Helenius er klar for AaB

17. januar 2023 kl. 18:30 af Brian Andersen

Dermed vender Nicklas Helenius retur til Aalborg og Nordjylland, som han forlod i august 2016.

I dansk fodbold har Nicklas Helenius udover AaB og Silkeborg I.F. også repræsenteret OB og AGF, og samlet er det i disse fire klubber blevet til 374 officielle kampe, 123 scoringer og 43 assists. I de seneste to år har Helenius bidraget med 47 pletskud og 12 assists i 102 kampe for silkeborgenserne – heraf syv scoringer og fire målgivende oplæg i indeværende sæson.

I udlandet har 31-årige Nicklas Helenius repræsenteret engelske Aston Villa, som AaB solgte ham til i 2013, og tyske SC Paderborn 07, hvilket i alt udmøntede sig i fem mål i 20 kampe.

Nicklas Helenius kom som ungdomsspiller til AaB fra partnerklubben Svenstrup-Godthåb I.F.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum er særdeles glad for, at det er lykkedes at hente Nicklas Helenius hjem:

- Nicklas’ tal taler for sig selv, men udover en tilbagevenden af en notorisk målscorer og en AaB-dreng, der kender vores kultur, så får vi en voksen mand hjem til vores trup, en spiller der i denne sæson og indtil i dag har været anfører i Silkeborg I.F.

- Således er vores forventning, at Nicklas fra dag et indtræder som en lederskikkelse både på og uden for banen, og at han med sine mål og sin rolle som opspilsstation og assistmager kan blive en udslagsgivende figur både for sig selv og for sine medspillere, siger Thomas Bælum.

Nicklas Helenius, der for Danmark har opnået to A-landskampe og 13 U-landskampe, er taknemmelig for igen at skulle iklæde sig AaB-dragten:

- Jeg vil gerne takke både Silkeborg og Kent (Nielsen, SIF’s cheftræner og tidligere mestertræner i AaB, red.) for to fantastiske år sammen.

- Det er dog ingen hemmelighed, at mit hjerte primært er i AaB, og at jeg et eller andet sted altid har drømt om at vende tilbage på et tidspunkt, hvilket blev understreget, da jeg sidste år scorede hattrick for Silkeborg på Aalborg Portland Park, og hvor AaB-fansene klappede mig ud af banen. Det var en fantastisk følelse og bekræftede mig i, at jeg gerne ville slutte ordentligt af i AaB, hvis muligheden opstod, og det er jeg glad for, at jeg har fået muligheden for nu, siger Nicklas Helenius.

- Jeg er stolt af, at AaB har ønsket at hente mig hjem, og jeg er vildt sulten efter at tage ansvar og hjælpe holdet og klubben. Der er ingen garantier for, at man bliver en succes, men jeg vil garantere, at jeg vil arbejde stenhårdt for det hver dag. I første omgang venter der os en stor opgave i foråret, hvor vi skal tage det fra kamp til kamp og hver eneste gang jagte en sejr. Det gælder om at stå sammen og kontinuerligt få sat gode holdpræstationer sammen, for så skal krydderiet nok komme med alle de dygtige færdigheder, vi har individuelt i vores trup, lyder det fra Nicklas Helenius, der træner første gang med AaB i morgen.

Nicklas Helenius indleder sin tilbagevenden til AaB i nummer 17 og tiltræder på en treårig kontrakt – gældende til 31. december 2025.

Indtil videre er de 52 fuldtræffere for Hele Nordjyllands Hold scoret i 164 officielle kampe.

Tags på denne nyhed

Billetsalget til AaB-AGF åbner i morgen

16. januar 2023 kl. 14:29 af Rasmus Estrup

Forårspremieren i 3F Superligaen nærmer sig, og i morgen er der præcis en måned til AaB’s møde med AGF fredag 17. februar kl. 19.00 på Aalborg Portland Park.

Billetter til opgøret kan købes fra i morgen kl. 10.00 på www.billet.aabsport.dk. Her kan du naturligvis også allerede nu købe et sæsonkortabonnement, så du er sikret en plads til alle forårets vigtige hjemmekampe i 3F Superligaen og Pokalen.

Som sæsonkortholder kan du også tilmelde dig årets store preseason-arrangement i Aalborg Kongres og Kultur Center 14. februar. Arrangementet, der er arrangeret i samarbejde med Arbejdernes Landsbank, er gratis for sæsonkortholdere, der kan tilmelde sig via først-til-mølle-princippet. Læs mere her.

Tilhængere af udeholdet skal købe billet til udebaneafsnittet på 3F Tribunen. Tilskuere, der udviser tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende, vil blive bortvist uden refusion af billetten.

Tags på denne nyhed

Veloverstået standerhejsning i AaB af 1885

15. januar 2023 kl. 15:09 af Rasmus Estrup

Solen viste for en stund sit ansigt, da AaB af 1885’s fane i dag blev hejst ved standerhejsningen på AaB’s anlæg på Hornevej.

Det var sidste års U/13-spiller Sara Røge, som sammen med U/19-spiller og frivillig træner Andreas Larsen hævede fanen, mens formand i AaB af 1885 Claus Fallingborg traditionen tro holdt standerhejsningens tale.

Og det var for første gang siden 2020 en tale, der kunne holdes foran en stor forsamling og ikke gennem en online forbindelse på Facebook.

- Det er dejligt at være tilbage til fysisk møde, sagde Claus Fallingborg blandt andet, inden han især roste frivilligheden.

- Alle frivillige har virkeligt hjulpet sidste år. Det har været en fornøjelse, at så mange har bakket op omkring klubben, og dette gælder fra alle hold. Så herfra skal lyde en stor tak, og jeg håber, alle er klar igen i år, lød det blandt andet i talen, hvor der også blev sendt en tak til både trænere, forældre, dameklubben, AaB’s Venner, Onsdagsklubben, Aalborg Kommune og alle klubbens sponsorer, inden han kiggede frem mod året 2023.

- Nu går vi en rigtig spændende fodboldsæson i møde for alle hold, og vi kommer til at byde mange nye mennesker velkommen til vores klub, sagde Claus Fallingborg, der også fortalte, at fodboldafdelingen i det forgange år er vokset i antallet af medlemmer.

Efter det obligatoriske AaB-hurra var der aktiviteter på anlægget, inden der som altid blev serveret suppe i caféen.

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-FC Fredericia 2-2

14. januar 2023 kl. 08:15 af Rasmus Estrup

AaB spillede fredag eftermiddag årets første testkamp, da FC Fredericia var modstander på kunstgræsbanen i Gistrup.

FC Fredericia gjorde det bedst i første halvleg, og ti minutter inde i kampen sparkede Nicklas Røjkjær et frisparksmål i nettet for gæsterne, der kunne gå til pause foran 1-0.

Anden halvleg var klart bedre for nordjyderne, der var farlige ved Anosike Ementa allerede et minut efter pausen, og blot tre minutter efter pausen fandt Anosike Ementa så målet, da han udnyttede Louka Prips fine oplæg til udligningen 1-1.

Louka Prip stod selv for scoringen til 2-1 ca. midtvejs i anden halvleg, da et skarpt indlæg fra venstrekanten gik direkte i mål.

AaB kontrollerede anden halvleg og havde muligheder for at udbygge føringen, men i stedet udlignede FC Fredericias Andreas Lausen til slutresultatet 2-2 fem minutter før tid.

Se fyldigt sammendrag af kampen og få reaktioner fra cheftræner Erik Hamrén og målscorer Anosike Ementa i videoen øverst.

Tags på denne nyhed

Uafgjort i første test

13. januar 2023 kl. 15:41 af Brian Andersen

En skidt første halvleg og en god anden halvleg af AaB retfærdiggjorde udfaldet.

Indledningen bestod af pænt spil fra begge mandskaber, men da gæsternes Nicklas Røjkjær med et smukt frisparksmål efter 11 minutter bragte FC Fredericia i front, overtog udeholdet styringen.

Fem minutter senere måtte AaB-keeper Theo Sander således i to omgange afværge fra tæt hold fra gæsternes anfører Jeppe Gertsen, mens AaB’s første nærgående forsøg lod vente på sig indtil det 25. minut, hvor Oliver Ross’ afslutning fra distancen gik tæt forbi den ene opstander.

Efter den halve time havde en fri Jeppe Gertsen en god mulighed, men hovedstødet gik over mål, og det samme blev udfaldet for Adam Jakobsen, da han headede i halvlegens sidste minut.

Fra anden halvlegs begyndelse fik AaB imidlertid sat skik på spillet med højere tempo og mere hårdhed i duellerne, og allerede efter 47 minutter fik en veloplagt Louka Prip gjort forarbejdet for Anosike Ementa, men den flade afslutning blev blokeret før læderet passerede mållinjen.

Blot to minutter senere var de samme to spillere igen i aktion, og denne gang blev Louka Prips præcise bold fra højre flot flugtet højt i netmaskerne af Anosike Ementa til 1-1.

Efter 63 minutter kom også føringsmålet til AaB, da Louka Prips skarpe indlæg fra højre passerede alt og alle og gik ind ved den fjerneste stolpe.

I fortsættelsen var både Anosike Ementa og Jeppe Pedersen tæt på at øge føringen, men det skete aldrig, hvorfor FC Fredericia ved et sjældent besøg i anden halvleg i AaB’s straffesparksfelt fem minutter før tid kunne skrabe kuglen over stregen ved Andreas Lausen.

Louka Prip testede i næstsidste minut uden held FC Fredericias bageste skanse endnu engang, men flere scoringer blev det ikke til på en dag, hvor 27 mand fik spilletid for AaB.

Næste testkamp spilles om en uge på udebane mod AC Horsens.

Matchfacts – testkamp
AaB-FC Fredericia 2-2 (0-1)
11. min 0-1 Nicklas Røjkjær, 49. min 1-1 Anosike Ementa, 63. min 2-1 Louka Prip, 85. min 2-2 Andreas Lausen.

AaB (4-3-3): Theo Sander (46: Josip Posavec), Kasper Jørgensen (31: Kristoffer Pallesen (61: Kilian Ludewig)), Sebastian Otoa (46: Daniel Granli), Anders Hagelskjær (46: Jonas Skulstad), Andreas Poulsen (46: Jakob Ahlmann (76: Emil Nymann)), Oliver Ross (46: Jeppe Pedersen), Malthe Højholt (46: Lucas Andersen), Iver Fossum (31: Gustav Dahl (61: Pedro Ferreira)), Allan Sousa (46: Louka Prip), Milan Makaric (46: Anosike Eementa (76: Donovan Bagou)), Fisnik Isaki (31: Younes Bakiz (61: Anders Noshe)).

Tags på denne nyhed
'