AaB i remis mod FC Helsingør

5. november 2023 kl. 17:01 af Rasmus Estrup

AaB spillede søndag 2-2 mod FC Helsingør på Aalborg Portland Park. Gæsterne kom foran på deres første chance, inden Kasper Jørgensen udlignede lige før pausen. Tim Prica bragte AaB i front tidligt i anden halvleg, men gæsterne udlignede direkte på frispark i 72. minut. Resultatet betyder, at AaB fortsat er ubesejret efter 15 kampe i NordicBet Ligaen, som AaB fører med 37 point. 

I forlængelse af et hjørnespark efter et par minutter fik Sebastian Otoa kampens første chance, da Oliver Ross sendte et indlæg ind til kanten af det lille felt, hvorfra den unge forsvarsspiller headede over Frederik Ibsens mål. 

Selvom AaB efterfølgende var meget på kuglen, udmøntede det sig ikke i muligheder, før et indlæg fra Kasper Jørgensen fortsatte over til Diego Caballo, som fra kanten af feltet bankede læderet lige forbi målhjørnet efter 25 minutter. 

Mens gæsterne fortsat ikke havde vist sig truende i nærheden af AaB-feltet, fik Sebastian Otoa i 35. minut sin anden gode mulighed. Igen kom chancen efter et indlæg fra Oliver Ross. Denne gang blev Sebastian Otoa nær bagstolpen forstyrret i afslutningsøjeblikket, og læderet gik ud til et målspark. 

Minuttet senere slog FC Helsingør pludselig til på deres første chance. Mathias Christensen førte bolden frem til AaB-feltet, hvorefter han undgik to glidende tacklinger og sparkede bolde i nettet til en udeholdsføring på 1-0. 

Kort efter var AaB tæt på at svare igen, da Tim Prica sendte den hidtil bedste AaB-afslutning mod mål, men i FC Helsingør-målet hev Frederik Ibsen en stærk redning frem på skuddet mod fjerneste opstander. 

Tre minutter før pausen kunne AaB så bringe balance på måltavlen. En indlægsbold fra Pedro Ferreira blev snittet videre til Kasper Jørgensen, som midt for mål trak ind i feltet, og ved straffesparkspletten vippede han sikkert bolden over gæsternes keeper til pausestillingen 1-1. 

Syv minutter inde i anden halvleg gjorde Tim Prica Kasper Jørgensen kunsten efter. Et godt AaB-opspil centralt i banen førte til en vidunderlig chipbold ind i feltet fra Younes Bakiz. Tim Prica løb fra bagkæden og lobbede lige så elegant læderet i nettet til 2-1. 

Ti minutter senere forsøgte Younes Bakiz sig med et langskud, der blev blokeret ud til et hjørne, og i modsatte ende havde et forsøg fra Mathias Christensen samme udfald. 

I 70. minut foretog cheftræner Oscar Hiljemark sine to første udskiftninger, da Pedro Ferreira og målscorer Tim Prica blev erstattet af Richard Odada og Nicklas Helenius. 

FC Helsingør slog to minutter senere til med en udligning, da indskiftede Jakob Johansson på fornem vis sparkede et frispark lige uden for AaB-feltet over muren i kassen til 2-2. 

Efter 79 minutter headede Nicklas Helenius et AaB-hjørnespark over mål, og kort efter fulgt en indskiftning af Emmanuel Toku i stedet for Oliver Ross. 

Fem minutter før uret rundede 90 minutter blev Younes Bakiz erstattet af Lucas Andersen, og sidstnævnte brugte ikke mange minutter, før han forsøgte sig, da han på en returbold fra Richard Odadas langskud sendte et nyt langskud over mål. 

I tillægstiden sparkede Mathias Christensen også et langskud over for gæsterne, og straks efter var Nicklas Helenius meget tæt på at sende AaB på 3-2, men angriberens afslutning fra kanten af feltet ramte stolpen og sprang ud til Richard Odada, der blev vinket for offside. 

Trods et ihærdigt pres kom AaB ikke tættere på sejrsmålet. Dermed sluttede det 2-2.

AaB er således fortsat ubesejret efter 15 NordicBet Ligakampe, og Hele Nordjyllands Hold ligger på førstepladsen med 37 point. Andenpladsen indtages af Sønderjyske med 36 point, mens FC Fredericia er treer med 28 point.

Næste kamp i NordicBet Ligaen spilles søndag 12. november kl. 13.00 på udebane mod Næstved Boldklub.

Næste hjemmekamp, som også er årets sidste hjemmekamp, spilles søndag 26. november kl. 15.00 mod Hobro I.K. Billetsalget til kampen begynder i morgen kl. 9.00 på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - NordicBet Ligaen, grundspil, 15. spillerunde

AaB-FC Helsingør 2-2 (1-1)
36. min 1-0 Mathias Christensen, 43. min 1-1 Kasper Jørgensen, 52. min 2-1 Tim Prica, 72. min 2-2 Jakob Johansson
Advarsler AaB: Rasmus Thelander (85)
Advarsler FC Helsingør: Frederik Rasmus Christensen (45), Monday Etim (90)
6.272 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-5-2): Josip Posavec, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Sebastian Otoa, Kasper Jørgensen, Malthe Højholt, Younes Bakiz (85: Lucas Andersen), Pedro Ferreira (70: Richard Odada), Diego Caballo, Tim Prica (70: Nicklas Helenius), Oliver Ross (79: Emmanuel Toku).  

FC Helsingør (3-4-3): Frederik Ibsen, Tobias Elmelund, Frederik Helstrup (62: Emil Wass), Jakob Vadstrup, Mikkel Knudsen, Mathias Christensen, Kasper Enghardt, Mathias Brems, Monday Etim (90: Jayce Olivero), Frederik Rasmus Christensen, Oliver Drost (68: Jakob Johansson).  

Dommer: Michael Rasmussen

Tags på denne nyhed

Hiljemark før FC Helsingør-mødet

5. november 2023 kl. 08:49 af Rasmus Estrup

Kl. 15.00 tager AaB imod FC Helsingør i 15. runde af NordicBet Ligaen. Du kan købe billetter til kampen www.billet.aabsport.dk eller i billethusene, der åbner kl. 13.30. 

Inden dagens opgør kan du i dette interview med cheftræner Oscar Hiljemark høre cheftrænerens forventninger til kampen. 

Fanzonen åbner kl. 12.30 i dag, og indgangene til Aalborg Portland Park åbner en time senere, ligesom billethusene. 

For hver tilskuer til alle NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park donerer AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab 2 kr. til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2023 går ubeskåret til RAV – Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel. Efter de første syv hjemmekampe i dette efterår er RAV allerede er sikret en donation på 104.622 kr. Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk. 

Tags på denne nyhed

Posavec: Masser af selvtillid før næste kamp

4. november 2023 kl. 10:26 af Rasmus Estrup

Med armene over hovedet, et stort smil på læben og siddende på overliggeren med et ben på hver sin side af tværribben fejrede Josip Posavec i sidste uge 1-0-sejren over Kolding I.F.

Sejren kom i hus med en straffesparksredning i tillægstiden, og 1-0-sejren var femte sejr i træk i NordicBet Ligaen, der også er indledt med 14 kampe uden nederlag.

- Når man vinder hver uge og ikke har tabt i sæsonen endnu, så giver det en masse selvtillid før den næste kamp. Sådan har jeg det i hvert fald, og jeg kan ikke vente til næste kamp, hvor jeg igen vil gøre alt for, at vi kan fortsætte stimen, siger AaB-keeperen.

- Sådan har resten af holdet det også. Mentalt står vi rigtig stærkt, og vi glæder os altid til den næste kamp, så vi kan bygge videre på vores momentum, forklarer Josip Posavec.

Har kun indkasseret otte mål
Ud over at være ubesejret i de første 14 ligakampe, hvilket AaB aldrig tidligere har præsteret, har Hele Nordjyllands Hold også kun indkasseret otte mål i NordicBet Ligaen. Tillagt den ene pokalkamp, som Josip Posavec har spillet, så har han holdt buret rent i syv kampe i denne sæson.

- Som målmand er det lige så vigtigt at forhindre scoringer, som det er for en angriber at score. Derfor glæder det mig meget, at vi kun har lukket otte mål ind, men det er bestemt ikke kun min fortjeneste. Det skyldes det hårde arbejde, som hele holdet leverer på banen.

- Vi har udviklet os meget på den defensive del, og vi står sammen rent defensivt. Det viser resultaterne også, og jeg håber, at vi kan holde fast i det udtryk, så vi indkasserer så få mål som muligt i hele sæsonen, siger den kroatiske målmand.

Glæder sig til stemningen på Aalborg Portland Park
Han og holdkammeraternes næste chance for at holde buret rent kommer i morgen, hvor FC Helsingør gæster Aalborg Portland Park kl. 15.00. Sæsonens første møde med søndagens gæster endte 1-1 på udebane. AaB’s udlignende mål stod Nicklas Helenius for.

- Vi havde det svært i udekampen mod dem (FC Helsingør, red.), men vi viste alligevel vores kvalitet ved at komme tilbage efter at have været bagud. Nu ser jeg kampen på søndag som en stor mulighed for at revanchere præstationen fra den første kamp og tage alle tre point, siger den 27-årige målmand, der glæder sig til igen at mærke støtten fra tilskuerne på Aalborg Portland Park.

- Fansene har i denne sæson virkelig vist, hvor meget de elsker klubben. Især på hjemmebane skaber de kamp efter kamp en rigtig god stemning, og jeg håber, at der kommer så mange som muligt igen på søndag, og at vi forhåbentlig kan fejre tre point sammen, siger Josip Posavec.

Du kan gøre som flere end 9.000 andre AaB-fans og købe billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.

For hver tilskuer til alle NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park donerer AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab 2 kr. til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2023 går ubeskåret til RAV – Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel. Efter de første syv hjemmekampe i dette efterår er RAV allerede er sikret en donation på 104.622 kr.

Tags på denne nyhed

Abonnenter kan hente billet til AaB-Hobro I.K.

4. november 2023 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Mandag kl. 9.00 åbner billetsalget på www.billet.aabsport.dk til årets sidste hjemmekamp på Aalborg Portland Park, der spilles 26. november kl. 15.00 mod Hobro I.K.

Indtil da har AaB's billetabonnenter 48 timers førsteret til at hente billet til lokalopgøret.

Er du sæsonkortholder, har du automatisk adgang til kampene med dit sæsonkort og skal ikke hente en billet. 

Sådan henter du billet med et billetabonnement:

  1. Log ind med din profil på www.billet.aabsport.dk. 
  2. Vælg AaB-Hobro I.K.
  3. Vælg det/de tribuneafsnit, som dit billetabonnement er gældende til.
  4. Vælg din plads.
  5. Tryk på Tilføj en rabat.
  6. Tryk på abonnementet.
  7. Afslut transaktionen.

Køb et billetabonnement
Billetabonnementet er til dig, der ønsker adgang til alle kampe på Aalborg Portland Park, men samtidig er klar over, at du ikke kan være der hver eneste kamp. Med et billetabonnement skal du trække billet fra kamp til kamp, og dermed optager du ikke en plads til de kampe, du ikke kommer til.

Du får adgang til at trække din billet 48 timer før, det officielle billetsalg begynder, så du er sikker på at få en plads. Du kan fortsat trække billet, efter det officielle billetsalg er begyndt, men herefter er du ikke længere garanteret en plads, hvis der bliver udsolgt.

Priserne på billetabonnementet kan ses nedenfor, og er et billigere alternativ til sæsonkortabonnementet. Bliv billetabonnent på www.billet.aabsport.dk.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Højholt har rundet 100 AaB-kampe

3. november 2023 kl. 14:48 af Rasmus Estrup

22-årige Malthe Højholt blev hyldet til seneste hjemmekamp mod B.93, da midtbanespilleren opnåede sin officielle kamp nummer 100 for Hele Nordjyllands Hold. 

Malthe Højholt kom til AaB fra Hjørring I.F. som 12-årig, og i 2019 debuterede han på førsteholdet i en pokalkamp i Vejgaard. 

Hør Malthe Højholt sætte ord på sit jubilæum i indslaget øverst. 

Tags på denne nyhed
'