AaB TV: AaB's holdtræning er skudt i gang

8. maj 2020 kl. 16:21 af Rasmus Estrup

En fuldtallig AaB-trup var mandag formiddag samlet på træningsbanen på Hornevej for første gang siden 12. marts.

Torsdag aften blev der nemlig fra regeringens side givet grønt lys til, at professionel klubfodbold i Danmark kunne genoptages med øjeblikkelig virkning. 

Præcis hvornår 3F Superligaen genoptages, fastlægges en af de kommende dage. Men allerede nu kan AaB's 3F Superligatrup altså træne fuldtalligt og på fuldt tryk, såfremt der ligeledes følges en udførlig protokol fra Divisionsforeningen angående sundhedsmæssige retningslinjer for at mindske smitten af Covid-19. 

Se indslaget fra AaB TV øverst og hør fra sportschef Inge André Olsen, cheftræner Jacob Friis og Frederik Børsting, der alle fortæller om, hvordan holdtræningen er genoptaget. 

Grønt lys til professionel klubfodbold

7. maj 2020 kl. 20:10 af Brian Andersen

Udmeldingen betyder, at klubberne i 3F Superligaen og NordicBet Ligaen kan begynde med almindelig holdtræning allerede nu. Det kommer til at foregå efter de retningslinjer, der er beskrevet i de protokoller, som Divisionsforeningen har lavet i samarbejde med blandt andre læger og andre sundhedseksperter – og med flere andre europæiske fodboldligaer.

- Vi er meget glade og taknemmelige for, at professionel klubfodbold er med på listen over brancher, der kan åbne her i fase 2 af genåbningen af Danmark. Vi ser det som en tillidserklæring til det grundige arbejde, vi har lavet med protokoller for afvikling af træning og for afvikling af turneringskampe, hvor der tages store hensyn til at mindske smitterisikoen. Det vil vi gerne sende en stor tak til regeringen og de øvrige partier i Folketinget for., siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen og fortsætter:

- Det har været helt afgørende for klubberne at få genstartet sæsonen, så den kan afgøres på grønsværen. Det er ikke nogen hemmelighed, at det kunne have fået store sportslige økonomiske konsekvenser år ud i fremtiden, hvis det ikke var sket, så vi og klubberne er selvfølgelig lettede. Det er desværre endnu ikke muligt at spille med fans på lægterne, men jeg er sikker på, at de danske fodboldfans glæder sig lige så meget som klubberne til at få gang i fodbolden, og igen få dansk topfodbold i fjernsynet.

Præcis hvornår der igen kan ses 3F Superliga- og NordicBet Liga-kampe på tv afgøres i løbet af de kommende dage. Divisionsforeningen har tidligere meldt uge 22 ud, men nu skal programmet lige fastlægges helt for resten af sæsonen. Det ligger dog fast, at første kamp efter pausen bliver mellem AGF og Randers FC – den udskudte kamp fra runde 21. Derefter afsluttes grundspillet i 3F Superligaen med runde 25 og 26, inden der tages hul på slutspillet. I NordicBet Ligaen er de nået til runde 21.

En opdateret version af de omtalte protokoller bliver tilgængelig for alle på Divisionsforeningens hjemmeside snarest.

Tags på denne nyhed

AaB opretter projekt ”AaB er det hele værd”

5. maj 2020 kl. 08:31 af Brian Andersen

Dette følges nu op med projektet ”AaB er det hele værd”, hvor man som fan får mulighed for at bidrage til fællesskabet, så AaB kan komme så optimalt som muligt ud på den anden side af coronakrisen.

Alle bidrag til projektet vil være dedikeret AaB’s fanscene.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum forklarer:

- Selvom der er mørke skyer over os, så skal vi nok komme igennem dette uvejr, men der kommer uden tvivl også en tid, hvor det bliver nødvendigt at spænde livremmen ind.

- Vi har fået utallige henvendelser fra både privatpersoner og virksomheder, der ekstraordinært ønsker at støtte os, og vi er dybt taknemmelige for, at vi eksempelvis i denne svære periode har fået opbakning fra 99 procent af vores  sæsonkortholdere, der ønsker at fortsætte. Det er intet mindre end imponerende, konstaterer Thomas Bælum.

- Vores ønske er at sikre, at Superligaholdet kan fortsætte samme udvikling og i samme høje gear som før coronakrisen, men det vil nok også indebære, at øvrige områder for en stund vil have færre, øremærkede midler til rådighed, hvilket umiddelbart vil ramme kampoplevelsen.

- Derfor søsætter vi nu ”AaB er det hele værd”, så vi sammen kan muliggøre, at nogle af de planlagte forbedringer stadig føres ud i livet. Dermed kommer vi forhåbentlig alle tilbage på tribunerne på Aalborg Portland Park til efteråret til et bedre fællesskab og en bedre fanoplevelse end den, vi forlod, fastslår Thomas Bælum.

Mange sæsonkortabonnenter har i forvejen valgt at donere deres tilgodehavende for marts og april til at bakke op om AaB’s fanscene, og fra i dag og i de kommende måneder kan alle andre også give sit bidrag.

Der er kategorier på henholdsvis 250, 500 og 1.000 kr., som kan doneres til tre specifikke områder på fanscenen. Og ønsker man det, er det naturligvis muligt at give flere end et bidrag.

Områderne er defineret og udvalgt i tæt samarbejde med AaB Support Club og Vesttribunen, der også vil være inde over opfølgningen og udførelsen af de enkelte tiltag, og der skal lyde en stor tak til begge de frivillige organisationer for deres involvering og opbakning til projektet.

Alle bidragsydere vil som minimum få deres navn nævnt på aabsport.dk og modtage et støttebevis. Det fremgår under de enkelte kategorier.

Læs om projektet her og giv dit bidrag.

Aalborg Boldspilklub A/S indkalder til ordinær generalforsamling

4. maj 2020 kl. 15:41 af Brian Andersen

Med baggrund i at undgå spredning af Covid-19 opfordres alle aktionærer i dette særtilfælde til at afgive brevstemme eller fuldmagt til de af bestyrelsen fremsatte forslag, så man derved legalt er i stand til at afholde den ordinære generalforsamling med ganske få eller ingen deltagere til stede.

Skulle situationen omkring coronavirus forbedres, og regeringens forsamlingsforbud på ti personer blive ophævet eller udvidet, vil de eventuelle ændrede konditioner for generalforsamlingen blive offentliggjort på aabsport.dk.

Se dagsorden her

Venlig hilsen
Aalborg Boldspilklub A/S
Thomas Bælum
Administrerende direktør

Tags på denne nyhed

AaB’s Superligatrup og ledelse bidrager med lønnedgang i maj

4. maj 2020 kl. 10:45 af Brian Andersen

Ikke siden 8. marts har der været spillet Superligafodbold i Aalborg som følge af pandemien Covid-19’s indvirkning på verdenssamfundet.

Ligesom for mange andre virksomheder har omstændighederne også væsentlig indflydelse på AaB’s indtægtsgrundlag, og derfor har Superligatruppen og alle ledende medarbejdere valgt at vise solidaritet.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

- Vi er i en situation, hvor vi som klub har en vis robusthed, og vi skal nok klare os igennem, men det er logisk, at i denne ekstreme tid er alle bidrag til fællesskabet meget velkomne.

- Vi synes i den forbindelse, at det er et stærkt signal, at spillere og ledelse på denne måde viser opbakning, og det er jeg på vegne af AaB meget taknemmelig for, siger Thomas Bælum.

- Den samlede beløbsstørrelse er betragtelig, men vi har valgt at lade niveauet blive mellem parterne, da vi ikke ønsker at blive genstand for en sammenligning på dette parameter, slutter Thomas Bælum.

AaB-anfører Lucas Andersen supplerer:

- Fra spillerside er vi naturligvis bevidste om, at dette er en speciel og vanskelig periode for AaB, og derfor er vi gået sammen med ledelsen om at bidrage til bundlinjen, hvorfra alting jo udspringer.

- Det gør vi for at markere, at vi har en forståelse for situationens alvor, og for at bidrage så AaB bedst muligt kan fastholde sit aktivitetsniveau både på det sportslige område og uden for banen, lyder det fra Lucas Andersen.

AaB, der stadig har en stor del af de administrative medarbejderne hjemsendt med fuld løn via støtte fra regeringens trepartsordning, har en forhåbning om, at 3F Superligaen genoptages inden for få uger.

Tags på denne nyhed
'