Otoa blev dobbelt målscorer i stærk sejr

6. oktober 2023 kl. 20:51 af Rasmus Estrup

Med en stærk og kontrolleret indsats, to scoringer af Sebastian Otoa, et mål af Younes Bakiz, en fuldtræffer af Pedro Ferreria og stor opbakning fra mange medrejsende fans vandt AaB fredagskampen på udebane mod AC Horsens med 4-1 på komfortabel vis. Sejren betyder, at AaB fortsat er ubesejret og nummer et i NordicBet Ligaen. Nu med 30 point efter 12 kampe.

AaB gik angrebsivrigt ind til kampen, og inden for de første to minutter havde både Oliver Ross og Richard Odada sendt afslutninger afsted, som Matej Delac i AC Horsens-målet tog sig af.

Melker Widell fik efter fire minutter en afslutning blokeret, inden den tidligere AaB-angriber Anders K. Jacobsen i modsatte ende forsøgte sig med et lob over Josip Posavec fra en spids vinkel. Afslutningen gik dog på tværs af målet.

I opgørets ottende minut kunne Sebastian Otoa så bringe AaB foran med 1-0 med sit første mål i AaB-trøjen. Et hjørnespark fra Diego Caballo blev headet på tværs af Lars Kramer, og på kanten af det lille felt dumpede kuglen ned for fødderne af Sebastian Otoa, der resolut bankede føringsmålet op i nettaget.

Et nyt hjørnespark efter ti minutter headede Lars Kramer over mål, inden hjemmeholdets Elijah Just ti minutter senere sparkede sit langskud lige i favnen af Josip Posavec.

Midt i anden halvleg kom Sebastian Otoas anden fuldtræffer. Efter et nyt hjørnespark, som Lars Kramer headede ind midt i feltet, gik bolden via blandt andre Rasmus Thelander over til Sebastian Otoa. Den unge forsvarsspiller, der tidligere på ugen blev udtaget til U/21-landsholdet, sparkede denne gang læderet fladt i nettet ved fjerneste opstander til 2-0.

Minutterne efter AaB's anden scoring kom AC Horsens frem til nogle langskud, der dog enten gik forbi eller blev blokeret af AaB-defensiven.

Et kvarter før pausen var Melker Widell tæt på at øge AaB's føring. Kasper Jørgensen erobrede bolden højt og fandt Oliver Ross på kanten af feltet. Herfra spillede den 18-årige angriber Melker Widell fri til afslutning, men svenskerens forsøg ramte roden af den fjerneste stang.

Hjemmeholdets største chance i første halvleg kom lige inden pausefløjtet, da Søren Reese tæt under mål kæmpede sig frem til et hovedstød, men fra forsvarsspillerens pandebrask gik bolden først ned i jorden, inden den sprang over Josip Posavec' mål. Dermed kunne AaB gå til pausen foran med 2-0.

Fra anden halvlegs start erstattede Younes Bakiz Emmanuel Toku, og i anden halvlegs andet minut fik Oliver Ross bolden over stregen på et indlæg af Kasper Jørgensen, men AaB-angriberen blev korrekt dømt offside i situationen.

Fire minutter efter pausen stod netop indskiftede Younes Bakiz for et skarpt indlæg til en fri Melker Widell i bagerste område af feltet, men afslutningen fra AaB's nummer otte blev forkølet og reddet af Matej Delac.

AaB-målmanden i den anden ende stod ikke tilbage for kollegaen, da Anders K. Jacobsen blev spillet igennem til en stor chance, som en fremadstormende Josip Posavec reddede. Straks efter tvang Diego Caballo så AC Horsens-keeperen til en flot redning oppe under overliggeren.

Efter 52 minutter havde hjemmeholdets Anton Ekeroth armen på bolden i eget felt, og derfor pegede dommer Jacob Karlsen på pletten. Herfra sparkede Younes Bakiz sikkert 3-0-scoringen i kassen.

I 64. minut skiftede AaB tre spillere, da både Jakob Ahlmann, Lucas Andersen og Tim Prica kom på banen. Få minutter senere var det en af AC Horsens-indskifterne, Frederik Heiselberg, der fik en stor chance, men Josip Posavec kastede sig heroisk frem i afslutning.

73 minutter inde i kampen reducerede Anders K. Jacobsen til 3-1, da indskiftede Angelo Nehmé drev bolden frem på kanten og med et indlæg til bagstolpen fandt en fri AC Horsens-angriber, der udplacerede AaB-keeperen med en afslutning mod modsatte stolpe.

Et kvarter før tid foretog AaB sin femte udskiftning, da Pedro Ferreira blev sendt på grønsværen, og otte minutter senere fik AaB kampens næste mulighed, da Kasper Jørgensens indlæg fandt Jakob Ahlmann, som flugtede forbi.

Minuttet senere udbyggede indskiftede Pedro Ferreira til slutresultatet 4-1, da Younes Bakiz efter et fremstød i højresiden slog et præcist indlæg ind til portugiseren, der hamrede kuglen op under overliggeren fra kanten af det lille felt.

Sejren var AaB's niende i NordicBet Ligaen i denne sæson, og efter 12 kampe er AaB endnu ubesejret og står med 30 point, hvilket giver en førsteplads. Andenpladsen indtages af Sønderjyske med 27 point, mens FC Fredericia er på tredjepladsen med 23 point.

AaB's næste kamp i NordicBet Ligaen spilles søndag 22. oktober kl. 15.00 mod B.93. Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - NordicBet Ligaen, grundspil, 12. spillerunde

AC Horsens-AaB 1-4 (0-2)
8. min 0-1 Sebastian Otoa, 23. min 0-2 Sebastian Otoa, 54. min 0-3 Younes Bakiz (str.), 73. min 1-3 Anders K. Jacobsen, 86. min 1-4 Pedro Ferreira
Advarsler AC Horsens: Anton Ekeroth (60)
Advarsler AaB: Younes Bakiz (75), Pedro Ferreira (90)
3.001 tilskuere på Nordstern Arena Horsens

AC Horsens (4-3-3): Matej Delac, Jacob Buus, Oliver Stanisic, Søren Reese, Anton Ekeroth (71: Angelo Nehmé), Marinus Larsen (63: Frederik Heriselberg), Elijah Just, Albert Ejubi (63: Alagie Saine), Moses Opondo (87: Hjalte Toftegaard), Anders K. Jacobsen, Jakob Ankersen (63: Aron Sigurdarson).

AaB (3-4-3): Josip Posavec, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Sebastian Otoa, Kasper Jørgensen, Malthe Højholt, Richard Odada (76: Pedro Ferreira), Diego Caballo (64: Jakob Ahlmann), Emmanuel Toku (46: Younes Bakiz), Oliver Ross (64: Tim Prica), Melker Widell (64: Lucas Andersen).

Dommer: Jacob Carlsen

Hiljemark før udekampen mod AC Horsens

6. oktober 2023 kl. 08:15 af Rasmus Estrup

AaB gæster i aften kl. 19.00 AC Horsens på Nordstern Arena Horsens i 12. runde af NordicBet Ligaen.

Inden kampen er aftenens hjemmehold ubesejret i sine seneste fem kampe, og i denne sæson har AC Horsens ikke tabt på hjemmebane, men i stedet hentet fire sejre og spillet uafgjort en enkelt gang.

AaB, der ligger på førstepladsen i NordicBet Ligaen, kommer samtidig ind til kampen som ubesejret gennem de første 11 spillerunder.

I dette interview med Oscar Hiljemark, som blev lavet umiddelbart efter torsdagstræningen, kan du blandt andet høre hans vurdering af første halvdel af grundspillet, den forgangne træningsuge og forventningerne til aftenens kamp mod AC Horsens.

Tager du til Horsens i aften, kan du finde praktisk info om kampen her. Går turen ikke til Horsens, kan kampen ses på Viaplay.

Eriksen startede inde for U/16 Future-landsholdet

6. oktober 2023 kl. 07:22 af Rasmus Estrup

Torsdag spillede AaB Akademiets Christian Steensgaard Eriksen sin anden U/16 Future-landskamp, da AaB-spilleren var i startopstillingen mod Belgien.

Efter et indhop og en assist i Future-landsholdets første møde med Belgien i tirsdags, fik Christian Steensgaard Eriksen de første 48 minutter af gårsdagens kamp i Billund, hvorefter han blev udskiftet ved stillingen 0-0, der også blev slutresultatet.

Christian Steensgaard Eriksen har nu spillet to kampe for U/16 Future-landsholdet.

Futurelandshold er for spillere, der typisk ikke er kommet i vækstspurt og derfor kan være overmatchet i træning og kampe med spillere i samme årgang.

AaB TV: Seneste AaB-sejr i Horsens

5. oktober 2023 kl. 15:41 af Rasmus Estrup

Fredag aften kl. 19.00 gæster AaB Nordstern Arena Horsens og AC Horsens i 12. spillerunde af NordicBet Ligaen.

Inden fredagskampen kan du i dette tilbageblik gense AaB's fire scoringer fra seneste udekamp mod AC Horsens, der blev besejret med 4-0 i foråret efter scoringer af Nicklas Helenius, Iver Fossum, Allan Sousa og Lucas Andersen.

Se her hvordan du kan støtte AaB fra tribunen i morgen, eller følg opgøret på Viaplay.

AaB TV: Vinder af månedens mål i september

5. oktober 2023 kl. 08:23 af Rasmus Estrup

Af de 17 AaB-scoringer, der blev sat ind i september, var månedens mål Richard Odadas hug ude mod Sønderjyske.

Det har AaB's fans vurderet gennem en afstemning, hvor kenyanerens fuldtræffer modtog 49,5 procent af stemmerne. Andenpladsen gik til Melker Widells langskud mod HB Køge, der fik 27 procent af stemmerne.

AaB takker alle, der deltog i afstemningen og ønsker tillykke til Casper, som blev vinderen af Lars Kramers kampbrugte og signerede andentrøje fra forrige sæson. Casper kontaktes direkte på mail af AaB.