Truppen til aftenens kvartfinale

2. marts 2023 kl. 13:59 af Rasmus Estrup

Aalborg Portland Park danner i aften kl. 18.00 ramme om den første af to kvartfinaler i Pokalen mellem AaB og Viborg F.F.

Mens AaB på vej til kvartfinalen har besejret Vanløse I.F. og Middelfart Boldklub, har Viborg F.F. på sin vej vundet over Viby I.F. (7-0), Ishøj I.F. (3-2) og FC Midtjylland (3-1).

Til aftenens pokalkvartfinale er følgende 20 AaB-spillere udtaget:

1 Josip Posavec, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Lars Kramer, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Allan Sousa, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 17 Nicklas Helenius, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 20 Kasper Jørgensen, 24 Jonas Skulstad, 26 Rasmus Thelander, 29 Marco Ramkilde, 32 Kilian Ludewig, 38 Oliver Ross og 40 Nico Mantl.

Theo Sander sidder over, mens skadeslisten omfatter Younes Bakiz, Andreas Poulsen og Jeppe Pedersen.

Billetter til pokalkvartfinalen kan købes på www.billet.aabsport.dk eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 17.00.

Har man ikke mulighed for at se kampen på Aalborg Portland Park, kan opgøret følges på DR2 med optakt fra kl. 17.45.

Tags på denne nyhed

Stem på kandidaterne til Årets Fan

1. marts 2023 kl. 18:00 af Rasmus Estrup

For at hylde de mange tusinde loyale og dedikerede fodboldfans, der uge efter uge viser passion, integritet og kærlighed til deres hjerteklub, har Divisionsforeningen lanceret konkurrencen “Årets Fan”, hvor hver klub skal indstille en kandidat.

Siden lørdag har AaB’s fans kunne indstille en medfan som kandidat til Årets Fan, og der er kommet utrolig mange gode bud på fantastiske AaB-fans.

En jury fra AaB har ud fra det store og flotte felt udvalgt seks kandidater, og du kan nu stemme på din favorit til at vinde årets fan her. 

I alfabetisk rækkefølge er kandidaterne:
- Christian Simoni
- Lars Hvilsted
- Oswald Wallin Christensen
- Rikke Vad
- Rune Mangor Jensen
- Sylvia Berglund

Christian Simoni er æresmedlem i AaB Support Club og udgiver fanbladet “Supporteren”. Han er blandt andet blevet indstillet, fordi “han har viet et helt liv til AaB og er en dedikeret AaB-fan, der altid er på plads med et sæsonkort på Complea Tribunens sammen med sin søn”.

Lars Hvilsted er er fast inventar på 3F Tribunen og indstilles blandt andet på grund af “hans utrættelige arbejde til hver eneste hjemmekamp, hvor han hænger hans enorme samling af AaB-halstørklæder op for at skabe en god atmosfære for andre AaB-fans. Han er en ildsjæl og en superfan”

Oswald Wallin Christensen på otte år er på tribunen til alle hjemmekampe og stort set alle udekampe, og han er blandt andet indstillet, fordi “han prioriterer AaB over alt andet. Han sover kun i AaB-sengetøj og har fået overtalt sine forældre til at male et stort AaB-logo samt rød-hvide striber på hans værelsesvæg.”

Rikke Vad er frivillig rejseleder i AaB Support Club og er blandt andet indstillet, fordi “hun ufortrødent støtter AaB både ude og hjemme og samtidig yder en kæmpe indsats i ASC, hvor hun med et stort, varmt hjerte sørger for, at alle, der ønsker at følge AaB, får de bedste oplevelser rundt omkring i Danmark.”

Rune Mangor Jensen er frivillig i AaB Tifo Kaos og er blandt andet indstillet, fordi “han går gennem ild og vand for AaB og ikke har misset én eneste kamp i hele sæsonen, selvom han nu bor i Skanderborg. Han har den største samling af AaB-trøjer, halstørklæder og alt andet merchandise, og så laver han et kæmpe frivilligt arbejde for at skabe den bedste stemning på tribunen”.

Sylvia Berglund er frivillig i AaB Support Club og er blandt andet indstillet, fordi “hun er på stadion hver gang. Uanset hvor og hvornår, der spilles, får hun trods et krævende arbejde tilpasset sin vagtplan ud fra AaB’s kampkalender. Derudover gør hun meget for ASC Junior, hun hverver altid nye AaB-fas og samler folk omkring fællesskabet på udebaneture”.

Stem her.

Afstemningen løber indtil lørdag 4. marts kl. 12.00.

Alle seks kandidater får to VIP-billetter til AaB-FC Midtjylland mandag 6. marts, og i pausen af mandagskampen vil vinderen af afstemningen blive kåret på grønsværen.

Vinderen er herefter AaB’s kandidat til 3F Superligaens landsdækkende konkurrence om “Årets Fan”, som i sidste ende skal findes gennem en fanafstemning og vurderinger fra en nedsat komité.

Tags på denne nyhed

Hamrén: Vi skal vise vindermentalitet

1. marts 2023 kl. 13:54 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 18.00 fløjtes pokalkvartfinalen mellem AaB og Viborg F.F. i gang på Aalborg Portland Park, og du kan købe billet til opgøret her. 

I videoen herover kigger cheftræner Erik Hamrén frem mod kampen i morgen, hvor han forventer at se et AaB-hold, der viser vindermentalitet mod et stærkt Viborg-mandskab, der har imponeret AaB's cheftræner over en længere periode. 

Se hele interviewet med Erik Hamrén i videoen. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om pokalkvartfinalen?

1. marts 2023 kl. 10:10 af Rasmus Estrup

- AaB og Viborg F.F. dyster over to kampe om en plads i Pokalens semifinale? For AaB’s vedkommende var klubben senest i semifinalen i foråret 2020, hvorimod Viborg F.F. ikke har været så langt siden foråret 2007.

- det er tredje sæson med dobbeltopgør i Pokalens kvartfinaler?. Endnu er det ikke lykkedes en klub, der tabte første kvartfinaleopgør, at avancere til semifinalen efter det andet opgør.

- returkampen i Viborg spilles enten 6. eller 7. april?

- AaB har mødt Viborg F.F. otte gange tidligere i pokalturneringen, men torsdagens opgør er kun det andet afviklet i Aalborg? AaB vandt den første pokalkamp i Aalborg mellem AaB og Viborg F.F. med 2-0 på scoringer af Christian Lundberg og Martin Ericsson i april 2004.

- ud af de otte tidligere pokalopgør mod Viborg F.F. har AaB sejret i fem tilfælde og måttet inkassere et nederlag i de resterende tre kampe?

- AaB vandt den seneste pokalkamp mod Viborg F.F. i september 2017 med 5-1 efter 1-1 i ordinær spilletid? AaB’s fem scoringer blev i kampen sat ind af Yann Rolim, Jannik Pohl, Frederik Børsting, Pavol Safranko og Kasper Risgård. 

- de tre seneste pokalopgør mellem AaB og Viborg F.F. alle er endt uden vinder efter 90 minutter, og to af dem først blev afgjort fra straffesparkspletten?

- AaB’s allerførste kamp i pokalturneringen var i november 1954 mod netop Viborg F.F.? Kampen på Viborg Stadion endte med en hjemmesejr på 2-1 til holdet fra Jyllandsserien mod AaB’s mandskab fra 2. division.

- AaB historisk set har haft et godt tag på Viborg F.F. hjemme på Aalborg Portland Park, men de tre seneste besøg (2017, 2021 og 2022) fra Viborg F.F. er endt med sejr til udeholdet? 

- Viborg F.F. og AaB mødtes i finalen i DBU Pokalen i 2000? Dengang endte kampen med et nederlag til AaB på 0-1 på et mål af Hans Eklund mod bl.a. AaB’s nuværende administrerende direktør, Thomas Bælum, der blev skiftet ind sidst i kampen.

- AaB spiller sin første pokalkamp hjemme på Aalborg Portland Park siden kvartfinalen mod FC København i marts 2020, der blev vundet 2-0 efter scoringer af Mathias Ross og Oliver Klitten? Seneste nederlag i pokalturneringen på hjemmebane var for knap seks år siden, hvor FC Midtjylland vandt med 3-2.

- Morten Krogh dømmer sit første opgør mellem AaB og Viborg F.F.? Det er endnu ikke lykkedes AaB at vinde nogen af de syv 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park med Morten Krogh som dommer.

- du kan købe billetter til pokalkampen mod Viborg F.F. på www.billet.aabsport.dk eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 17.00 i morgen?

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vejen til kvartfinalen

1. marts 2023 kl. 08:13 af Rasmus Estrup

I morgen aften kl. 18.00 tager AaB imod Viborg F.F. i den første af to kvartfinaler i Pokalen. Køb billetter til kampen her. 

På vej til kvartfinalen har AaB besejret Vanløse I.F. med 3-1 og Middelfart Boldklub med 2-1 efter tre scoringer af Allan Sousa samt fuldtræffere af Marco Ramkilde og Louka Prip. 

Se alle fem mål i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed
'