AaB missede sejren i tillægstiden

23. oktober 2017 kl. 19:53 af Rasmus Estrup

Hvad der lignede en sejr til AaB, blev i sidste sekund omdannet til en remis, da Randers FC i dommerens tillægstid udlignede til 1-1. Frederik Børsting scorede føringsmålet for AaB ti minutter før tid, mens Erik Marxen scorede for kronjyderne. 

Opgøret startede med et rent chancehav. Jannik Pohl startede skyderiet efter kun et minut, men forsøget sad lige på målmand Hannes Halldórsson. Kort efter sendte Patrick Kristensen et forsøg forbi, inden Randers FC's Vladimir Rodic fik en god skudmulighed inde i feltet midt for mål, men Jakob Blåbjerg kom i vejen for forsøget. 

Det startede en AaB-kontra, hvor Jannik Pohl med sin hurtighed og en lækker tunnel fik skabt sig en god mulighed, men angriberen blev tacklet i skudøjeblikket.

På dette tidspunkt havde stadionuret ikke engang rundet fire minutter, og der skulle kun gå halvandet minut mere, før Pavol Safranko stod for kampens hidtil bedste afslutning. 

Jannik Pohl blev sendt i dybden i venstre side. Herfra slog nordjyden et indlæg til forreste stolpe, hvor Pavol Safranko flot fik sparket kuglen mod nærmeste trekantsammenføjning. Desværre for slovakken diskede Hannes Halldórsson op med en flot refleksredning. 

Næste store mulighed dukkede tilfældigt op til hjemmeholdets Marvin Pourie efter et kvarters tid, da en andenbold dumpede ned for fødderne af Randers-angriberen, der sparkede forbi Jacob Rinnes mål. 

Spillet fortsatte herefter rodet med fejlafleveringer fra begge mandskaber og færre chancer end i indledningen. 

Næste AaB-forsøg kom først efter 33 minutter, da Edison Flores i en fire-mod-fire-situation forsøgte sig langt udefra med en afslutning, der gik en lille meter over det ene målhjørne. 

Minuttet senere forsøgte Saba Lobjanidze at lægge bolden over i fjerneste hjørne med et skud uden for feltet, men Jacob Rinne fik reddet forsøget. 

Få minutter før pausen fik Randers FC en ny mulighed, da et indlæg blev sendt mod bagerste stang, hvorfra Nikola Djurdjic headede forbi. 

15 minutter skulle der gå af anden halvleg, før halvlegens første afslutning kom. Marvin Pourie forsøgte sig med et langskud, som sad lige på en velspillende Jacob Rinne, der flere gange i opgøret var forudseende i sit spil og fik grebet ind i situationer, der potentielt kunne have skabt muligheder til det lyseblåklædte hjemmehold. 

AaB-keeperen var igen på plads, da Randers FC halvvejs inde i anden halvleg fik en stor mulighed. Et fladt indlæg gik ind i midten af feltet, hvor en helt fri Saba Lobjanidze sparkede på mål. Men Jacob Rinne havde placeret sig korrekt, og han stod derfor i vejen for forsøget. 

Med 17 minutter tilbage af kampen blev Kasper Risgård skiftet ind til sin 300. kamp i AaB-trøjen, og kort efter kom også Rasmus Thellufsen i kamp, der i sin seneste kamp på BioNutria Park scorede sidste sæsons bedste AaB-mål. 

Lige inden indskiftningen af kantspilleren var det dog Randers FC der igen fik en mulighed for at score. Et hjørnespark blev slået ind tæt på mål, hvor Marvin Pourie fik headet mod mål, men hovedstødsforsøget gik over kassen. 

Med 10 minutter tilbage kunne AaB så bringe sig foran 1-0. Et hjørnespark blev ikke clearet af hjemmeholdet, og i stedet kunne Frederik Børsting sparke bolden ind ved nærmeste stolpe med en resolut afslutning.

Længe så det ud til, at målet blev kampens eneste. Men i dommernes sidste tillægsminut fik Randers FC lagt et pres på AaB. Kronjyderne smed alt frem i AaB-feltet ved to dødboldsituationer, og i dommerens tillægstid fik Erik Marxen headet udligningen til 1-1 i nettet. 

Dermed måtte Hele Nordjyllands Hold nøjes med et point. AaB indtager derfor ottendepladsen i Alka Superligaen med 16 point. 

I weekenden har AaB mulighed for at snuppe syvendepladsen fra OB, som har 18 point og gæster Aalborg Portland Park søndag 29. oktober kl. 18.00. Billetter til den kamp kan købes her.

Matchfacts - Alka Superligaen, 13. spillerunde

Randers FC-AaB 1-1 (0-0)
81. min 0-1 Frederik Børsting, 90. min 1-1 Erik Marxen.
Advarsler Randers FC: Frederik Lauenborg (32), Nikola Djurdjic (80),
Advarsler AaB: Pavol Safranko (30), Jores Okore (60), Oliver Abildgaard (87)
4.121 tilskuere på BioNutria Park Randers

Randers FC (4-3-3): Hannes Halldórsson, Jonas Bager (84: Marcus Mølvadgaard), Joni Kauko, Kasper Enghardt, Erik Marxen, Vladimir Rodic, Frederik Lauenborg (78: Joel Allansson), Perry Kitchen, Saba Lobjanidze (88: Lucas Haren), Marvin Pourie, Nikola Djurdjic.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Patrick Kristensen, Edison Flores (85: Oliver Abildgaard), Magnus Christensen (78: Rasmus Thellufsen), Filip Lesniak, Frederik Børsting, Pavol Safranko, Jannik Pohl (73: Kasper Risgård).

Dommer: Anders Poulsen

Tags på denne nyhed

To AaB'ere med i U/17-landsholdets første kvalifikationssejr

23. oktober 2017 kl. 10:09 af Rasmus Estrup

Thomas Albert Christiansen (nr. 4) og Jeppe Pedersen (nr. 8) var med fra start, da det danske U/17-landshold spillede sin første EM-kvalifikationskamp mod Estland i Estland. 

Jeppe Pedersen var med to frisparksforsøg tæt på at score. Både i første og anden halvleg. Men sejren blev først sikret i dommerens tillægstid, da Muamer Brajanac scorede det danske sejrsmål til 1-0 på et straffespark. 

Thomas Albert Christiansen spillede samtlige minutter i opgøret, mens Jeppe Pedersen blev udskiftet et minut før tid. 

Mikkel Kaufmann og Mathias Ross Jensen er også med i U/17-landsholdstruppen, men spillede ikke i første kamp. 

Det danske U/17-landshold spiller næste EM-kvalifikationskamp på onsdag mod Andorra. 

Risgård foran AaB-jubilæum

22. oktober 2017 kl. 17:57 af Brian Andersen

AaB har blot tabt én af sine seneste 11 betydende kampe, men til gengæld har cheftræner Morten Wieghorsts mandskab ikke siden februar hentet en Superligasejr på fremmed græs.

Endnu et forsøg på at forandre sidstnævnte tendens skal gøres i morgen aften på BioNutria Park i Randers.

- I vores seneste seks kampe har vi opnået 11 point, og herimellem har der også været gode præstationer på udebane, hvilket desværre ikke har afstedkommet en sejr, og det er et klart fokusområde for os at forbedre vores udebanestatistik, siger Morten Wieghorst.

- Skal sejren komme i morgen i Randers, hvilket naturligvis er vores hensigt, så kræver det som altid en stærk og effektiv indsats. Vi møder et hold, der for nylig har skiftet cheftræner, og det kunne man se komme til udtryk i deres kamp i sidste uge mod FC Nordsjælland.

- Der har været et skifte rent formationsmæssigt, ligesom man kan fornemme en anderledes tilgang i forskellige faser af spillet, og vi bliver helt sikkert mødt af et Randers-hold med ny energi og tro på tingene, men det er vi parate til at modstå, fastslår Morten Wieghorst, der efter søndagens træningspas har udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 32 Kasper Pedersen og 40 Tamati Williams.

Jakob Ahlmann har karantæne, mens Marco Ramkilde og Michael Lansing er eneste skadede spillere i Superligatruppen.
Anfører Rasmus Würtz, der nu er klarmeldt, gik glip af reserveholdskampen i mandags mod Randers FC på grund af sygdom og mangler således stadig kamptræning i bestræbelserne på et comeback for AaB.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Randers FC og AaB…

21. oktober 2017 kl. 12:16 af Brian Andersen

- at det forestående møde er Alka Superligakamp nummer 35 mellem Randers FC og AaB. Statistikken siger 15 sejre til AaB, ni uafgjorte og ti nederlag samt en målscore på 55-44 i AaB’s favør.

- at AaB siden 30. juli blot har tabt én ud af 11 betydende kampe, hvilket var på udebane mod FC Midtjylland.

- at AaB har tabt de to seneste Alka Superligakampe mod Randers FC, begge i forbindelse med sidste sæsons Europa Playoff. Det er imidlertid aldrig sket, at AaB har tabt tre Alka Superligakampe i træk til Randers FC.

- at AaB med en sejr over Randers FC kan tage sin anden sejr i træk i Alka Superligaen. Det har AaB kun præsteret en gang tidligere i 2017, men det er efterhånden otte måneder siden, 19. - 26. februar 2017.

- at fra den nuværende trup har Kasper Risgård (2 mål), Rasmus Würtz (2), Rasmus Thellufsen (1), Frederik Børsting (1), Marco Meilinger (1) og Jakob Ahlmann (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Randers FC.

- at Randers FC og AaB tidligere har mødtes i fem Alka Superligakampe i oktober. Fire af de fem kampe er end uafgjort, heriblandt det seneste i oktober 2010, hvorimod det femte opgør endte med nederlag til AaB.

- at såfremt AaB ikke får brudt stimen på 12 Alka Superliga-udekampe i træk uden sejr, vil AaB forværre den igangværende Alka Superliga-klubrekord til 13 udekampe uden sejr. Det vil samtidig være en tangering af AaB’s DM-rekord på netop 13 udekampe i træk uden sejr sat i april-november 1980.

- at der traditionelt scores mange mål i Alka Superligakampe mellem Randers FC og AaB, idet der i de 34 tidligere kampe er scoret 99 mål svarende til et gennemsnit på knap tre mål pr. kamp.

- at på trods af kun 34 spillede Alka Superligaopgør mellem Randers FC og AaB har dommerne relativt ofte haft behov for at dømme straffespark (6 stk.) eller udvise en spiller (8 stk.). AaB har haft en overvægt i begge situationer, altså tilkendte straffespark og udviste spillere.

- at ud af de 34 tidligere Alka Superligakampe mod Randers FC har AaB scoret først i 19 tilfælde, hvilket har resulteret i 14 sejre, tre uafgjorte og to nederlag. Omvendt har Randers FC scoret kampens første mål i 12 tilfælde, hvilket har givet AaB en sejr, tre uafgjorte og otte nederlag.

- at mandag aftens dommer Anders Poulsen dømmer sin 15. Alka Superligakamp med deltagelse af AaB. Han har dømt tre straffespark i de 14 tidligere kampe, alle til AaB’s modstander, men to af de tre spark resulterede ikke i scoring mod AaB.

- at det kommende opgør er Alka Superligakamp nummer 500 på en mandag, hvoraf AaB har været den ene part i 110 af kampene. AaB’s tre seneste Alka Superliga-udekampe på en mandag er imidlertid endt med nederlag og minimum fire indkasserede mål.

- at både anfører Rasmus Würtz og viceanfører Kasper Risgård kan jubilere for AaB mandag aften. Rasmus Würtz kan blive noteret for sin officielle kamp nummer 450 for Hele Nordjyllands Hold, mens Kasper Risgård kan spille sin officielle kamp nummer 300 for AaB.

- at AaB senest var i aktion på datoen 23. oktober, da det i 2011 blev 2-1 på hjemmebane mod OB efter to scoringer af Chris Rolfe. Fra dette opgør for seks år siden har Rasmus Würtz mulighed for at være genganger mandag aften.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed