Reserveholdet møder FC Midtjylland hjemme

19. februar 2018 kl. 10:18 af Rasmus Estrup

I dag indleder AaB forårets udgave af Reserveligaen. Det sker, når AaB's reservehold møder FC Midtjyllands reservehold kl. 14.00 på kunstgræsbanen på Hornevej. 

Assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen har udtaget følgende spillere til kampen: 

Michael Lansing, Patrick Kristensen, Nikolaj Lyngø, Jakob Ahlmann, Oliver Abildgaard, Robert Kakeeto, Magnus Christensen, Kasper Risgård, Rasmus Thellufsen, Pavol Safranko og Wessam Abou Ali, samt Danmarksseriespiller Anders Harpøth Østergaard og U/19-ligaspillerne Anders Bærtelsen, Mathias Johannesen og Oliver Klitten. 

Der er som nævnt kampstart kl. 14.00, og det er selvfølgelig gratis at overvære kampen. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af AaB-Brøndby I.F.

19. februar 2018 kl. 07:47 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

AaB endte med uafgjort mod Brøndby I.F.

18. februar 2018 kl. 19:52 af Rasmus Estrup

Selvom AaB var en mand i overtal i 60 minutter og misbrugte et straffespark, endte søndagens dyst mod Brøndby I.F. 1-1. Kort efter pausen bragte Benedikt Röcker Brøndby I.F. foran 1-0, mens Jores Okore udlignede en halv time før tid.  

Opgøret blev indledt efter et øjebliks stilhed på grund af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død tidligere på ugen. Men stilhed var der ikke noget af fra kampens første fløjt. 

Allerede i første minut kom AaB frem til et hjørnespark, som med indøvet detalje gav Yann Rolim en god skudmulighed omkring straffesparkspletten. Brasilianerens afslutning blev dog blokeret på vej mod mål. 

Inden kampens tredje minut havde gæsterne fra Brøndby I.F. også forsøgt sig med to afslutninger. Først sparkede Simon Tibbling over fra distancen, og dernæst var det Christian Nørgaard, der med endnu en afslutning fra distancen tvang Jacob Rinne til at redde til hjørne. 

I ottende minut trykkede gæsterne igen af, da Kamil Wilczek blev spillet igennem i venstre side af AaB's felt, efter en fejl i AaB's opspil, men Brøndby-angriberen afsluttede i sidenettet. 

Efter 16 minutter var det nordjydernes tur til at få en stor chance. En fremragende stikning af Kasper Kusk sendte Yann Rolim i en friløber mod Frederik Rønnow. Men kantspillerens førsteberøring endte lige i favnen på målmanden. 

To minutter senere var Kasper Kusk selv i afslutterens rolle, da han sparkede et frispark tæt forbi den ene målstolpe.  

Efter 29 minutter fik Kasper Kusk en rigtig god mulighed for at bringe AaB foran på et straffespark. Det blev dømt, da Kasper Kusk med en ny god stikning fik spillet Jannik Pohl fri i Brøndby-feltet. AaB-angriberen blev fældet af Hjörtur Hermannsson, der i sekvensen sikrede sig sit andet gule kort og dermed blev udvist. 

Kasper Kusk sparkede straffesparket fladt i Frederik Rønnows venstre side, men målmanden havde læst kantspillerens afslutning og reddede. 

Selvom AaB var en mand i overtal, holdt Brøndby I.F. sig ikke tilbage for at komme frem til chancer. I begyndelsen af anden halvleg blev Teemu Pukki spillet igennem til afslutning, og angriberen ramte stolpen bag Jacob Rinne. 

Fire minutter senere afsluttede Hany Mukhtar på kanten af feltet. Afslutningen blev rettet til hjørne. Et hjørne der blev slået mod nærmeste stolpe, hvor Benedikt Röcker nåede højest og kunne heade Brøndby I.F. foran 1-0. 

Fem minutter senere viste gæsterne igen tænder. Først gik en afslutning i kølvandet på et frispark til hjørne. Dette blev slået mod bagerste stand, hvor Benedikt Röcker var tæt på igen at komme på måltavlen, men han sendte bolden forbi.

Efter lidt over en times spil bragte AaB så balance i scoringstavlen. Netop indskiftede Edison Flores slog et hjørnespark ind tæt under mål, hvor Jores Okore steg til vejrs, og med pandebrasken styrede han udligningen i nettet til 1-1. 

Efter 67 minutter bankede Brøndby I.F. igen på ved AaB-feltet, da Hany Mukhtar kom til afslutning efter et indlæg, men AaB-defensiven fik blokeret til hjørne. 

Mod slutningen pressede AaB på for endnu en scoring, men den udeblev. Derfor endte opgøret 1-1. 

Resultatet betyder, at AaB indtager ottendepladsen i Alka Superligaen med 27 point. Næste opgave for Hele Nordjyllands Hold venter på søndag, hvor FC Nordsjælland gæster Aalborg Portland Park. 

Matchfacts - Alka Superligaen, 21. spillerunde

AaB-Brøndby I.F. 1-1 (0-0)
50. min 0-1 Benedikt Röcker, 62. min 1-1 Jores Okore,
Advarsler AaB: Jakob Blåbjerg (39), Kristoffer Pallesen (77)
Advarsler Brøndby I.F.: Hjörtur Hermannsson (18), Kasper Fisker (22), Hany Mukhtar (43), Teemu Pukki (79), 
Udvisning Brøndby I.F.: Hjörtur Hermannsson (29)
6.711 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-5-1): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Kasper Kusk (81: Magnus Christensen), Filip Lesniak (58: Edison Flores), Rasmus Würtz, Frederik Børsting, Yann Rolim (74: Pavol Safranko), Jannik Pohl.

Brøndby I.F. (4-4-2): Frederik Rønnow, Svenn Crone, Hjörtur Hermannsson, Benedikt Röcker, Anthony Jung, Kasper Fisker, Christian Nørgaard, Hany Mukhtar, Simon Tibbling (69: Jan Kliment), Kamil Wilczek (32: Paulus Arajuuri), Teemu Pukki (86: Lasse Vigen Christensen).

Dommer: Sandi Putros 

Tags på denne nyhed

AaB og Würtz forlænger

18. februar 2018 kl. 17:05 af Brian Andersen

Bortset fra kortvarige ophold hos FC København og Vejle Boldklub har Rasmus Würtz siden skiftet i sommeren 2002 fra barndomsklubben Skive I.K. været en del af AaB, hvor han med sine foreløbige 456 officielle kampe (21 mål) er den spiller med næstflest optrædener i klubbens historie – kun overgået af Torben Boye med sine 560 officielle kampe.

I Superligasammenhæng har ingen i dansk fodbold spillet flere kampe end Rasmus Würtz’ foreløbige 425 af slagsen.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Alene kampantallet vidner om, at Rasmus er en af de største spillere i AaB’s historie, og vi er glade for, at Rasmus er en del af vores klub i hvert fald halvandet år endnu.

- Rasmus’ betydning både på og uden for banen er uomtvistelig, og vi mærker hver eneste dag en ærgerrighed fra Rasmus til at forbedre sig og vinde fodboldkampe, og på den led er han et forbillede for enhver spiller i vores trup, påpeger Allan Gaarde.

- Herudover er Rasmus en fantastisk ambassadør for vores klub, og han repræsenterer om nogen vores værdisæt i form af passion, professionalisme, fællesskab og troværdighed, siger Allan Gaarde.

34-årige Rasmus Würtz glæder sig ligeledes over aftalen:

- Der er jo ingen tvivl om, at jeg er et sted, hvor jeg elsker at være, og derfor er det også dejligt, at det er faldet på plads med endnu et år.

- Jeg er bevidst om, at jeg i fodboldmæssig sammenhæng har nået en høj alder, men jeg mener, at jeg stadig har meget at bidrage med, og heldigvis har AaB den samme opfattelse, konstaterer Rasmus Würtz.

- Det betyder også meget for mig, at jeg kan se tegningen til et rigtigt spændende hold, og med den kvalitet vi efterhånden har fået i vores trup, så er jeg overbevist om, at vi inden for overskuelig fremtid igen kommer til at præge toppen af dansk fodbold, siger Rasmus Würtz.

Rasmus Würtz har spillet 12 A-landskampe og 52 U-landskampe for Danmark.

Tags på denne nyhed