Tyske SSE22 bliver storaktionær i AaB A/S

23. marts 2023 kl. 08:33 af Brian Andersen

Derudover har nuværende storaktionærer som i dag repræsenter i alt 74 procent af aktiekapitalen og stemmerne i AaB (”Nuværende Storaktionærer”) indvilliget i, (i) at der udstedes warrants til en pris per aktie på 44,26 kr. til SSE22 mod et yderligere kapitalindskud på 45.384.000 kr, og (ii) at SSE22 gives mulighed for at yde et ansvarlig lån på 14.136.000 kr., eller udstede yderligere warrants til en pris per aktie på 44,26 kr. mod indbetaling af yderligere 14.136.000 kr. Warrants udløber 30. juni 2026 med mulighed for 1-års forlængelse i tilfælde af nedrykning fra 3F Superligaen.

Samtidig er der opnået tilsagn fra nye lokale aktionærer om at bakke op om AaB med yderligere kapitaltilførsel på 15.000.000 kr. ved en forestående fortegningsretsemission, der forventes gennemført i andet kvartal af 2023.

Der er således i forbindelse med den forestående fortegningsretsemission opnået bindende kapitaltilsagn på 45.030.000 kr. inkl. 15.150.000 kr. i ansvarlig lånekapital fra de Nuværende Storaktionærer modtaget i december 2022 som omtalt i børsmeddelelse nr. 17/2022 fra 19. december 2022.

Det bindende kapitaltilsagn på i alt 45.030.000 kr. er fra de Nuværende Storaktionærer, nye lokale aktionærer og SSE22.

Tegningskursen i forbindelse med fortegningsretsemissionen og udnyttelse af warrants er aftalt til 44,26 kr.

SSE22’s endelige ejerandel efter tegning af aktier i fortegningsretsemissionen og udnyttelse af warrants kan først opgøres efter resultatet af fortegningsretsemisisonen foreligger.

Sportslig målsætning
SSE22 har betydelige sportslige kompetencer og langvarig erfaring fra international fodbold. AaB og SSE22 vil sammen videreudvikle klubbens sportslige sektor, hvor også AaB Akademiet vil være i centrum. Det langsigtede mål er at skabe et 3F Superligahold, der permanent er en del af toppen af dansk fodbold. Det er ligeledes ambitionen at udvikle lokale talenter fra AaB Akademiet til 3F Superligaen og til international fodbold.

Bestyrelsen i AaB og SSE22 er enige om, at AaB’s udvikling skal være bæredygtig og langsigtet til gavn for aktionærer, fans, sponsorer, medarbejdere og de mange interessenter, som bakker op om AaB.

Hvem er SSE22?
SSE22 er en virksomhed, der ledes af af Thomas Hitzlsperger, Bernhard Peters, Joachim Hilke, Ole Jan Kappmeier, Finn Meinecke og Jan Peters.

De seks tyskere har skabt SSE22 med det formål at investere i og bidrage til at udvikle AaB sportsligt og strategisk. SSE22 er ved sin indtræden i AaB støttet i mindre omfang af partnerne Dirk Wellen og Florian Kunz. 

- Vi er begejstrede og beærede over at blive en del af AaB, som er en af Danmarks mest prominente fodboldklubber med en stolt historie, siger Thomas Hitzlsperger, partner i SSE22, tidligere administrende direktør i VfB Stuttgart og tysk landsholdsspiller (52 landskampe).

Thomas Hitzlsperger optrådte for Tyskland ved VM-slutrunden i 2006 og EM-slutrunden i 2008, ligesom han har spillet i Bundesligaen, Serie A og Premier League.

- Vi har undervejs i forløbet haft mange positive samtaler med AaB’s bestyrelse og er helt på linje i forhold til fremtidsplanerne for klubben. Vi vil gerne takke bestyrelsen for tilliden, og sammen ønsker vi at arbejde hårdt for igen at skabe succes for AaB og klubbens loyale fans, lyder det fra Thomas Hitzlsperger.

Bernhard Peters, tidligere sports- og akademidirektør i fodboldklubberne TSG 1899 Hoffenheim og Hamburger SV og tidligere tysk landstræner i hockey – inklusive fem VM-titler, supplerer:

- Vores mål er at forstærke AaB gennem en holistisk struktur fra græsrødderne i AaB Akademiet og op til Superligatruppen. Nordjylland og det lokale fællesskab i og omkring Aalborg er et fantastisk område, som skal være grundlaget og kernen for vores sportslige idéer. Vi glæder os over mulighederne og ser frem til at arbejde sammen med klubbens ledelse, stab, administration, lokalområde og fans i bestræbelserne på at opnå det bedste for klubben.

Jan Peters, medstifter af SSE22, tilføjer:

- Vi er overbeviste om, at en holistisk strategi er drivkraften bag en bæredygtig udvikling i en fodboldklub. Sammen med staben og spillerne I AaB, byen Aalborg og regionen Nordjylland vil vi i de kommende år forsøge at udnytte klubbens fulde potentiale gennem et langsigtet samarbejde.

I praksis
AaB A/S har 19. april 2023 ordinær generalforsamling, hvor AaB’s bestyrelse indstiller Jan Peters og Ole Jan Kappmeier fra SSE22 til valg.

Herudover vil bestyrelsen i AaB A/S indstille fire lokale repræsentanter, ligesom AaB’s moderklub AaB af 1885 har to pladser i bestyrelsen.

De sidstnævnte seks opstillede personer vil som vanligt blive nævnt i forbindelse med indkaldelsen til den ordinære generalforsamling.

På den ordinære generalforsamling vil der ligeledes blive stillet forslag om bemyndigelse til at udstede de relevante warrants.

Alle forslag har opbakning fra de Nuværende Storaktionærer, der i dag udgør 74 procent af aktiekapitalen og stemmerne i AaB.

Derudover vil i andet kvartal af 2023 blive offentliggjort et prospekt med henblik på at gennemføre fortegningsretsemissionen.

Formand Niels David Nielsen i AaB A/S udtaler:
- Efter en lang og grundig proces, hvor udgangspunktet har været AaB’s bedste i fremtiden, har det været essentielt for os, at vores nye storaktionær skal kunne bidrage til at flytte AaB fodboldfagligt. Det mener vi, at SSE22 kan.

- Vi glæder os til det kommende samarbejde med SSE22 og er samtidig særdeles glade for, at den præsenterede model også har mødt stor opbakning fra både eksisterende storaktionærer og nye betydelige aktionærer fra Nordjylland. At vi samlet har opnået opbakning og et forhåndstilsagn på 45.030.000 kr. er imponerende, og det vil jeg gerne takke alle involverede for, tilføjer Niels David Nielsen.

- Nu går arbejdet og planlægningen af fremtiden for AaB for alvor i gang, og det er vores hensigt at få den rette sportschef på plads til at lede den sportslige sektor. Ligeledes vil et fremtidigt advisory board med deltagelse af personer fra SSE22 også være en del af det sportslige setup i AaB, slutter Niels David Nielsen.

Administrerende direktør Thomas Bælum i AaB A/S supplerer:
- Der er ingen tvivl om, at succesfulde sportslige resultater i en fodboldklub er den primære værdiskabende kilde til en bæredygtig og økonomisk sund klub, og derfor er det glædeligt, at SSE22 har valgt at træde ind i AaB med både kapital og sportslige kompetencer.

- Med strategi Nordkraften, der blev søsat i 2019, gik vi i AaB ind i en strategiperiode med fokus på at styrke og udvikle både det sportslige og det kommercielle område. Igennem strategiperioden lykkedes det i forhold til det kommercielle at skabe en kraftig fremgang på alle parametre. Sponsorindtægterne er steget, matchday-indtægter og det gennemsnitlige tilskuertal er blevet løftet markant, og antallet af sæsonkortholdere er rekordhøjt, fortæller Thomas Bælum.

Formand for AaB af 1885 og bestyrelsesmedlem i AaB A/S Claus Fallingborg:
- Moderklubben AaB af 1885 har været en af drivkræfterne i denne udvidelse af ejerkredsen. Moderklubben har været med i processen hele vejen, og vi mener, at aftalen med SSE22 er både spændende og en styrkelse af et samlet AaB som klub.

- Desuden har det været særdeles vigtigt for os, at vi fortsætter med at være en stærk breddeklub, hvor alle vores hold hele tiden udvikler sig. Dette match har vi også fået med aftalen med SSE22, siger Claus Fallingborg. 

- Vi er overbeviste om, at tilstedeværelsen og bidraget fra SSE22 kommer til at forstærke klubben, da SSE22 kommer med de sportslige kompetencer og netværk, som vi mangler i dag, tilføjer Claus Fallingborg.

- SSE22 vil sætte en retning, men det er vigtigt for mig at fremhæve, at AaB af 1885 vil være repræsenteret i et kommende advisory board om den sportslige strategi, slutter Claus Fallingborg.  

Lokale støtter op
Sideløbende med SSE22’s investering af ressourcer og kompetencer i AaB er det lykkedes at samle endnu flere lokale kræfter til at bakke klubben og den næste strategiperiode op. Den lokale storinvestorkreds, der blev samlet i 2013, er blevet udvidet fra ni til 20 investorer. Alle er personer med en erhvervsmæssig baggrund og et stort ønske om at bakke op om AaB og den nye model.
 
Fra denne gruppe af erhvervspersonligheder har blandt andet Spar Nord Fonden givet tilsagn om også at blive storaktionær i AaB A/S.

Spar Nord Fonden har således ved en kommende aktieemission besluttet at indgå i ejerskabet omkring AaB sammen med en række nye lokale investorer, den nye tyske investor og de eksisterende storaktionærer.

- De seneste 30 år har AaB givet nordjyderne et hav af store oplevelser med fire mesterskaber, europæiske gruppespil og pokalfinaler. I Spar Nord Fonden tror vi på, at den udvidede lokale ejerkreds sammen med den nye tyske investor kan styrke ikke bare AaB, men i høj grad også fællesskabet omkring fodbold i hele Nordjylland med AaB’s flere end 100 partnerklubber, siger bestyrelsesformand i Spar Nord Fonden Michael Slavensky Dahl.

Ifølge Michael Slavensky Dahl er det naturligt også at støtte op om AaB på et tidspunkt, hvor klubben har brug for både lokale og internationale kræfter til at forbedre sin øjeblikkelige position.

- Vi er i Spar Nord Fonden optimistiske for AaB’s fremtid med de kræfter og kompetencer, som de tyske medejere kommer med. Det bidrager til at styrke det store sammenhold i Nordjylland, Aalborg og AaB, lyder det afsluttende.

Den kommende periode
SSE22 og AaB vil nu i fællesskab udvikle den sportslige strategi. En strategi, der også kommer til at indeholde en plan for udvikling af AaB’s træningsfaciliteter i samarbejde med moderklubben AaB af 1885 med henblik på en omfattende modernisering af de fysiske faciliteter på anlægget på Hornevej og etablering og renovering af træningsbaner.

Sander, Ross og Noshe i landsholdsaktion

22. marts 2023 kl. 20:52 af Rasmus Estrup

De tre AaB-spillere har således taget hul på den sidste del af EM-kvalifikationen, Elite Round. 

Theo Sander og Oliver Ross var begge i startopstillingen, da det danske U/19-landshold kl. 17.00 mødte Spanien på udebane.

Theo Sander, der tidligere har optrådt for U/16-, U/17- og U/18-landsholdet fik sin debut for U/19-landsholdet, og målmanden, som stadig har alderen til at spille på U/18-landsholdet, leverede flere stærke redninger og holdt i samtlige 90 minutter buret rent i en kamp, der sluttede 0-0.

Oliver Ross, der i dag spillede sin fjerde U/19-landskamp - og 14 ungdomslandskampe i alt - blev udskiftet ved pausen. 

U/19-landsholdet spiller næste kamp ved Elite Round på lørdag mod Ukraine, og på tirsdag spilles tredje og sidste kamp mod Luxembourg. Kun puljevinderen kvalificerer sig til sommerens U/19 EM-slutrunde. 

Noshe startede inde mod England

Anders Noshe var ligesom de andre AaB'ere også i startopstillingen, da U/17-landsholdet tabte til England i første kamp ved Elite Round, der for U/17-landsholdets vedkommende spilles i Holland.

Inden for den første halve time bragte englænderne sig foran med 2-0, og inden England udbyggede til 3-0 tidligt i anden halvleg, var Anders Noshe blevet udskiftet i sin 14. ungdomslandskamp. 

17 minutter før tid reducerede danskerne til slutresultatet 3-1. 

For U/17-landsholdet gælder, at gruppevinderen samt de syv bedste toere kvalificerer sig til EM-slutrunden. Danmarks næste kamp spilles på lørdag mod Holland, og den sidste kamp venter på tirsdag mod Nordirland. 

Bertil Grønkjær udtaget til U/16-landskampe

22. marts 2023 kl. 16:13 af Rasmus Estrup

Det danske U/16-landshold skal i april deltage i en international turnering i Frankrig, og med i truppen er Bertil Grønkjær, der er målmand på AaB Akademiet. 

Danmark indleder turneringen mod Saudi Arabien 2. april. To dage senere følger en kamp mod Guinea, inden den tredje og sidste puljekamp venter mod Frankrig 6. april. 

Efter de tre indledende puljekampe venter to placeringskampe henholdsvis 8. april og 10. april. 

Bertil Grønkjær har indtil videre spillet tre kampe for U/16-landsholdet. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: 11-årige Isam som stadionspeaker

22. marts 2023 kl. 13:09 af Rasmus Estrup

Søndag var der Børnenes Dag på Aalborg Portland Park. Det betød blandt andet, at en ung AaB-fan fik muligheden for at styre navneopråbet af AaB's startopstilling. 

Denne ære tilfaldt 11-årige Isam Ramulic, som klarede opgaven med bravur. 

I dette indslag fra AaB TV kan du komme med Isam Ramulic ned på banen før, under og efter opråbet. 

Tags på denne nyhed

Billetsalget er åbent til AaB-OB

22. marts 2023 kl. 08:40 af Rasmus Estrup

AaB træder i næste weekend ind i det meget vigtige Kvalifikationsspil i 3F Superligaen, hvor der venter ti kampe. 

Første hjemmekamp på Aalborg Portland Park spilles 2. påskedag, mandag 10. april kl. 14.00 mod OB. Billetsalget til kampen er netop sat i gang, og du kan sikre dig en billet til kampen på www.billet.aabsport.dk.

www.billet.aabsport.dk kan du også tegne et sæsonkortabonnement og få fast plads til alle fem vigtige hjemmekampe i dette forår. 

Et sæsonkortabonnement koster fra 85 kr. om måneden for voksne og 45 kr. om måneden for børn. 

For et nytegnet abonnement er der seks måneders binding fra tegningsdatoen. Herefter kan du opsige abonnementet med et varsel på løbende måned plus en måned. Læs mere. 

Tags på denne nyhed
'