Vidste du om Lyngby Boldklub og AaB…

30. november 2017 kl. 12:05 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 52 mellem Lyngby Boldklub og AaB. Statistikken siger 21 sejre til AaB, 14 uafgjorte og 16 nederlag samt en målscore på 81-58 i AaB’s favør.

- at AaB har tabt de to seneste Alka Superligakampe mod Lyngby Boldklub på Lyngby Stadion. Det er imidlertid aldrig blevet til tre nederlag i træk for AaB mod Lyngby Boldklub, hverken på Lyngby Stadion eller helt generelt i Alka Superligaen.

- at klubberne senest mødte hinanden 24. september 2017, hvor AaB på Aalborg Portland Park sejrede 3-1 efter scoringer af Pavol Safranko, Jakob Ahlmann og Magnus Christensen.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Pavol Safranko (1 mål), Jakob Ahlmann (1) og Magnus Christensen (1) også Rasmus Würtz (1 mål) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Lyngby Boldklub.

- at der nærmest er garanti for tre eller nul point, når Lyngby Boldklub og AaB mødes i Alka Superligaen. Således er ingen af kampene siden marts 2001 endt uafgjort, hvilket har resulteret i 13 sejre til AaB og tre sejre til Lyngby Boldklub.

- at ud af de 51 tidligere indbyrdes Alka Superligakampe har AaB scoret først i 21 tilfælde, hvilket har resulteret i 16 sejre, tre uafgjorte og to nederlag. Omvendt har Lyngby Boldklub scoret kampens første mål i 26 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, syv uafgjorte og 14 nederlag.

- at AaB har vundet de to seneste Alka Superliga-udekampe, og at med en sejr over Lyngby Boldklub vil AaB tage tre udesejre i træk i Alka Superligaen for første gang siden april-maj 2014. Hvis en eventuel sejr bliver på 1-0, vil det være første gang nogensinde, at AaB vinder 1-0 i tre DM-udekampe i træk.

- at AaB er uden nederlag i de seneste fem Alka Superliga-udekampe afviklet på en lørdag, hvoraf den seneste endte med sejr. Faktisk har AaB kun tabt én ud af de 12 seneste lørdags-udekampe i Alka Superligaen (5V-6U-1T).

- at AaB ikke har fået udvist en spiller i nogen af de 53 seneste Alka Superligakampe svarende til perioden siden maj 2016. Det er ikke blot den længstvarende periode uden udvisninger blandt de 14 Alka Superligaklubber, men AaB er også den eneste Alka Superligaklub i indeværende sæson uden udvisninger, hvor topscoreren er Lyngby Boldklub med fire udvisninger.

- at Lyngby Boldklub har Alka Superligaens dårligste forsvar i indeværende sæson, hvor modstanderne har scoret 37 mål. Omvendt er AaB’s angreb blandt Alka Superligaens tre mindst scorende med blot 15 scoringer, men den eneste kamp hidtil med tre scoringer faldt netop mod… Lyngby Boldklub.

- at AaB og Lyngby Boldklub også i 2007 mødtes på datoen 2. december, dog i Aalborg, hvor kampen endte med det noget usædvanlige resultat 5-3 til AaB, der efter knap 40 minutter var bagud 0-3. De otte mål er samtidig rekord for DM-kampe mellem de to klubber. Dengang scorede Andreas Johansson, Thomas Enevoldsen, Rade Prica og to gange Jeppe Curth målene for AaB.

- AaB ikke ligefrem har for vane at tage point med hjem fra Alka Superliga-udekampe afviklet i december måned. De ti forrige tilfælde er endt med seks nederlag, to uafgjorte og to sejre; sidstnævnte dog senest i 2008.

- at AaB senest var i aktion på datoen 2. december, da det i 2013 sluttede 2-2 på udebane mod Esbjerg efter en AaB-træffer af Kasper Kusk og et selvmål.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Fire mål af Mikkel Kaufmann i U/17-sejr

30. november 2017 kl. 10:22 af Rasmus Estrup

AaB's U/17-ligahold fik, hvad holdet kom efter, da nordjyderne onsdag eftermiddag gæstede HB Køge. AaB vandt opgøret 4-0, Mikkel Kaufmann scorede alle fire mål og Jonatan Flindt stod for oplægget ved samtlige scoringer. 

Kampen blev spillet på en ringe kunststofbane, hvilket gjorde det svært for AaB at spille poleret possessionfodbold. Alligevel kom nordjyderne i løbet af de første fem minutter frem til to store chancer, mens hjemmeholdet ikke lykkedes med at true AaB-målet i første halvleg. 

AaB skulle dog frem til slutningen af første halvleg, før den første scoring kom. Jonatan Flindt sendte et indlæg ind i HB Køges felt og ved forreste stolpe dukkede U/17 Ligaens topscorer Mikkel Kaufmann op og gjorde det med højrepoten til 1-0. 

I første halvlegs sidste minut gjorde Mikkel Kaufmann det til 2-0, da han headede et indlæg fra Jonatan Flindt i kassen. 

I anden halvleg leverede AaB's Marcus Bundgaard Sørensen sin eneste redning i kampen, mens AaB fortsatte sin dominans. 55 minutter inde i opgøret scorede Mikkel Kaufmann sit tredje mål efter endnu et indlæg fra Jonatan Flindt. Denne gang faldt målet igen med en afslutning med højrefoden.

10 minutter før tid fik HB Køge en spiller vist ud, og i slutminutterne fuldendte Mikkel Kaufmann sit målshow, da han denne gang brugte venstrefoden til at score sit fjerde mål til slutresultatet 4-0.  

- Selvom vi ikke kunne spille den type possessionfodbold og det gennembrudsspil, som vi plejer, var vi i total dominans gennem hele kampen. Det var en magtdemonstration, siger U/17-ligatræner David Olsen. 

- Det er meget positivt, at vi selv på en dårlig dag udviser total dominans, scorer fire mål og holder nullet for fjerde kamp i streg, siger David Olsen. 

AaB indtager i skrivende stund andenpladsen i U/17 Ligaen og spiller efterårets sidste kamp på hjemmebane mod OB 9. december kl. 15.15. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på Lyngby Boldklub-AaB

29. november 2017 kl. 14:00 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Kom til pokalkamp onsdag for kun 50 kroner

29. november 2017 kl. 11:22

Prisen på billetter gælder på såvel sidde- som ståpladser, samt for både børn og voksne. Har man sæsonkort er der gratis adgang til kampen til egen plads.

Opgøret mod FC Helsingør, som AaB i den forgangne weekend besejrede 1-0 i Alka Superligaen, er fjerde runde i DBU Pokalen og med en sejr vil AaB sikre sig en plads i forårets kvartfinaler i turneringen.

Onsdagens opgør spilles kl. 17.45, så vær med og støt Hele Nordjyllands Hold til sejr og avancement i DBU Pokalen.

Tags på denne nyhed

Gør en god handel i AaB Fanshop i dag

29. november 2017 kl. 09:23

Udover at spare 50% på f.eks. træningstøj og bodystockings fra hummel er der også 25% rabat at hente på AaB's flotte sorte udebanetrøje, ligesom du naturligvis kan se, prøve og købe den helt nye Håndsrækningstrøje. Ved køb af Håndsrækningstrøjen støtter du samtidig AaB Support Club og AaB Tifo Kaos med 100 kroner.

Det populære nye sengesæt i fire forskellige størrelser er også at finde i butikken, sammen med mange andre populære AaB-produkter som tights fra JBS, hjemmebanetrøje, AaB-hoptimister og meget mere.

Du finder AaB Fanshop i foyeren på Aalborg Portland Park for enden af Harald Jensens Vej i Aalborg.

Tags på denne nyhed