Fuld spilletid til Odada og Grønkjær

8. september 2023 kl. 08:04 af Rasmus Estrup

Både Richard Odada og AaB Akademiets Bertil Grønkjær fik i går fuld spilletid på deres respektive landshold.

AaB's kenyaner, Richard Odada, spillede således hele kampen på den centrale midtbane, da Kenyas A-landshold i går vandt en venskabskamp på udebane mod Qatar med 2-1.  

Kampen var Richard Odadas sjette A-landskamp for Kenya. 

På det danske U/17-landshold stod Bertil Grønkjær på kassen, da Danmark ved en miniturnering i Belgien tabte 3-1 til Italien, som var foran med 1-0 ved pausen og udbyggede til 2-0 tidligt i anden halvleg, inden danskerne reducerede. Kampens sidste mål sendte Italien i nettet i tillægstiden.  

Opgøret mod Italien var Bertil Grønkjærs ottende ungdomslandskamp - den tredje for U/17-landsholdet, der spiller igen lørdag mod Tyskland. 

Helenius scorer sig ind i AaB’s Top 10

7. september 2023 kl. 12:29 af Brian Andersen

De to pletskud var henholdsvis sæsontræffer nummer seks og nummer syv fra AaB-angriberen, der nu står noteret for 61 scoringer i 193 officielle kampe for AaB.

Dermed passerede Helenius i aftes både Kasper Kusk og Søren Frederiksen, som delte tiendepladsen på listen.

Med sine 61 mål har Nicklas Helenius nu fire mål op til Jeppe Curth på niendepladsen.

All Time-topscorer i AaB er Kjeld Thorst med 88 scoringer.

Herunder Top 20-All Time topscorerlisten i AaB, hvor alle spillere er noteret for 50 mål eller flere:

1. Kjeld Thorst  88 mål
2. John Holm Jensen  81
3. Børge Bach  77
4. Peter Møller  74
5. Ove Flindt Bjerg  71
5. Peter Rasmussen  71
7. Kaj Hansen  70
8. Erik Bo Andersen  67
9. Jeppe Curth  65
10. Nicklas Helenius  61
11. Søren Frederiksen  60
11. Kasper Kusk  60
13. Søren Simon Andersen  57
13. Kurt Berthelsen  57
13. Bjarne Lund Pedersen  57
16. Ingemann Clausen  56
17. Ole Bach Jensen  55
17. Mogens Jespersen  55
17. Ove Rønn  55
20. Bjarne Lildballe  50
20. Kasper Risgård  50

* Søren Simon Andersen på listens 13. plads huserede for AaB i 1920’erne og 1930’erne og skal således ikke forveksles med Søren ”Røde” Andersen, der i perioden 1995-1998 scorede 36 mål for AaB

(Statistisk kilde: John Laden Jensen og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB sælger Sousa

7. september 2023 kl. 08:56 af Brian Andersen

26-årige Allan Sousa kom i sommeren 2022 til AaB på en fri transfer fra Vejle Boldklub.

I sin tid i AaB har Allan Sousa været en stor offensiv profil, hvor han i 40 officielle kampe blandt andet bidrog med 14 scoringer og ti assists.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Allan Sousas fodboldmæssige evner har været åbenlyse for enhver, der har fulgt AaB de seneste 14 måneder, og derfor har der også været interesse for ham fra forskellige klubber, og da vi modtog et bud, der levede op til vores forventninger, valgte vi at acceptere tilbuddet, konstaterer Ole Jan Kappmeier.

- Vi vil gerne takke Allan for indsatsen for AaB og ønske ham held og lykke i den fortsatte karriere. Der er ingen tvivl om, at Allan Sousa kan noget ekstraordinært på fodboldbanen, og den del kommer vi selvfølgelig til at savne, men omvendt har vi stor tiltro til den eksisterende trup og trænerteamet, så vi kan fortsætte med at levere det, der skal til, siger Ole Jan Kappmeier.

Allan Sousa takker for sin tid i AaB:

- Jeg vil gerne udtrykke min store taknemmelighed for alle i AaB og alle klubbens fans. Jeg har været glad for at være i Aalborg det seneste år, og jeg føler, at jeg også har gennemgået en god udvikling i klubben.

- Uanset hvor i verden jeg er, vil jeg følge AaB som fan, og jeg vil ikke afvise en gang i fremtiden at vende tilbage til klubben, og i første omgang ønsker jeg, at AaB vil fortsætte med at have succes i den igangværende sæson, lyder det fra Allan Sousa.

Allan Sousa havde kontrakt med AaB indtil 30. juni 2026.

Salget af Allan Sousa påvirker forventningerne for 2023 fra et resultat i niveauet minus 35-45 mio. kr. til et resultat i niveauet minus 25-35 mio. kr. 

I forventningerne til årets resultat er inkluderet en placering i toppen af landets næstbedste fodboldrække NordicBet Ligaen.

Tags på denne nyhed

AaB TV: VRI-AaB 0-6

7. september 2023 kl. 06:30 af Rasmus Estrup

AaB gik i går videre fra anden runde af Oddset Pokalen med en 6-0-sejr over Vejlby-Risskov Idrætsklub (VRI) på Aalborg Portland Park. 

VRI var hjemmehold, men havde ønsket at spille på Aalborg Portland Park, og på AaB's sædvanlige hjemmebane kunne Lars Kramer efter fire minutter heade nordjyderne i front på et hjørnespark. 

To minutter senere afdriblede Tim Prica VRI-målmanden og sendte bolden over stregen til 2-0, og efter ti minutter spillede Kasper Jørgensen bolden på tværs til en helt fri Nicklas Helenius, som øgede til 3-0. 

Inden pausen ramte både Rasmus Thelander og Tim Prica træværket, og ti minutter efter pausen udnyttede Melker Widell sikkert en friløber med et elegant chip til 4-0. 

Melker Widell stod også for 5-0-målet, da han sparkede et flot langskud ind ved fjerneste opstander efter en times spil. 

Otte minutter senere lukkede Nicklas Helenius kampen med et kraftfuldt langskud, der blev kanoneret i nettet til slutresultatet 6-0. 

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af kampen og få reaktioner fra den dobbelte målscorer Melker Widell og cheftræner Oscar Hiljemark. 

Tags på denne nyhed

AaB komfortabelt videre til sekstendedelsfinalerne

6. september 2023 kl. 20:43 af Brian Andersen

Nicklas Helenius og Melker Widell blev begge dobbelte målscorere for AaB, mens også Lars Kramer og Tim Prica kom på tavlen.

I målet fik Rody de Boer sin debut for AaB. Det samme gjorde Emmanuel Toku, da han blev indskiftet med knap en halv time igen.

I forhold til opgøret i søndags i NordicBet Ligaen mod Kolding I.F. havde AaB fire ændringer i startformationen, hvor Rody de Boer, Jakob Ahlmann, Pedro Ferreira og Tim Prica erstattede Josip Posavec, Sebastian Otoa, Richard Odada og Younes Bakiz.

Opgøret var henlagt til Aalborg Portland Park, da banen hos de aarhusianske Danmarksseriegæster ikke har den størrelse, der er krav om i denne fase af Oddset Pokalen.

VRI startede opgøret friskt og optimistisk, men allerede i det femte minut udnyttede AaB sin første chance, da Lars Kramer kastede sig frem og headede Diego Caballos hjørnesparksbold i netmaskerne.

Blot to minutter senere blev føringen fordoblet, da Tim Prica udnyttede en misforståelse i VRI-forsvaret.

Rasmus Thelander nåede at være nærgående efter endnu et hjørnespark, før Nicklas Helenius allerede i det 11. minut kunne gøre det til 3-0 for AaB efter uselvisk forarbejde af Kasper Jørgensen, som alene med VRI-keeper Magnus Manscher trillede bolden på tværs til Helenius.

Nicklas Helenius' træffer var i øvrigt hans officielle scoring nummer 60 for AaB, hvilket bragte ham ind på en delt tiendeplads på All Time-topscorerlisten i AaB siden 1885; også Søren Frederiksen og Kasper Kusk står noteret for 60 pletskud for AaB.

I fortsættelsen headede Rasmus Thelander på overliggeren i det 20. minut, mens Tim Prica fem minutter senere klappede kuglen på roden af den fjerneste opstander.

Senere i første halvleg blev Malthe Højholt med en fodparade af Magnus Manscher forhindret i sin første AaB-træffer, og inden pausen var der også yderligere muligheder for at øge føringen mod de ellers bravt kæmpende ”gæster”.

Anden halvleg åbnede med en skudchance til VRI’s Simon Pedersen, der imidlertid afsluttede langt over målrammen.

AaB var farlige i den modsatte ende, før Lars Kramer i den modsatte ende efter 54 minutter i sidste øjeblik fik tacklet aarhusianernes Elias Granlund Astola, som befandt sig i en fri position.

Straks efter blev det i stedet 4-0 til AaB, da Melker Widell slap alene igennem, hvilket blev udnyttet med et elegant chip over målmanden.

Seks minutter senere bragte svenske Widell med en vidunderlig kasse også AaB på 5-0, da han fra kanten af straffesparksfeltet med en følt spark curlede læderet over i det modsatte målhjørne.

I den resterende del af dysten var der store tilbud til begge de indskiftede Jeppe Pedersen og Younes Bakiz, men det var Nicklas Helenius, som i det 69. minut med et hårdt, fladt skud bragede AaB på 6-0 og Helenius op alene på All Time-listens tiendeplads – nu med fire scoringer op til Jeppe Curth på niendepladsen.

Lodtrækningen til tredje runde, der også er lig med sekstendedelsfinalerne, foretages tirsdag i næste uge. Runden er planlagt til afvikling i perioden 26. – 28. september.

Næste gang at AaB skal i aktion, er om ni dage, hvor topkampen på udebane mod Sønderjyske venter i Haderslev fredag 15. september.

Matchfacts – Oddset Pokalen, 2. runde
Vejlby-Risskov Idrætsklub-AaB  0-6 (0-3)
5. min 0-1 Lars Kramer, 7. min 0-2 Tim Prica, 11. min 0-3 Nicklas Helenius, 55. min 0-4 Melker Widell, 61. min 0-5 Melker Widell, 69. min 0-6 Nicklas Helenius.
Advarsler Vejlby-Risskov Idrætsklub: Ingen.
Advarsler AaB: Ingen.
3.401 tilskuere på Aalborg Portland Park.

Vejlby-Risskov Idrætsklub (5-4-1): Magnus Manscher, Kristian Juhl Justesen (71: Gustav Calundan), Christian Lauenborg (71: Adam Marcel Nielsen), Nikolaj Bøgelund, Mathias Corydon Marquardsen, Christian Calundan (46: Elias Granlund Astola) Oskar Skovhus Jensen, Jeppe Laursen (75: Christian Valdemar Gulstad Heslop), Simon Pedersen, Søren Balsgaard (46: Axel Mors), Jacob Kromann.

AaB (3-4-3): Rody de Boer, Lars Kramer, Rasmus Thelander (62: Noel Atli Arnorsson), Jakob Ahlmann, Kasper Jørgensen (62: Jeppe Pedersen), Pedro Ferreira, Malthe Højholt (62: Mads Bomholt), Diego Caballo, Melker Widell (62: Emmanuel Toku), Nicklas Helenius (71: Younes Bakiz), Tim Prica.

Dommer: Sandi Putros.

'