AaB TV: Sammendrag af AaB-FC Midtjylland

23. april 2018 kl. 07:22 af Rasmus Estrup

AaB og Okore undskylder over for dommer

22. april 2018 kl. 22:21 af Brian Andersen

I dommerens tillægstid fik FC Midtjylland kontroversielt udlignet til slutresultatet 3-3, og straks efter slutfløjtet konfronterede Jores Okore kampens dommer med bemærkningen: ”er du racist eller hvad?”.

Dette er en bemærkning både AaB og Jores Okore efterfølgende tager stærkt afstand fra.

- Efter at have sundet mig i omklædningsrummet gik jeg hen til dommernes omklædningsrum, hvor jeg undskyldte for min reaktion og min bemærkning, og samtidig beklagede Jørgen i øvrigt, at han havde overset forseelsen ved Midtjyllands sidste mål, fortæller Jores Okore til aabsport.dk.

- Trods min frustration i selve øjeblikket så er der ingen undskyldning for min bemærkning, og den beklager jeg endnu engang på både egne og AaB’s vegne, siger Jores Okore.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde supplerer:

- Fodbold er følelser, og vi var alle dybt frustrerede over udgangen af dagens kamp, hvor vi i slutfasen mente os underkendt, men Jores’ bemærkning er under ingen omstændigheder acceptabel, og den undskylder vi uforbeholdent som klub.

- Jores er en god fyr med ordentlige menneskelige værdier, og han har vores fulde opbakning, og jeg ved, at han selv er den, der er allermest ked af, at han forløb sig i et frustreret øjeblik, slutter Allan Gaarde.

AaB måtte nøjes med uafgjort i målrig duel

22. april 2018 kl. 17:54 af Rasmus Estrup

Aalborg Portland Park dannede søndag ramme om en underholdende og målrig affære, der desværre endte uafgjort 3-3, da guldaspiranterne FC Midtjylland scorede i tillægstiden.

Gæsterne kom foran 1-0, inden scoringer af Filip Lesniak og Pavol Safranko gav en nordjysk pauseføring på 2-1. I anden halvleg fik FC Midtjyllands Jakob Poulsen udlignet, inden Wessam Abou Ali med sin første AaB-scoring bragte AaB på sejrskurs. Men i tillægstiden scorede Frank Onyeka til slutresultatet.

Opgørets første mulighed tilfaldt FC Midtjylland efter 12 minutters spil. Gæsterne pressede bolden fra AaB og satte en kontra i gang. Bolden fandt til sidst vej til Artem Dovbyk, som sparkede lige på Jacob Rinne.

Kort efter var midtjyderne igen farlige. En hjørnesparkskombination førte til, at bolden dansede en meter fra AaB's mållinje, inden Jakob Blåbjerg i sidste øjeblik fik clearet.

Efter et par minutters AaB-pres, der desværre ikke førte afslutninger med sig, kunne FC Midtjylland bringe sig i front. Frederik Børsting fik flot blokeret en afslutning fra Andreas Poulsen til indkast. Men indkastet blev kastet ind omkring det lille felt, hvor Bubacarr Sanneh tårnede sig op over AaB-holdet og headede føringsmålet til 1-0 ind.

Efter 26 minutter fik AaB bragt balance i stillingen. Et AaB-hjørnespark fra Kasper Kusk havnede for fødderne af Filip Lesniak, som stod midt for mål i udkanten af feltet. Herfra lagde slovakken køligt bolden op i det ene målhjørne med venstrepoten, og han gjorde det dermed til 1-1 med sin anden scoring for Hele Nordjyllands Hold.

Syv minutter senere blev det 2-1 til AaB på endnu en slovakisk scoring - og endnu et oplæg fra Kasper Kusk. Fint AaB-spil førte til et godt indlæg fra Kasper Kusk, som Pavol Safranko kunne løbe ind i omkring målfeltet, og han sparkede sikkert bolden ind bag Bill Hamid i gæsternes mål.

Med små ti minutter til pausen fik gæsterne en fin mulighed for at udligne efter endnu en dødbold, som Bubacarr Sanneh nåede øverst til, men hans tværbold tæt foran AaB-målet løb urørt ud til et målspark.

Fem minutter før pausen var det i stedet igen AaB, der viste tænder. Gode AaB-kombinationer gav Frederik Børsting en skudmulighed i højre side af gæsternes felt, men afslutningen fra dagens højre back susede nogle meter forbi fjerneste stolpe.

Lige efter pausen var Bubacarr Sanneh igen tæt på en scoring efter et langt indkast, som han headede på bagstolpen. Riposten hoppede ud i AaB-feltet, hvor netop indskiftede Bozhidar Kraev sparkede bolden langt over.

Efter 51 minutter var midtjyderne farlige på endnu en dødbold, og igen var det Bozhidar Kraev og Bubacarr Sanneh, der var involveret, da førstnævnte via sidstnævnte dirigerede bolden til målspark.

Efter lidt over en times spil udlignede FC Midtjylland til 2-2. Gæsterne fik et frispark i en god position lige uden for AaB-feltet. Jakob Poulsen gik til bolden og sparkede den fladt under AaB-muren. Inde på stregen fik Jacob Rinne hænderne på bolden, men han formåede ikke at holde den ude af målet.

Med små 20 minutter tilbage fik indskiftede Paul Onuachu to hovedstødsmulighed lige efter hinanden. Den første blev blokeret tæt under mål, mens angriberen sendte det andet forsøg forbi.

Kort efter var den dobbelte oplægger, Kasper Kusk, tæt på selv at komme i målscorerrollen. Kantspilleren trykkede kompetent af fra distancen, men FC Midtjyllands keeper, Bill Hamid, fik med fingrerspidserne reddet til hjørne.

Hjørnesparket førte til et nyt hjørnespark, som førte til en 3-2-scoring til AaB. Hjørnesparket blev blokeret på stregen, men Wessam Abou Ali var øjeblikkeligt over riposten, som han prikkede over stregen til sin første officielle scoring for Hele Nordjyllands Hold.

AaB holdt godt stand mod slutningen, men i tillægstiden lykkedes det gæsterne at udligne til 3-3, da Frank Onyeka fangede en nedfaldsbold i AaB-feltet og sendte læderet ind bag Jacob Rinne.

Dermed måtte AaB nøjes med et point, der sender dem op på 40 point i Alka Superligaen, hvilket rækker til en femteplads.

AaB's næste kamp venter på søndag kl. 16.00, hvor modstanderen igen er FC Midtjylland. Denne gang foregår duellen på MCH Arena.

Matchfacts - Alka Superligaen, 31. spillerunde

AaB-FC Midtjylland 3-3 (1-2)
19. min 0-1 Bubacarr Sanneh, 27. min 1-1 Filip Lesniak, 34. min 2-1 Pavol Safranko, 63. min 2-2 Jakob Poulsen, 77. min 3-2 Wessam Abou Ali, 90. min 3-3 Frank Onyeka.
Advarsler AaB: Jakob Ahlmann (35), Oliver Abildgaard (46), Kasper Risgård (69)
Advarsler FC Midtjylland: Erik Sviatchenko (34), Tim Sparv (65), Paul Onuachu (79)
4.657 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-5-1): Jacob Rinne, Frederik Børsting (55: Kristoffer Pallesen), Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Kasper Risgård (76: Magnus Christensen), Oliver Abildgaard, Filip Lesniak, Edison Flores, Pavol Safranko (54: Wessam Abou Ali).

FC Midtjylland (3-4-3): Bill Hamid, Kian Hansen, Bubacarr Sanneh, Erik Sviatchenko, Alexander Munksgaard, Jakob Poulsen, Tim Sparv (81: Frank Onyeka), Andreas Poulsen, Artem Dovbyk (46: Bozhidar Kraev), Mikkel Duelund, Gustav Wikheim (71: Paul Onuachu).

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

AaB klar til rivalopgør mod FC Midtjylland

21. april 2018 kl. 16:35 af Brian Andersen

Den første duel mod uldjyderne afvikles søndag eftermiddag på Aalborg Portland Park, hvor AaB skal forsøge at slå FC Midtjylland for første gang i ti indbyrdes opgør eller siden juli 2014.

AaB’s assistenttræner Jacob Friis udtaler:

- Vi skal følge op på den gode præstation og de spillemæssige takter, som vi i perioder viste i onsdags på udebane mod FC København, og vi går selvfølgelig efter at vinde i morgen, så vi kan få den anden sejr i træk på hjemmebane.

- Vi ved, at vi kommer til at stå over for et aggressivt og velorganiseret Midtjylland-hold, der i denne sæson har været usædvanligt farlige og effektive på deres offensive standardsituationer, som vi således skal undgå at give for mange af. Samtidig skal vi rent spillemæssigt forsøge at undvige deres pres, så vi dermed også kan give dem problemer på deres banehalvdel, siger Jacob Friis, der sammen med cheftræner Morten Wieghorst har udtaget følgende 19 navne efter lørdagens træningspas:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 10 Edison Flores, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

Ukampdygtige hos AaB er Rasmus Würtz, Jannik Pohl, Yann Rolim, Patrick Kristensen og Marco Ramkilde.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2018 går ubeskåret til Foreningen Grønlandske Børn, som efter forårets seks første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 56.164 kr. Køb i forsalg billet til opgøret mod FC Midtjylland her.