AaB sælger Bakiz

12. juni 2024 kl. 14:30 af Brian Andersen

Offensivspilleren blev for to år siden købt i Viborg F.F. og havde kontrakt med AaB indtil 30. juni 2026.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Younes har haft en værdifuld indflydelse på vores tilbagevenden til 3F Superligaen, og det skal han have en stor tak for.

- Efter at have modtaget en henvendelse fra Silkeborg I.F. har vi fundet en god løsning for alle parter, og vi ønsker Younes alt det bedste i fremtiden, siger Ole Jan Kappmeier.

Fra 25-årige Younes Bakiz lyder det:

- Tiden er kommet til afslutte mit kapitel i AaB, som er en klub, jeg har været glad for at være i, og en klub og et sted jeg er kommet til at holde rigtigt meget af.

- Jeg kom til AaB med store ambitioner, men desværre gik det ikke som håbet, og det har været meget op og ned. Jeg er dog taknemmelig for at have oplevet, hvordan fansene har bakket op, når der har været allermest brug for det, og det viser også bare, hvor stor en klub AaB er, og jeg er glad for at have været med til at spille AaB tilbage i Superligaen, siger Younes Bakiz.

- Jeg er også taknemmelig for at have mødt en masse gode mennesker i hele klubben, og dem kommer jeg til at savne, men nu ser jeg frem til en ny udfordring, slutter Younes Bakiz.

Younes Bakiz opnåede 55 officielle kampe og 12 scoringer i AaB’s dragt.

Tags på denne nyhed

Widell indskiftet i svensk storsejr

11. juni 2024 kl. 21:51 af Brian Andersen

AaB’s Melker Widell kom på banen efter 70 minutter, hvor føringen til svenskerne var 3-2.

Med sin optræden blev Melker Widell noteret for sin femte U/21-landskamp og ottende ungdomslandskamp i alt for Sverige.

Tags på denne nyhed

Davidsen og Arnórsson følger Bomholt op i Superligatruppen

11. juni 2024 kl. 10:30 af Brian Andersen

Allerede i den forgangne sæson har de tre spillere fra AaB Akademiet fået spilletid på førsteholdet, hvor Mads Bomholt står noteret for 19 officielle kampe, Nóel Atli Arnórsson ti og Kasper Davidsen fire kampe.

De tre spillere er kommet til AaB fra partnerklubberne Hadsund Boldklub (Bomholt), Gug Boldklub (Davidsen) og Aalborg KFUM (Arnórsson).

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Det er særdeles glædeligt, at vi frem til den nye sæson kan tilføre tre akademispillere til Superligatruppen, og for alle tre gælder det, at der er tale om spillere med stor kvalitet og udviklingspotentiale, og det er i den forbindelse værd at fremhæve det store arbejde, der bliver gjort på både træner- og ledersiden i AaB Akademiet.

- Vi er ikke i tvivl om, at Nóel, ”Kalle” og Bomholt alle kan gøre sig gældende, for det har vi jo sådan set allerede bemærket i kampene, og som nævnt en del gange før så har AaB Akademiet enorm stor prioritet for os, og har man som spiller og som person den nødvendige kvalitet, de rigtige egenskaber og den rette indstilling, så vil man også få chancen, fastslår Ole Jan Kappmeier.

AaB’s akademichef Mathias Krogh tilføjer:

- Det er særlig fedt at se, når tre spillere hele vejen via vores partnerklubber og for alle tre spilleres vedkommende fra U/13 i AaB, har gjort sig fortjent til en transition til førsteholdstruppen, hvilket vi i akademiet er stolte af.

- Fælles for Mads, ”Kalle” og Nóel er det, at både de og deres familier har været medskabere af egen udvikling, men også i høj grad af fællesskabet og kulturen på og uden for banen, hvilket vi mærker i både deres dedikation og tålmodighed med projektet, siger Mathias Krogh.

- Allerede nu kan vi også se, at der i flere af de kommende årgange er mange dygtige spillere, og vi glæder os til at fortsætte udviklingen og sende næste kuld op i førsteholdstruppen, slutter Mathias Krogh.   

Fra den kommende sæson får Kasper Davidsen trøje nummer 16, Mads Bomholt nummer 21 og Nóel Atli Arnórsson nummer 25 i AaB, hvor træningen efter sommerferien indledes med diverse tests 21. juni.

AaB A/S offentliggør prospekt i forbindelse med rettet emission

10. juni 2024 kl. 12:21 af Brian Andersen

AaB A/S søger i forlængelse af den rettede emission som følge af SSE 22’s udnyttelse af Warrant 1 de nye aktier optaget til handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen. 

Optagelse
På baggrund af den afgivne bemyndigelse i vedtægternes § 4.4 har bestyrelsen 10. juni 2024 besluttet at forhøje AaB A/S’ aktiekapital med 1.025.727 stk. nye aktier i AaB A/S. De nye aktier tegnes af SSE 22 via udnyttelse af Warrant 1.

Tegningskurs
De nye aktier tegnes til 44,26 kr. pr. aktie a nominelt 10 kr. 

Notering på Nasdaq Copenhagen A/S
De nye aktier er godkendt til optagelse til handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen A/S med forventet første noteringsdag 18. juni 2024. 

Baggrund for emissionen
Bruttoprovenuet fra udnyttelsen af Warrant 1 udgør 45,4 mio. kr. Efter fradrag af forventede omkostninger forventes AaB at få tilført et nettoprovenu på 44,9 mio. kr. 

Provenuet fra den Rettede Emission skal styrke AaB’s generelle kapitalberedskab og primært anvendes til investeringer i AaB akademiet. Udvikling af egne talenter, dels med henblik på integrering i førsteholdstruppen og dels med henblik på realisering af fremtidige transferindtægter, er fortsat en nøglefaktor i AaB’s fremtidige strategi. Derfor vil AaB de kommende år sammen med ressourcer og kompetencer fra SSE 22 intensivere og strukturere talentudviklingen yderligere. Dette medfører ud over øgede investeringer i staben omkring akademiet, kontinuerlige investeringer i den teknologiske og fysiske infrastruktur på Hornevej. 

Aktieudstedende institut
Spar Nord Bank A/S er aktieudstedende institut for AaB A/S og er bemyndiget til at udstede de nye aktier gennem VP SECURITIES A/S.

Offentliggørelse af prospekt
Prospektet, som er udarbejdet i forbindelse med Udbuddet i AaB A/S, offentliggøres via Nasdaq Copenhagen A/S 10. juni 2024. 

Prospektet ligger til gennemsyn på AaB A/S’ kontor, Hornevej 2, 9220 Aalborg Øst. Prospektet er endvidere tilgængeligt på AaB A/S’ hjemmeside aabsport.dk. 

Prospektet kan læses her.

Tags på denne nyhed

Kappmeier forventes at indtræde i bestyrelsen og vil i givet fald stoppe som sportsdirektør

10. juni 2024 kl. 11:45 af Brian Andersen

I forlængelse af offentliggørelsen 21. marts 2024 om en forestående kapitaludvidelse hvor storaktionærgruppen, Sports Strategy Excellence 22 (SSE 22), gav bindende tilsagn om at effektuere Warrant 1 og dermed et kapitalindskud på 45 mio. kr. og en ejerandel i AaB A/S på 50,5 procent er der i dag offentliggjort prospekt.

Inden længe vil der også blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, og i den forbindelse forventes det, at Ole Jan Kappmeier bliver en del af den nye bestyrelses sammensætning. I givet fald stopper Ole Jan Kappmeier dermed som sportsdirektør og udtræder af direktionen.

Ole Jan Kappmeier vil via sin bestyrelsespost fortsat være en del af det allerede eksisterende sportslige advisory board i AaB.

Stillingen som sportsdirektør forventes at blive overtaget af teknisk chef James Gow, der siden 1. juli 2023 har været en del af AaB’s sportslige ledelse. 

AaB har for nuværende ikke yderligere kommentarer til rokaden.

Ole Jan Kappmeier varetager således som hidtil rollen som sportsdirektør, indtil andet i givet fald bliver en realitet.

Venlig hilsen
AaB A/S
Niels David Nielsen
Bestyrelsesformand

'