Nederlag i Lyngby

29. maj 2023 kl. 16:04 af Rasmus Estrup

AaB måtte 2. pinsedag desværre se sig besejret med 2-1 på udebane mod Lyngby Boldklub. Hjemmeholdet kom foran ved Petur Knudsen, inden Lars Kramer kort før pausen udlignede for nordjyderne. Tidligt i anden halvleg scorede Frederik Gytkjær sejrsmålet for Lyngby Boldklub.

Med ca. 2.000 fremmødte AaB-fans i ryggen var det Hele Nordjyllands Hold, der i det andet minut kom frem til opgørets første chance, da Pedro Ferreira efter en nordjysk omstilling lagde an til skud på kanten af feltet. Portugiserens afslutning gik dog et par meter forbi fjerneste målhjørne.

Herefter var det hjemmeholdet, der satte sig på kampen, og efter otte minutter måtte AaB's portugisiske midtbanespiller kaste sig ned i et langskud fra Sævar Atli Magnusson, hvorefter Nico Mantl nemt kunne samle hænderne omkring bolden.

Fire minutter senere leverede Nico Mantl så en pragtredning, da Frederik Gytkjær blev spillet frit igennem til en friløber, og efter tyskerens stærke redning blev linjevogterens flag også hævet for offside. Kort efter måtte AaB-målmanden give en returbold på et hårdt hug fra Marcel Rømer, men returbolden fik AaB-defensiven clearet ud til hjørne.

20 minutter inde i kampen var AaB nærgående på en omstilling, men Iver Fossums frie hovedstød på Kilian Ludewigs indlæg gik forbi, inden linjevogteren hævede offside-flaget. Minuttet senere driblede Lucas Andersen ind i Lyngby-feltet, hvorfra han fik sit flade forsøg reddet af Mads Kikkenborg.

Straks efter var hjemmeholdet tæt på at komme på tavlen, da Frederik Gytkjær fik en farlig afslutning afrettet over mod fjerneste stolpe, hvor en fri Kolbeinn Finnson dog sparkede forbi.

Efter 23 minutter kunne Lyngby Boldklub så bringe sig fortjent foran med 1-0, da læderet blev lagt til rette for Petur Knudsen, der fra en fri position i AaB-feltet sparkede bolden højt i netmaskerne. Umiddelbart efter scoringen blev Louka Prip skiftet ind i stedet for Pedro Ferreira.

Et lille kvarter senere måtte Lars Kramer redde bolden på stregen. Nico Mantl fejlvurderede et Lyngby-frispark, som endte med en stor hovedstødchance til Frederik Gytkjær, der altså kunne se AaB's hollandske stopper heade bolden væk på mållinjen.

Mod slutningen af en ellers utilfredsstillende første halvleg viste AaB igen tænder. Først tog Louka Prip en flot solotur, inden han fik sin afslutning blokeret. Dernæst headede Rasmus Thelander et fremragende hovedstød på et hjørnespark mod kassen, men i målet hev Mads Kikkenborg en flot refleksredning frem, da han via overliggeren sendte bolden ud til et nyt hjørnespark.

Dette blev slået ind til kanten af det lille felt, hvor Lars Kramer stangede udligningen i kassen til pausestillingen 1-1.

Anden halvleg var blot få sekunder gammel, før Lyngby Boldklubs Frederik Gytkjær fik en afslutning blokeret, og mindre end et minut efter pausen kunne netop Frederik Gytkjær bringe hjemmeholdet på 2-1, da bolden efter et klumpspil havnede tilfældigt hos Frederik Gytkjær, som tæt under mål fik sendt bolden over stregen. Efter scoringen måtte Rasmus Thelander lade sig udskifte med Jakob Ahlmann.

Seks minutter senere headede Nicklas Helenius et indlæg forbi, inden hjemmeholdets indskifter Mathias Kristensen fik en stor chance midt for AaB-målet, men Lars Kramer nåede flot tilbage med en glidende tackling.

I modsatte ende fik Louka Prip en friløber, der først blev reddet og siden vinket offside, inden Frederik Gytkjær i AaB-feltet fik en afslutning tæt på mål blokeret til hjørne af Daniel Granli. Denne aktion blev efterfulgt af tre AaB-udskiftninger, da Kilian Ludewig, Nicklas Helenius og Iver Fossum blev erstattet af Oliver Ross, Anosike Ementa og Marco Ramkilde.

De to sidstnævnte kæmpede sig umiddelbart efter indskiftningen til en stor chance, da Anosike Ementa sled sig forbi Andreas Bjelland og sendte bolden på tværs til Marco Ramkilde, der sparkede over.

Midt i anden halvleg var Louka Prip også tæt på en udligning, da han tog sigte mod bagstolpen, men Lyngby-keeperen kom i vejen med en stærk arm, og hjemmeholdet fik efterfølgende afvist returen for næsen af Marco Ramkilde.

Efter 86 minutter slog Younes Bakiz et indlæg ind i Lyngby-feltet til Anosike Ementa, som headede lige forbi fjerneste opstander, og i 90. minut slog Lucas Andersen et kantfrispark ind mod målfeltet, hvor Mads Kikkenborg måtte give en giftig returbold, som Lyngby-forsvaret dog fik clearet.

Tre minutter inde i tillægstiden blev Louka Prip afværget af Lyngby-keeperen, inden kuglen havnede for fødderne af Lucas Andersen, der i to tilfælde blev blokeret af Lyngby-forsvaret.

I sidste sekund headede AaB på overliggeren, og dermed sluttede det trods stort AaB-pres til sidst med et nederlag på 2-1.

Resultatet betyder, at AaB inden sidste spillerunde ligger på 10. pladsen i 3F Superligaen med 27 point. Både AC Horsens og Lyngby Boldklub, der mødes i sidste runde, har ligeledes 27 point, men en dårligere målscore.

Det hele bliver derfor afgjort på lørdag, hvor AaB kl. 14.00 hjemme på Aalborg Portland Park møder Silkeborg I.F. Gør som flere end 9.000 andre AaB-fans og køb billetter til kampen her.

Matchfacts - 3F Superligaen, Kvalifikationsspillet, 31. spillerunde

Lyngby Boldklub-AaB 2-1 (1-1)
24. min 1-0 Petur Knudsen, 44. min 1-1 Lars Kramer, 46. min 2-1 Frederik Gytkjær
Advarsler Lyngby Boldklub: Ingen
Advarsler AaB: Nicklas Helenius (29)
9.341 tilskuere på Lyngby Stadion

Lyngby Boldklub (3-4-3): Mads Kikkenborg, Pascal Gregor, Andreas Bjelland, Lucas Hey, Willy Kumado (70: Tobias Storm), Marcel Rømer, Tochi Chukwuani, Kolbein Finnson (81: Brian Hamalainen), Sævar Atli Magnusson, Frederik Gytkjær (90: Parfait Bizoza), Petur Knudsen (46: Mathias Kristensen).

AaB (4-3-3): Nico Mantl, Kilian Ludewig (63: Oliver Ross), Lars Kramer, Rasmus Thelander (49: Jakob Ahlmann), Daniel Granli, Younes Bakiz, Malthe Højholt, Pedro Ferreira (26: Louka Prip), Iver Fossum (63: Marco Ramkilde), Nicklas Helenius (63: Anosike Ementa), Lucas Andersen.

Dommer: Jakob Kehlet

Hiljemark om udekampen i Lyngby

29. maj 2023 kl. 08:08 af Rasmus Estrup

I dag kl. 14.00 gæster AaB Lyngby Boldklub på Lyngby Stadion i næstsidste runde i 3F Superligaen. 1.200 AaB-fans har på forhånd billet til kampen, og du kan læse mere om, hvordan du kan støtte AaB i Lyngby i dag ved at klikke her.

Forud for dagens kamp ligger AaB på 10. pladsen i 3F Superligaen med 27 point, mens Lyngby Boldklub ligger på 12. pladsen med 24 point. Mellem dagens to duellanter ligger AC Horsens, der har spillet deres næstsidste kamp, med 27 point, men en dårligere målscore end både AaB og Lyngby Boldklub.

I videoen øverst kan du se et interview med cheftræner Oscar Hiljemark, der sætter ord på forberedelserne og forventningerne til dagens kamp.

Vidste du om Lyngby Boldklub og AaB…

28. maj 2023 kl. 20:26 af Brian Andersen

- at morgendagens duel er 3F Superligakamp nummer 62 mellem Lyngby Boldklub og AaB. Statistikken siger 27 sejre til AaB, 17 uafgjorte og 17 nederlag samt en målscore på 99-66 i AaB’s favør.

- at AaB har fået point mod Lyngby Boldklub i de otte seneste indbyrdes opgør i 3F Superligaen, fordelt på fem sejre og tre uafgjorte. De to seneste kampe har endda været med clean sheet, og et tredje clean sheet mod Lyngby Boldklub vil være en tangering af AaB’s rekord fra september 1996-april 1997.

- at klubberne senest mødte hinanden 30. april 2023, hvor Allan Sousas enlige træffer på Aalborg Portland Park afgjorde kampen til AaB’s fordel.

- at klubbernes seneste møde på Lyngby Stadion foregik 14. oktober 2022, hvor Younes Bakiz med to pletskud sørgede for en 2-0 gevinst til AaB.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Allan Sousa (2 mål) og Younes Bakiz (2) også Lucas Andersen (3 mål), Iver Fossum (2), Jakob Ahlmann (1) og Nicklas Helenius (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Lyngby Boldklub.

- at ud af de 61 tidligere 3F Superligakampe mod Lyngby Boldklub har AaB scoret først i 28 tilfælde, hvilket har resulteret i 22 sejre, fire uafgjorte og kun to nederlag. Omvendt har Lyngby Boldklub scoret kampens første mål i 28 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, otte uafgjorte og 15 nederlag.

- at AaB har spillet uafgjort i sine tre seneste udekampe i 3F Superligaen; mod FC Midtjylland, Silkeborg I.F. og OB. Hvis det for fjerde udekamp i træk ender uden vinder, vil det være første gang siden maj-august 2014, at AaB spiller uafgjort i fire 3F Superliga-udekampe i træk.

- at AaB ikke i de senere år har haft held med at få point i udekampe i maj måned i 3F Superligaen, idet de seneste 13 udekampe i maj er endt med blot én sejr, otte nederlag og fire uafgjorte.

- at AaB én gang tidligere har spillet en 3F Superligakamp på Lyngby Stadion på datoen 29. maj. Det var i 1994, hvor Peter Rasmussen kort efter pausen sørgede for kampens enlige mål og dermed en 1-0 sejr til AaB.

- at dommer Jakob Kehlet har dømt AaB i 50 tidligere kampe i 3F Superligaen; 2. pinsedags dyst bliver tredje gang i alt, men første gang siden 2011 med Kehlet som opmand mellem de to klubber.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

AaB TV: Sæsonens fire mål mod Lyngby Boldklub

28. maj 2023 kl. 09:30 af Rasmus Estrup

2. pinsedag kl. 14.00 spiller AaB på udebane mod Lyngby Boldklub i endnu en vigtig 3F Superligakamp.

Inden mandagens duel på Lyngby Stadion kan du i dette tilbageblik genopleve AaB's fire tidligere sæsontræffere mod mandagens modstander. De fire scoringer fordeler sig på to målscorere, Allan Sousa og Younes Bakiz, som begge har været på tavlen to gange.

Først var det Allan Sousa, der scorede det udlignende mål i 1-1-kampen på Aalborg Portland Park, inden Younes Bakiz i efterårets udekamp leverede de to scoringer i 2-0-sejren.

Endelig scorede Allan Sousa det afgørende straffesparksmål i 1-0-sejren på Aalborg Portland Park i klubbernes første møde i Kvalifikationsspillet.

Ønsker du at støtte AaB på tribunen i morgen, kan du finde alle praktiske informationer her. Ellers kan opgøret følges på Canal 9 med optakt fra kl. 13.00.