AaB og SSE22 i næste step med kapitaludvidelse

21. marts 2024 kl. 08:31 af Brian Andersen

Samtidig blev der indgået aftaler om såkaldte warrants, hvor SSE22 kunne øge aktieandelen til 50,5 procent.

SSE22 har nu givet bindende tilsagn om at effektuere Warrant 1 til en pris pr. aktie på 44,26 kr. mod et yderligere kapitalindskud på 45.398.667 kr. Således tilføres AaB A/S i den kommende tid 45.398.667 kr.

Den tilførte kapital skal bruges til at booste klubben som helhed. Det gælder blandt andet en yderligere styrkelse af AaB Akademiet, klubbens infrastruktur og AaB’s kommercielle udvikling.

AaB’s bestyrelsesformand Niels David Nielsen udtaler:

- Vi tog et strategisk valg ved at søge en partner med fodboldfaglig viden og internationalt netværk og indgik aftale i marts 2023 med SSE22. Dette valg har vist sig bæredygtigt og tilført os både strategiske og operationelle kompetencer lige fra akademiet og op til førsteholdet. Derfor glæder det os, at vi allerede nu får tilført yderligere økonomiske ressourcer til at fortsætte denne udvikling.

- I den forbindelse er det også vigtigt at understrege, at der i denne proces ikke er nogen, der har solgt aktier. Der er udelukkende tale om nye aktier. Den lokale storinvestorkreds, der blev samlet i 2013, og som sidste år blev udvidet fra ni til 20 investorer – er alle stadig ombord – ligesom andre, nye lokale investorer nu har valgt at støtte op om AaB og SSE22, siger Niels David Nielsen.

AaB og SSE22 vil fortsat sammen videreudvikle klubbens sportslige sektor, hvor AaB Akademiet vil være i centrum. Det langsigtede mål er at skabe et 3F Superligahold, der permanent er en del af toppen af dansk fodbold. Det er ligeledes ambitionen at udvikle lokale talenter fra AaB Akademiet til 3F Superligaen og til international fodbold.

Bestyrelsen i AaB og SSE22 er enige om, at AaB’s udvikling skal være bæredygtig og langsigtet til gavn for aktionærer, fans, sponsorer, medarbejdere og de mange interessenter, som bakker op om AaB, hvorfor også den kommercielle udvikling er vigtig.

Jan Peters, bestyrelsesmedlem i AaB A/S og medstifter af SSE22, tilføjer:

- Med skridtet til at tilføre mere kapital og blive hovedaktionær vil vi endnu engang understrege, at AaB også i fremtiden med fodbold i centrum skal fortsætte med at vokse i regionen. Til det formål har det været nødvendigt at finde den rigtige investorkonstellation, der står bag vores idé og støtter os – uden at blande sig i de operationelle beslutningsprocesser i og omkring AaB. Vi har ikke haft travlt og har nu fundet partnere, der ønsker at fortsætte ad den vej, vi er slået ind på.

- Vores nye partnere i SSE22 deler vores motivation og vision. Det er vigtigt for os at fastslå, at vores partnere ikke vil have noget at skulle have sagt i operationelle spørgsmål. Sådan har det været indtil nu, og det vil ikke ændre sig i fremtiden, fastslår Jan Peters.

Udviklingen glæder også formand i AaB’s moderklub AaB af 1885 og bestyrelsesmedlem i AaB A/S, Claus Fallingborg:

- AaB af 1885 bakker 100 procent op om denne udvidelse af vores kapitalgrundlag i AaB A/S. Disse midler vil hjælpe os med at nå de mål, vi har omkring talentudvikling og udvikling af klubben som helhed. Vi er begejstrede for det arbejde, der nu bliver gjort i klubben, og vi er især glade for de lokale investorer, som også bidrager og bliver en endnu større del af AaB og den udvikling, vi har sat i gang.

AaB’s administrerende direktør Michael Tuxen Boll supplerer:

- Det er naturligvis glædeligt med denne udvikling, hvor SSE22 markerer, at der er handling bag ordene, så vi kan blive styrket i bestræbelserne på at blive en bæredygtig forretning og være en konkurrencedygtig klub.

- Grundlæggende er det fodbolden, som skal drive os frem, og hertil skal vi i administrationen rent kommercielt være med til at skabe en oplevelse og et produkt, som alle – det være sig fans, partnere, sponsorer og den almindelige tilskuer – ønsker at være en del af, hvilket det igangværende strategiarbejde skal medvirke til, siger Michael Tuxen Boll.

AaB A/S holder ordinær generalforsamling 3. april.

Islandsk U/20-landsholdsdebut til Arnórsson

20. marts 2024 kl. 20:16 af Rasmus Estrup

Den unge forsvarsspiller, der for knap et år siden optrådte på Islands U17-landshold og i efteråret spillede U/19-landskampe, fik i dag sin debut på hjemlandets U/20-landshold, der på udebane tabte 2-0 til Ungarn.

Nóel Atli Arnórsson startede dagens U/20-venskabskamp på bænken. I opgørets 64. minut blev han indskiftet ved stillingen 1-0 til Ungarn, der med en scoring fire minutter før tid lukkede kampen.

Vores 17-årige forsvarsspiller er indtil videre noteret for 15 ungdomslandskampe for Island, og han har mulighed for at opnå en ungdomslandskamp yderligere på fredag, hvor Island møder Ungarn i endnu en venskabskamp.

Tags på denne nyhed

AaB åbner oprykningsspillet mod Sønderjyske

19. marts 2024 kl. 16:21 af Brian Andersen

AaB indtager inden de ti sidste spillerunder førstepladsen i NordicBet Ligaen to point foran Sønderjyske, som senest gæstede Aalborg 24. februar, hvor duellen sluttede 2-2.

I den efterfølgende runde skal AaB en tur til Hjørring, hvor Vendsyssel F.F. er modstanderen søndag 7. april.

Dermed ser det resterende kampprogram foreløbig således ud:

NordicBet Ligaen, 23. spillerunde – Lørdag 30. marts kl. 16.30 – AaB-Sønderjyske

24. runde – Søndag 7. april kl. 15.00 – Vendsyssel F.F.-AaB

25. runde – 12., 13. eller 14. april – Hobro I.K-AaB

26. runde – 19., 20. eller 21. april – AaB-Kolding I.F.

27. runde – 26., 27. eller 28. april – FC Fredericia-AaB

28. runde – 3., 4. eller 5. maj – AaB-Hobro I.K.

29. runde – 10., 11. eller 12. maj – Sønderjyske-AaB

30. runde – 17., 18. eller 19. maj – AaB-FC Fredericia

31. runde – 24., 25. eller 26. maj – Kolding I.F.-AaB

32. runde – 31. maj, 1. eller 2. juni – AaB-Vendsyssel F.F.

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til alle NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2024 går ubeskåret til De Frivillige på Aalborg Universitetshospital, som efter forårets to første hjemmekampe allerede er sikret en donation på præcis 30.000 kr.

Via Hele Nordjyllands Håndsrækning har AaB siden 2015 uddelt flere end 1,7 mio. kr. til gode formål i Region Nordjylland.

Billetabonnenter har førsteret på billetter
Indtil torsdag 21. marts kl. 16.30 har vores billetabonnenter førsteret på billetter til kampen mod Sønderjyske.

Sådan henter du billet med et billetabonnement:

1. Log ind med din profil på www.billet.aabsport.dk
2. Vælg AaB-Sønderjyske
3. Vælg det/de tribuneafsnit, som dit billetabonnement er gældende til
4. Vælg din plads
5. Tryk på Tilføj en rabat
6. Tryk på abonnementet
7. Afslut transaktionen

Sæsonkortholdere automatisk sikret billet til kampene og skal ikke trække en billet via www.billet.aabsport.dk.

Køb sæsonkort til AaB’s hjemmekampe her.

Tags på denne nyhed

Flere landsholdsudtagelser i AaB

18. marts 2024 kl. 15:33 af Brian Andersen

Melker Widell er udtaget til det svenske U/21-landshold, som 22. marts møder Cypern og fire dage senere Makedonien.

For Richard Odadas vedkommende gælder udtagelsen Kenyas A-landshold, som spiller testkampe inden Odadas retur til Danmark 28. marts.

Islands U/20-landshold med Nóel Atli Arnórsson i truppen spiller to testkampe mod Ungarn henholdsvis 20. og 22. marts.

To point i U/19 Ligaen

18. marts 2024 kl. 10:27 af Brian Andersen

Sønderjyderne scorede først, før Mads Bomholt udlignede efter et kvarters spil.

Hjemmeholdet formåede siden at bringe sig på 3-1, men først fik Oscar Meedom ti minutter før tid reduceret, og efterfølgende stod Nikolai Veilbæk Andersen i det 83. minut for udligningen.

I straffesparkskonkurrencen scorede Jacob Buus, Valdemar Damgaard Møller, Emil Nymann, Nikola Stojanovic og Magnus Jensen alle for AaB, mens værterne missede et enkelt forsøg.

Næste opgave i U/19 Ligaen er hjemme mod Brøndby I.F. 6. april.

Også i U/15 Ligaen var AaB i den forgangne weekend i aktion, og her blev det til et nederlag på 3-1 ude mod FC København.

AaB’s træffer faldt i det 26. minut, hvor Tobias Lundsgaard Jørgensen udlignede til 1-1.

I tabellen bevarede AaB tredjepladsen, før næste opgave 13. april på udebane mod Randers Freja FC. 

Tags på denne nyhed
'