Nu kan skoleelever skrive egne bøger om AaB

27. september 2019 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Skoleelever fra femårsalderen og opefter kan nu skrive deres egne små bøger om AaB, AaB’s spillere og oplevelserne på Aalborg Portland Park. 

Det er blevet en mulighed, da AaB netop har indgået et samarbejde med virksomheden WriteReader, der står bag det digitale læringsværktøj Skriv og læs, som bruges af over 86.000 nordjyske skoleelever. 

Gennem Skriv og læs kan børnene på en meget brugervenlig måde udvælge billeder og selv sammensætte dem med deres egen tekst, så oplevelserne fra kampene og passionen for AaB kan komme til udtryk i personlige bøger, der nemt kan udskrives bagefter.

- Børns interesser spiller en væsentlig rolle for deres motivation til at skrive og læse. Med integrationen af AaB-billederne i læringsværkøjet Skriv og læs er det blevet lettere for børn at skabe deres egne bøger om klubben og klubbens spillere, siger Janus Madsen, skaberen af Skriv og læs.

Skriv og læs samarbejder med mange skoler på landsplan, og i Nordjylland er der indgået aftaler med alle skoler i Vesthimmerland kommune, Rebild kommune og Hjørring kommune, samt flere af skolerne i Aalborg kommune, Brønderslev kommune og Jammerbugt kommune. Her kan børn med deres UNI-login altså skrive bøger om Hele Nordjyllands Hold både i skolen og derhjemme. 

- Vi ved, at der er mange unge AaB-fans rundt omkring i Nordjylland, og hvis AaB kan hjælpe til at give nogle børn større lyst til at skrive og læse - både i skolen og derhjemme - er det selvfølgelig noget, vi meget gerne vil støtte op om, siger administrerende direktør i AaB, Thomas Bælum.

- Vi glæder os til samarbejdet, og ved selvsyn får vi allerede søndag lejlighed til at se nogle af de sikkert fantasifulde historier om AaB, når vores unge fans har mulighed for at skrive bøger i Theodors Familiezone, siger Thomas Bælum. 

Det er fra kl. 13.00 på søndag muligt at skrive AaB-bøger på din egen tablet og smartphone i forbindelse med AaB’s 3F Superligakamp mod Randers FC. Her vil grundlæggeren af Skriv og læs, Janus Madsen, også være til stede for at hjælpe og vejlede med at lave de digitale bøger.

Tags på denne nyhed

AaB skal op imod HB Køge i pokalottendedelsfinale

26. september 2019 kl. 21:58 af Brian Andersen

HB Køge, der er målmand Andreas Hansens tidligere klub, har i sine første ni kampe i sæsonens 1. division hentet ti point.

Lodtrækningen til ottendedelsfinalerne, der umiddelbart afvikles 29., 30. og 31. oktober, fik følgende udseende:

HB Køge-AaB                                              
AB-Esbjerg fB
AGF-OB
Brøndby I.F.-SønderjyskE
FC København-Vendsyssel F.F./FC Nordsjælland
HIK/Silkeborg I.F.-FC Fredericia
Thisted FC/AC Horsens-Fremad Amager
Viby I.F./Vanløse-Randers FC

Forinden skal AaB dog i første omgang i aktion i 3F Superligaen, når Randers FC gæster Aalborg Portland Park på søndag. Køb i forsalg din billet her.

Tags på denne nyhed

Markant fremgang i antal af sæsonkortholdere i AaB

26. september 2019 kl. 17:33 af Rasmus Estrup

Inden hjemmekampen i 3F Superligaen mod Randers FC på søndag har 2.679 AaB-fans sæsonkort til Aalborg Portland Park. Enten som sæsonkortabonnent eller som sæsonkortholder specifikt for sæsonen 2019/2020. I det opgjorte tal er sponsorsæsonkort ikke medregnet. 

Til sammenligning med samme tid sidste år var der efter 10. spillerunde i sidste sæson 2194 sæsonkortholdere. Altså er der 484 flere sæsonkortholdere på nuværende tidspunkt, hvilket svarer til en stigning på 22 procent. 

- Vi er rigtig glade for og stolte af, at flere og flere AaB-fans vælger at få sæsonkort til Aalborg Portland Park. I vores nye strategi Nordkraften har vi stor fokus på at gøre hele kampoplevelsen for vores fans bedre, fortæller AaB’s administrerende direktør Thoms Bælum, som også glæder sig over fremmødet og stemningen ved AaB’s seneste hjemmekamp.  

- Alle ved, at det er sjovere at gå til fodbold, jo flere man er. Det blev tydeligt bevist i seneste hjemmekamp, hvor 11.645 tilskuere så vores 1-0-sejr over FC København. Det skabte en helt særlig atmosfære omkring kampen, og det var en sand fornøjelse at se så mange rød-hvide trøjer både på tribunerne og fanområdet ved AaB Tyren inden kampen, siger Thomas Bælum. 

70 procent af de nuværende sæsonkortholdere har tegnet et sæsonkortabonnement. En løsning der blev lanceret i marts 2018, og som betyder, at man som sæsonkortabonnent kan få adgang til alle AaB’s hjemmekampe i 3F Superligaen og Sydbank Pokalen gennem en fast månedlig betaling fremfor en større engangsbetaling hver sommer. 

Prisen for et sæsonkortabonnement starter ved 85 kr. om måneden for voksne og 45 kr. om måneden for børn. Læs mere om fordelene ved at være sæsonkortholder her. 

Tags på denne nyhed

Vind præmier og få ansigtsmaling på søndag

26. september 2019 kl. 16:18 af Rasmus Estrup

Kampinfo

Spillerunde: 11
Spilledato: Søndag 29. september 2019
Kick-off: Kl. 14.00
Dørene åbner kl. 13.00
Dommer: Peter Kjærsgaard

Billetter

Køb dine billetter online her på aabsport.dk eller på søndag på Aalborg Portland Park i billethusene, som åbner kl. 13.00.

BEMÆRK: Køber du ståplads-billet til Spar Nord Tribunen på Aalborg Portland Park, så benyt venligst den højre luge i billethuset på hjørnet af Spar Nord og Weber Tribunerne. Denne luge er udelukkende forbeholdt ståpladser.

Har du mistet din billet/sæsonkort, problemer med at printe en billet eller øvrige billetrelaterede problemer, kan du på kampdagen henvende dig i informationen ved Aalborg Portland Parks syd-vestlige hjørne og få hjælp fra en time før kampstart.

Scan din billet fra mobilen

Husk at du kan scanne dine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra.   

Varm op til kampen fra kl. 12.00

Fra kl. 12.00 kan du varme op til kampen ved AaB Tyren foran Weber Tribunen sammen med andre AaB-fans. Her vil der være kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen, live musik og Faxe Kondi fancan.

Øl i fanområrdet før kampen koster kun 35 kr., og desuden sælges der 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for kun 50 kr. Du kan naturligvis også nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store

Få ansigtsmaling og vind præmier i AaB's lykkehjul

I Theodors Familiezone på Weber Tribunen er der inden kampen mulighed for at vinde stemningspræmier, såsom creperuller, i AaB's lykkehjul. 

Ved siden af lykkehjulet også være muligt at blive malet i ansigtet med rød-hvide farver, så man har det helt rette look til kampen. 

Lån Theodors venneflag i Theodors Familiezone

I Theodors Familiezone er det som altid muligt at låne et af Theodors venneflag, så man kan vise sin støtte til Hele Nordjyllands Hold ved indløb og under kampen. 

Der er i Theodors Familiezone også mulighed for at lave tegninger og skrive breve til Theodor. AaB-maskotten tømmer nemlig sin postkasse, der hænger i Theodors Familiezone, efter hver kamp.

Facebook

Tilmeld dig kampens officielle begivenhed på Facebook via dette link.

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for søndagskampen er #AaBRFC – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Mad, drikkevarer og Oddset

Boderne på Aalborg Portland Park åbner samtidig med, at du kan komme ind på tribunerne, nemlig en time før kampstart. I alle boder på Aalborg Portland Park kan der anvendes Dankort.

Uden for Weber Tribunen kan du fra to timer før kampstart benytte vores mobile salgsbod, hvor du også kan betale med Dankort. Her vil der også være live musik før kampen, så du kan varme op til det vigtige opgør sammen med andre AaB-fans.

I Oddsets bod i det nordvestlige hjørne af Spar Nord Tribunen kan du endvidere spille på dagens kamp. Boden åbner også en time før kampstart.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Schleppegrellsgade. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Weber Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00 eller på kampdagen i billethusene på Aalborg Portland Park.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Tags på denne nyhed

Kusk i rekord og fornemt selskab

26. september 2019 kl. 13:25 af Brian Andersen

I gårsdagens pokalsekstendedelsfinale og 6-0 sejr mod Vejgaard Boldspilklub scorede Kasper Kusk således sine fem mål fra det 52. til det 90. minut.

Senest en AaB’er nettede fem gange i samme kamp, var da Søren Andersen 31. juli 1996 gjorde rent bord i 5-0 sejren i Superligaen på udebane mod Viborg F.F. – dengang med to pletskud i første halvleg og tre i anden.

Også en på daværende tidspunkt 18-årig Peter Møller har scoret fem gange for AaB i en 6-5 sejr på udebane mod B 1909, hvilket 25. november 1990 kvalificerede AaB til den nyetablerede Superliga.

Forinden scorede AaB’s All Time-topscorer med 88 mål, Kjeld Thorst, fem gange i en såkaldt Jysk Pokalkamp mod Skive I.K. 18. september 1966.

Den senere holdleder Kaj Høj Nielsen scorede ligeledes fem gange i 1956 i en kamp i 3. division på udebane mod Stege/Lendemark.

Rekorden for antal scoringer i samme kamp i AaB tilhører dog Søren Simon Andersen, der huserede i 1920'erne og 1930'erne. Søren Simon Andersen har et par gange scoret seks mål i samme kamp. En af dem var en Jysk Pokalkamp mod Grenaa i 1927, hvor AaB vandt 12-4.

Med gårsdagens fem træffere har Kasper Kusk nu scoret 42 officielle mål for AaB (i 157 kampe), hvilket placerer ham på en foreløbig 27. plads på All Time-topscorerlisten siden 1885, hvor Thomas Augustinussen, Søren Dissing og Finn Jes Jønson i øjeblikket deler 24. pladsen med 45 scoringer hver.

(Statistisk kilde: John Laden Jensen og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed