AaB TV: Håndsrækning til AaB Support Club

21. februar 2018 kl. 15:44 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Både klubber og fans tilgodeses i ny slutspilsplanlægning

21. februar 2018 kl. 12:41 af Brian Andersen

2016/2017 sæsonen var den første med den nye turneringsstruktur i Alka Superligaen. Det var første gang klubber og fans oplevede intensiteten med det nye slutspil, og dermed også første gang de oplevede vilkårene med den nye struktur. Både klubber og fans var kede af den korte varsel, der var op til enkelte af runderne i slutspillet, hvor det først relativt kort tid før runden blev kendt, hvilke dage ens klub skulle spille. Derfor har det op til det kommende slutspil været et stort ønske at sikre kendskab til spilledagen så tidligt som muligt. Og takket være stor fleksibilitet fra de to live rettighedshavere har det været muligt at opfylde det ønske.

Det betyder, at efter runde 26, når programmet for slutspillet er klar, så vil samtlige klubber og dermed også fans vide, hvilken dag klubbens kampe spilles resten af sæsonen – afhængig af om der skal spilles Europa playoff eller playoff om forbliven i Alka Superligaen.

- Efter sidste sæsons slutspil fik vi masser af input fra fans, klubber og andre interessenter til mulige forbedringer. Og på trods af at datoplanen for nylig er blevet ændret, og slutspilsfasen dermed er skrumpet med en uge, så har det alligevel været muligt at tilgodese det primære ønske – nemlig viden om hvilken dag klubben skal spille, så der er mulighed for at planlægge. Jeg vil i den anledning sende en stor tak til vores to live rettighedshavere MTG og Discovery Networks, som har vist en større fleksibilitet, end de er kontraktuelt forpligtet til, og det på trods af, at de i en del runder risikerer at miste deres ellers faste spilletidspunkter, siger direktør for Divisionsforeningen Claus Thomsen.

Slutspilsprogrammet forventes at være klar senest onsdag den 21. marts. En oversigt over alle runderne kan ses i datoplanen på superliga.dk. Her findes også en slutspilsimulator, hvor fans kan komme med deres ”objektive” bud på resultaterne i resten af grundspillet, og se om favoritholdet ender i mesterskabsspillet eller skal spille gruppespil og playoff.

AaB's næste opgave er hjemmekampen på søndag kl. 14.00 på Aalborg Portland Park mod FC Nordsjælland. Du kan i forsalg købe din billet her.

AaB TV: Indvielse af AaB Pubben

20. februar 2018 kl. 12:12 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Underholdende reserveligakamp slutter 0-0

19. februar 2018 kl. 16:21 af Rasmus Estrup

Det startede, som det sluttede, da AaB og FC Midtjylland tørnede sammen i årets første puljekamp i Reserveligaen mandag eftermiddag. Men de 90 minutters fodbold på AaB's kunstgræsbane var mere underholdende, end resultatet antyder. 

Allerede efter to minutter fik midtjyderne tilkendt et straffespark. AaB's amerikanske målmand Michael Lansing var dog klar på stregen og fik med den ene hånd reddet straffesparket. 

AaB-målmanden måtte flere gange i kampen agere redningsmand på stregen. FC Midtjylland fik sågar også bolden over stregen efter 20 minutter, men der blev dømt offside i sekvensen. Midt i anden halvleg diskede Michael Lansing op med endnu en god redningsaktion, da han leverede en flot fodparade på en midtjysk friløber. 

Men AaB havde også sine chancer i den anden ende. Blandt andet kom Wessam Abou Ali frem til et par friløbere, som FC Midtjyllands målmand Bill Hamid reddede. Han tog sig blandt andet også kærligt af et landskudsforsøg fra Jakob Ahlmann, et langskudforsøg fra Kasper Risgård og en Pavol Safranko-afslutning efter et godt gennemspillet AaB-angreb. Kort før tid fik indskiftede Anders Harpøth Østergaard en god mulighed for at score et sejrsmål, men på en friløber missede han afslutningen. 

- Det var en rigtig, rigtig god reserveligakamp, der blev spillet på et fint niveau, og vi fik alle vores spillere op i et højt tempo mod en dygtig modstander. Det er længe siden, reserveholdet har været prøvet af i så højt et tempo, siger assistenttræner Jacob Friis, der sammen med udviklingschef Poul Erik Andreasen havde placeret Oliver Abildgaard i det centrale forsvar ved siden af Nikolaj Lyngø. 

- Vi var udfordret af at have mange Alka Superligaspillere, der skulle i kamp, så der var nogle, der skulle spille på lidt uvante positioner. Men jeg må tage hatten af for Oliver, som leverede en fremragende indsats, siger Jacob Friis, der stillede op med følgende opstilling: 

Michael Lansing
Patrick Kristensen, Nikolaj Lyngø, Oliver Abildgaard, Jakob Ahlmann
Wessam Abou Ali, Kasper Risgård, Robert Kakeeto, Magnus Christensen, Rasmus Thellufsen
Pavol Safranko

Med et kvarters tid tilbage blev Pavol Safranko og Rasmus Thellufsen udskiftet og erstattet af Danmarksseriespiller Anders Harpøth Østergaard og U/19-ligaspiller Oliver Klitten. 

AaB's næste kamp i Reserveligaen spilles 27. marts hjemme mod Lyngby Boldklub. 

Tags på denne nyhed

Casper Gedsted Hansen med i målrig U/16-landskamp

19. februar 2018 kl. 13:39 af Rasmus Estrup

Efter et nederlag til England i første kamp ved UEFA Development-turneringen i England, skulle det danske U/16-landshold forsøge at rejse sig i fredags, da Skotland stod på den anden side. 

AaB-talentet Casper Gedsted Hansen (nr. 10) var ligesom mod englænderne i startopstillingen for Danmark. AaB-spilleren spillede hele første halvleg, men blev udskiftet ved pausen ved stillingen 1-1. Kampen endte 3-3, og Danmark vandt efterfølgende straffesparkskonkurrencen. 

U/16-landsholdets sidste kamp ved UEFA Development-turneringen blev spillet mandag, men Casper Gedsted Hansen kom ikke på banen i kampen, hvor Danmark trods en føring på 3-1 spillede 3-3 mod Spanien. Igen skulle der dog findes en vinder gennem en straffesparkskonkurrence, og igen vandt Danmark dysten fra 11-meterpletten. 

Casper Gedsted Hansen har med de to optrædener ved turneringen i England optrådt seks gange for det danske U/16-landshold. 

Tags på denne nyhed