Dansk klubfodbold suspenderet på ubestemt tid

18. marts 2020 kl. 15:53 af Martin Stigaard Skammelsen

3F Superliga, NordicBet Liga og 2. Division sættes nu på pause på ubestemt tid. Turneringerne suspenderes, og mens dansk fodbold – og en meget stor del af resten af Danmark – er sat på stand by, så arbejdes der intenst på forskellige scenarier for afvikling af turneringerne. Danmarks sundhed og sikkerhed er selvfølgelig vigtigst og går forud for alle andre overvejelser, men når myndighederne åbner op for, at der igen kan afvikles fodboldkampe, så er fodbolden klar til at spille igen så hurtigt som muligt. I går tog UEFA konsekvensen af den store nedlukning på grund af COVID-19 og valgte at skubbe EURO 2020 til sommeren 2021. Det har givet de nationale turneringer mere plads til afvikling, når det igen bliver muligt at spille fodbold.

- Udskydelsen af EURO 2020 er vanvittig ærgerlig for Danmark som medarrangører af turneringen. Vi havde ønsket, at den europæiske folkefest var blevet til virkelighed, men glæder os til at være en del af den i 2021. Beslutningen har givet ekstra plads til, at de nationale ligaer og de europæiske klubturneringer kan blive spillet færdige. Samtidig arbejder vi på og ud fra, at alle datoer nu er til rådighed for afvikling af nationale kampe – ligesom de europæiske klubturneringer kan afvikles på nationale datoer, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen, der fortsætter:

- Jeg vil gerne igen understrege, at vi kommer til at gøre alt for at få spillet alle kampe i den her sæson – også selvom det kommer til at give et sammenpresset program. Så selvom vi nu suspenderer turneringerne på ubestemt tid, så gør vi alt for at være klar igen, så snart det er muligt. Målet er at få turneringerne afviklet inden 30. juni, men om nødvendigt kan der også blive spillet enkelte kampe på den anden side af den dato. Turneringerne skal afgøres, så vi kan få sat gang i en ny sæson, og dermed få genstartet fodboldens økosystem i sæsonen 2020/21, siger Claus Thomsen.

Som nævnt arbejdes der i kulissen på forskellige scenarier, men hvordan turneringerne i resten af indeværende sæson præcist kommer til at blive afviklet, kan vi ikke selv afgøre. Det afhænger selvfølgelig af, hvornår myndighederne åbner op for, at det er muligt. Når det sker, er vi klar – og indtil da holder vi de forskellige scenarier internt.

Tags på denne nyhed

3F Superligaen skal som udgangspunkt færdigspilles inden 1. juli

18. marts 2020 kl. 09:24 af Brian Andersen

Altså er man i værste fald ikke bundet af ovennævnte deadline, men der er tale om en hensigtserklæring.

UEFA meddelte tirsdag, at EM-slutrunden er udskudt til sommeren 2021, og derudover har man også lavet andre aftaler med den europæiske sammenslutning af topklubber ECA, den europæiske ligaforening EL og den internationale spillerforening FIFPro.

Her er det aftalt, at de europæiske ligaer skal være færdigspillet senest 30. juni, hvis situationen tillader det.

Som hjælp hertil droppes de normale regler for, hvornår man må afvikle kampe. Det vil sige, at ligakampe kan blive afviklet på de samme dage som europæiske kampe, og europæiske kampe kan blive afviklet i weekenderne.

Parterne har desuden nedsat to arbejdsgrupper. Den ene skal kigge på kalendermæssige udfordringer, og hvordan man på fornuftig vis kan få afviklet alle turneringer.

Den anden skal kigge på de økonomiske konsekvenser af pausen samt, hvordan man sørger for at indarbejde tiltag, der kan være med til at afhjælpe coronapandamien.

(Kilde: ECA).

Tags på denne nyhed

Børn kan skrive egne bøger om AaB hjemmefra

17. marts 2020 kl. 10:03 af Rasmus Estrup

I forbindelse med at alle danske skoleelever i øjeblikket har hjemmeundervisning på grund af den nuværende samfundssituation med frygt for smitte af coronavirus, har Gyldendal gjort det muligt og gratis for alle danske skoleelever at bruge læringsværktøjet Skriv og læs. 

Med Skriv og læs kan man blandt andet skrive sine helt egne bøger om de emner, man interesserer sig for. Og da AaB og Skriv og læs i efteråret indgik i et samarbejde, kan man blandt andet bruge billeder fra AaB's hjemmekampe til at lave sin bog om Hele Nordjyllands Hold. 

Nedenfor kan du se, hvor nemt det er at komme i gang med bogen hjemmefra - og samtidig få inspiration til, hvad bogen kan handle om. 

Kom i gang med bogen på www.skrivoglæs.dk.

God fornøjelse. 

Tags på denne nyhed

Aalborg Boldspilklub A/S udskyder ordinær generalforsamling

16. marts 2020 kl. 10:33 af Brian Andersen

På baggrund af foranstaltningerne i det danske samfund indtil i hvert fald udgangen af marts – for at undgå spredning af coronavirus – har AaB valgt at udsætte den ordinære generalforsamling til tirsdag 28. april kl. 10.00.

Som børsnoteret selskab skal generalforsamlingen være holdt senest 30. april, hvorfor en senere dato ikke kan komme på tale.

Selve tidspunktet – kl. 10.00 – er valgt med begrundelse i, at AaB 28. april forhåbentlig er i gang med et komprimeret kampprogram i 3F Superligaen. Dags dato er det ikke muligt at vide, hvornår der spilles hjemme- og udekampe og på hvilken ugedag. Med afholdelse af generalforsamling om formiddagen vil denne ikke kollidere med setuppet i forbindelse med en eventuel hjemmekamp på Aalborg Portland Park.   

Hvis situationen omkring coronavirus ikke forbedres, kan det betyde, at generalforsamlingen bliver gennemført i en alternativ udgave. Dette vil i givet fald blive meddelt, når aktionærerne primo april varsles om generalforsamlingen.

Venlig hilsen
Aalborg Boldspilklub A/S
Thomas Bælum
Administrerende direktør

Tags på denne nyhed

Mange scenarier for dansk klubfodbold

13. marts 2020 kl. 16:35 af Brian Andersen

3F Superliga, NordicBet Liga og 2. Division er foreløbig sat på pause i to uger, og det er stadig planen, at turneringerne gennemføres, så der findes en mester, oprykkere og nedrykkere. Flere snakker om, at ”løbet kan være kørt”, og det dermed er de aktuelle stillinger, der kommer til at afgøre det. Det gør vi alt for ikke kommer til at ske. Det er stærkt usandsynligt og kun et muligt scenarie, hvis virkeligheden udenfor fodbolden viser sig endnu mere alvorlig, end den allerede er. Alle spillere skal holde sig klar til straks at samle point i den fortsatte turnering.

I Divisionsforeningen gør vi alt for, at turneringerne afvikles på normal vis. Det har absolut første prioritet, at det sker i henhold til det antal spillerunder, der følger af turneringspropositionerne. For at overholde det, kan det blive nødvendigt at ændre på normal praksis - for eksempel hvor lang pause, der skal være mellem kampe.

- Det her er en situation med rigtig mange ubekendte, som vi ikke selv er herrer over, og hensynet til Danmarks sikkerhed og sundhed kommer først. Så udover at garantere, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at få afsluttet turneringerne jævnfør propositionerne med afvikling af alle kampe, så er det svært at være for skråsikker. En ting vil jeg dog godt slå fast. Vi skal have afsluttet sæsonen 2019/20, så når den kommende sæson 2020/21 går i gang, så sker det med de antal hold og den struktur, som er besluttet, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

Til næste sæson spilles både 3F Superliga og NordicBet Liga med 12 hold – og begge spiller med samme struktur med 22 runders grundspil – efterfulgt af 10 runders slutspil. 2. Division spilles med 24 hold.

Når vi ved, hvordan turneringerne i resten af indeværende sæson kommer til at blive afviklet, melder vi det ud. Vi udtaler os ikke om hypotetiske situationer.

Venlig hilsen
Divisionsforeningen

Tags på denne nyhed