AaB vinder lokalopgør i Hjørring

29. september 2023 kl. 20:57 af Rasmus Estrup

AaB kom fredag aften tilbage på sejrssporet med en 3-1-sejr på udebane over Vendsyssel F.F., der ellers kom tidligt foran ved Carl Lange. Inden pausen udlignede Oliver Ross til 1-1, og i anden halvleg sikrede scoringer af først Richard Odada og siden et straffesparksmål af Emmanuel Toku AaB sejren. Hele Nordjyllands Hold ligger nu på førstepladsen med 27 point efter 11 kampe.

Allerede efter to minutter fik AaB kampens første store chance, da Kasper Jørgensens indlæg fra baglinjen fandt vej til Melker Widell, der i det lille felt headede lige på målmand Marcus Bundgaard Sørensen.

Selvom AaB efterfølgende var mest på bolden slog Vendsyssel F.F. til i det niende minut, da Oscar Buch kom forbi Kasper Jørgensen på kanten af feltet og gav kuglen videre til Carl Lange, der sparkede bolden ind langs fjerneste opstander til 1-0.

Fem minutter senere sled hjemmeholdet sig til en afslutning på kanten af feltet, som Rasmus Thelander blokerede. Dette satte gang i en AaB-omstilling med Melker Widell, der sendte et indlæg ind mod Oliver Ross, men sidstnævnte formåede ikke at få afsluttet angrebet.

Kort efter drev Melker Widell igen bolden angrebsivrigt frem, og denne gang prøvede svenskeren selv lykken med en afrettet afslutning fra kanten af feltet, der gav et hjørnespark. Dette sad i panden på Rasmus Thelander, som headede over.

I modsatte ende kom Lars Kramer i vejen for en stor to-mod-en-mulighed til hjemmeholdet, inden Richard Odada ca. midtvejs i første halvleg fik et langskud blokeret efter et hjørnespark.

Efter 26 minutter tog Melker Widell også sigte fra distancen efter et aflæg af Richard Odada, og AaB-svenskeren hamrede læderet på overliggeren. Kort efter lagde Lucas Andersen så bolden til rette for Richard Odada, der denne gang sparkede forbi fra kanten af feltet.

Kort før opgøret var en halv time gammelt tog Carl Lange turen fra midten og frem til kanten af AaB-feltet, hvorefter 1-0-målscoreren sparkede lige forbi den ene opstander.

Efter 37 minutter fik AaB så en ny mulighed, da et sammenspil mellem Lucas Andersen og Kasper Jørgensen endte med en afslutning fra AaB's højre wingback, der tvang en ripost ud af Marcus Bundgaard Sørensen. Returbolden sparkede Malthe Højholt dog i en blokade.

Minuttet senere var der endelig gevinst for udeholdet, da Oliver Ross tæt under mål dirigerede Melker Widells hårde indlæg fra baglinjen i nettet til pausestillingen 1-1.

Fire minutter efter pausen sparkede Malthe Højholt en nedfaldsbold forbi efter et lovende AaB-angreb, og minuttet senere var Vendsyssel F.F. tæt på et føringsmål, da Josip Posavec' refleksredning på Ayo Simon Okosuns hårde og afrettede langskud gav en returbold til en helt fri Kasper Lunding, der bankede det store tilbud langt over mål.

Efter 56 minutter kunne AaB så i stedet bringe sig i front på en omstilling, hvor Lucas Andersen i sidste ende gav bolden videre til Richard Odada, som ved bagerste område sparkede 2-1-scoringen i nettet ved fjerneste stolpe.

Efter en time blev Lucas Andersen udskiftet med Emmanuel Toku, og den netop indskiftede AaB-spiller fik hurtigt en stor chance, da han blev sendt i dybden. Afslutningen mod nærmeste stang blev dog reddet af Vendsyssel-keeperen.

Midt i anden halvleg fulgte en indskiftning af Tim Prica i stedet for AaB's første målscorer Oliver Ross, og efter 71 minutter fik AaB tilkendt et straffespark, da Ayo Simon Okosun havde hånd på bolden.

Fra pletten sparkede Emmanuel Toku sikkert bolden i kassen til 3-1.

Emmanuel Toku var i afslutterrollen igen i 76. minut, da han sparkede over Vendsyssel-målet. Herefter blev Jakob Ahlmann og Younes Bakiz sendt i aktion i stedet for Diego Caballo og Melker Widell.

Efter 82 minutter fik Jakob Ahlmann en stor mulighed for at øge føringen, da han fik serveret bolden midt i feltet. Men efter flere skudfinter blev venstrebackens afslutning blokeret.

Et minut inde i tillægstiden fik Tim Prica en omstillingsmulighed, men Vendsyssel-målmanden fik hånden på forsøget, og Marcus Bundgaard Sørensen var også på plads med en redning på Younes Bakiz' spidse afslutning minuttet senere. Dermed endte kampen med en AaB-sejr på 3-1.

Sejren betyder, at AaB fortsat er ubesejret i NordicBet Ligaen, som Hele Nordjyllands Hold fører med 27 point efter 11 runder.

AaB spiller igen næste fredag kl. 19.00 på udebane mod AC Horsens.

Matchfacts - NordicBet Ligaen, grundspil, 11. runde

Vendsyssel F.F.-AaB 1-3 (1-1)
9. min 1-0 Carl Lange, 39. min 1-1 Oliver Ross, 57. min 1-2 Richard Odada, 73. min 1-3 Emmanuel Toku (str.)
Advarsler Vendsyssel F.F.: Ingen
Advarsler AaB: Ingen
5.467 tilskuere på Nord Energi Arena

Vendsyssel F.F.: Marcus Bundgaard Sørensen, Lucas Jensen, Mads Greve, Mattias Jakobsen (75: Omar Jebali), Mathias Haarup (58: Marcus Hannesbo), Oskar Øhlenschlæger (85: Benjamin Braithwaite), Ayo Simon Okosun, Carl Lange, Kasper Lunding (75: Zean Dalügge), Lasse Steffensen, Oscar Buch (58: Caden Clark).

AaB (3-4-3): Josip Posavec, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Sebastian Otoa, Kasper Jørgensen, Malthe Højholt, Richard Odada, Diego Caballo (77: Jakob Ahlmann), Melker Widell (77: Younes Bakiz), Oliver Ross (67: Tim Prica), Lucas Andersen (60: Emmanuel Toku).

Dommer: Lasse Graagaard

Billetabonnenter kan hente billet til AaB-B.93

29. september 2023 kl. 12:00 af Rasmus Estrup

Billetabonnenter har nu mulighed for at hente billet til AaB's næste hjemmekamp mod B.93 søndag 22. oktober kl. 15.00. Det gøres på www.billet.aabsport.dk.

Her har billetabonnenter frem til søndag kl. 12.00 førsteret på billetter til kampen. Ved middagstid på søndag åbner billetsalget for alle.

Sådan henter du billet med et billetabonnement:

2. Vælg AaB-B.93.
  3. Vælg det/de tribuneafsnit, som dit billetabonnement er gældende til.
  4. Vælg din plads.
  5. Tryk på Tilføj en rabat.
  6. Tryk på abonnementet.
  7. Afslut transaktionen.

Køb et billetabonnement
Billetabonnementet er til dig, der ønsker adgang til alle kampe på Aalborg Portland Park, men samtidig er klar over, at du ikke kan være der hver eneste kamp. Med et billetabonnement skal du trække billet fra kamp til kamp, og dermed optager du ikke en plads til de kampe, du ikke kommer til.

Du får adgang til at trække din billet 48 timer før, det officielle billetsalg begynder, så du er sikker på at få en plads. Du kan fortsat trække billet, efter det officielle billetsalg er begyndt, men herefter er du ikke længere garanteret en plads, hvis der bliver udsolgt.

Priserne på billetabonnementet kan ses neden for, og er et billigere alternativ til sæsonkortabonnementet. Bliv billetabonnent på www.billet.aabsport.dk.

Hiljemark og Højholt om aftenens kamp

29. september 2023 kl. 07:47 af Rasmus Estrup

Udebaneafsnittet er udsolgt, når AaB i aften gæster Vendsyssel F.F. på Nord Energi Arena i Hjørring i NordicBet Ligaen.

Inden kampen kan du i dette interview høre fra cheftræner Oscar Hiljemark og midtbanespiller Malthe Højholt, der er opvokset i Hjørring og som barn spillede i Hjørring I.F., inden han som U/13-spiller skiftede til AaB.

Kampstart i aften er kl. 19.00, og har du ikke fået billet til udebaneafsnittet kan kampen følges på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 18.30.

AaB TV: Seneste udesejr over Vendsyssel F.F.

28. september 2023 kl. 11:20 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 19.00 spiller AaB på udebane mod Vendsyssel F.F. i 11. runde af NordicBet Ligaen.

AaB er ubesejret i de første ti runder og indtager førstepladsen med 24 point, mens Vendsyssel F.F. ligger på syvendepladsen med 14 point.

Udebaneafsnittet er udsolgt til i morgen, men har du allerede fået billet, kan du finde praktisk info om kampen her.

Har du ikke fået billet, kan du se opgøret på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 18.30.

Inden fredagskampen i Hjørring kan du i øverste video gense Kasper Risgårds sejrsmål fra AaB's 1-0-udesejr over Vendsyssel F.F. i august 2018.