AaB TV: Helenius er tilbage i AaB igen

18. januar 2023 kl. 15:11 af Rasmus Estrup

AaB kunne i går aftes præsentere Nicklas Helenius som ny angriber i klubben, og den tidligere Silkeborg I.F.-anfører og 3F Superligatopscorer havde i dag sin første træning med resten af Hele Nordjyllands Hold.

Angriberen, der som ungdomsspiller kom til AaB fra Svenstrup-Godthåb I.F. har i to omgange spillet 3F Superligafodbold for Hele Nordjyllands Hold, som han har scoret 52 mål for.

I dette indslag fra AaB TV kan du komme med bag kulissen på Nicklas Helenius' tilbagevenden og høre angriberen fortælle om baggrunden for skiftet, forholdet til klubben og fansene og om den opgave, der venter i foråret.

Tags på denne nyhed

AaB udlejer Kasper Høgh

18. januar 2023 kl. 12:00 af Brian Andersen

22-årige Kasper Høgh kom for et år siden til AaB fra Hobro I.K. og har kontrakt med Hele Nordjyllands Hold indtil 30. juni 2026.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum udtaler:

- Om nogen havde Kasper et uheldigt efterår, men han kom tilbage efter sin hovedskade og nåede at bidrage i fire kampe for os.

- Det er håbet, at Kasper med skiftet til Stabæk kan opnå kontinuerlig spilletid og udvikle sig yderligere, og så tager vi en evaluering i slutningen af året, hvor Stabæk også har en købsoption, fortæller Thomas Bælum.

Kasper Høgh ser frem til sit lejeophold i Stabæk, hvor han i øvrigt bliver holdkammerat med den tidligere AaB’er Kasper Pedersen:

- At komme til Stabæk er en god mulighed for mig både sportsligt og personligt. Jeg kan mærke, at klubben meget gerne vil mig, og det virker til at være en varm klub med meget imødekommende og flinke mennesker. Så jeg håber, at jeg kan få en masse spilletid, fortsætte min udvikling og fortsat mærke en stor glæde ved at spille fodbold.

Kasper Høgh har i 21 officielle kampe for AaB scoret tre gange.

Tags på denne nyhed

Helenius er klar for AaB

17. januar 2023 kl. 18:30 af Brian Andersen

Dermed vender Nicklas Helenius retur til Aalborg og Nordjylland, som han forlod i august 2016.

I dansk fodbold har Nicklas Helenius udover AaB og Silkeborg I.F. også repræsenteret OB og AGF, og samlet er det i disse fire klubber blevet til 374 officielle kampe, 123 scoringer og 43 assists. I de seneste to år har Helenius bidraget med 47 pletskud og 12 assists i 102 kampe for silkeborgenserne – heraf syv scoringer og fire målgivende oplæg i indeværende sæson.

I udlandet har 31-årige Nicklas Helenius repræsenteret engelske Aston Villa, som AaB solgte ham til i 2013, og tyske SC Paderborn 07, hvilket i alt udmøntede sig i fem mål i 20 kampe.

Nicklas Helenius kom som ungdomsspiller til AaB fra partnerklubben Svenstrup-Godthåb I.F.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum er særdeles glad for, at det er lykkedes at hente Nicklas Helenius hjem:

- Nicklas’ tal taler for sig selv, men udover en tilbagevenden af en notorisk målscorer og en AaB-dreng, der kender vores kultur, så får vi en voksen mand hjem til vores trup, en spiller der i denne sæson og indtil i dag har været anfører i Silkeborg I.F.

- Således er vores forventning, at Nicklas fra dag et indtræder som en lederskikkelse både på og uden for banen, og at han med sine mål og sin rolle som opspilsstation og assistmager kan blive en udslagsgivende figur både for sig selv og for sine medspillere, siger Thomas Bælum.

Nicklas Helenius, der for Danmark har opnået to A-landskampe og 13 U-landskampe, er taknemmelig for igen at skulle iklæde sig AaB-dragten:

- Jeg vil gerne takke både Silkeborg og Kent (Nielsen, SIF’s cheftræner og tidligere mestertræner i AaB, red.) for to fantastiske år sammen.

- Det er dog ingen hemmelighed, at mit hjerte primært er i AaB, og at jeg et eller andet sted altid har drømt om at vende tilbage på et tidspunkt, hvilket blev understreget, da jeg sidste år scorede hattrick for Silkeborg på Aalborg Portland Park, og hvor AaB-fansene klappede mig ud af banen. Det var en fantastisk følelse og bekræftede mig i, at jeg gerne ville slutte ordentligt af i AaB, hvis muligheden opstod, og det er jeg glad for, at jeg har fået muligheden for nu, siger Nicklas Helenius.

- Jeg er stolt af, at AaB har ønsket at hente mig hjem, og jeg er vildt sulten efter at tage ansvar og hjælpe holdet og klubben. Der er ingen garantier for, at man bliver en succes, men jeg vil garantere, at jeg vil arbejde stenhårdt for det hver dag. I første omgang venter der os en stor opgave i foråret, hvor vi skal tage det fra kamp til kamp og hver eneste gang jagte en sejr. Det gælder om at stå sammen og kontinuerligt få sat gode holdpræstationer sammen, for så skal krydderiet nok komme med alle de dygtige færdigheder, vi har individuelt i vores trup, lyder det fra Nicklas Helenius, der træner første gang med AaB i morgen.

Nicklas Helenius indleder sin tilbagevenden til AaB i nummer 17 og tiltræder på en treårig kontrakt – gældende til 31. december 2025.

Indtil videre er de 52 fuldtræffere for Hele Nordjyllands Hold scoret i 164 officielle kampe.

Tags på denne nyhed

Billetsalget til AaB-AGF åbner i morgen

16. januar 2023 kl. 14:29 af Rasmus Estrup

Forårspremieren i 3F Superligaen nærmer sig, og i morgen er der præcis en måned til AaB’s møde med AGF fredag 17. februar kl. 19.00 på Aalborg Portland Park.

Billetter til opgøret kan købes fra i morgen kl. 10.00 på www.billet.aabsport.dk. Her kan du naturligvis også allerede nu købe et sæsonkortabonnement, så du er sikret en plads til alle forårets vigtige hjemmekampe i 3F Superligaen og Pokalen.

Som sæsonkortholder kan du også tilmelde dig årets store preseason-arrangement i Aalborg Kongres og Kultur Center 14. februar. Arrangementet, der er arrangeret i samarbejde med Arbejdernes Landsbank, er gratis for sæsonkortholdere, der kan tilmelde sig via først-til-mølle-princippet. Læs mere her.

Tilhængere af udeholdet skal købe billet til udebaneafsnittet på 3F Tribunen. Tilskuere, der udviser tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende, vil blive bortvist uden refusion af billetten.

Tags på denne nyhed

Veloverstået standerhejsning i AaB af 1885

15. januar 2023 kl. 15:09 af Rasmus Estrup

Solen viste for en stund sit ansigt, da AaB af 1885’s fane i dag blev hejst ved standerhejsningen på AaB’s anlæg på Hornevej.

Det var sidste års U/13-spiller Sara Røge, som sammen med U/19-spiller og frivillig træner Andreas Larsen hævede fanen, mens formand i AaB af 1885 Claus Fallingborg traditionen tro holdt standerhejsningens tale.

Og det var for første gang siden 2020 en tale, der kunne holdes foran en stor forsamling og ikke gennem en online forbindelse på Facebook.

- Det er dejligt at være tilbage til fysisk møde, sagde Claus Fallingborg blandt andet, inden han især roste frivilligheden.

- Alle frivillige har virkeligt hjulpet sidste år. Det har været en fornøjelse, at så mange har bakket op omkring klubben, og dette gælder fra alle hold. Så herfra skal lyde en stor tak, og jeg håber, alle er klar igen i år, lød det blandt andet i talen, hvor der også blev sendt en tak til både trænere, forældre, dameklubben, AaB’s Venner, Onsdagsklubben, Aalborg Kommune og alle klubbens sponsorer, inden han kiggede frem mod året 2023.

- Nu går vi en rigtig spændende fodboldsæson i møde for alle hold, og vi kommer til at byde mange nye mennesker velkommen til vores klub, sagde Claus Fallingborg, der også fortalte, at fodboldafdelingen i det forgange år er vokset i antallet af medlemmer.

Efter det obligatoriske AaB-hurra var der aktiviteter på anlægget, inden der som altid blev serveret suppe i caféen.

Tags på denne nyhed
'