Forløsende Superliga-sejr over Silkeborg I.F.

11. september 2017 kl. 19:52 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Hold fik mandag aften sæsonens første sejr i Alka Superligaen, da Hele Nordjyllands Hold hjemme på Aalborg Portland Park besejrede Silkeborg I.F. med scoringer af Jakob Blåbjerg og Jannik Pohl. Dermed rykker AaB op på 10. pladsen i Alka Superligaen. 

Jens Grabski Maaes første fløjt var kun et minut gammelt, da Pavol Safranko satte hovedet på et indlæg fra Jakob Ahlmann, men slovakkens hovedstød gik over mål. 

AaB's næste forsøg kom efter 12 minutter, da Jannik Pohl blev sendt af sted i en løbeduel med gæsternes bagkæde. Den hurtige angriber nåede først frem til læderet, men skudforsøget uden for feltet blev blokeret. 

Små ti minutter senere drev Edison Flores kuglen frem på midten af banen, inden han trykkede af fra distancen. Afslutningen susede dog forbi Thomas Nørgaards ene målhjørne. 

Kampen skulle midtvejs ind i første halvleg, før Silkeborg I.F. for alvor viste sig farlige, men da var de så også rigtig farlige. Robert Skov lagde bolden dybt til Davit Skhirtladze, som var helt alene med Jacob Rinne, men udeholdets nummer 8, overplacerede sin afslutning, som gik uden om bagerste AaB-opstander. 

Herefter overtog AaB igen overtaget i spillet og havde især omkring det 33. minut optræk til gode muligheder. Men næste forsøg stod Silkeborg I.F. også for, da Davit Skhirtladze sendte et fladt langskud mod mål. Et langskud Jacob Rinne i AaB-buret havde helt styr på. 

Efter 43 minutter kunne Hele Nordjyllands Hold så bringe sig foran 1-0. Edison Flores slog et hjørnespark ind omkring kanten af målfeltet, hvor Pavol Safranko headede bolden mod bagstolpen. Her kastede forsvarsspiller Jakob Blåbjerg sig frem og scorede sit andet sæsonmål. 

Men glæden var kort, for lige inden pausefløjtet udlignede gæsterne til 1-1. I efterdønningerne på et hjørnespark som AaB ikke fik clearet, blev bolden spillet ind midt i feltet til Jens Martin Gammelby. Han sparkede resolut bolden mod det ene målhjørne og ind i netmaskerne bag AaB-keeperen.

Umiddelbart efter pausen kom AaB dog på sejrskurs igen med en straffesparksscoring. Jannik Pohl driblede forbi Thomas Nørgaard i Silkeborg-feltet, men angriberen nåede ikke at få afsluttet, før Silkeborg-målmanden tog benene på ham, og dommeren tøvede ikke med at tildele AaB et straffespark. Jannik Pohl tog sig selv af muligheden fra 11-meter-pletten, som han sikkert eksekverede med en afslutning midt i målet. 2-1 til Hele Nordjyllands Hold.  

De følgende minutter var AaB i solidt pres for endnu en scoring. Blandt andet med to indlæg til henholdsvis Pavol Safranko og Jannik Pohl, men de to angriberes hovedstødsforsøg blev aldrig rigtigt farlige. 

Efter 61 minutter lykkedes det heller ikke indskiftede Rasmus Thellufsen at fuldende et godt drive frem i banen. Kantspilleren fik ellers fint driblet sig vej til en afslutningsmulighed i feltet, men han fik ikke ordentligt træf på kuglen, der svævede til målspark. 

Midtvejs i anden halvleg fik gæsterne bedre fat i kuglen, og i det 70. og 71. minut kom Silkeborg I.F. frem til to afslutninger. Først sparkede Casper Sloth over fra en position på kanten af feltet. Siden var det Gustaf Nilsson, der forsøgte sig fra en lidt spids vinkel inde i feltet, men også hans afslutning var et pænt stykke uden for målrammen. 

Et lille kvarters tid før slutfløjt fik AaB en mulighed for at udbygge føringen. Jannik Pohl vandt bolden på midten, og så gik tempotoget ellers ned mod gæsternes felt i en overtalssituation, hvor Jannik Pohl var flankeret af Pavol Safranko. Men målscorerens sidste træk blev for langt, og Dennis Flinta kunne nå frem til bolden og ekspedere den til hjørne. 

Med ti minutter igen fik Jannik Pohl en ny mulighed, da indskiftede Yann Rolim lagde et fladt indlæg ind i fødderne på Jannik Pohl, men angriberens afslutning gik forbi. 

Tættere på en scoring kom ingen af holdene mod slutningen, og dermed sikrede AaB sæsonens første sejr i Alka Superligaen. AaB er nu ubesejret i de seneste fem Alka Superligakampe og indtager 10. pladsen med otte point. 

AaB's næste opgør i Alka Superligaen spilles søndag 17. september kl. 18.00, hvor Hele Nordjyllands Hold gæster Brøndby I.F. 

Matchfacts - Alka Superligaen, 8. spillerunde

AaB-Silkeborg I.F. 2-1 (1-1)
44. min 1-0 Jakob Blåbjerg, 45. min 1-1 Jens Martin Gammelby, 51. min 2-1 Jannik Pohl
Advarsler AaB: Kasper Risgård (14), Jannik Pohl (84)
Advarsler Silkeborg I.F.: Simon Jakobsen (67), Ibrahim Moro (88)
4.808 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Edison Flores, Magnus Christensen (46: Robert Kakeeto), Filip Lesniak, Kasper Risgård (38: Rasmus Thellufsen), Jannik Pohl, Pavol Safranko (79: Yann Rolim).

Silkeborg I.F. (4-5-1): Thomas Nørgaard, Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Gregor Sikosek (85: Mikkel Cramer), Robert Skov, Casper Sloth, Sammy Skotte (62: Marc Rochester Sørensen), Ibrahim Moro, Davit Skhirtladze, Mate Vatsadze (62: Gustaf Nilsson).

Dommer: Jens Grabski Maae

Tags på denne nyhed

AaB vil fortsætte de gode takter

10. september 2017 kl. 14:59

Senest AaB havde besøg af silkeborgenserne i maj måned måtte man indkassere et nederlag på 1-0, men Hele Nordjyllands Hold går ind til mandagens opgør i Alka Superligaen som ubesejret i fem kampe i træk.

- For os handler det om, at vi mandag skal fortsætte den stime af ubesejrede kampe vi er inde i, som med sejren i DBU Pokalen i torsdags kom op på i alt fem kampe, udtaler cheftræner Morten Wieghorst.

- Vi er fuldt bevidst om at vi stadig jagter sejre, og det gør vi også i morgen, men vi har samtidig respekt for Silkeborg. Vi har tidligere spillet tætte kampe mod dem, og de har vist, at de på dagen kan give alle modstandere en hård kamp, ligesom de har spillere der individuelt kan gøre ondt på os.

- Vores fokus er dog på egne styrker, og de har fået et boost af sejren i torsdags i pokalturneringen, og det er det vi går ind til kampen med, afrunder Morten Wieghorst, der efter søndagens afsluttende træning har udtaget følgende 20 spillere til opgøret:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 28 Yann Rolim, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og 40 Tamati Williams.

På skadeslisten har AaB Rasmus Würtz, Marco Meilinger, Michael Lansing, Oliver Abildgaard og Marco Ramkilde.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2017 går ubeskåret til Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars, som efter efterårets tre første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 38.034 kr.

Mal på en bil og vind præmier mandag

10. september 2017 kl. 09:32

I forbindelse med opvarmningen ved Weber Tribunen før mandagens opgør mod Silkeborg I.F. kan man se en række af de nyeste biler fra Uggerhøj, der samtidig også giver mulighed for at vinde flotte præmier.

Mød op ved den hvide Opel Crossland X og dekorer en del af bilen med dit en kreativ tegning, tag efterfølgende et billede af dit værk og send det til Uggerhøj Biler.

Så kan du blive den heldige vinder af en tur i Fårup Sommerland i den nye Opel Crossland X.

Der vil på dagen også være endnu en konkurrence, hvor man kan vinde restaurantbesøg på Bone’s, biografbilletter og en aften med Opel Crossland X.

Mød op ved Weber Tribunen fra kl. 17.00 mandag og varm op til opgøret mod Silkeborg I.F.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2017 går ubeskåret til Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars, som efter efterårets første tre hjemmekampe allerede er sikret en donation på 38.034 kr.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Silkeborg I.F…

9. september 2017 kl. 13:31 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 71 mellem AaB og Silkeborg I.F. Statistikken siger 24 sejre til AaB, 24 uafgjorte og 22 nederlag samt en målscore på 97-91 i AaB’s favør.

- at AaB 7. maj 2017 tabte den seneste Superliga-hjemmekamp mod Silkeborg I.F. med 1-0. Men at det aldrig er blevet til to nederlag i træk på hjemmebane mod Silkeborg I.F.

- at ud af de 70 tidligere Alka Superligakampe mod Silkeborg I.F. har AaB scoret først i 32 tilfælde, hvilket har resulteret i 18 sejre, 11 uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har Silkeborg I.F. scoret kampens første mål i 29 tilfælde, hvilket har givet AaB seks sejre, fire uafgjorte og 19 nederlag.

- at AaB er uden sejr i de seneste 12 Alka Superligakampe, der er endt med seks uafgjorte og seks nederlag. Hvis det heller ikke bliver til sejr mod Silkeborg I.F., vil det være første gang siden april-august 1997, at AaB ikke vinder i 13 Alka Superligakampe i træk.

- at AaB omvendt er ubesejret i sine seneste fem betydende kampe eller siden 30. juli 2017.

- at AaB har spillet uafgjort i sine fire seneste Alka Superligakampe. Hvis det ligeledes ender uden vinder i kampen mod Silkeborg I.F., vil det være første gang siden marts-april 1994, at AaB spiller uafgjort i fem Alka Superligakampe i træk, hvilket i givet fald vil være en tangering af Alka Superliga-klubrekorden.

- at knap 13 procent af de foregående 70 Alka Superligakampe mellem AaB og Silkeborg I.F. er endt helt uden scoringer, senest opgøret i Silkeborg i april 2017. På trods heraf er der gennemsnitligt scoret 2,69 mål pr. kamp eller gennemsnitligt 3,08 mål i de kampe, hvor der scores.

- at hvis kampen mellem AaB og Silkeborg I.F. ender uden scoringer, vil det være tredje Alka Superligakamp i træk, at AaB spiller 0-0. Det har AaB aldrig tidligere præsteret, hverken i Alka Superligaen (siden 1991-) eller i DM-turneringen i det hele taget (siden 1928-).

- at hvis AaB ikke scorer mod Silkeborg I.F., vil AaB have spillet tre Alka Superligakampe i træk uden scoring for første gang siden april 2009. Hvis AaB holder Silkeborg I.F. fra at score, vil AaB have holdt nullet i tre Alka Superligakampe i træk for første gang siden april-maj 2016.

- at AaB mandag aften spiller sin første Alka Superligakamp siden maj 2011, hvor Nicolai Larsen (eller Carsten Christensen) ikke vogter målet. Nicolai Larsen nåede i sine godt syv år i AaB at spille 203 Alka Superligakampe med fuld spilletid i samtlige kampe og overlod kun tre Alka Superligakampe til Carsten Christensen. Nicolai Larsen og Carsten Christensen opnåede i alt henholdsvis 235 og otte officielle kampe for AaB.

- at datoen 11. september ikke ligefrem er AaB’s favoritdato til afvikling af kampe i Alka Superligaen. Det er ottende kamp, AaB spiller på denne dato, og de syv tidligere tilfælde er endt med en sejr, to uafgjorte og fire nederlag.

- at AaB’s seneste sejr på datoen 11. september er fra 1994, hvor Fremad Aamger blev slået 2-1 på udebane efter scoringer af Jens Madsen og Peter Rasmussen.

- at AaB er uden nederlag i de seneste ni Alka Superliga-hjemmekampe afviklet en mandag. Siden august 2015 har AaB spillet ni mandagskampe i Aalborg, der er endt med seks sejre og tre uafgjorte.

- at fra den nuværende trup har Jakub Sylvestr (3 mål), Rasmus Würtz (3), Kasper Pedersen (2), Jakob Blåbjerg (1), Marco Meilinger (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Silkeborg I.F.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2017 går ubeskåret til Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars, som efter efterårets første tre hjemmekampe allerede er sikret en donation på 38.034 kr.

- at du i forsalg kan købe din billet til det spændende opgør mod Silkeborg I.F. her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på AaB-Silkeborg I.F.

9. september 2017 kl. 08:05 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed