Vidste du om Vendsyssel F.F. og AaB...

4. august 2018 kl. 08:17 af Rasmus Estrup

- at det er det første Superligaopgør mellem Vendsyssel F.F. og AaB. Klubberne har dog mødt hinanden seks gange tidligere fordelt med fire i Danmarksturneringen og to i den danske pokalturnering.

- at AaB har vundet de fire hidtige udekampe mod Vendsyssel F.F. I møderne i 3. division i 1982 og 1984 vandt AaB begge udekampe 4-1. I 1985 vandt AaB 2-1 i pokalturneringen, og i pokalturneringen i 2015 vandt AaB 2-0 ude over Vendsyssel F.F. 

- at AaB sidste sommer spillede en testkamp mod Vendsyssel F.F. Sommerkampen endte med en AaB-sejr på 3-2 efter AaB-scoringer af Jannik Pohl, Jakob Ahlmann og Rasmus Thellufsen. 

- at Vendsyssel F.F. bliver AaB’s 31. modstander i Superligaen. Sidste Superligadebutant, AaB mødte, var FC Helsingør i sidste sæson, hvor AaB vandt begge kampe med 1-0.

- at AaB med en sejr over Vendsyssel F.F. vil have ni point efter sæsonens fire første kampe for første gang siden sæsonen 2006/07. Det vil i givet fald være 11. gang, AaB begynder en Superligasæson med ni point efter fire kampe

- at AaB ni gange tidligere har været i aktion i Danmarksturneringen på datoen 6. august. Datoen har generelt været positiv for AaB, der heraf har hentet fire sejre, tre uafgjorte og blot to nederlag

- at AaB ikke har vundet en Superligaudekamp på en mandag siden oktober 2015. De efterfølgende otte mandagsudekampe er endt med fire afgjorte og fire nederlag.

- at Magnus Christensen, der har spillet 55 kampe for AaB, kan spille sin Superligakamp nr. 50. 

- at mandagens dommer Sandi Putros’ seneste Superligakamp med AaB var i februar 2018, hvor AaB spillede 1-1 mod Brøndby I.F. Kampen bød på seks advarsler, en udvisning af Hjörtur Hermannsson og et dømt - og misbrugt - straffespark til AaB.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Kandidater til månedens mål i juli

3. august 2018 kl. 10:37 af Rasmus Estrup

August er begyndt, og nu er det tid til at kåre månedens AaB-mål i juli, hvor Hele Nordjyllands Hold tre gange fandt vej til netmaskerne. 

Kandidaterne til månedens mål i juli er: 

1: Kasper Kusk til 1-0 mod SønderjyskE, 13. juli 2018

2: Rasmus Thellufsen til 1-1 mod FC Midtjylland, 20. juli 2018

3: Jannik Pohl til 2-1 mod FC Midtjylland, 20. juli 2018

Stem på din favorit via linket nedenfor, så deltager du samtidig i lodtrækningen om AaB's nye udebanetrøje med autografer fra spillertruppen. 

Vinderen offentliggøres på mandag. 

Tags på denne nyhed

Lyngø udlejes til Jammerbugt FC

3. august 2018 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Midterforsvaren kom til AaB fra partnerklubben Aalborg KFUM som 12-årig, og efter ungdomsophold i Aabybro I.F., Jetsmark I.F. og Vejle Boldklub kom han tilbage til AaB som U/17-spiller.

Siden sommeren 2017 har den 20-årige midterforsvarer været en del af AaB’s Superligatrup.

-   Vi har været rigtig glade for at have Nikolaj Lyngø i truppen, og vi ønsker ham al mulig held og lykke i fremtiden, udtaler sportsdirektør Allan Gaarde. 

-   Desværre havde han ikke udsigt til meget spilletid her, så nu får han mulighed for at spille en masse i Jammerbugt FC, og vi ved af erfaring, at det er en god klub at udvikle sig i, siger Allan Gaarde. 

Nikolaj Lyngø fik i maj Superligadebut for AaB i en udekamp mod AC Horsens. 

-   Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da jeg fik min debut i Superligaen. AaB er den klub, jeg har været i det meste af min ungdom, så jeg er stolt over, at jeg opnåede at få debut, siger Nikolaj Lyngø. 

-   Nu glæder jeg mig til at få mere spilletid på et godt 2. divisionshold, hvor jeg forhåbentlig kan udvikle mig yderligere. Jeg har også tidligere spillet deroppe (i Jetsmark I.F., red), så jeg kender mange i og omkring klubben, udtaler den 20-årige forsvarsspiller.

Nikolaj Lyngø opnåede én officiel kamp for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Thomas Bælum - ny administrerende direktør

2. august 2018 kl. 12:10 af Rasmus Estrup

Thomas Bælum havde i går første dag som administrerende direktør. AaB TV har fulgt den tidligere midterforsvarer, der har 182 AaB-kampe i bagagen, tæt det seneste døgn. 

I indslaget ovenfor fra AaB TV kan du komme tættere på den nye mand bag roret og høre om hans professionelle baggrund og hans ambitioner med Hele Nordjyllands Hold. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB Talent indgår samarbejde med Eye4Talent

1. august 2018 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

AaB Talent har indgået et samarbejde med talentudviklingsplatformen Eye4Talent, som står bag et videoanalyseværktøj. I første omgang skal U/15-holdet arbejde med programmet, hvor spillerne selv skal evaluere egne præstationer fra egne kampe, og dernæst gå i dialog med trænerne om udviklingen af spillerne. 

Eye4Talent er et værktøj, der er endnu et trin i udviklingen af den dygtige fodboldspiller. En del af det at være en dygtig fodboldspiller er at se og forstå spillet. Og her har vi Eye4Talent som et godt redskab til at supplere den udvikling, udtaler talentchef Anders Damgaard i tv-indslaget, som du kan se ovenfor. 

I AaB's nuværende Superligatrup har 16 af spillerne tidligere spillet ungdomsfodbold i AaB. 

 

Tags på denne nyhed