A. Enggaard præsenterer “Rød Aalborg”

23. september 2022 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Den nordjyske entreprenørvirksomhed A. Enggaard har siden 2010 været tribunepartner for den sydlige langside Aalborg Portland Park, og nu har A. Enggaard forlænget deres platinaftale med AaB til 30. juni 2025.    

I den forbindelse har A. Enggaard valgt at overdrage råderetten over æstetikken A. Enggaard Tribunen til AaB’s fans. Konkret betyder det, at A. Enggaard har overdraget en meget stor del af virksomhedens reklameplads til fansene, som har haft fuld frihed til at vælge ny udsmykning. Det betyder blandt andet, at Aalborg Portland Park nu bliver helt rød, hvilken kan ses til næste hjemmekamp fredag 30. september, hvor A. Enggaard præsenterer ”Rød Aalborg”.   

Sidste år udskiftede AaB og Aalborg Kommune alle sæderne Aalborg Portland Park med nye røde sæder, og senere blev Complea Tribunens hjørnebannere malet røde. Nu har 3F også valgt at lave sine reklamebannere 3F Tribunen røde, mens det altså er fansene, der bestemmer udseendet af reklamebanneret A. Enggaard Tribunen, der også bliver rød   

- Vi synes, det er fantastisk, at A. Enggaard denne måde vælger at inddrage AaB’s aktive fans i udformningen af A. Enggaard Tribunen. Det viser, hvor stort sammenspillet mellem klubben, samarbejdspartnerne og fansene er blevet de seneste år, hvilket ikke mindst mærkes stadionoplevelsen, siger AaB’s kommercielle direktør, Jesper Elkjær, og fortsætter 

- Alle vores tribunesponsorer har nu valgt at have deres reklamebannere i AaB’s farver for at støtte op om stadionoplevelsen. Derudover er det en fornøjelse, at A. Enggaard inddrager fansene i udsmykningen af A. Enggaard Tribunen, og jeg glæder mig til at se et helt rødt Aalborg Portland Park til næste hjemmekamp, siger han   

Også fansene glæder sig over A. Enggaards initiativ:  

- Vi er glade for, at A. Enggaard har givet AaB’s fans muligheden for at løfte det visuelle udtryk Aalborg Portland Park, fans og sponsorer kan stå sammen om at vise vores fælles kærlighed til AaB gennem et rødt stadion. Vores forhåbning er, at “Rød Aalborg” kan være med til at samle tilskuerne tværs af de fire tribuner Aalborg Portland Park endnu mere, siger Vesttribunens formand Rikke Damgaard.   

- Det er afgørende for os, at udsmykningen sker fansenes præmisser. Der er intet AaB uden fansene, det fællesskab og den stemning, de skaber, siger økonomichef i A. Enggaard, Anders Mejlholm Larsen og fortsætter:  

- Vi ønsker at understøtte fællesskaber og det byliv, som er vigtigt for, at Aalborg er et helt særligt sted bo. Det gælder både i de bydele, vi selv udvikler, og i byen generelt. Derfor er vi meget stolte af at være partner i AaB og glæder os over, at vi nu sammen med fansene er med til at give stadionoplevelsen endnu et skub opad med en helt rød og nyudsmykket A. Enggaard Tribune. 

Aalborg Portland Parks nye udseende får premiere til næste hjemmekamp fredag 30. september mod OB, hvor der også er ”Students’ Grandstand Party”.     

I den forbindelse har Det Nordjyske Mediehus, Arbejdernes Landsbank og Scan Global Logistics inviteret alle studerende i Nordjylland til jobmesse og fodbold Aalborg Portland Park, og Royal Unibrew giver de 1.000 første studerende til jobmessen en gratis øl tribunen.   

Scan Global Logistics har endvidere sørget for, at den aalborgensiske DJ, Rikke Darling, der er landets førende kvindelige DJ, sikrer, at stemningen er i top inden kickoff, når hun spiller græsplænen Aalborg Portland Park fra kl. 18.05.   

Programmet for 30. september:  

Kl. 15.00 - 17.00: Jobmesse i hal 1 Aalborg Portland Park  
Kl. 16.30 - 18.00: Fest i fanzonen med aktiviteter og musik   
Kl. 17.00:  Dørene åbner til Aalborg Portland Park   
Kl. 18.00: A. Enggaard præsenterer “Rød Aalborg”  
Kl. 18.05-18.35: Rikke Darling   
Kl. 19.00: Kampstart, AaB-OB   

Tags på denne nyhed

Footballday bliver sølvpartner i AaB

22. september 2022 kl. 11:43 af Rasmus Estrup

Footballday er et dansk event- og rejseselskab med udgangspunkt i Aalborg, der skræddersyr fodboldrejser ud i Europa, og Footballday har indgået et sølvpartnerskab med AaB frem til sommeren 2024.

Partnerskabet indebærer blandt andet, at Footballday eksponeres på de nye LED-bander på Aalborg Portland Park, ligesom Footballday bliver en del af AaB Netværket og får hospitality-muligheder i VIP-loungerne på Aalborg Portland Park til AaB’s hjemmekampe.

- Vi er meget stolte over at være sølvpartner i AaB, og vi håber, at vi gennem dette partnerskab kan få flere af AaB’s fans og samarbejdspartnere med på fantastiske fodboldrejser. Naturligvis helst på dage, der ikke falder sammen med AaB’s hjemmekampe på Aalborg Portland Park, siger Morten Fals, direktør hos Footballday.

- Vi kan tilbyde fodboldture ud i hele Europa, og udover de individuelle ture forventer vi os meget af vores grupperejser, hvor vi gennem unikke oplevelser får skabt et fællesskab for deltagerne, slutter Morten Fals.

Footballday.dk kan du blandt andet finde planlagte grupperejser til England, når Liverpool FC møder Leeds United FC 29. oktober og til kampen mellem Liverpool FC og Southampton FC 12. november. 

Derudover er Footballday også klar med fodboldrejser til Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig. 

Tags på denne nyhed

Ross på tavlen i dansk U/19-sejr

22. september 2022 kl. 07:58 af Rasmus Estrup

De to unge AaB-spillere Oliver Ross og Anders Noshe var begge med i danske ungdomslandsholdssejre i går. 

Oliver Ross startede inde som spidsangriber og fik fuldt spilletid i U/19-landsholdets EM-kvalifikationskamp mod Georgien, og det var med en scoring til følge i sejren på 3-1.

Kampen blev spillet i Hjørring, og med et godt hovedstød headede AaB-spilleren Danmark foran med 1-0 efter 36 minutter. Inden pausen udbyggede Filip Bundgaard til 2-0, og midt i anden halvleg gjorde Gustav Christensen det til 3-0 for danskerne. Georgien reducerede til slutresultatet 3-1 i 87. minut.

Kampen var Oliver Ross’ første U/19-landskamp, men 11. ungdomslandskamp i alt. Scoringen var hans tredje i nationaldragten.

U/19-landsholdet spiller igen på lørdag kl. 18.00, når det på DS Arena i Hobro gælder EM-kvalifikationskampen mod Montenegro.

Noshe med startplads i 4-2-sejr

Anders Noshe var også i aktion i går, da U/17-landsholdet på udebane vandt en venskabskamp med 4-2 over Østrig.

Victor Froholdt, Oscar Schwartau og Tobias Lund Jensen sikrede Danmark en pauseføring på 3-0, og efter to østrigske reduceringer var Tobias Lund Jensen igen i målscorerens rolle med 4-2-målet efter 73 minutter.

Anders Noshe, der startede inde og fik 81 minutters spilletid, har nu spillet seks ungdomslandskampe og scoret to mål.

Fire af kampene har været for U/17-landsholdet, der møder Østrig igen på lørdag i en ny venskabskamp.

Tags på denne nyhed

AaB og Inge André Olsen stopper i gensidig forståelse samarbejdet

21. september 2022 kl. 09:16 af Brian Andersen

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler: 

- Som med alt andet i AaB-regi evaluerer vi løbende, og her er vi sammen med Inge blevet enige om, at det er rettidigt for begge parter at lade vores veje skilles nu.

- I en vanskelig periode og med tiltrædelse nærmest samtidig med at Covid-19 gjorde sit indtog, har vi sat pris på det store stykke arbejde, som Inge har udført for klubben i to et halvt år, og vi ønsker ham alt det bedste fremover, siger Thomas Bælum.

Inge André Olsen supplerer:

- Der er ingen tvivl om, at vi i en turbulent tid har kæmpet med at få tingene forløst såvel på som uden for banen, men jeg er glad for at aflevere klubben i trygge hænder, selvom der venter alle et stort arbejde i fortsættelsen.

- Rent sportsligt ærgrer jeg mig mest over, at vi i min tid i AaB ved alle tre sæsonafslutninger med henholdsvis en tabt pokalfinale og to tabte Europa Playoff-finaler kiksede kvalifikationen til europæisk fodbold, hvilket har været en stor skuffelse for alle, men jeg har nydt min tid i klubben og vil gerne takke alle i AaB for vores samarbejde, slutter Inge André Olsen.

Thomas Bælum vil i den kommende tid fungere som midlertidig sportslig ansvarlig.

AaB vil bruge efteråret på en dybdegående evaluering, og når den igangværende strategiproces er færdig, vil det blive præsenteret, hvordan organisationen kommer til at se ud fremover.

Tags på denne nyhed

AaB vinder 2-1 over FCM i Future Cup

20. september 2022 kl. 15:34 af Rasmus Estrup

Ligesom AaB’s første kamp i Future Cup endte også dagens Future Cup-kamp med en 2-1 sejr til AaB, der i dag fik besøg af FC Midtjylland på Hornevej.

Gæsterne indledte opgøret bedst og spillede sig blandt andet frem til en stor chance til Andreas Nibe, der dog sparkede sit frie forsøg over AaB-målet.

Efter ti minutter kom AaB bedre med i opgøret, og i det 20. minut kunne Anosike Ementa have bragt AaB foran på et indlæg fra Fisnik Isaki, men FCM-keeper Mark Ugboh fik reddet bolden.

I stedet kunne FC Midtjylland efter 33 minutter bringe sig foran, da AaB-defensiven ikke fik clearet en løs bold i feltet. Bolden blev samlet op af Valdemar Byskov, der vendte rundt og sparkede bolden ind bag Theo Sander til 1-0.

Umiddelbart efter havde gæsterne alletiders mulighed for at fordoble føringen, men Jakob Ahlmann reddede afslutningen på stregen, og kort før pausen slog AaB så til med udligningen til 1-1, da Fisnik Isakis afslutning fra yderkanten af feltet blev afrettet i nettet.

Anden halvleg begyndte godt for AaB, og få minutter efter pausen sparkede Milan Makaric 2-1-målet i kassen efter et godt oplæg af Fisnik Isaki, der brød igennem på højrekanten.

Et par minutter efter kom Emil Nymann så i vejen for en stor mulighed til gæsternes Oliver Sørensen i modsatte ende.

Herfra havde AaB fin kontrol på kampen frem mod de sidste minutter, hvor FC Midtjylland pressede på i flere omgange for en udligning. Det blev da også til et nærgående skud, der snittede oversiden af overliggeren, inden Jakob Gaardsøe var nærgående i modsatte ende, hvor AaB-spillerne appellerede for et straffespark. Men dommerens fløjte forblev tavs indtil slutfløjtet, hvor AaB’s sejr på 2-1 således blev sikret.

- Det var en god kamp og en god sejr at få efter en rigtig fin præstation mod en god modstander, siger AaB’s assistenttræner Oscar Hiljemark. 

- De første fem-ti minutter var de farlige på deres omstillinger, men resten af første halvleg var det os, der kom frem til mest. Det første kvarter af anden halvleg var også godt for vores side, hvorefter der kom en mellemperiode, hvor vi ikke lykkedes med så meget. Men overordnet var det en rigtig fin kamp, siger Oscar Hiljemark, der sammen med den øvrige trænerstab havde valgt følgende startopstilling:

Theo Sander
Emil Nymann, Sebastian Otoa, Noah Holmstrøm, Jakob Ahlmann
Jeppe Pedersen, Anosike Ementa, Sebastian Stahlfest
Fisnik Isaki, Milan Makaric, Oscar Meedom

Efter 59 minutter kom Yahya Nadrani og Jakob Gaardsøe på banen for AaB, inden en indskiftning af Kasper Davidsen fulgte ca. ti minutter før tid.

AaB har nu seks point efter to kampe i Future Cup og spiller sin næste Future Cup-kamp mandag 31. oktober på hjemmebane mod AC Horsens.

Future Cap har erstattet Reserveligaen, og hver klub må maksimalt anvende fem spillere over 21 år i en Future Cup-kamp. 

Tags på denne nyhed
'