AaB lejer Andreas Bruus

2. september 2024 kl. 21:30 af Brian Andersen

25-årige Andreas Bruus blev i sommeren 2022 solgt fra Brøndby I.F., og siden er det blevet til 42 officielle kampe for den franske klub, mens det i Brøndby-tiden blev til 85 officielle optrædener.

Lynhurtige Bruus begår sig primært i højre forsvarsside, men kan også begå sig på andre positioner.

AaB’s sportsdirektør James Gow udtaler:

- Vi har været på jagt for både at gardere os og styrke konkurrencen i højre forsvarsside, og med tilgangen af Andreas Bruus får vi en spiller ind, der tidligere har været en profil i 3F Superligaen.

- Andreas har power og fart, og som tidligere angriber kan han også begå sig på positioner højere oppe på banen. Derudover bringer han sult, en stærk vilje og i det hele taget en topmentalitet, og vi ser ham som en stærk tilføjelse til vores trup, siger James Gow.

Andreas Bruus, der også står noteret for 21 ungdomslandskampe for Danmark, ser frem til at komme i aktion for AaB:

- Personligt er jeg selvfølgelig ude efter spilletid, så jeg kan udvikle mig individuelt og bidrage til, at vi udvikler os som hold og får de nødvendige resultater.

- AaB er en stor og traditionsrig klub med et skønt stadion og nogle fede fans, og både til træning og i kamp vil jeg arbejde hårdt for, at vi kan få bygget op og bringe klubben tilbage, hvor den hører til, og forhåbentligt kan jeg levere både fart, mål og assists, så vi opnår vores målsætning, siger Andreas Bruus.

Andreas Bruus får trøje nummer 14 i AaB.

Billetabonnenter kan nu hente billet til AaB-Sønderjyske Fodbold

2. september 2024 kl. 14:00 af Mathias Rosendal

Vores billetabonnenter kan nu hente billet til hjemmekampen mod Sønderjyske Fodbold søndag 29. september, billetsalget til kampen åbner for alle på onsdag kl. 14.00.

På www.billet.aabsport.dk kl. 14.00 blev der åbnet for, at alle vores billetabonnenter kan hente billet til hjemmekampen mod Sønderjyske Fodbold søndag 29. september kl. 14.00.

Er du sæsonkortholder, er du sikret billet til kampene og skal ikke foretage dig yderligere.

Er du billetabonnent, skal du følge nedenstående guide for at hente dine billetter til kampene:

2. Vælg kampen: AaB-Sønderjyske Fodbold
  3. Vælg det/de tribuneafsnit, som dit billetabonnement er gældende til.
  4. Vælg din plads.
  5. Tryk på Tilføj en rabat.
  6. Tryk på abonnementet.
  7. Afslut transaktionen.

Pointrig akademiweekend i Vejle

2. september 2024 kl. 07:42 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Vejle Boldklub-AaB 1-1 (3-5 efs.)

Vores U/19 Ligahold kom i weekenden på pointtavlen, da det i udekampen mod Vejle Boldklub blev til 1-1 efter ordinær spilletid og en vundet straffesparkskonkurrence, hvilket dermed førte til to point.

I en blandet første halvleg blev et par store AaB-chancer misbrugt, inden hjemmeholdet sikrede sig en pauseføring på 1-0.

I anden halvleg overtog vores U/19-mandskab taktstokken og holdt samtidig Vejle Boldklub fra chancer.

De gode AaB-takter med et godt pres omkring Vejle-defensiven resulterede midt i anden halvleg i en udligning af Valdemar Møller efter oplæg fra Anders Noshe.

Mod slutningen bølgede kampen frem og tilbage, men det sluttede 1-1. Derfor skulle pointene fordeles ved en straffesparkskonkurrence. Her trak AaB’erne det længste strå og snuppede dermed to point, mens Vejle Boldklub fik et enkelt point.

Vores U/19 Ligahold har således to point efter tre runder, og næste ligakamp spilles først 21. september på udebane mod Silkeborg I.F.

U/17 Ligaen: Vejle Boldklub-AaB 1-4

I U/17 Ligaen bød weekendens visit i Vejle på sæsonens anden 4-1-sejr.

Det var ellers hjemmeholdet, der tidligt kom i front, men ti minutter før pausefløjtet udlignede Valdemar Rubæk Vestergaard til pausestillingen 1-1.

Kort efter pausen blev Vejle Boldklub ramt af en udvisning, og med to scoringer af William Thomsen i 71. minut og 74. minut lød AaB-føringen på 3-1, inden Malthe Egebæk Mortensen lukkede kampen med målet til 4-1 kort før tid.

Med sejren står U/17 Ligaholdet med seks point efter tre kampe. Næste opgave i U/17 Ligaen venter 14. september kl. 15.15 hjemme på Hornevej mod FC Midtjylland.

U/15 Ligaen: Vejle Boldklub-AaB 1-4

Også U/15 Ligaholdet kunne tage hjem fra Vejle med en 4-1-sejr i sportstasken.

Efter en målløs første halvleg bød de første syv minutter af anden halvleg på hele tre AaB-scoringer. Sebastian Cortsen åbnede målkontoen, inden Frederik Vestergaard og siden Ditlev Rasmussen fik udbygget til henholdsvis 2-0 og 3-0.

Et kvarter før tid reducerede hjemmeholdet til 3-1, inden Christian Provst Hassing Povlsen satte 4-1-scoringen i kassen mod slutningen.

Status efter tre U/15 Ligakampe er seks point, og næste U/15 Ligakamp spilles 14. september kl. 13.00 mod FC Midtjylland på Hornevej.

AaB TV: Randers FC-AaB 1-0

2. september 2024 kl. 06:21 af Rasmus Estrup

Søndagenskampen på udebane mod Randers FC endte desværre med et nederlag på 1-0.

Trods afslutninger fra blandt andre John Iredale, Melker Widell og Mathias Jørgensen, samt en god mulighed til Kasper Jørgensen, der blev reddet fra tæt hold, var det hjemmeholdet, der kom i front i første halvleg, da Simen Nordli på flot vis sparkede et frispark direkte i mål.

Trods et spilovertag og mange hjørnespark efter pausen, blev det sjældent farligt, og dermed endte det med et nederlag.

I videoen øverst kan tv-produktionens sammendrag af kampen ses.

Et sammendrag af kampen med kommentatorlyd kan desuden findes her

Frisparksmål afgjorde det for hjemmeholdet i Randers

1. september 2024 kl. 20:54 af Brian Andersen

Således måtte AaB gå tomhændede fra en dyst, hvor minimum et point ikke havde været ufortjent, men AaB formåede ikke at drage kapital af de muligheder, man fik undervejs.

I forhold til den seneste kamp for ni dage siden mod AGF havde AaB to ændringer i startformationen, hvor Nóel Atli Arnórsson og Oliver Ross afløste Lars Kramer og Mylian Jimenez.

Opgøret indledtes stille og roligt og meget jævnbyrdigt, men efter en kort periode med lidt for mange lette og unødvendige boldtab fik AaB bedre fat i både strukturen, presspillet og pasningerne, og efter 11 minutter blev det også farligt, da et nydeligt angreb endte med en aflevering fra Oliver Ross til John Iredale, som headede forbi målet.

Der var tale om en god fase for AaB, og blot fire minutter senere fik anfører Mathias Jørgensen masser af plads i højresiden, men skudforsøget gik over målrammen.

Straks efter viste Randers FC for første gang farlighed i den modsatte ende, da en hård og flad tværpasning fra højre fra Norman Campbell passerede alt og alle tæt under mål.

Stadig var det dog AaB med overtaget over for et i denne periode passivt hjemmehold, og midtvejs i halvlegen stod Kasper Jørgensen med en cutback-aflevering for en god skudchance til Melker Widell, der desværre sendte sin afslutning, ufarligt, langt over mål.

Efter 29 minutter tilspillede AaB sig den hidtidig største chance, da et indlæg fra Oliver Ross fandt vej til en fri Kasper Jørgensen ved bageste stolpe, hvorfra afslutningen fra få meter gik lige på Randers FC-keeper Paul Izzo.

Fire minutter senere var Kasper Jørgensen igen i centrum, da han heroisk fik kastet sig ned og blokeret en stor skudmulighed fra tæt hold til Mathias Greve.

At man skal score i sine gode perioder er en uskreven fodboldsandhed, hvilket blev understreget seks minutter før pausen, hvor Randers FC i modsætning til AaB viste den nødvendige skarphed, da et direkte frispark blev krøllet inden for stolpen af Simen Nordli.

Inden pausen nåede Kasper Jørgensen at have et kvalificeret langskud forbi den fjerneste stang, mens Sebastian Otoa modsat fik blokeret en Randers FC-afslutning.

Fra anden halvleg fortsatte mønsteret med AaB som den spillemæssigt toneangivende part, men man sad med en fornemmelse af, at der som oftest manglede den sidste, nødvendige angrebshidsighed og kvalitet.

Efter 56 minutter førte et godt AaB-angreb til en flugt-mulighed for Melker Widell, mens indskiftede Stephen Odey fem minutter senere sparkede over tværribben for Randers FC.

AaB fortsatte presset, men det forblev lige ved og næsten, mens André Rømer og Simen Nordli inden for få øjeblikke var nærgående for Randers FC.

Trods et tungere og tungere tryk mod hjemmeholdets mål, så kom aldrig den forløsende scoring for AaB.

Næste opgave for AaB er pokalkampen på onsdag på udebane mod Morud/Veflinge.

Matchfacts – 3F Superligaen, 7. spillerunde
Randers FC-AaB  1-0 (1-0)
39. min 1-0 Simen Nordli.
Advarsler Randers FC: Mohamed Touré (30), Stephen Odey (90).
Advarsler AaB: Nóel Atli Arnórsson (30), Kasper Davidsen (38).
5.669 tilskuere på Cepheus Park Randers.

Randers FC (4-2-3-1): Paul Izzo, Oliver Olsen, Daniel Høegh, Wessel Dammers, Nikolas Dyhr (90: Björn Kopplin), André Rømer, John Björkengren, Norman Campbell (83: Sabil Hansen), Simen Nordli (83: Abdul Hakim Sulemana), Mathias Greve (59: Tammer Bany), Mohamed Touré (59: Stephen Odey).

AaB (4-3-3): Vincent Müller, Kasper Jørgensen, Sebastian Otoa, Oumar Diakhité, Nóel Atli Arnórsson (58: Mylian Jimenez), Kasper Davidsen (72: Nicklas Helenius), Andres Jasson (79: Jubril Adedeji), Melker Widell, Mathias Jørgensen, John Iredale (58: Kelvin John), Oliver Ross.

Dommer: Aydin Uslu.