Afskedstid for AaB og Lucas Andersen

2. februar 2024 kl. 00:43 af Brian Andersen

Lucas Andersen vendte i august 2018 hjem til AaB – seks år efter at han blev solgt til Ajax Amsterdam.

Allerede som tiårig kom Lucas Andersen i første omgang til AaB fra partnerklubben Aalborg Freja, og med sine driblinger, sit overblik, sin kærlighed til AaB og meget mere blev han hurtigt en fanfavorit og senere anfører for klubben.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Vi kender alle til Lucas’ historie i AaB, og derfor er det også med vemod, at vi tager afsked nu.

- En Lucas på sit topniveau er stadig en af de bedste spillere i dansk fodbold og en af de bedste i AaB’s historie, men vi er glade for, at han nu har mulighed for at forfølge en ny drøm. Det har han fortjent, fastslår Ole Jan Kappmeier.

- I den tid jeg har kendt Lucas, har hans dedikation, loyalitet og store følelser for AaB skinnet igennem, og vi ønsker ham alt det bedste fremover, slutter Ole Jan Kappmeier.

Lucas Andersen, der er AaB’s sjetteyngste debutant nogensinde efter sit indtog 5. marts 2011 i en alder af 16 år og 173 dage, ser frem til et nyt projekt:

- Tidspunktet for mig er kommet til at prøve noget nyt, og jeg vil derfor gerne takke alle i AaB, som har krydset min vej. Derudover skal der lyde en stor tak til vores fantastiske fans, som altid har bakket mig og holdet op.

- Jeg glæder mig til at komme et sted hen, hvor en ny udfordring kan medvirke til at løfte mit niveau, lyder det fra Lucas Andersen.

29-årige Lucas Andersen har opnået 176 officielle kampe, 29 scoringer og 30 assists for Hele Nordjyllands Hold.

Ligeledes er syv A-landskampe og 72 U-landskampe for Danmark en del af den foreløbige karriere.

Tags på denne nyhed

AaB henter Mathias Jørgensen

1. februar 2024 kl. 23:40 af Brian Andersen

23-årige Mathias Jørgensen er i Esbjerg noteret for 19 scoringer og 23 assists i 51 officielle kampe.

Før tiden hos Esbjerg fB har Mathias Jørgensen haft kortvarige perioder i AGF, OB og New York Red Bulls, mens ungdomstiden foregik primært hos FC Nordsjælland.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Det er vist ingen hemmelighed, at vi længe har forsøgt at hente Mathias Jørgensen, og vi er meget glade for, at det her til sidst i transfervinduet er lykkedes at opnå enighed med Esbjerg fB.

- Mathias Jørgensen er med sin stil en spiller, vi mener, vil passe perfekt ind, fordi han kan bidrage med sin hurtighed, sine dybdeløb og sine evner i presspillet, siger Ole Jan Kappmeier.

- Generelt er Mathias meget vertikal i sit spil, og han kan levere både mål og assists og dække både positionen som kant og som nier, og vi ser meget frem til at have ham i AaB, lyder det fra Ole Jan Kappmeier.

Mathias Jørgensen er lettet over, at et skifte omsider er faldet på plads:

- Jeg har i en periode ventet på at kunne trække i AaB-trøjen, og at det endelig er lykkedes er fantastisk. AaB har vist stor og vedholdende interesse for mig, og alle ved, at AaB er en kæmpe klub. Derfor var det en no-brainer for mig, da jeg fik muligheden for at komme hertil.

- Det kribler allerede i maven for at få lov til at spille foran AaB-fansene i forårspremieren mod Sønderjyske. Jeg kan næsten ikke vente, og jeg håber, at jeg kan få bragt min selvtillid fra efteråret med ind forårssæsonen og bidrage offensivt med mål og assists, siger Mathias Jørgensen, der får trøje nummer 30 i AaB.

Mathias Jørgensens aftale gælder indtil 30. juni 2027, og han træner med sine nye holdkammerater fra i morgen.

Tags på denne nyhed

AaB lejer ung midterforsvarer hos Malmö F.F.

31. januar 2024 kl. 18:00 af Brian Andersen

Den 18-årige midterforsvarer er noteret for 19 ungdomslandskampe for Sverige og en enkelt officiel kamp for Malmö F.F.

I den forgangne sæson var André Álvarez Pérez udlejet til BK Olympic Malmö, hvor det blev til 21 optrædener.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Vi har valgt at udnytte muligheden for at tilknytte en spændende spiller, som vi har fulgt i et stykke tid.

- André har et stort potentiale og kan som spillertype minde lidt om vores egen Sebastian Otoa med det samme flair og den samme alsidighed og elegance både i forsvarsspillet og i den offensive del af spillet, hvor André kan bidrage med stærke kompetencer i den opbyggende fase, fortæller Ole Jan Kappmeier og tilføjer:

- I første omgang er André sammen med Nóel Atli Arnórsson tiltænkt som back up for Rasmus Thelander, Lars Kramer og Sebastian Otoa, og vi mener, at vi dermed i midterforsvaret er særdeles godt dækket ind før forårets opgaver.

André Álvarez Pérez ser frem til at iklæde sig AaB-dragten:

- Straks AaB viste sin interesse, vidste jeg, at det ville være et godt skridt for mig. AaB er en stor klub med en rig historie og en stærk opbakning. Der er mange gode spillere på holdet, og det er et hold, som jeg meget gerne vil være en del af.

- Jeg håber på, at jeg her i AaB kan udvikle mig som spiller og være med til at rykke klubben op i den bedste række. Det er det helt store mål i første omgang, siger André Álvarez Pérez.

André Álvarez Pérez får trøje nummer 24 og træner med sine nye holdkammerater fra i morgen.

Bertil Grønkjær udtaget til U/17-landskampe

31. januar 2024 kl. 14:14 af Rasmus Estrup

16-årige Bertil Grønkjær, der i fredags spillede det sidste kvarter af førsteholdets testkamp mod Randers FC, er endnu en gang blevet udtaget til U/17-landsholdet. 

Akademimålmanden skal således med U/17-landsholdet til Pinatar i Spanien fra 13. februar til 18. februar. Undervejs venter to venskabskampe. 

Onsdag 14. februar spiller Danmark mod Schweiz, og lørdag 17. februar er modstanderen Irland. 

Bertil Grønkjær har indtil videre spillet 11 ungdomslandskampe - fem for U/16-landsholdet og seks for U/17-landsholdet. 

Tags på denne nyhed

AaB ansætter ny administrerende direktør

31. januar 2024 kl. 09:00 af Brian Andersen

39-årige Michael Tuxen Boll kommer fra et job som kommerciel chef i Viborg F.F., hvor han siden sin tiltrædelse i 2020 har været medvirkende til at udvikle klubben i særdeles positiv retning inden for sit område.

Forinden sin tid hos Viborg F.F. har Michael Tuxen Boll henover en 15-årig periode haft roller som administrerende direktør for Ull/Kisa Håndball i Norge, key account manager for ASICS Europa, salgschef i Vålerenga Fotball samt diverse andre kommercielle job.

Herudover har Michael Tuxen Boll relevant uddannelse inden for salg, marketing, sport og økonomi – blandt andet en Master i Sport Management. 

AaB’s bestyrelsesformand Niels David Nielsen udtaler:

- Efter en grundig og professionel proces med et stort antal ansøgere fra både Danmark og udlandet mener vi, at vi med valget af Michael Tuxen Boll har fundet den rette person til opgaven.

- Vi har ikke lagt skjul på, at vores nye administrerende direktør, ud fra hvor vores klub står i dag, skulle besidde stærke salgsmæssige kompetencer, og det har Michael til fulde, siger Niels David Nielsen.

- Desuden har Michael i mere end én forstand en vindende personlighed med gode kommunikative evner. Han har branchekendskab, gennemslagskraft og en dynamisk fremtoning, som vil gøre ham til en værdig repræsentant for AaB. Vi er overbeviste om, at vi med ham i spidsen for vores i forvejen dygtige medarbejdere vil kunne sætte en retning og strategi, som vil skabe en markant fremgang i vores kommercielle indtægter, hvilket vi også har behov for, understreger Niels David Nielsen og tilføjer:

- Aftalen med Michael er således et led i vores langsigtede, ambitiøse plan om at vende tilbage til toppen af dansk fodbold.

Ligesom det gælder for sportsdirektør Ole Jan Kappmeier vil Michael Tuxen Boll fra 1. marts 2024 referere til bestyrelsen, og Ole Jan Kappmeier og Michael Tuxen Boll vil dermed have det daglige ansvar for AaB henholdsvis sportsligt og kommercielt.

Midlertidig administrerende direktør Jesper Dalum fortsætter i AaB som økonomidirektør.

'