Otoa og Ross i U/20-remis mod Frankrig

9. september 2023 kl. 11:34 af Rasmus Estrup

Både Sebastian Otoa og Oliver Ross var med fra start, da Danmarks U/20-landshold i går spillede den første af to venskabskampe mod Frankrig på Gladsaxe Stadion.

Oliver Ross, der bar anførerbindet, satte gang i det angreb, der bragte danskerne i front i første halvleg, men små ti minutter efter pausen udlignede Frankrig til 1-1. Franskmændene kom også på 2-1 i 81. minut, men fem minutter før tid udlignede Danmark til slutresultatet 2-2.

Mens Sebastian Otoa fik fuld spilletid i sin anden ungdomslandskamp, blev Oliver Ross udskiftet efter 69 minutter i sin 18. ungdomslandskamp. For begges vedkommende var fredagens kamp den første på U/20-landsholdet, der spiller en ny venskabskamp mod Frankrig på mandag.

Arkivfoto: Fodboldidioterne

Fuld spilletid til Odada og Grønkjær

8. september 2023 kl. 08:04 af Rasmus Estrup

Både Richard Odada og AaB Akademiets Bertil Grønkjær fik i går fuld spilletid på deres respektive landshold.

AaB's kenyaner, Richard Odada, spillede således hele kampen på den centrale midtbane, da Kenyas A-landshold i går vandt en venskabskamp på udebane mod Qatar med 2-1.

Kampen var Richard Odadas sjette A-landskamp for Kenya.

På det danske U/17-landshold stod Bertil Grønkjær på kassen, da Danmark ved en miniturnering i Belgien tabte 3-1 til Italien, som var foran med 1-0 ved pausen og udbyggede til 2-0 tidligt i anden halvleg, inden danskerne reducerede. Kampens sidste mål sendte Italien i nettet i tillægstiden.

Opgøret mod Italien var Bertil Grønkjærs ottende ungdomslandskamp - den tredje for U/17-landsholdet, der spiller igen lørdag mod Tyskland.

Helenius scorer sig ind i AaB’s Top 10

7. september 2023 kl. 12:29 af Brian Andersen

De to pletskud var henholdsvis sæsontræffer nummer seks og nummer syv fra AaB-angriberen, der nu står noteret for 61 scoringer i 193 officielle kampe for AaB.

Dermed passerede Helenius i aftes både Kasper Kusk og Søren Frederiksen, som delte tiendepladsen på listen.

Med sine 61 mål har Nicklas Helenius nu fire mål op til Jeppe Curth på niendepladsen.

All Time-topscorer i AaB er Kjeld Thorst med 88 scoringer.

Herunder Top 20-All Time topscorerlisten i AaB, hvor alle spillere er noteret for 50 mål eller flere:

20. Kasper Risgård  50

* Søren Simon Andersen på listens 13. plads huserede for AaB i 1920’erne og 1930’erne og skal således ikke forveksles med Søren ”Røde” Andersen, der i perioden 1995-1998 scorede 36 mål for AaB

(Statistisk kilde: John Laden Jensen og aabsport.dk).

AaB sælger Sousa

7. september 2023 kl. 08:56 af Brian Andersen

26-årige Allan Sousa kom i sommeren 2022 til AaB på en fri transfer fra Vejle Boldklub.

I sin tid i AaB har Allan Sousa været en stor offensiv profil, hvor han i 40 officielle kampe blandt andet bidrog med 14 scoringer og ti assists.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Allan Sousas fodboldmæssige evner har været åbenlyse for enhver, der har fulgt AaB de seneste 14 måneder, og derfor har der også været interesse for ham fra forskellige klubber, og da vi modtog et bud, der levede op til vores forventninger, valgte vi at acceptere tilbuddet, konstaterer Ole Jan Kappmeier.

- Vi vil gerne takke Allan for indsatsen for AaB og ønske ham held og lykke i den fortsatte karriere. Der er ingen tvivl om, at Allan Sousa kan noget ekstraordinært på fodboldbanen, og den del kommer vi selvfølgelig til at savne, men omvendt har vi stor tiltro til den eksisterende trup og trænerteamet, så vi kan fortsætte med at levere det, der skal til, siger Ole Jan Kappmeier.

Allan Sousa takker for sin tid i AaB:

- Jeg vil gerne udtrykke min store taknemmelighed for alle i AaB og alle klubbens fans. Jeg har været glad for at være i Aalborg det seneste år, og jeg føler, at jeg også har gennemgået en god udvikling i klubben.

- Uanset hvor i verden jeg er, vil jeg følge AaB som fan, og jeg vil ikke afvise en gang i fremtiden at vende tilbage til klubben, og i første omgang ønsker jeg, at AaB vil fortsætte med at have succes i den igangværende sæson, lyder det fra Allan Sousa.

Allan Sousa havde kontrakt med AaB indtil 30. juni 2026.

Salget af Allan Sousa påvirker forventningerne for 2023 fra et resultat i niveauet minus 35-45 mio. kr. til et resultat i niveauet minus 25-35 mio. kr.

I forventningerne til årets resultat er inkluderet en placering i toppen af landets næstbedste fodboldrække NordicBet Ligaen.

AaB TV: VRI-AaB 0-6

7. september 2023 kl. 06:30 af Rasmus Estrup

AaB gik i går videre fra anden runde af Oddset Pokalen med en 6-0-sejr over Vejlby-Risskov Idrætsklub (VRI) på Aalborg Portland Park.

VRI var hjemmehold, men havde ønsket at spille på Aalborg Portland Park, og på AaB's sædvanlige hjemmebane kunne Lars Kramer efter fire minutter heade nordjyderne i front på et hjørnespark.

To minutter senere afdriblede Tim Prica VRI-målmanden og sendte bolden over stregen til 2-0, og efter ti minutter spillede Kasper Jørgensen bolden på tværs til en helt fri Nicklas Helenius, som øgede til 3-0.

Inden pausen ramte både Rasmus Thelander og Tim Prica træværket, og ti minutter efter pausen udnyttede Melker Widell sikkert en friløber med et elegant chip til 4-0.

Melker Widell stod også for 5-0-målet, da han sparkede et flot langskud ind ved fjerneste opstander efter en times spil.

Otte minutter senere lukkede Nicklas Helenius kampen med et kraftfuldt langskud, der blev kanoneret i nettet til slutresultatet 6-0.

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af kampen og få reaktioner fra den dobbelte målscorer Melker Widell og cheftræner Oscar Hiljemark.