Vidste du om Randers FC og AaB…

10. maj 2022 kl. 10:17 af Brian Andersen

- at AaB ikke har tabt til Randers FC i de seneste seks indbyrdes opgør i 3F Superligaen. Dog er blot to af de seks kampe vundet af AaB – mens de øvrige fire kampe er endt uafgjort. AaB vandt dog det seneste opgør, da det 8. april 2022 blev 3-0 på Aalborg Portland Park efter scoringer af Louka Prip (2) og Milan Makaric.

- at klubbernes seneste indbyrdes møde i Randers 22. august 2021 sluttede 1-1 – også her med Milan Makaric som målscorer for AaB.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Milan Makaric (3 mål) og Louka Prip (2) også Kasper Kusk (7 mål), Magnus Christensen (1), Lucas Andersen (1), Jakob Ahlmann (1) og Rasmus Thelander (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Randers FC.

- at den forestående dyst er AaB’s onsdagskamp nummer 71 i 3F Superligaen. AaB er med 70 kampe den klub med klart flest 3F Superligakampe på en onsdag, da de er otte kampe foran FC København og ti kampe foran OB. AaB har vundet 30 af de 70 onsdagskampe, spillet 16 uafgjort og tabt de resterende 24 kampe.

- at på udebane har AaB spillet 30 3F Superligakampe på en onsdag; her lyder statistikken på otte sejre, fire uafgjorte og 18 nederlag. Fire af udekampene på en onsdag har været mod Randers FC, hvilket blot har givet et enkelt point, hvilket i april 2007, da de to klubber spillede 1-1 med Rade Prica som AaB-målscorer.

- at AaB har mødt Randers FC 47 gange i 3F Superligaen, og at statistikken siger 19 sejre til AaB, 15 uafgjorte og 13 nederlag samt en målscore på 75-61.

- at på udebane har AaB mødt Randers FC 23 gange i 3F Superligaen. Ni kampe er vundet af AaB, ni sluttet uafgjort og fem kampe er vundet af Randers FC. Målscoren er 37-30 i AaB’s favør.

- at AaB ikke har tabt en udekamp mod Randers FC i Superligaen siden maj 2017. De seks udekampe AaB har spillet i Randers siden er endt med fire uafgjorte og to sejre.

- at AaB har tabt fire 3F Superligakampe i træk, hvilket er en tangering af en negativ klubrekord. AaB har to gange tidligere tabt fire 3F Superligakampe i træk, senest i juni 2020. Her brød man stimen med en sejr på 4-1 over AGF.

- at AaB ligger på en delt andenplads over flest clean sheets i denne sæson. AaB og FC Midtjylland har holdt nullet 11 gange. FC København topper listen med 16 clean sheets, mens Randers FC har holdt nullet seks gange.

- at uafgjort ikke er en mulighed onsdag aften; i hvert fald har AaB ikke spillet uafgjort i sine seneste ti udekampe i 3F Superligaen og nærmer sig dermed klubrekorden på 12 udekampe i træk uden et uafgjort resultat.

- at 14 gange i denne 3F Superligasæson har AaB har været foran 1-0. De 14 kampe er endt med ti sejre, tre uafgjorte og blot et enkelt nederlag.

- at AaB senest var i aktion på datoen 11. maj, da det i 2014 sluttede målløst på udebane mod FC Vestsjælland, hvilket var nok til at sikre AaB’s fjerde danske mesterskab i historien.

- at dommer i morgen aften er Aydin Uslu, som tre gange tidligere har dømt AaB i 3F Superligaen, hvilket er endt med to sejre og en uafgjort. Seneste tilfælde var 27. august 2021, hvor scoringer af Rasmus Thelander og Iver Fossum sikrede en 2-1 gevinst på Aalborg Portland Park mod FC Nordsjælland.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

På udebanetur med Mr Green

9. maj 2022 kl. 16:01 af Rasmus Estrup

Mr. Green har her i Mesterskabsspillet ønsket at gøre noget særligt ud af et par udebaneture. Derfor havde samarbejdspartneren til seneste udekamp arrangeret en partybus til og fra Silkeborg med fri bar hele vejen for 20 heldige AaB-fans. 

Nede på tribunen på Jysk Park delte Mr. Green desuden stadionplatter ud til de 500 første AaB-fans i udebaneafsnittet - og på onsdag gør de det igen. 

Der er således endnu en gang arrangeret en partybus med fri bar og AaB-merchandise for vinderne af en MR. Green-konkurrence, og er man blandt de første 500 på udebaneafsnittet, får man en gratis stadionplatte til kampen. 

Så kom i god tid på onsdag og få gratis aftensmad på Mr. Greens regning. 

Her finder du al information om, hvordan du kan støtte AaB på onsdag. 

AaB spiller i klubdragten i Randers

9. maj 2022 kl. 12:58 af Rasmus Estrup

Hver gang det kan lade sig gøre, spiller AaB i den rød-hvide klubdragt. Dette er også tilfældet på onsdag, hvor Hele Nordjyllands Hold kl. 18.00 gæster Randers FC i Mesterskabsspillet. 

Du kan købe AaB's klubtrøje på www.aabshoppen.dk, hvor du også kan få fingre i den blå andentrøje og den lyserøde håndsrækningstrøje.  

I sæsonens sidste udekamp mod FC København kan AaB ikke anvende klubdragten, hvorfor holdet i stedet vil bære den blå andendragt søndag 22. maj. 

Kampstart på onsdag er kl. 18.00 på Cepheus Park Randers. Mr. Green giver en gratis stadionplatte til de 500 første AaB-fans på tribunen. Læs mere om, hvordan du kan støtte AaB i Randers her, eller se kampen på TV3 Sport med optakt fra kl. 17.30. 

Tags på denne nyhed

Hagelskjær og Højholt i karantæne

9. maj 2022 kl. 10:52 af Rasmus Estrup

Cheftræner Lars Friis må på onsdag se bort fra både Malthe Højholt og Anders Hagelskjær, der med advarsler i søndagskampen mod FC Midtjylland er røget i karantæne. 

Anders Hagelskjær, der modtog en advarsel i 62. minut i går, er oppe på i alt 19 karantænepoint i sæsonen, og dermed skal han onsdag afsone sin første karantænedag i sæsonen. 

Malthe Højholt har én gang tidligere i denne sæson været i karantæne, og da han i 86. minut af opgøret mod FC Midtjylland fik et gult kort, nåede han op på 36 karantænepoint for sæsonen, hvilket giver ham anden karantænedag i denne sæson, når AaB onsdag aften kl. 18.00 møder Randers FC på udebane. Læs hvordan du kan støtte AaB i udekampen her. 

Både Malthe Højholt og Anders Hagelskjær skal afsone én spilledags karantæne, og de er igen til rådighed for cheftræneren, når AaB på søndag møder Brøndby I.F. på Aalborg Portland Park. Du kan købe billetter til den kamp her. 

Nederlag i både U/17 Ligaen og U/15 Ligaen

9. maj 2022 kl. 09:06 af Rasmus Estrup

U/17 Ligaen: Randers Freja FC-AaB 2-0

Fredag aften løb AaB’s U/17 Ligamandskab ind i et ærgerligt nederlag på udebane mod Randers Freja FC.

AaB havde ellers gode muligheder for at bringe sig foran med to straffespark inden for de første 12 minutter af kampen, men fra 11-meterpletten brændte først Oscar Meedom, inden Nikolai Veilbæk gjorde ham kunsten efter.

Mere effektive var hjemmeholdet lige inden pausen, da en tilfældig andenbold i AaB-feltet blev sparket i nettet til en randrusiansk pauseføring på 1-0.

Efter pausen havde AaB muligheder for at udligne, men ind ville læderet ikke, og i stedet kunne Randers Freja FC lukke kampen endegyldigt med scoringen til 2-0 dybt inde i tillægstiden, hvor AaB havde kastet alt frem i jagten på en udligning.

- Det er et meget ærgerligt nederlag, for det var sådan en kamp, vi skulle vinde. Jeg synes egentlig, at vi kom godt igen fra de to brændte straffespark, men midt i første halvleg mistede vi initiativet, og så scorede de lige inden pausen, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Efter pausen kom vi godt ud og fik lagt et godt pres på dem. Vi havde også chancerne til at udligne, men fik ikke sparket bolden ind. Heldigvis skal vi allerede i kamp igen i morgen, siger Theis Larsen.

AaB’s U/17 Ligahold spiller i morgen på hjemmebane mod OB. Inden det opgør er AaB på tiendepladsen med 24 point efter 21 kampe, mens tirsdagens modstander ligger på andenpladsen.

U/15 Ligaen: Randers Freja FC-AaB 1-0

Heller ikke i U/15 Ligaen fik nordjyderne point med hjem fra et besøg i Randers.

Midtvejs i første halvleg bragte hjemmeholdet sig foran med 1-0, og dette resultat formåede AaB-mandskabet ikke at ændre på, og dermed blev det til andet nederlag i træk for AaB’s U/15 Ligamandskab.

AaB ligger efter 22 runder på 13. pladsen i U/15 Ligaen med 20 point og skal i aktion igen på lørdag på udebane mod Brøndby I.F.

Tags på denne nyhed
'