Forløsende udesejr til AaB

5. november 2017 kl. 19:52 af Rasmus Estrup

En tidlig scoring af Frederik Børsting sikrede AaB en udesejr over Hobro I.K. søndag aften. Gæsterne vandt opgøret 1-0 og indtager nu ottendepladsen i Alka Superligaen.

AaB fik den bedst tænkelige start på opgøret efter tre minutter. Jakob Ahlmann fik slidt sig til baglinjen i venstre side og lagde bolden fladt ind foran mål. Her fik målmand Jesper Rask lapperne på, men bolden gik lige ud i fødderne på Frederik Børsting. Med venstrebenet sparkede Frederik Børsting sikkert læderet højt i målet til en AaB-føring på 1-0. 

Få minutter efter målet fik AaB en ny mulighed, da Jannik Pohl sendte et fladt indlæg ind til Pavol Safranko, men slovakkens afslutning blev øjeblikkeligt tacklet til hjørne. 

Hobro I.K.'s første farlige forsøg kom fra en AaB-fod i kampens 10. minut. Jakob Ahlmann smed sig ned for at blokere et hårdt indlæg fra AaB's venstreside. Backens berøring sendte dog bolden mod eget mål, hvor Jacob Rinne sikrede sig bolden. 

Herefter begyndte hjemmeholdet at dirigere spillet, og efter et kvarter var Hobro I.K. tæt på en udligning. Björn Kopplin smed et indlæg ind i panden på topscorer Pål Alexander Kirkevold. Men Hobro-angriberens hovedstød gik over det ene målhjørne. 

Hjemmeholdet fortsatte med at presse AaB, og cirka halvvejs inde i opgøret fik Quincy Antipas en friløber, da en lang Hobro-bold gav AaB-forsvaret problemer. Men Quincy Antipas' afslutning sad lige omkring Jacob Rinne, der kom i vejen for afslutningen. 

AaB havde optræk til et par muligheder mellem det 30. og 40. minut, men afslutninger førte det aldrig til. Det gjorde det i stedet i den anden ende fem minutter før pausefløjtet. Vito Hammershøj-Mistrati skød kompetent på mål fra distancen, men Jacob Rinne reddede. 

To minutter før pausefløjtet forsøgte Oliver Abildgaard sig også fra distancen, men afslutningen gik over mål. 

Selvom Hobro I.K.'s Edgar Babayan havde anden halvlegs første afslutning i sidenettet, var det gæsterne, der i begyndelsen kom frem til mest. 

Tre minutter efter pausen fik Frederik Børsting hårdt kæmpet sig igennem hjemmeholdets defensiv, men målscoreren havde svært ved at få kontrol over bolden, og fik i stedet tilkæmpet sig et hjørnespark. 

Kort efter kom Jannik Pohl til afslutning inde i feltet, men skuddet blev blokeret af forsvaret. Lige bagefter fik Jannik Pohl en potentiel friløber, men angriberen nåede lige akkurat ikke frem til bolden. 

Efter 60 minutter forsøgte Pål Alexander Kirkevold sig fra kanten af feltet, men Jacob Rinne reddede sikkert.  

De følgende minutter forsøgte hjemmeholdet at skabe chancerne til en udligning, men spillet foregik mest på midten uden de store chancer i hverken den ene eller anden ende.  

Med et lille kvarter tilbage fik AaB to gode muligheder. Først fik Frederik Børsting en god skudmulighed, og målscoreren sparkede hårdt og fladt mod nærmeste målhjørne, men Jesper Rask nåede flot ned og fik reddet til hjørne. 

I forlængelse af hjørnesparket fik Kasper Risgård afsluttet på kassen, men igen blev bolden reddet. 

Mod slutningen pressede Hobro I.K. meget på for udligningen. Blandt andet med to gode muligheder til Pål Alexander Kirkevold. 

Men AaB formåede at holde stand og holde nullet. Derfor vandt AaB udekampen med 1-0. 

Dermed indtager AaB ottendepladsen i Alka Superligaen med 19 point - og tre point op til AC Horsens på sjettepladsen. 

AaB's næste Alka Superligakamp spilles 20. november kl. 19.00 på Aalborg Portland Park mod FC Midtjylland. 

Matchfacts - Alka Superligaen, 15. spillerunde

Hobro I.K.-AaB 0-1 (0-1)
4. min 0-1 Frederik Børsting
Advarsler Hobro I.K.: Quincy Antipas (18)
Advarsler AaB: Ingen
4.115 tilskuere på DS Arena

Hobro I.K. (4-4-2): Jesper Rask, Mathias Haarup (46: Jacob Tjørnelund), Yaw-Ihle Amankwah, Rasmus Minor Petersen, Björn Kopplin, Martin Mikkelsen (54: Danny Olsen), Vito Hammershøj-Mistrati, Jonas Brix-Damborg, Edgar Babayan, Quincy Antipas (71: Sebastian Grønning), Pål Alexander Kirkevold.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Frederik Børsting, Rasmus Würtz, Filip Lesniak (90: Robert Kakeeto), Oliver Abildgaard (57: Kasper Risgård), Jannik Pohl (86: Kasper Pedersen), Pavol Safranko. 

Dommer: Jens Grabski Maae.

Tags på denne nyhed

AaB-truppen udtaget til nordjysk opgør

4. november 2017 kl. 15:32 af Brian Andersen

Oprykkerne fra Hobro I.K. har gjort det fornemt i indeværende sæson, hvor man efter 14 spillerunder indtager en flot fjerdeplads, ligesom holdet i onsdags avancerede til kvartfinalerne i DBU Pokalen.

Morten Wieghorst udtrykker også stor respekt for AaB’s kommende modstander, men fastslår samtidig, at man kommer til Hobro med ambitonen om at sikre tre point.

- Vi er bevidste om, at vi går ind til et lokalopgør mod en modstander, der har haft en fin sæson ikke mindst på hjemmebane, hvor Hobro har vundet fem ud af syv kampe.

- Trods det at Hobro er oprykkere, så har man et af de allermest erfarne hold i Superligaen, og de er dygtige til både at udnytte deres styrker og skjule deres svagheder, siger Morten Wieghorst.

- For vores vedkommende handler det om hurtigst muligt at slå tilbage efter et nederlag (0-2 mod OB, red.), og selvom vi imødeser et tæt opgør mod Hobro, så skal vi præstere, så vi kan vinde kampen, fastslår Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 20 navne:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Pavol Safranko, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og 40 Tamati Williams.

Ukampdygtige hos AaB er fortsat Patrick Kristensen, Magnus Christensen, Marco Ramkilde og Michael Lansing.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vinder af månedens mål i oktober

3. november 2017 kl. 13:51 af Rasmus Estrup

Med 65 procent af fansenes stemmer blev Jannik Pohls scoring mod FC Midtjylland på månedens første dag kåret til månedens mål for AaB i oktober. 

AaB siger tak til alle, der var med til at stemme i konkurrencen og samtidig var med i lodtrækningen om en AaB-julesweater, en AaB-julekugle og bogen "Superligaen i 25 år". 

Vinderen af præmierne blev Søren Bak, der bliver kontaktet direkte af AaB. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Hobro I.K. og AaB…

3. november 2017 kl. 12:09 af Brian Andersen

- at den forestående dyst er Alka Superligakamp nummer otte mellem Hobro I.K. og AaB. Statistikken siger fire sejre til AaB, to uafgjorte og ét nederlag samt en målscore på 16-3 i AaB’s favør.

- at AaB har fået point i seks af de syv tidligere Alka Superligakampe mod Hobro I.K., heraf i de fem seneste opgør (4V-1U-0T). Tillige har Hobro I.K. aldrig scoret flere end et mål pr. kamp mod AaB, og det er endda kun sket i tre af de syv tidligere kampe.

- at kampens første mål i de syv hidtidige Alka Superligakampe mellem Hobro I.K. og AaB har haft betydning for kampens endelige resultat. I de fem kampe, hvor AaB har scoret først, er kampen endt med point til AaB (4V-1U-0T); i de to andre kampe, hvor Hobro I.K. har scoret først, er kampen endt uden sejr til AaB (0V-1U-1T).

- at AaB er uden sejr i sine seneste 13 Alka Superliga-udekampe afviklet i perioden marts-oktober 2017 (0V-7U-6T), hvilket allerede er Alka Superliga-klubrekord. Hvis det ikke bliver til sejr mod Hobro I.K. søndag aften, vil det bringe AaB’s aktuelle serie af udekampe uden sejr op blandt Alka Superligaens top 20.

- at søndag aftens dommer Jens Grabski Maae dømmer sin kamp nummer 100 i Alka Superligaen, hvoraf AaB har været den ene part i 17 af kampene. Han har i hver af AaB’s to seneste Alka Superligakampe dømt et straffespark; et til AaB og et til AaB’s modstander.

- at AaB ikke har fået udvist en spiller i nogen af de 50 seneste Alka Superligakampe svarende til perioden siden maj 2016. Det er ikke blot den længstvarende periode uden udvisninger blandt de 14 Alka Superligaklubber, men AaB er også den eneste Alka Superligaklub i indeværende sæson uden udvisninger.

- at AaB to gange tidligere har spillet en DM-kamp på udebane på datoen 5. november. Første gang, 2. division 1972, endte kampen med en sejr på 3-2 over OB, og det seneste tilfælde, i 2000, endte kampen 1-1 mod AB.

- at AaB senest var på besøg på DS Arena i Hobro, da det 10. april 2016 blev til en 2-0 sejr efter to scoringer af Nicolaj Thomsen.

- at fra den nuværende trup har Kasper Risgård (2 mål) og Kasper Pedersen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Hobro I.K.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed