Vidste du om AaB og OB…

29. september 2022 kl. 15:53 af Brian Andersen

- at den forestående dyst er 3F Superligakamp nummer 91 mellem AaB og OB. Statistikken siger 34 sejre til AaB, 30 uafgjorte og 26 nederlag samt en målscore på 131-120 set med AaB’s øjne.

- at AaB har vundet de to seneste 3F Superligakampe mod OB, senest i marts 2022 med 3-2 i Odense. Hvis det skulle blive til en sejr igen mod OB, vil det være første gang august 2011-august 2012, at AaB vinder tre 3F Superligakampe i træk mod OB.

- at seneste besøg af OB på Aalborg Portland Park foregik 17. september 2021, hvor AaB sejrede 2-0 efter scoringer af Rasmus Thelander og Anders Hagelskjær.

- at fra den nuværende AaB-trup har Lucas Andersen (2 mål), Milan Makaric (1), Kasper Høgh (1) og Jakob Ahlmann (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod OB.

- hvis AaB kan holde OB fra at score i morgen aften, vil det være anden 3F Superliga-hjemmekamp i træk med clean sheet mod OB. Det har AaB ikke præsteret mod OB i Aalborg siden august-november 2013, hvor det blev til en målløs kamp og en smal sejr på 1-0 mod fynboerne.

- at AaB er ubesejret i de seneste fire 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park, hvor det er blevet til tre uafgjorte og en sejr. Hvis det bliver til point mod OB, vil AaB have spillet fem 3F Superliga-hjemmekampe i træk uden nederlag for første gang siden april-maj 2021.

- at ud af de 90 tidligere 3F Superligakampe mod OB har AaB scoret først i 45 tilfælde, hvilket har resulteret i 31 sejre, otte uafgjorte og seks nederlag. Omvendt har OB scoret kampens første mål i 35 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, 12 uafgjorte og 20 nederlag.

- at AaB blot har scoret først i to af de ti spillede kampe i indeværende sæson af 3F Superligaen, men begge kampe er til gengæld endt med sejr til AaB. Omvendt skal AaB helst undgå at komme bagud, idet det kun i én kamp ud af seks er lykkedes AaB at vende 0-1 til point.

- at AaB har sejret med samlet 11-1 i de fire seneste 3F Superliga-hjemmekampe afviklet en fredag aften. Blandt de fire fredagssejre var tidligere nævnte kamp mod OB i september 2021.

- at Jens Maae fredag aften dømmer sin første 3F Superligakamp i indeværende sæson med deltagelse af AaB. Hans seneste besøg i Aalborg var i marts 2022, hvor AaB besejrede Brøndby I.F. med 3-0 efter to straffesparksscoringer af Louka Prip og en fuldtræffer af Milan Makaric.

- at AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til alle 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2022 går ubeskåret til Safe House – Aalborg, som efter efterårets første fem hjemmekampe allerede er sikret en donation på 78.036 kr. Køb i forsalg billet til dysten mod OB her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Vesttribunen nærmer sig udsolgt

29. september 2022 kl. 08:12 af Rasmus Estrup

Fredag er der lagt op til en festlig aften på Aalborg Portland Park, når AaB tager imod OB kl. 19.00.

Til kampen er der blandt andet arrangeret jobmesse og tribunefest for studerende på videregående uddannelser i Nordjylland under overskriften “Students’ Grandstand Party”.

Flere end 1.300 studerende har tilmeldt sig “Students’ Grandstand Party”, og på Vesttribunen er der nu færre end 600 pladser tilbage til opgøret. Så vil du med til festen på Vesttribunen, skal du købe en billet snarest på www.billet.aabsport.dk

I forbindelse med “Students’ Grandstand Party” har Scan Global Logistics sørget for, at den aalborgensiske DJ, Rikke Darling, sætter gang i festen, når hun fra kl. 18.00 leverer et show fra grønsværen.

På fredag er det også første gang, at alle fire tribuner på Aalborg Portland Park er helt røde. Det sker under overskriften “Rød Aalborg”.

3F Tribunen har således fået røde reklamebannere, og A. Enggaard, som har overdraget råderetten over æstetikken på A. Enggaard Tribunen til AaB’s fans, kan også præsentere en helt rød tribune på fredag.

Knap 9.000 fans billet til kampen, og du kan blive en del af fredagsfesten ved at købe billetter på www.billet.aabsport.dk.

Tags på denne nyhed

AaB og Ramkilde laver aftale året ud

28. september 2022 kl. 09:30 af Brian Andersen

Nu gør AaB og den 24-årige angriber samarbejdet formelt.

Marco Ramkilde kom allerede som U/11-spiller til AaB fra partnerklubben Aalborg KFUM, men efter to skadesplagede år i Superligatruppen blev man i sommeren 2019 enige om at stoppe samarbejdet ved kontraktudløb.

Efter en pause fik Marco Ramkilde igen mod på fodboldtilværelsen, hvilket i marts 2020 førte til en kontrakt med Queens Parks Rangers, og aftalen med London-klubben blev i foråret 2021 forlænget.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum udtaler:

- I AaB Akademiet er der igennem årene udklækket mange dygtige angribere, og på et tidspunkt blev Marco Ramkilde af vores trænere betegnet som den mest komplette af dem alle.

- Desværre har Marco haft et uheldigt forløb i sine første år som seniorspiller, men at evnerne og målfarligheden er intakt har han siden sin tilbagevenden i sommer bekræftet igen og igen til træning, og senest og ikke mindst har han imponeret Erik Hamrén (AaB’s cheftræner, red.), fortæller Thomas Bælum.

- Nu har vi i første omgang lavet en kort aftale, men det ville glæde os enormt, hvis vi om få måneder skal forlænge kontrakten, konstaterer Thomas Bælum.

Marco Ramkilde, der er noteret for 29 U-landskampe og syv scoringer for Danmark, supplerer:

- Jeg har virkelig nydt at være tilbage i AaB og har lagt på dag for dag, og det har været vigtigt for mig at bevise over for både klubben og mig selv, at jeg kan være i fuld træning over en længere periode.

- Derfor er jeg enig i, at timingen er rigtig nu, og forhåbentlig kan jeg relativt hurtigt bidrage med minutter på banen og gøre en forskel. I hvert fald er jeg parat til at fortsætte det hårde arbejde, og forhåbentlig kan mit ophold i AaB igen blive længerevarende, lyder det fra Marco Ramkilde.

Marco Ramkilde, der tidligere spillet fem officielle kampe for AaB, får trøje nummer 29.

To Ross-kasser og tre straffesparksredninger af Sander

28. september 2022 kl. 08:13 af Rasmus Estrup

Oliver Ross var med fra start og scorede to gange, da U/19-landsholdet i går spillede puljefinale i Hobro mod England i EM-kvalifikationen.

Begge hold var på forhånd videre til næste runde af EM-kvalifikationen, men kæmpede om førstepladsen i puljen, og denne snuppede England med en sejr på 4-2.

Englænderne kom foran fire minutter inde i anden halvleg, men kort efter udlignede Oliver Ross til 1-0, da han sparkede bolden op i nettaget efter et indlæg.

Englænderne svarede dog straks tilbage med målet til 2-1, og efter 73 minutter blev det også 3-1 til England, inden Oliver Ross igen var på pletten med reduceringen til 3-2 efter en returbold fra den engelske målmand.

I tillægstiden lukkede England kampen med 4-2-målet.

Oliver Ross har nu spillet 13 ungdomslandskampe og scoret fem mål for Danmark.

Sander blev straffesparkshelt

U/18-landsholdet spillede i går finale i en miniturnering i Sverige efter at have besejret Norge i turneringens indledende kamp, og her var tre straffesparksredninger af Theo Sander afgørende. 

AaB-keeperen, som sad over i første kamp mod Norge, bar også anførerbindet i finalen mod Sverige, og efter 12 minutter kom Danmark foran med 1-0.

Fire minutter senere udlignede svenskerne til 1-1, der også blev slutresultatet for den ordinære spilletid.

Miniturneringen skulle til sidst afgøres i en straffesparkskonkurrence, og her spillede AaB-målmanden den helt store hovedrolle, da danskerne vandt kampen og miniturneringen.

Theo Sander pillede således Sveriges tre første forsøg fra 11-meterpletten, og da Danmark, som sparkede først, scorede på tre af sine første fire spark, var det hele afgjort, inden svenskerne skulle forsøge sig for fjerde gang.

Theo Sander har ligesom Oliver Ross nu optrådt 13 gange på danske ungdomslandshold. Kampen i går var hans debut på U/18-landsholdet.

Tags på denne nyhed

Al info om fredagskampen mod OB

27. september 2022 kl. 15:10 af Rasmus Estrup

Kampinfo
Spillerunde: 11
Spilledato: Fredag 30. september 2022
Kick-off: Kl. 19.00
Dørene åbner: Kl. 17.00
Fanzonen åbner: Kl. 16.30 - drikkevarer sælges fra kl. 16.00

Flere end 8.000 fans har billet - køb online
Flere end 8.000 AaB-fans har allerede billet til fredagskampen mod OB, og du kan i forsalg købe billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk, hvor du også kan gøre som flere end 4.300 andre og sikre dig et sæsonkortabonnement. 

Billethusene på Aalborg Portland Park åbner kl. 17.00 på fredag, hvor du også kan købe billetter, såfremt der ikke er udsolgt. 

Tilhængere af OB skal købe billetter til udebaneafsnittet på 3F Tribunen. Tilskuere, der udviser tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende, vil blive bortvist uden refusion af billetten.

Har du på kampdagen spørgsmål i forhold til billetter, kan du besøge billetinformationen, som ligger på hjørnet af Complea Tribunen og Vesttribunen. 

“Students’ Grandstand Party”
På fredag har Scan Global Logistics, Arbejdernes Landsbank og Det Nordjyske Mediehus inviteret alle studerende på videregående uddannelser i Nordjylland “Students’ Grandstand Party” med jobmesse og en gratis billet til AaB-OB.

De første 1.000 gæster til jobmessen, får også en gratis øl på tribunen af Royal Unibrew, og flere end 1.000 studerende har tilmeldt sig “Students’ Grandstand Party”. Du kan stadig nå at tilmelde dig her.

Jobmessen med en række nordjyske virksomheder begynder kl. 15.00 og fortsætter indtil kl. 17.00, hvor de gratis billetter til kampen blive uddelt, og samtidig åbner dørene til Aalborg Portland Park

A. Enggaard præsenterer “Rød Aalborg”
På fredag er der også premiere på Aalborg Portland Parks nye, permanente udseende med helt røde tribuner.

Mens 3F har valgt at omdanne deres reklamebannere til røde bannere, så har A. Enggaard overdraget æstetikken på A. Enggaard Tribunen til AaB’s fans, der ligeledes har lavet en rød reklameplads. Dermed bliver alle tribuner fremover røde på Aalborg Portland Park, og i anledning af det, inviterer A. Enggaard til “Rød Aalborg” på fredag, hvor det nye look altså kan ses for første gang.

En video, som præsenterer “Rød Aalborg” vises på storskærmen kl. 18.00, og i pausen vil repræsentanter fra Vesttribunen sætte ord på udsmykningen af A. Enggaard Tribunen.

DJ-show af Rikke Darling
Den aalborgensiske DJ, Rikke Darling, der er landets førende kvindelige DJ, vil i forbindelse med”Students’ Grandstand Party” og Rød Aalborg” bringe stemningen på Aalborg Portland Park på kogepunktet frem mod kickoff. Scan Global Logistics har således sørget for, at den lokale DJ, styrer musikken fra grønsværen fra kl. 18.00 til 18.35 fredag aften.

Fanzonen åbner kl. 16.30 - drikkevarer sælges fra kl. 16.00
På fredag kan der købes drikkevarer i AaB’s fanzone uden for Complea Tribunen allerede fra kl. 16.00, mens alle de øvrige aktiviteter i fanzonen går i gang kl. 16.30.

Aktiviteterne indebærer blandt andet AaB’s hoppeborg, en sparkestation, ansigtsmaling.

Beerpong og bordfodbold i fanzonen
På fredag vil der i anledning af “Students’ Grandstand Party” være et telt med beerpong og bordfodbold, som alle har mulighed for at benytte sig af.

Per Westergaard mindes med stilhed
Umiddelbart inden kampstart af fredagens kamp, vil der være et minuts stilhed til ære for Per Westergaard, der er gået bort i en alder af 70 år.

Per Westergaard spillede fra 1972 til 1977 110 officielle kamp for AaB, og da klubben vandt sit første danske mesterskab var det med Per Westergaard som assistenttræner. I 1996-1997 var Per Westergaard cheftræner i AaB, hvor han siden også var tilknyttet AaB’s fodboldskoler og senest ansat som klubbens scout.

Køb AaB’s miljøvenlige spillertøj i AaB Fanshop
I AaB Fanshop både i foyeren og i fanzonen kan du på kampdagen også købe merchandise samt AaB’s nye spillerdragter - inklusiv den nye håndsrækningstrøje - der alle er lavet i et miljøvenligt materiale og også kan købes online på www.aabshoppen.dk

Desuden kan du i AaB Fanshop også se og købe tøj fra den nye “ANNO85”-kollektion.

Salgsvogn med særlige kampdagstilbud på merchandise
I fanzonen vil der igen på fredag være en salgsvogn med særlige kampdagstilbud på AaB-merchandise.

Det er kun muligt at anvende betalingskort hos salgsvognen. 

Adgang til boder og toilletter i fanzonen under kampen
Fanzonens boder og toiletter er også tilgængelige under fredagskampen. Dermed kan tilskuere på Vesttribunen anvende boder og toiletfaciliteter i fanzonen uden for Aalborg Portland Park, mens kampen mod OB spilles. 

Gratis tog- og buskørsel med billet til kampen
Alle med en billet til kampen kan på fredag køre gratis med tog og busser fra Nordjyllands Trafikselskab. Man skal blot vise sin kampbillet eller sit digitale sæsonkort i bussen.

Vær opmærksom på, at der på grund af vejarbejde på Kastetvej er ændrede busruter. Altså skal man stå af ved stoppestedet Suensonsgade, hvis man tager busrute 2. 

Kommer man med busrute 16 skal man stå af ved stoppestedet Anneberghus.  

Rygning er ikke tilladt
Det er ikke tilladt at ryge på Aalborg Portland Park. Det er muligt for tilskuere på Vesttribunen og Complea Tribunen at ryge uden for stadion i pausen.

Kontantløse boder åbner kl. 17.00
Boderne på Aalborg Portland Park åbner på fredag to timer før kampstart, hvor dørene også åbner. 

På hver tribune er der én bod, hvor der kan betales med kontanter. Ellers foregår betalingen kontantløst på Aalborg Portland Park. 

Køb pizza i Bod 4 på Complea Tribunen
I Bod 4 på Complea Tribunen er det igen muligt at købe pizza til kampen.

Twitter og Instagram
Det officielle hashtag for kampen er #AaBOB – følg og benyt dette hashtag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Transport
Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Vær særligt opmærksom på, at Kastetvej samt nogle af sidegaderne er spærret mellem Haraldslund og Skydebanevej på grund af vejarbejde. Altså kan man kun tilgå parkeringspladsen fra øst/Dannebrogsgade.

Vær også opmærksom på, at vejarbejdet har indflydelse på busruten, og derfor skal man stå af ved stoppestedet Suensonsgade, hvis man tager busrute 2. 

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering
Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold
Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Complea Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Tags på denne nyhed
'