AaB TV: Sammendrag af Lyngby Boldklub-AaB

3. december 2017 kl. 09:50 af Rasmus Estrup

Pohl og Thellufsen sikrer ny udesejr

2. december 2017 kl. 17:57 af Rasmus Estrup

For tredje udekamp i træk vandt AaB. Lørdag lykkedes det Hele Nordjyllands Hold at besejre Lyngby Boldklub med 2-1. Jannik Pohl og Rasmus Thellufsen scorede for AaB, mens Kim Ojo reducerede kort før tid.

AaB, der spillede i den nye, sølvfarvede Håndsrækningstrøje, sendte hurtigt kampens første afslutning afsted. Efter blot et enkelt minut førte gode AaB-kombinationer til en afslutning fra Edison Flores. Afslutningen blev dog reddet af Mikkel Andersen i Lyngby Boldklubs mål.

Indledningen fortsatte jævnbyrdig og uden store chancer i begge ender. En mistimet tilbagelægning i Lyngby-defensiven var tæt på et selvmål, og ellers kom AaB's næste skudforsøg efter 18 minutter, hvor Rasmus Thellufsen sparkede over langt ude fra.

AaB-defensiven stod stærkt, og første gang Lyngby Boldklub var farlige, var i en omstilling efter 21 minutter. I forlængelse af et AaB-hjørnespark kørte hjemmeholdet en kontra, der endte med en fin mulighed til Herolind Shala, som sparkede forbi Jacob Rinnes mål.

Små fem minutter senere var hjemmeholdet igen på færde. Mikkel Rygaard drev bolden frem og spillede Lasse Fosgaard, som snublede, men alligevel ved hjælp af en AaB-fod fik givet bolden videre til Bror Blume, som fra kanten af feltet sparkede lige over AaB-målet.

AaB's optræk til muligheder i de følgende minutter løb alle ud i sandet, inden det for alvor blev farligt.

Men i kampens 39. minut kom den forløsende AaB-scoring. Jannik Pohl jagtede en lang bold, og angriberen fik presset læderet fra målmand Mikkel Andersen. Fra en meget spids vinkel helt ude ved straffesparksfeltets ene sidelinje fik Jannik Pohl flot vinklet sin afslutning ind i netmaskerne til 1-0.

Halvandet minut senere kunne de sølvklædte nordjyder igen strække armene i vejret, da Rasmus Thellufsen fordoblede føringen. Kantspilleren havde masser af plads på venstresiden, hvorfra han driblede ind i feltet. Med en god, høj afslutning sendte han kuglen op i nettaget. 2-0.

Seks minutter efter pausen var Jannik Pohl tæt på at blive dobbeltmålscorer. Edison Flores erobrede bolden højt på Lyngby Boldklubs banehalvdel og fandt øjeblikkeligt en fri Jannik Pohl på kanten af feltet. Angriberen tøvede, men knaldede så kuglen op på undersiden af overliggeren, hvorefter den sprang tilbage i spil.

Minuttet senere fik hjemmeholdets Mayron George en god afslutningsmulighed på et indlæg, men Lyngby-angriberen sparkede over mål.

30 minutter før tid kom Jannik Pohl frem til en ny god mulighed. Rasmus Thellufsen spillede en god bold i dybden til Jannik Pohl, der med et perfekt timet løb var alene med Mikkel Andersen, som desværre for AaB-angriberen reddede skuddet.

Ligesom efter forrige store AaB-chance var Lyngby Boldklub igen farlige kort efter. Igen fik Mayron George afsluttet efter et indlæg, men hovedstødsforsøget sad lige i favnen på Jacob Rinne.

En velspillende Kasper Pedersen fik sendt et sjældent langskud afsted mod Lyngby-målet efter 67 minutter. Trods distancen til målet tvang det velplacerede spark Lyngby-keeperen til at give et hjørnespark.

Tre minutter senere var AaB på ny tæt på en 3-0-scoring. Fra baglinjen lagde Rasmus Thellufsen bolden skråt tilbage til Jannik Pohl, som sparkede på mål, men fik sin afslutning blokeret.

Efterfølgende fik Lyngby Boldklubs Kim Ojo flere gode muligheder for en reducering. Først fik han et skud blokeret, og siden missede han sin skudmulighed tæt under mål.

Et kvarter før tid missede Jannik Pohl også en skudmulighed, da han sparkede over mål efter godt oplæg fra Edison Flores.

To minutter senere sparkede Casper Højer Nielsen en returbold fra et indlæg tæt forbi den ene opstander. Lige bagefter var det så Mayron Georges tur til at sende læderet forbi AaB-målet.

Fem minutter før tid forsøgte AaB-anfører Rasmus Würtz sig med en afslutning udefra. Forsøget blev afrettet og var lige ved at snyde Mikkel Andersen, der dog nåede at få fat i bolden inden målstregen.

I 89. minut reducerede Lyngby Boldklub til 1-2. På et indlæg sprang Kim Ojo op og headede bolden ind helt ude ved den ene målstolpe.

Scoringen gav hjemmeholdet nyt liv, og de blåklædte kæmpede hårdt for at få en udligning i de døende sekunder.

AaB's hårdtarbejdende forsvar fik dog kæmpet imod presset, og nordjyderne kunne dermed køre en 2-1-sejr i land.

Sejren sender AaB op på syvendepladsen i Alka Superligaen med 25 point. FC København og OB har samme pointantal på femte- og sjettepladsen.

Hele Nordjyllands Holds næste kamp spilles på onsdag, hvor FC Helsingør gæster Aalborg Portland Park i DBU Pokalen.

Matchfacts - Alka Superligaen, 18. spillerunde

Lyngby Boldklub-AaB 1-2 (0-2)
39. min 0-1 Jannik Pohl, 41. min 0-2 Rasmus Thellufsen, 89. min 1-2 Kim Ojo.
Advarsler Lyngby Boldklub: Oliver Lund (10)
Advarsler AaB: Frederik Børsting (37), Kasper Pedersen (68)
1.610 tilskuere på Lyngby Stadion.

Lyngby Boldklub (4-5-1): Mikkel Andersen, Oliver Lund (46: Kim Ojo), Thomas Christensen (29: Hallgrimur Jonasson), Thomas Sørensen, Casper Højer Nielsen, Lasse Fosgaard, Martin Ørnskov, Mikkel Rygaard, Bror Blume, Herolind Shala (70: Mathias Hebo Rasmussen), Mayron George.

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Kasper Pedersen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Frederik Børsting, Rasmus Würtz, Filip Lesniak, Jakob Ahlmann (73: Patrick Kristensen), Edison Flores (80: Oliver Abildgaard), Jannik Pohl (85: Pavol Safranko), Rasmus Thellufsen.

Dommer: Sandi Putros.

Flores ser frem til VM-duel mod Danmark

1. december 2017 kl. 17:53 af Brian Andersen

Peru og Danmark skal 16. juni mødes i de to nationers første kamp i Gruppe C, hvor de øvrige modstandere bliver Frankrig og Australien.

- Det er kæmpestort for Peru at deltage ved VM for første gang siden 1982, og selvfølgelig bliver det også ekstra sjovt for mig nu at skulle møde Danmark, hvor jeg til daglig bor og har det særdeles godt i AaB, siger Edison Flores til aabsport.dk.

- Jeg tror på, at vi kan gøre en god figur, men der er stadig lang tid til VM, og derfor er det også svært allerede nu at spå om landenes styrkeforhold, men selvfølgelig vil vi gøre alt for at opnå det bedst mulige resultat – også mod Danmark, lyder det fra Edison Flores, der har scoret otte mål i 25 A-landskampe for peruvianerne.

Edison Flores og AaB møder lørdag Lyngby Boldklub i Alka Superligaen.

AaB TV: Blåbjerg eller Børsting?

1. december 2017 kl. 17:35 af Rasmus Estrup