AaB foran første testkamp mod Esbjerg fB

18. august 2020 kl. 16:14 af Rasmus Estrup

I onsdags påbegyndte AaB’s 3F Superligatrup opstarten til efterårssæsonen, og i morgen spiller klubben sin første testkamp, når Hele Nordjyllands Hold møder Esbjerg fB på Ikast Stadion kl. 17.15.

- Vi har trænet hårdere forud for denne kamp, end vi normalt ville gøre til en turneringskamp, fordi det på nuværende tidspunkt er vigtigt, at vi hurtigt kommer op på et højt niveau rent formmæssigt. Derfor bliver størstedelen alle spillerne også sendt i kamp i morgen og får 45 minutters spilletid hver, siger cheftræner Jacob Friis.

Til denne sæson er Peter Feher kommet ind som ny assistenttræner, mens Timothé Nkada, Tim Prica og Vladimir Prijovic er indhentet til spillertruppen.

- Den første uge er forløbet godt, og alle de nye er faldet fint til. Peter (Feher, red.) er en fantastisk fyr, som med sine kvaliteter og færdigheder komplementerer resten af trænerstaben godt. I forhold til de nye spillere, så er alle tre åbensindede, og de har allerede nu fået blandet sig godt med de nordjyske drenge. Så alt i alt har det været en god første uge, fortæller cheftræner Jacob Friis, der har udtaget følgende spillere til i morgen:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Jores Okore, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 19 Timothé Nkada, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Vladimir Prijovic, 26 Rasmus Thelander, 28 Jeppe Pedersen, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen, 33 Thomas Christiansen og U/19 Ligamålmand Theo Sander.

Lucas Andersen og Frederik Børsting sidder over.  

På grund af Covid-19 er der i morgen ikke adgang for tilskuere. Kampen kan i stedet følges gennem livetweets fra AaB’s officielle Twitterkonto.

Tags på denne nyhed

AaB med overskud i første halvår

18. august 2020 kl. 15:36 af Brian Andersen

Resultatet før skat viser i perioden et overskud på 12,9 mio. kr. mod et underskud på 13,4 mio. kr. for samme periode i 2019. Det er især salgene af Mikkel Kaufmann til FC København og Oliver Abildgaard til FC Rubin Kazan, som har haft en positiv indvirkning på resultatet.

2020 er kraftigt påvirket af Covid-19, men dette til trods mærker AaB stor lokal opbakning fra sine mange samarbejdspartnere.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

- Isoleret set er resultatet for første halvår tilfredsstillende, da vi helt i tråd med vores strategi Nordkraften er lykkedes med via transfer af to egenudviklede spillere at generere markante indtægter i en ellers svær tid for mange klubber.

- Ligeledes er det særdeles positivt for vores klub, hvordan vi har mærket stor opbakning fra både fans og samarbejdspartnere, hvilket er afgørende i forhold til, hvordan vi kommer ud på den anden side, konstaterer Thomas Bælum.

AaB sluttede den forgangne sæson på en femteplads i 3F Superligaen, ligesom klubben deltog i sin 12. pokalfinale.

AaB’s egenkapital udgør 68,3 mio. kr. pr. 30. juni 2020. Den likvide beholdning udgør 12,6 mio. kr. og obligations- og aktiebeholdningen udgør 11,8 mio. kr.

AaB har pr. 30. juni 2020 et likvidt beredskab på 24,4 mio. kr.

Covid-19 vil i anden halvdel af 2020 have en forventet stor økonomisk påvirkning for AaB, da antallet af tilskuere til hjemmekampe i efteråret må formodes at være lavere end normalt. Ligeledes bliver der i efteråret 2020 kun afviklet 13 kampe i sæsonen 2020/2021, hvor der normalvis afvikles 18 kampe inden udgangen af året. Dette bevirker, at en væsentlig del af de forventede TV-indtægter først indgår i regnskabsåret 2021, da fem kampe er flyttet hertil grundet Covid-19. 

På trods af ovenstående fastholdes resultatforventningerne for regnskabsåret 2020, og således forventes fortsat et resultat før skat på mellem 0 til minus 5 mio. kr. Heri er indregnet investering i spillertruppen og strategiske investeringer i den kommercielle udvikling.

Tags på denne nyhed

AaB forlænger et år med Okore

18. august 2020 kl. 09:05 af Brian Andersen

Jores Okore blev i sommeren 2017 hentet i FC København, og inden sit kortvarige ophold i FCK opnåede Jores Okore 47 officielle kampe for engelske Aston Villa – heraf 38 kampe i Premier League. Før tiden i Birmingham-klubben vandt Jores Okore både et mesterskab og en pokaltitel med FC Nordsjælland. Herudover står Jores Okore noteret for otte A-landskampe for Danmark.

- Når Jores Okore rammer sit topniveau, så er der ikke mange forsvarsspillere i 3F Superligaen, der kan måle sig med ham, og i den seneste, langstrakte halvsæson er Jores virkelig gået forrest på banen med sine præstationer både til træning og kamp, udtaler AaB’s sportschef Inge André Olsen.

- Han har formået at have fokus og har samtidig på banen – sammen med Rasmus Thelander – været en dygtig læremester for eksempelvis fremstormende Mathias Ross, og i det perspektiv har det været naturligt for os at forlænge samarbejdet – i første omgang med et år, konstaterer Inge André Olsen.

 

Jores Okore ser frem til fortsættelsen i AaB.

- AaB er en fantastisk klub med god holdånd, hvor alle støtter hinanden og er på en fælles mission, samtidig med at det føles som at være en del af en stor familie. Derudover har jeg også på det personlige plan mærket klubbens opbakning, hvilket virkelig har betydet meget for mig, siger Jores Okore.

- Jeg synes, vi fik sluttet den forgangne sæson med momentum, og der er meget at bygge videre på, hvilket jeg gerne vil være en del af. Vi var især stærke i den sidste del af Mesterskabsspillet, men vi er langt fra tilfredse og er sultne efter at markere os endnu mere i det store billede, slutter Jores Okore.

Jores Okore har foreløbig opnået 101 kampe og tre scoringer for AaB.

Tags på denne nyhed

Rinne og Prica udtaget til svenske bruttotrupper

18. august 2020 kl. 08:01 af Rasmus Estrup

Det svenske landshold står i starten af september foran to hjemmekampe i UEFA Nations League mod Frankrig og Portugal, og AaB-målmand Jacob Rinne er blandt de svenske spillere, der er udtaget til bruttotruppen. 

Jacob Rinne, der står noteret for tre optrædener på det svenske landshold, optrådte senest i nationaldragten i januar 2019. 

Også AaB's nye svenske angriber, Tim Prica, er udtaget til en svensk bruttotrup, nemlig til det svenske U/21-landshold, som ligeledes står foran to kampe i starten af september, når det gælder kampe mod Island og Italien i EM-kvalifikationen.

18-årige Tim Prica har opnået 29 kampe og 15 scoringer for svenske ungdomslandshold, men han har ikke tidligere repræsenteret U/21-landsholdet. 

De endelige trupper for både A-landsholdet og U/21-landsholdet udtages 26. august. 

Tags på denne nyhed

Fire AaB-talenter udtaget til samling med U/16-landsholdet

17. august 2020 kl. 16:55 af Rasmus Estrup

Fra 27. august til 30. august skal U/16-landsholdet samles i Vildbjerg. Det er første landsholdssamling for spillere i årgang 2005, og med i truppen, som består af 52 spillere, er fire AaB-talenter. 

Det gælder målmand Theo Sander, forsvarsspillerne Benjamin Damsgaard og Malthe Gyldenløve-Lyebalk og midtbanespiller Kasper Davidsen. 

'