmus Estrup

Med to scoringer i anden halvleg vandt AaB 2-1 over FC Midtjylland. Gæsternes Paul Onuachu bragte midtjyderne i front før pausen, mens Rasmus Thellufsen udlignede kort inde i anden halvleg. Fem minutter før tid scorede Jannik Pohl sejrsmålet.

På Aalborg Portland Park fik de 6.422 fremmødte tilskuere skabt en flot rød-hvid ramme om sæsonens første hjemmekamp. Og tilskuerne var tæt på at få en tidlig scoring at juble over.

I kølvandet på et hjørnespark i kampens andet minut fik Jores Okore dirigeret Kristoffer Pallesens indlæg mod fjerneste stolpe. Målmand Jesper Hansen halvklarede på stregen, og Jores Okore jagtede returen, men FC Midtjylland formåede efter flere AaB-forsøg at blokere bolden til hjørnespark.

Gæsternes tre første afslutninger stod Paul Onuachu for. Men både på de to flade afslutninger fra distancen og hovedstødet fra straffesparkspletten skabte ingen problemer for Jacob Rinne, der lige inden kickoff blev kåret til sæsonens AaB'er 2017/18 af AaB Support Club.

Mens FC Midtjylland sad på spillet det første kvarter efter AaB's tidlige chance, overtog Hele Nordjyllands Hold initiativet. Kasper Kusk forsøgte sig med et par blokerede skud udefra. Oliver Abildgaard var med kløgtige driblinger tæt på at komme til afslutning, og et godt træk samt indlæg fra Kristoffer Pallesen var ved at give Jannik Pohl en afslutning.

Men Jesper Hansen kom først igen i arbejde efter 26 minutter, da Oliver Abildgaard trykkede af fra kanten af feltet, men desværre for den unge nordjyde, der var én af syv spillere i startopstillingen, der har spillet ungdomsfodbold i AaB, sad forsøget lige på midtjydernes målmand.

Halvlegens sidste kvarters tid var FC Midtjylland mest på bolden, men gæsterne havde svært ved at sætte muligheder sammen over for et hårdt kæmpende AaB-mandskab.

Kort før pausen kunne FC Midtjylland alligevel bringe sig i front med 1-0. Paul Onuachu dukkede op med en hovedstødsafslutning, der i en blød bue havde retning mod målhjørnet. Jacob Rinne lignede en, der burde have reddet forsøget, men AaB-keeperen fejlbedømte situationen og fik ikke hænderne ordentligt bag bolden, der i stedet fortsatte ind i netmaskerne.

Seks minutter efter pausen kunne AaB så bringe balance i stillingen. Jesper Hansen forsøgte at trække en lang bold fra AaB-forsvaret tilbage i eget felt, men Rasmus Thellufsen havde forudset aktionen, snuppede bolden fra keeperen og lagde sikkert den udlignende scoring i nettet til 1-1.

Med en halv time igen fik AaB en god omstillingsmulighed. Jannik Pohl vandt en fysisk duel mod Erik Sviatchenko midt på banen, og herfra satte AaB-angriberen fart på. Omkring feltet lagde han bolden ud til Kasper Kusk, der var stormet med frem, men den venstrebenede højrekant forsøgte sig med en højrefodsafslutning, der gik over mål.

Minuttet senere kom gæsterne til afslutning. En nedfaldsbold midt i AaB's felt dumpede ned foran Mikkel Duelund, der trykkede på kassen første gang, men den indskiftede angribers afslutning blev blokeret.

Anden halvleg bød på masser af fight og flere frispark end muligheder. Men med 10 minutter igen prøvede AaB lykken med to afslutninger. Den første fra distancen gav et hjørnespark. Dette stod Rasmus Würtz klar til at samle op på bagerst i feltet, hvorfra han flugtede mod mål, men flugteren blev blokeret.

Kort efter var FC Midtjyllands målscorer på spil i modsatte ende, men Paul Onuachus hovedstød gik over Jacob Rinnes mål.

Efter 85 minutter faldt AaB's scoring til 2-1. Et hjørnespark fra Kasper Kusk havnede ved bagerste stolpe hos Jakob Blåbjerg. Midtstopperen headede bolden flot mod mål, hvor Jesper Hansen på stregen reddede bolden op på overliggeren. Riposten var Jannik Pohl dog over, og sidste sæsons AaB-topscorer scorede sikkert sit første mål i denne sæson.

AaB sled i slutminutterne sæsonens anden sejr hjem til stående ovationer. Dermed ligger Hele Nordjyllands Hold på førstepladsen med seks point efter to kampe.

AaB's næste kamp spilles søndag 29. juli på udebane mod FC København.

Matchfacts - Superligaen, 2. spillerunde

AaB-FC Midtjylland 2-1 (0-1)
42. min. 0-1 Paul Onuachu, 52. min. 1-1 Rasmus Thellufsen, 86. min. Jannik Pohl
Advarsler AaB: Oliver Abildgaard (53),
Advarsler FC Midtjylland: Artem Dovbyk (23), Erik Sviatchenko, Paul Onuachu (59), Alexander Munksgaard (67)
6.422 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-5-1): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann (70: Frederik Børsting), Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Magnus Christensen (79: Kasper Risgård), Oliver Abildgaard, Rasmus Thellufsen (75: Wessam Abou Ali), Jannik Pohl.

FC Midtjylland (3-4-3): Jesper Hansen, Kian Hansen, Bubacarr Sanneh (46: Rasmus Nicolaisen), Erik Sviatchenko, Alexander Munksgaard, Jakob Poulsen, Tim Sparv, Marc Dal Hende, Bozhidar Kraev (75: Mayron George), Paul Onuachu, Artem Dovbyk (59: Mikkel Duelund).

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

Børnebilletter for kun 10 kr. i aften

20. juli 2018 kl. 10:30 af Rasmus Estrup

Kl. 19.00 fløjter dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen op til AaB's første hjemmekamp i Superligasæsonen. Over for Hele Nordjyllands Hold står de forsvarende danske mestre FC Midtjylland, som AaB i seneste møde på Aalborg Portland Park spillede 3-3 mod.

Til aftenens kamp er prisen på børnebilletter til både siddepladser og ståpladser sat ned til kun 10 kr. Køb dine billetter her.

For hver tilskuer til aftenens kamp - og resten af Superligakampene på Aalborg Portland Park i dette efterår - donerer AaB og Spar Nord Fonden to kr. til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2018 går ubeskåret til Ønskeland i Brovst. Læs mere om det her.

Efter kampen i aften vil AaB-spillerne i øvrigt gå rundt langs banderne og skrive autografer på autografkort, der bliver uddelt ved banderne, så snart dommeren har fløjtet kampen af.

Desuden vil AaB Support Club lige inden kickoff kåre sæsonens AaB'er, som du kan læse mere om her.

AaB TV: Mød AaB-ambassadør Nikolaj Ehlers

20. juli 2018 kl. 07:58 af Rasmus Estrup

I dag åbnes dørene igen til Superligafodbold på Aalborg Portland Park, når FC Midtjylland kl. 19.00 kommer på besøg i sæsonens første hjemmekamp. Dørene åbner kl. 18.00, og skulle man have glemt, hvordan det er at se AaB i kamp på Aalborg Portland Park, kan du se, hvad AaB-ambassadør Nikolaj Ehlers husker i interviewet med AaB TV ovenfor.

- Der er altid en god stemning dernede (på Aalborg Portland Park, red). Det er hyggeligt, og man kender en masse folk, der er dernede. Det er fedt at komme ned at se nogle kampe, siger ishockeyspilleren blandt andet i indslaget, hvor han blandt andet også kommer ind på sine tidligste stadionoplevelser med sin far Heinz Ehlers.

- Det startede jo med, at min far tog mig med ud for at se en kamp. Og når man kommer ud og ser en fodboldkamp, så bliver man jo bidt af det. Det gjorde jeg i hvert fald. Så det var der, jeg startede med at gå op i fodbold, følge AaB og selv spille fodbold. Så det var dejligt, siger Nikolaj Ehlers.

Til aftenens kamp er der gode muligheder for at tage børn med til fodbold. Børnebilletter til aftenens kamp koster nemlig kun 10 kr., og umiddelbart efter slutfløjt vil AaB-spillerne gå rundt langs banderne på Aalborg Portland Park og skrive autografer på uddelte autografkort.

Børsting er tilbage for AaB

19. juli 2018 kl. 16:53 af Brian Andersen

Ganske vist går AaB ind til sæsonens første hjemmekamp med en premieresejr i bagagen, men AaB’s cheftræner Morten Wieghorst har fokus på at forbedre præstationen fra i fredags:

- Vi er tilfredse med, at vi ved at holde nullet og med en god detalje fra Kasper Kusk kunne tage fra Haderslev med tre point. Nu skal vi bevare ærgerrigheden og ønske at levere en bedre præstation i morgen. Det er der plads til, og det er også påkrævet.

- FC Midtjylland kommer som regerende danske mestre, og de vil gøre alt for at få deres første sejr i sæsonen. De har sikkert også set, at vi et par gange blev presset i omstillinger i fredags, og det vores opgave at sikre, at det ikke gentager sig, påpeger Morten Wieghorst, der ser frem til at mærke opbakningen fra hjemmepublikummet i Aalborg:

- Vi havde flot opbakning i Haderslev, men det er altid noget særligt med sæsonens første hjemmekamp. Ikke mindst når FC Midtjylland er modstanderen, for der er altid en særlig tænding både på og uden for banen. Det så vi også i Mesterskabsspillet i april, hvor vi spillede 3-3 på Aalborg Portland Park. Så vi glæder os helt vildt til i morgen, lyder det fra Morten Wieghorst, der har udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 30 Wessam Abou Ali og 33 Bardhec Bytyqi.

Edsion Flores er endnu ikke returneret fra ferie oven på VM-slutrunden, og Kasper Pedersen, Patrick Kristensen og Marco Ramkilde er ligeledes ukampdygtige.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2018 går ubeskåret til Ønskeland i Brovst.

Børn under 15 år har adgang for blot ti kr. til fredag aftens duel mod FC Midtjylland – billet til opgøret kan købes her.