Fredagssejr over FC Fredericia

17. maj 2024 kl. 20:56 af Rasmus Estrup

Vejret, kulissen og banen gav fine forudsætninger for en god fredag aften for de 7.197 fremmødte tilskuere på Aalborg Portland Park, og Kasper Jørgensens kanonhug i første halvleg sikrede os også en 1-0-sejr over FC Fredericia. 

Tre minutter inde i opgøret fik FC Fredericia ellers opgørets første store mulighed, da et par hurtige afleveringer førte til en friløber til Eskild Dall. Men inde på stregen reddede Josip Posavec forsøget. 

Vores første afslutning i kampen blev også vores føringsmål. Og hvilket ét. Jubril Adedeji spillede læderet op i sokkerne på Mathias Jørgensen, der vippede kuglen til venstre for sig, hvor Kasper Jørgensen kom løbende. Med en perfekt flugter kanonerede Kasper Jørgensen bolden højt i netmaskerne til 1-0 fra kanten af feltet. 

Ti minutters tid senere førte Jubril Adedeji igen bolden frem, og igen gik samspillet via Mathias Jørgensen, inden Jubril Adedeji sendte bolden fladt ind i feltet til Malthe Højholt, der hårdt presset dirigerede bolden forbi mål.

Omkring den halve times spil måtte Sebastian Otoa udgå med en skade, og i hans sted blev Jakob Ahlmann indskiftet. En håndfuld minutter senere headede Lars Kramer så et indlægsfrispark fra Younes Bakiz over mål. 

Selvom FC Fredericia var mest på kuglen, foregik gæsternes spil mest på egen banehalvdel, og efter et hovedstød af Oliver Ross, der blev grebet af FC Fredericia-målmanden, kunne vi gå til pause foran 1-0. 

I anden halvlegs første minut leverede Jubril Adedeji nogle lækre driblinger på vej ind i feltet, inden han lagde bolden skråt tilbage til Oliver Ross, der dog måtte se afslutningen reddet af Frederik Mehder. 

Minuttet senere blev en ellers lovende hjørnesparkskombination headet i den forkerte retning, inden Younes Bakiz fra distancen sparkede bolden over mål uden for feltet. 

Gæsternes første afslutning efter pausen var et hårdt langskud fra Lundrim Hetemi, der gik lige forbi trekantssammenføjningen. 

Ti minutter inde i anden halvleg headede Mathias Jørgensen et indlæg fra Kasper Jørgensen forbi. Samme adresse havde både et langskud af Jubril Adedeji efter fine AaB-kombinationer i 59. minut og et forsøg fra kanten af feltet fra Oliver Ross i 65. minut.

Herefter blev netop Oliver Ross udskiftet sammen med Mads Bomholt, og de to blev erstattet af Nicklas Helenius og Daniel Ask. 

Med 20 minutter tilbage var det gæsterne, der satte sig på chancerne, og Lundrim Hetemi testede Josip Posavec med et kompetent, fladt langskud, men den kroatiske keeper nåede ned til forsøget ved stolperoden.

Fem minutter senere var FC Fredericia nærgående igen. Denne gang på et hjørnespark, der endte med en nedfaldsbold til indskiftede Mikkel Juel. Fra sin position omkring straffesparkspletten sparkede han dog bolden ud til et målspark.

I 80. minut tog gæsternes Jeppe Brinch sigte fra kanten af feltet, men igen var Josip Posavec på plads med en redning. 

Minuttet senere kunne Kasper Davidsen så komme ind til sin NordicBet Ligadebut, da han blev indskiftet i stedet for Younes Bakiz. 

I 83. minut blev Christian Gammelgaard Grøndal spillet igennem til en stor chance fra venstresiden, men han bankede afslutningen lige over tværribben. En dødbold til gæsterne førte også til et par afslutninger, da Mikkel Fischer blev blokeret og Mikkel Juel sparkede returen forbi. 

Også Ronnie Schwartz kom til en afslutning i AaB-feltet, men igen var Josip Posavec på plads. 

Dermed sluttede kampen med en sejr på 1-0. Sejren betyder, at vi efter 30. spillerunder har 59 point.

Næste kamp spilles på udebane fredag 24. maj mod Kolding I.F., inden vi søndag 2. juni spiller sæsonens sidste kamp mod Vendsyssel F.F. på Aalborg Portland Park Køb billetter på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - NordicBet Ligaen, oprykningsspil, 30. spillerunde

AaB-FC Fredericia 1-0 (1-0)
12. min 1-0 Kasper Jørgensen
Advarsler AaB: Nóel Atli Arnórsson (19), Jakob Ahlmann (82)
Advarsler FC Fredericia: Anders Dahl (37), Simon Bækgård (57)
7.197 tilskuere 

AaB (3-5-2): Josip Posavec, Sebastian Otoa (33: Jakob Ahlmann), Lars Kramer, Nóel Atli Arnórsson, Kasper Jørgensen, Mads Bomholt (66: Daniel Ask), Jubril Adedeji, Malthe Højholt, Younes Bakiz (81: Kasper Davidsen), Mathias Jørgensen, Oliver Ross (66: Nicklas Helenius). 

FC Fredericia (3-5-2): Frederik Mehder, Jeppe Brinch, Mikkel Fischer (90: Mikkel Wohlgemuth), Jesper Juelsgård, Anders Dahl (90: Victor Bertelsen), Simon Bækgård (66: Ronnie Schwartz), Lundrim Hetemi, Sofus Berger, Nikolaj Ritter (66: Mikkel Juel), Christian Gammelgaard Grøndal, Eskild Dall.  

Dommer: Michael Rasmussen

Tags på denne nyhed

Haugaasen før fredagsopgør mod FC Fredericia

17. maj 2024 kl. 08:57 af Rasmus Estrup

I aften kl. 19.00 tager vi imod FC Fredericia i sæsonens næstsidste hjemmekamp, når det gælder 30. spillerunde i NordicBet Ligaens oprykningsspil. 

I søndags blev det afklaret, at vi i næste sæson er tilbage i 3F Superligaen, da FC Fredericia ikke længere har mulighed for at indhente os. 

I dette interview med Mathias Haugaasen fra i går kan du høre vores fungerende cheftræner sætte ord på, hvordan humøret har været i spillertruppen i denne uge, forventningerne til aftenens kamp og forventningerne til sæsonens sidste tre kampe. 

www.billet.aabsport.dk kan du gøre som flere end 9.000 andre og købe billet til kampen. 

For hver tilskuer til alle NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park donerer AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab 2 kr. til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2024 går ubeskåret til De Frivillige på Aalborg Universitetshospital. Sidstnævnte er efter forårets fem første hjemmekampe sikret en donation på 74.974 kr.

Via Hele Nordjyllands Håndsrækning har AaB siden 2015 uddelt flere end 1,7 mio. kr. til gode formål i Region Nordjylland.

Tags på denne nyhed

Intet tages for givet

16. maj 2024 kl. 15:20 af Brian Andersen

En spændende første periode kulminerede i søndags, hvor AaB’s tilbagevenden til 3F Superligaen blev en realitet.

- Vi er enormt glade for igen at være tilbage i det bedste selskab, men det er vigtigt, at hverken vi, vores fans eller vores partnere tager det som en selvfølge, at AaB er en del af 3F Superligaen. Det bør de seneste sæsoner have lært os. Intet tages i hvert fald for givet fra vores side, fastslår Michael Tuxen Boll.

- Vi er meget ydmyge omkring det hele, og vi ved, at vi skal anstrenge os for at gøre os fortjent til opbakningen fra vores fans og vores partnere, og vi forsøger hele tiden at gøre det endnu mere interessant at være en del af AaB.

- Det er i den forbindelse ingen hemmelighed, at vores konkurrenter ikke mindst økonomisk flytter sig, og det skal vi også formå. Det kræver mere og mere at være en del af det bedste selskab i dansk fodbold og selvsagt endnu mere at være med i toppen, og derfor er vi også nødt til at øge vores indtægter på alle parametre, hvilket vi heldigvis mærker stor forståelse for hos vores interessenter, fortæller Michael Tuxen Boll.

I sæsonens første 14 hjemmekampe i NordicBet Ligaen har AaB hjemme på Aalborg Portland Park fået opbakning fra i gennemsnit 7.362 tilskuere.

- Det er dybt imponerende at opleve sådan en opbakning i landets næstbedste fodboldrække, og den del er vi meget taknemmelige for. Senest havde vi flere end 10.000 folk på lægterne på en stor konfirmationssøndag, og det fortæller jo i virkeligheden alt om potentialet for vores klub, for Aalborg og for Nordjylland, og hvad vi kan sammen, siger Michael Tuxen Boll og tilføjer:

- AaB er en traditionsklub med en stolt historie, som vi altid vil huske, og som vi altid vil hylde. Men jeg tror også, det er vigtigt, at vi hele tiden hjælper hinanden med at støve af, så vi altid fremstår friske og skarpe. Det ene udelukker ikke det andet.

- Vi befinder os i øjeblikket i en afsluttende fase af vores strategiproces, og vi glæder os til at skabe en ny retning sammen. Vores målsætning i de kommende år skal hånd i hånd med fodbolddelen være at skabe vækst, udvikling og resultater, og jeg er ikke tvivl om, at fremtiden er lys for AaB, og vi glæder os, lyder det fra Michael Tuxen Boll.

- Det er ikke så længe siden, at vi eksternt fik lavet en undersøgelse af mængden af omtale i 2023 for de største nordjyske brands, og selvom vi i andet halvår af 2023 var at finde i NordicBet Ligaen, så viste målingen heldigvis for AaB, at interessen for klubben fortsat er enorm, og sagt i stor respekt for alle andre så har vi altså kun grund til at skyde brystet frem, når vi med rette ser os selv som et flagskib og en institution i Aalborg og i Nordjylland. Dét skal vi også minde os selv om, samtidigt med at vi helt naturligt bevarer ydmygheden som en del af vores kultur, understreger Michael Tuxen Boll.

Tredjesidste spillerunde i NordicBet Ligaen afvikles fredag aften kl. 19.00, hvor FC Fredericia gæster Aalborg Portland Park. Køb i forsalg billet her.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sæsonens første møde med FC Fredericia

16. maj 2024 kl. 13:33 af Rasmus Estrup

I morgen aften er der fredagsfest på Aalborg Portland Park, når vi i sæsonens næstsidste hjemmekamp får besøg af FC Fredericia kl. 19.00. Flere end 9.000 har billet til kampen, og du kan købe billet til kampen på www.billet.aabsport.dk. 

Inden opgøret kan du få et gensyn med sæsonens første opgør mod FC Fredericia, der blev besejret med 4-0 på Aalborg Portland Park i august. 

Rasmus Thelander scorede to gange, mens også Oliver Ross og Allan Sousa kom på tavlen. 

Find al praktisk info om kampen i morgen her. 

Tags på denne nyhed
'