AaB TV: VRI-AaB 0-6

7. september 2023 kl. 06:30 af Rasmus Estrup

AaB gik i går videre fra anden runde af Oddset Pokalen med en 6-0-sejr over Vejlby-Risskov Idrætsklub (VRI) på Aalborg Portland Park. 

VRI var hjemmehold, men havde ønsket at spille på Aalborg Portland Park, og på AaB's sædvanlige hjemmebane kunne Lars Kramer efter fire minutter heade nordjyderne i front på et hjørnespark. 

To minutter senere afdriblede Tim Prica VRI-målmanden og sendte bolden over stregen til 2-0, og efter ti minutter spillede Kasper Jørgensen bolden på tværs til en helt fri Nicklas Helenius, som øgede til 3-0. 

Inden pausen ramte både Rasmus Thelander og Tim Prica træværket, og ti minutter efter pausen udnyttede Melker Widell sikkert en friløber med et elegant chip til 4-0. 

Melker Widell stod også for 5-0-målet, da han sparkede et flot langskud ind ved fjerneste opstander efter en times spil. 

Otte minutter senere lukkede Nicklas Helenius kampen med et kraftfuldt langskud, der blev kanoneret i nettet til slutresultatet 6-0. 

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af kampen og få reaktioner fra den dobbelte målscorer Melker Widell og cheftræner Oscar Hiljemark. 

Tags på denne nyhed

AaB komfortabelt videre til sekstendedelsfinalerne

6. september 2023 kl. 20:43 af Brian Andersen

Nicklas Helenius og Melker Widell blev begge dobbelte målscorere for AaB, mens også Lars Kramer og Tim Prica kom på tavlen.

I målet fik Rody de Boer sin debut for AaB. Det samme gjorde Emmanuel Toku, da han blev indskiftet med knap en halv time igen.

I forhold til opgøret i søndags i NordicBet Ligaen mod Kolding I.F. havde AaB fire ændringer i startformationen, hvor Rody de Boer, Jakob Ahlmann, Pedro Ferreira og Tim Prica erstattede Josip Posavec, Sebastian Otoa, Richard Odada og Younes Bakiz.

Opgøret var henlagt til Aalborg Portland Park, da banen hos de aarhusianske Danmarksseriegæster ikke har den størrelse, der er krav om i denne fase af Oddset Pokalen.

VRI startede opgøret friskt og optimistisk, men allerede i det femte minut udnyttede AaB sin første chance, da Lars Kramer kastede sig frem og headede Diego Caballos hjørnesparksbold i netmaskerne.

Blot to minutter senere blev føringen fordoblet, da Tim Prica udnyttede en misforståelse i VRI-forsvaret.

Rasmus Thelander nåede at være nærgående efter endnu et hjørnespark, før Nicklas Helenius allerede i det 11. minut kunne gøre det til 3-0 for AaB efter uselvisk forarbejde af Kasper Jørgensen, som alene med VRI-keeper Magnus Manscher trillede bolden på tværs til Helenius.

Nicklas Helenius' træffer var i øvrigt hans officielle scoring nummer 60 for AaB, hvilket bragte ham ind på en delt tiendeplads på All Time-topscorerlisten i AaB siden 1885; også Søren Frederiksen og Kasper Kusk står noteret for 60 pletskud for AaB.

I fortsættelsen headede Rasmus Thelander på overliggeren i det 20. minut, mens Tim Prica fem minutter senere klappede kuglen på roden af den fjerneste opstander.

Senere i første halvleg blev Malthe Højholt med en fodparade af Magnus Manscher forhindret i sin første AaB-træffer, og inden pausen var der også yderligere muligheder for at øge føringen mod de ellers bravt kæmpende ”gæster”.

Anden halvleg åbnede med en skudchance til VRI’s Simon Pedersen, der imidlertid afsluttede langt over målrammen.

AaB var farlige i den modsatte ende, før Lars Kramer i den modsatte ende efter 54 minutter i sidste øjeblik fik tacklet aarhusianernes Elias Granlund Astola, som befandt sig i en fri position.

Straks efter blev det i stedet 4-0 til AaB, da Melker Widell slap alene igennem, hvilket blev udnyttet med et elegant chip over målmanden.

Seks minutter senere bragte svenske Widell med en vidunderlig kasse også AaB på 5-0, da han fra kanten af straffesparksfeltet med en følt spark curlede læderet over i det modsatte målhjørne.

I den resterende del af dysten var der store tilbud til begge de indskiftede Jeppe Pedersen og Younes Bakiz, men det var Nicklas Helenius, som i det 69. minut med et hårdt, fladt skud bragede AaB på 6-0 og Helenius op alene på All Time-listens tiendeplads – nu med fire scoringer op til Jeppe Curth på niendepladsen.

Lodtrækningen til tredje runde, der også er lig med sekstendedelsfinalerne, foretages tirsdag i næste uge. Runden er planlagt til afvikling i perioden 26. – 28. september.

Næste gang at AaB skal i aktion, er om ni dage, hvor topkampen på udebane mod Sønderjyske venter i Haderslev fredag 15. september.

Matchfacts – Oddset Pokalen, 2. runde
Vejlby-Risskov Idrætsklub-AaB  0-6 (0-3)
5. min 0-1 Lars Kramer, 7. min 0-2 Tim Prica, 11. min 0-3 Nicklas Helenius, 55. min 0-4 Melker Widell, 61. min 0-5 Melker Widell, 69. min 0-6 Nicklas Helenius.
Advarsler Vejlby-Risskov Idrætsklub: Ingen.
Advarsler AaB: Ingen.
3.401 tilskuere på Aalborg Portland Park.

Vejlby-Risskov Idrætsklub (5-4-1): Magnus Manscher, Kristian Juhl Justesen (71: Gustav Calundan), Christian Lauenborg (71: Adam Marcel Nielsen), Nikolaj Bøgelund, Mathias Corydon Marquardsen, Christian Calundan (46: Elias Granlund Astola) Oskar Skovhus Jensen, Jeppe Laursen (75: Christian Valdemar Gulstad Heslop), Simon Pedersen, Søren Balsgaard (46: Axel Mors), Jacob Kromann.

AaB (3-4-3): Rody de Boer, Lars Kramer, Rasmus Thelander (62: Noel Atli Arnorsson), Jakob Ahlmann, Kasper Jørgensen (62: Jeppe Pedersen), Pedro Ferreira, Malthe Højholt (62: Mads Bomholt), Diego Caballo, Melker Widell (62: Emmanuel Toku), Nicklas Helenius (71: Younes Bakiz), Tim Prica.

Dommer: Sandi Putros.

Hiljemark om pokalkampen mod VRI

6. september 2023 kl. 09:33 af Rasmus Estrup

Kl. 18.30 danner Aalborg Portland Park ramme om VRI-AaB i anden runde af Oddset Pokalen. 

Vejlby-Risskov Idrætsklub (VRI), der spiller i Danmarksserien, er hjemmehold i opgøret, men fordi deres bane ikke lever op til de arealmæssige krav, har VRI ønsket at spille kampen på Aalborg Portland Park, hvor AaB så officielt er udehold.

Det betyder blandt andet, at der ikke er VIP-arrangement i loungerne inden kampen, og at tilhængere af VRI får pladser på et afsnit af Complea Tribunen - og ikke i det sædvanlige udebaneafsnit.

I dette interview umiddelbart efter tirsdagens træningspas kan du høre om cheftræner Oscar Hiljemarks forventninger til kampen. 

Dagens kamp vises hverken i tv eller via livestream. Hvis man ønsker at se kampen live, kan det derfor kun gøres på Aalborg Portland Park, og du kan købe billetter til opgøret på www.billet.aabsport.dk. Sæsonkortholdere og billetabonnenter har gratis adgang og mulighed for at tage en ven med gratis. Læs mere her. 

På AaB's officielle Twitterkonto vil der være liveopdateringer i forbindelse med scoringer, og efter kampen følger et referat på www.aabsport.dk. 

Torsdag morgen kan et fyldigt sammendrag af kampen også ses på www.aabsport.dk. 

Dørene og billethusene på Aalborg Portland Park åbner kl. 17.30 i dag, og fanzonen åbner kl. 17.00. 

Tags på denne nyhed

To akademispillere på U/16-landsholdet

5. september 2023 kl. 11:28 af Rasmus Estrup

I august var en stor U/16-landsholdstrup til træningssamling i Nyborg forud for U/16-landsholdets første kampe, og nu er en trup på 22 spillere udtaget til en miniturnering i Belgien. 

Med i truppen er AaB Akademiets Johan Hvistendahl og Malthe Egebæk Mortensen. 

Danmark spiller første kamp i miniturneringen mod Tyrkiet 17. september. 19. september følger et opgør mod Portugal, inden Danmark afslutter turneringen med et opgør mod Belgien 21. september. 

Praktisk info om pokalkampen mod VRI

5. september 2023 kl. 10:39 af Rasmus Estrup

Kampinfo for Vejlby-Risskov Idrætsklub-AaB

Spillerunde: 2. runde i Oddset Pokalen
Spilledato: Onsdag 6. september 2023
Kick-off: Kl. 18.30
Dørene åbner: Kl. 17.30
Fanzonen åbner: Kl. 17.00
Dommer: Sandi Putros

Køb billet online
Til onsdagens pokalkamp på Aalborg Portland Park mellem Vejlby-Risskov Idrætsklub (VRI) og AaB kan du i forsalg købe billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Både dørene og billethusene på Aalborg Portland Park åbner kl. 17.30 i morgen.

Tilhængere af VRI, som officielt er hjemmehold i opgøret, får plads på dele af Complea Tribunen - og ikke i det sædvanlige udebaneafsnit. Ønsker man som VRI-tilhænger at komme ind til kampen, skal man tage kontakt til VRI.

Har du på kampdagen spørgsmål i forhold til billetter, kan du besøge billetinformationen, som ligger på hjørnet af Complea Tribunen og Vesttribunen. 

Sæsonkortholdere kan gratis tage en ven med
AaB’s sæsonkortholdere får til kampen adgang til deres sædvanlige plads på Aalborg Portland Park samt mulighed for at tage en ven med gratis til kampen. 

Billetabonnenter får ligeledes mulighed for at hente billet til kampen gratis på www.billet.aabsport.dk samt mulighed for at tage en ven med gratis. 

Læs mere om hvordan ved at klikke her.

AaB Shoppen åbner kl. 17.00
I fanzonen onsdag aften har grillen og AaB Fanshop åbent fra kl. 17.00.

Ved grillen kan du købe mad- og drikkevarer inden kampstart, og i AaB Fanshop kan du blandt andet købe AaB’s nye klubdragter og andendragter fra Macron, samt nye halstørklæder.

Indløbsbørn fra AaB Support Club Junior
AaB-spillerne løber i morgen på banen med medlemmer af AaB Support Club Junior.

Vis billet eller sæsonkort i AaB’s app - opdatering kræves
Ved indgangene kan man vise sin billet eller sit sæsonkort i AaB-appen, der har fået billetter og sæsonkort integereret. Det kræver, at man har opdateret AaB-appen til den seneste version.

Dette gav enkelte udfordringer i forbindelse med nogle af årets første kampe, og derfor kan det også være en løsning at medbringe ens fysiske sæsonkort eller billet. 

Man kan også altid tilgå og vise sine billetter online på www.billet.aabsport.dk. 

Download AaB’s officielle app via App Store, hvor den findes under navnet “AaB Sport - AaB” eller Google Play under “AaB”. 

Fællesskab for alle - tilbud til børn
AaB og Spar Nord Fonden er gået sammen om et nyt børnefællesskab på kampdage: “Fællesskab for alle”.

“Fællesskab for alle” foregår i Theodors Familiezone på Complea Tribunen, hvor de tilmeldte børn kan sidde under opsyn af pædagoger og pædagogstuderende kampen igennem.

Inden kampen bliver børnene hentet på et mødested i AaB’s fanzone af pædagoger og pædagogstuderende, som til hver kamp vil sørge for, at de tilmeldte børn i folkeskolealderen følges tæt og får en god oplevelse både før, under og efter AaB’s 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park. 

Så hvis man er mellem otte og 14 år og ønsker at komme på Aalborg Portland Park, men måske mangler jævnaldrende at tage til fodbold med, eller hvis ens forældre er forhindret, så har man nu muligheden for at blive en del af “Fællesskab for alle”.  

For at blive en del af “Fællesskab for alle“ skal man sende en mail til mro@aab-as.dk og købe billet via det link, man modtager i forbindelse med bekræftelsen på, at man er blevet en del af “Fællesskab for alle”. Prisen for at blive en del af "Fællesskab for alle" er samme pris som en almindelig børnebillet til Theodors Familiezone. 

Adgang til boder og toilletter i fanzonen under kampen
Fanzonens boder og toiletter er også tilgængelige under kampen på onsdag. Dermed kan tilskuere på Vesttribunen anvende boder og toiletfaciliteter i fanzonen uden for Aalborg Portland Park, mens kampen spilles. 

Gratis tog- og buskørsel med billet til kampen
Resten af året kan alle med en billet til kampen køre gratis med tog og busser fra Nordjyllands Trafikselskab på kampdage. Det gælder således også i morgen. Man skal blot vise sin kampbillet eller sit digitale sæsonkort i bussen eller toget.

Rygning er ikke tilladt
Det er ikke tilladt at ryge på Aalborg Portland Park. Det er muligt for tilskuere på Vesttribunen og Complea Tribunen at ryge uden for stadion i pausen.

Kontantløse boder åbner kl. 17.30
Boderne på Aalborg Portland Park åbner på onsdag en time før kampstart, hvor dørene også åbner. 

På hver tribune er der én bod, hvor der kan betales med kontanter. Ellers foregår betalingen kontantløst på Aalborg Portland Park. 

Transport
Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der ca. fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering
Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der ca. ti minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold
Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Complea Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Tags på denne nyhed
'