AaB TV: Nu kan du støtte op om AaB's aktieemission

30. september 2020 kl. 16:30 af Rasmus Estrup

Aktionærer i AaB A/S kan lige nu firedoble deres aktier i AaB, og ligeledes åbner AaB også op for nye aktionærer. Det sker via den nuværende aktieemission, der løber frem 9. oktober.

Bestyrelsen i Aalborg Boldspilklub A/S fik 10. december 2019 på en ekstraordinær generalforsamling bemyndigelse til at udvide aktiekapitalen. Forslaget blev vedtaget med overvældende flertal, hvor flere end 95 procent stemte for forslaget, og AaB A/S gennemfører nu en emission med fortegningsret for AaB’s eksisterende aktionærer.

Muligheden for tegning af aktier begyndte mandag 28. september og foregår indtil fredag 9. oktober kl. 17.00.

Kapitaludvidelsen kommer, efter at AaB siden 2018 har arbejdet hårdt på at skabe et solidt fundament baseret på strategien Nordkraften, hvor AaB som Nordjyllands eneste aktuelle Superligaklub i endnu højere grad vil favne og dyrke de bedste nordjyske talenter, skabe de bedste fodboldoplevelser på Aalborg Portland Park samt ikke mindst igen vinde pokaler og titler.

Provenuet fra udbuddet skal dels styrke AaB’s generelle kapitalberedskab og dels anvendes til investering i Superligatruppen, i talentudvikling og i fortsat udvikling af kommercielle aktiviteter.

I dette indslag fra AaB TV kan du blive klogere på tankerne bag kapitaludvidelsen, og du kan læse prospekt og vejledning til aktiehandel her.

van Weert: Vigtigt at komme tidligt på tavlen

30. september 2020 kl. 14:03 af Rasmus Estrup

Efter sæsonpremieren i Lyngby måtte Tom van Weert forlade banen uden mål, men i de to seneste kampe har hollænderen været på tavlen i begge tilfælde. Første scorede han sejrsmålet over AC Horsens, og i søndags udlignede han mod SønderjyskE.

- Det er vigtigt at komme på tavlen så tidligt som muligt i en ny sæson, så man får en følelse af, at man er i gang. Den følelse har jeg nu. Jeg er i gang, siger Tom van Weert, der dog gerne havde set, at det var blevet til flere end to kasser indtil videre.

- I forhold til de chancer vi har skabt, er to mål for lidt. Jeg ville gerne have scoret flere mål. Eksempelvis i søndags hvor jeg havde en chance i første halvleg. Der ærgrer det mig, at jeg ikke scorer, for havde vi bragt os foran, er jeg overbevist om, at det var blevet en kamp, vi havde vundet. Men kredit til målmanden, for det var ikke en dårlig afslutning, men en god redning, fortsætter han.

Søndagens scoring af den hollandske angriber kom på et straffespark. Straffesparket blev i første omgang ikke dømt, men efter et VAR-tjek fik AaB tildelt muligheden fra 11-meterpletten.

- Jeg er glad for at VAR er kommet, fordi der kommer en klarhed omkring straffe, mål og røde kort. Men i søndags gik der vel lidt for lang tid omkring vores straffespark, før det bliver tjekket. Der gik cirka fem minutter, inden jeg skulle sparke, og det var for længe. Men det gjorde mig kun mere tændt, og jeg var glad for at score. Desværre var det ikke nok til at få mere ud af kampen, siger Tom van Weert.

Med to scoringer i løbet af de sidste minutter tog SønderjyskE nemlig en sejr på 3-1. Dermed står AaB med fire point før fjerde spillerunde, hvor der venter en hjemmekamp mod AGF.

- Vi har manglet den sidste skarphed i flere afgørende situationer. Både offensivt, hvor vi nu i tre kampe har set modstandernes målmand levere store præstation, og i søndags også defensivt, hvor vi til sidst lader to mål gå ind. Der skal vi vise lidt mere aggressivitet og koldblodighed.

- Det starter på træningsbanen, hvor vi er nødt til at holde fokus og score, hver gang vi får muligheden, og samtidig skal forsvaret hele tiden gør sit til, at vi angribere ikke scorer. Den mentalitet skal vi hele tiden have til træning, for så har vi den med sikkerhed også på søndag mod AGF, slutter Tom van Weert.

Kampen på søndag spilles kl. 16.00 og kan fra kl. 15.00 følges på Canal 9.

Lukas Klitten udtaget til U/21-kvalifikationskampe

29. september 2020 kl. 13:14 af Rasmus Estrup

Da U/21-landstræner Albert Capellas for få minutter siden annoncerede U/21-landsholdstruppen til de to forestående EM-kvalifikationskampe, blev Lukas Klittens navn læst op.

Dermed er venstrebacken med i truppen, når Danmark 9. oktober spiller ude mod Malta og 13. oktober tager imod Finland på Aalborg Portland Park.

Begge opgør er EM-kvalifikationskampe, og inden kampene indtager Danmark førstepladsen i gruppen med 19 point efter syv kampe.

Lukas Klitten har hidtil spillet to kampe for U/21-landsholdet og i alt 31 ungdomslandskampe for Danmark.

Til den danske A-landsholdstrup er de to tidligere AaB-backs Joakim Mæhle og Henrik Dalsgaard desuden udtaget.

280 samarbejdspartnere får adgang til AaB-AGF

29. september 2020 kl. 12:24 af Rasmus Estrup

På søndag mod AGF vil der igen kun være 500 personer til stede på Aalborg Portland Park på grund af regeringens opstramninger i forhold til Covid-19.

Da tallet på 500 personer også inkluderer spillere, trænere, presse, TV og øvrige medarbejdere, vil dette betyde, at der kun vil være adgang for 280 tilskuere på søndag mod AGF - ligesom det var tilfældet mod AC Horsens.

Grundet lovgivningen om statens kompensationsordning for dækning af underskud for arrangører med flere end 1.000 publikummer er AaB forpligtiget til at begrænse sit tab mest muligt, for at få del i regeringens hjælpepakker.

Dette sker primært via AaB’s samarbejdspartnere, hvorfor alle pladser til søndagskampen vil gå til denne gruppe af tilskuere.

Det betyder, at de billetter, som sæsonkortholdere og billetkøbere i forvejen havde anskaffet sig til kampen ikke længere er gældende.

Billetter er refunderet

Havde man på forhånd købt billetter til kampen mod AGF, er pengene i løbet af sidste uge blevet refunderet.

Sæsonkortholdere får kompensation

I sidste uge besluttede AaB, at alle knap 2.900 nuværende sæsonkortabonnenter kompenseres for den manglende mulighed for at overvære kampene mod AC Horsens og AGF.

Det betyder, at man som abonnent ikke vil blive trukket for betaling af den kommende rate på sit sæsonkortabonnement.

I forhold til kampe der afvikles efter 18. oktober, afventer AaB yderligere udmelding fra regeringen inden det vides, hvordan forholdene for tilskuere bliver, samt hvordan dette i givet fald påvirker sæsonkortabonnenter.

121 AaB-fans har støttet udsmykningsprojekt

Efter adskillige henvendelser fra sæsonkortholdere, der ikke ønskede at blive kompenseret, blev det besluttet at oprette et mindre støtteprojekt, hvor man kan indbetale 85 kr. fra sin refunderede ratebetaling til AaB. På nuværende tidspunkt har 121 fans valgt at indbetale 85 kr. til støtteprojektet.

Pengene vil ubeskåret gå til udsmykning af Aalborg Portland Park til glæde for såvel fans som spillere og andre aktører på kampdage.

Du kan læse mere om udsmykningsprojektet her, og har man ikke sæsonkort, men ønsker at støtte udsmykningsprojektet på Aalborg Portland Park er dette naturligvis også muligt.

Klik her for at afgive din støtte, der rent praktisk foregår i AaB’s billetsystem, hvor man går ind og køber en ”støttebillet” i systemet. Hver ”billet” koster 85 kr.

Stort reserveholdsnederlag mod Randers FC

28. september 2020 kl. 15:20 af Rasmus Estrup

I tredje runde af Reserveligaen løb AaB ind i det første nederlag, da Randers FC mandag eftermiddag gæstede AaB's anlæg på Hornevej og vandt 4-0.

AaB var mest på kuglen i første halvleg, men kom før pausen kun frem til afslutninger fra distancen, mens Randers FC omvendt havde et par muligheder, der krævede regninger fra Andreas Hansen.

Efter 25 minutter fik gæsterne tilkendt et straffespark, og selvom Andreas Hansen fik reddet Marvin Eghos forsøg fra 11-meter-pletten endte det alligevel med en randrusiansk scoring, da Tobias Klysner var første mand over returen og kunne sparke bolden i mål.

Både lige før og kort efter pausen kom Tim Prica frem til et par gode afslutninger, men i begge tilfælde tog Randers-målmand Jonas Dakir fra.

I stedet blev det 2-0 til gæsterne efter 56 minutter, da Tosin Kehinde sled sig fri af Thomas Christiansen og sparkede bolden ind ved fjerneste opstander.

10 minutter senere fik Randers FC tilkendt et tvivlsomt straffespark, og denne gang sparkede Björn Kopplin bolden ind i modsatte side af Andreas Hansens spring.

Selvom AaB mod slutningen af opgøret kom til et par muligheder ved Marcus Hannesbo, Christian Wagner og Casper Gedsted Hansen - blandt andet efter gode ting af Tim Prica - var det gæsterne, der lukkede scoringskontoen med målet til 4-0, da Karl Leth udnyttede en friløber med Andreas Hansen.

- Vi forsøgte at spille i en 3-5-2-formation, og det gik fint i starten, men så fik de en scoring efter et straffespark, hvilket ændrede kampbilledet. Overordnet set var vi ikke gode nok på bolden, vores midtbane fik ikke ordentligt fat i opgøret og vi fik ikke trykket dem nok. Og så skal vi være bedre til at finde hinanden og spille chancerne store, når vi er omkring modstanderholdets felt, siger assistenttræner Peter Feher, der sammen med assistenttrænerkollega Rasmus Würtz dirigerede rundt med følgende opstilling:

Andreas Hansen
Thomas Christiansen, Kasper Pedersen, Vladimir Prijovic
Timothé Nkada, Robert Kakeeto, Magnus Christensen, Malthe Højholt, Lukas Klitten
Tim Prica, Lucas Andersen

Ved pausen blev Lucas Andersen og Malthe Højholt erstattet af Casper Gedsted Hansen og Oliver Overgaard. Efter en times spil blev Noah Holmstrøm sendt i aktion i Vladimir Prijovics sted, og syv minutter senere var der spilletid til Marcus Hannesbog og Christian Wagner, der trådte ind i stedet for Lukas Klitten og Timothé Nkada. Endelig erstattede Daniel Mortensen efter 77 minutter Kasper Pedersen.

AaB har efter tre runder i Reserveligaen to point, og næste kamp i Reserveligaen spilles 8. oktober på hjemmebane mod Viborg F.F.